Actie vereist: Haal vóór 17 augustus crypto van Binance af!

Binance waarschuwt
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Binance, ’s werelds grootste exchange, heeft een dringende mededeling gedaan aan zijn gebruikers in Nederland. In een bericht gedateerd op 17 juli, waarschuwt het platform gebruikers dat onbeheerde accounts na 17 augustus een “slapende” status zullen krijgen. Dit heeft grote gevolgen voor de manier waarop gebruikers hun digitale assets beheren.

Gevolgen van een slapende status

Wanneer een account de status van “slapend” krijgt, heeft Binance de autoriteit om elke openstaande positie te sluiten. Digitale assets kunnen worden geconverteerd naar een ander type, bijvoorbeeld van Bitcoin naar USDT (Tether), een stablecoin die de waarde van de Amerikaanse dollar volgt. Bovendien kan Binance slapende accounts en hun functies overdragen naar een affiliate van Binance.

Het is belangrijk op te merken dat Binance niet verantwoordelijk is voor eventuele verliezen die kunnen ontstaan bij het sluiten van een account of de conversie van assets. Het is dus cruciaal voor gebruikers om te voorkomen dat hun account deze status krijgt.

Hoe te handelen

Binance-gebruikers die hun fondsen willen veiligstellen, hebben twee hoofdopties. Ten eerste kun je kiezen voor de ingebouwde oplossing van Binance om fondsen automatisch over te zetten naar Coinmerce. Binance is hiervoor een samenwerking aangegaan met Coinmerce, wat het overzetten van tegoeden met een druk op de knop mogelijk maakt.

Daarnaast kun je, wanneer je meer controle wil over je fondsen, ervoor kiezen om fondsen handmatig over te zetten naar een andere exchange of wallet. Hierbij kan bijvoorbeeld gekozen worden voor Bitvavo, een Nederlandse crypto exchange die bekend staat om zijn lage kosten in vergelijking met de kosten die Coinmerce rekent, en om zijn hoge opbrengsten bij staking.

Achtergrond

Binance, opgericht in 2017, heeft zich snel gevestigd als een leidende speler in de wereld van cryptocurrency. Met tientallen miljoenen gebruikers wereldwijd, biedt het platform toegang tot honderden verschillende cryptocurrencies. Echter, recente ontwikkelingen hebben gezorgd voor onrust binnen de crypto-gemeenschap.

Afwijzing door De Nederlandsche Bank

Op 16 juni 2023 werd bekend dat Binance was afgewezen voor een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). De exchange had een aanvraag ingediend om een virtuele activadienstverlener (VASP) licentie te verkrijgen. Echter, Binance voldeed niet aan de strikte normen van DNB gericht op het voorkomen van witwassen en terrorismefinanciering.

Beperkingen en gevolgen

Als gevolg van deze afwijzing, kondigde Binance aan dat het zijn dienstverlening in Nederland moest stopzetten. Het platform zou geen nieuwe Nederlandse klanten meer accepteren en bestaande klanten werden geïnformeerd over de noodzakelijke stappen die ze moesten nemen met betrekking tot hun accounts en activa op het platform.

In eerste instantie leek Binance geen specifieke einddatum te geven voor het opnemen van digitale assets. Deze situatie veranderde echter op 17 juli, toen Binance aankondigde dat onbeheerde accounts na 17 augustus de status van “slapend” zouden krijgen, met alle bijbehorende gevolgen.

Afsluiting

Het is van cruciaal belang voor Nederlandse Binance-gebruikers om fondsen voor 17 augustus veilig te stellen om te voorkomen dat accounts een slapende status krijgen. Of je nu kiest voor de ingebouwde oplossing van Binance om je fondsen automatisch over te zetten naar Coinmerce, of liever je fondsen handmatig overzet naar Bitvavo of een Ledger, het is belangrijk om tijdig actie te ondernemen.

Laatste nieuwsOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin