Beginnen met crypto beleggen in 2023, dit moet je weten

Beginnen met beleggen in crypto 2023
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Voor de cryptomarkt geldt dat ze sinds jaar en dag duidelijk over zowel voor- als tegenstanders beschikt. Dit gezegd hebbende kan het zomaar voor elke investeerder interessant zijn om op z’n minst een stukje kapitaal aan te houden in deze markt. Al was het maar bij wijze van hedge tegen de traditionele financiële markt. Wanneer jij het hier ook mee eens bent en je graag zou willen beginnen met beleggen in crypto in 2023 is het wel van cruciaal belang om rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Benieuwd hoe ook jij kan beginnen met beleggen in crypto? Dan zal je graag alle informatie door willen nemen die je aantreft hieronder op deze pagina.

Beleggen in crypto, wat zijn je mogelijkheden?

Wanneer je graag wil beginnen met beleggen in crypto in 2023 zal je tot de vaststelling komen dat je hiervoor een keuze kan maken uit verschillende mogelijkheden. In eerste instantie is het uiteraard mogelijk om gewoon crypto aan te kopen via één van de verschillende gespecialiseerde crypto brokers of crypto exchanges. Wanneer je dat doet word je daadwerkelijk eigenaar van de cryptomunten waarin je hebt geïnvesteerd. Dit betekent ook dat jij verantwoordelijk bent voor het veilig bewaren van de tokens. Doe je dat niet? Dan kan je ze onherroepelijk kwijtraken.

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis.

Finst

🎁 Investeer Nu €5000 Gratis Crypto.

Coinmerce

Verhandel 160+ Crypto & Staking Mogelijkheden.

Een tweede manier die tegenwoordig wordt aangeboden met betrekking tot beleggen in crypto heeft te maken met investeren door middel van bijvoorbeeld een ETF of een ETN. Dergelijke beursgenoteerde producten zorgen ervoor dat het voor meer mensen mogelijk wordt om (zonder vereiste technische kennis) te investeren in de gewenste cryptomunten. Let op, wanneer je op deze manier gaat investeren dien je wel altijd goed te kijken naar de liquiditeit van de tracker. Bovendien zijn er in dit geval ook vaste, terugkerende kosten waar je altijd rekening mee zal willen houden.

Beginnen met beleggen in crypto, welke opties heb je?

Door de jaren heen is het aanbod met cryptomunten op de markt natuurlijk zeer sterk uitgebreid. Dit heeft ervoor gezorgd dat je tegenwoordig over een zeer groot aanbod aan mogelijkheden beschikt. We maken hierbij uiteraard een onderscheid tussen de zogenaamde altcoins en de pionier Bitcoin. Ongeacht het moment waarop je beslist om te investeren in crypto is het altijd van belang om minstens een stukje van je allocatie aan te houden in Bitcoin. Alleen wanneer je dat doet creëer je namelijk een vrij solide basis voor jouw cryptoportefeuille. Vervolgens zou je deze basis kunnen aanvullen met Ethereum (ETH) en eventueel met nog enkele andere altcoins naar keuze.

Hou er bij beleggen in crypto in ieder geval altijd rekening mee dat het overgrote merendeel van de altcoins in de loop der jaren gaan afvallen. Het is dan ook zonder meer van cruciaal belang om erop toe te zien dat je uitsluitend investeert in projecten die over een duidelijk toekomstperspectief beschikken. Grondig je onderzoek doen naar deze projecten voordat je ook maar één enkele euro erin gaat investeren is in ieder geval van zeer groot belang. Zoveel is zeker.

volatiliteit cryptoportefeuille
Solide crypto portefeuille samenstellen

Beleggen in crypto doe je niet voor de korte termijn

De belangrijkste fout die veel mensen maken die beginnen met beleggen heeft betrekking tot het feit dat ze daarbij een visie op korte termijn aanhouden. Dat is een niet onbelangrijke fout omdat de beste rendementen bij investeren altijd op lange termijn worden behaald. Het continue aan- en opnieuw verkopen van assets zorgt er bovendien eveneens voor dat je krijgt af te rekenen met vervelende kosten waardoor er behoorlijk stevig aan je finale rendement kan worden geknaagd. Het spreekt voor zich dat dit niet meteen de bedoeling kan zijn, in tegendeel.

Wil jij dus graag beginnen met in crypto beleggen in 2023? Zorg er dan altijd voor dat je investeert in projecten waar je grondig onderzoek naar hebt gedaan en vooral waarin je gelooft. Je bent helemaal niets met een investering in een project welke er binnen een jaar al niet meer kan zijn, in tegendeel. Net omwille van het feit dat het merendeel van de altcoins allerminst geschikt zijn als investering voor de lange termijn is het dan ook zo dat veel investeerders deze toch zoveel mogelijk mijden.

Beleggen in crypto is nooit zonder risico!

Hoe je ook gaat beginnen met beleggen in crypto en welke bedragen je er ook voor mag voorzien, je dient er rekening mee te houden dat er altijd risico’s aan crypto verbonden zijn. Doe dit dus uitsluitend met het gedeelte van je portefeuille waarvoor je een hoger risicoprofiel aanhoudt. Hou er bovendien eveneens rekening mee dat het parkeren van waarde op de blockchain eveneens niet risicoloos is. Verschillende stablecoins zijn in het verleden bijvoorbeeld al in de problemen gekomen waardoor hun waarde (sterk) onder de dollar of euro terecht is gekomen. Hou ook hier dus zeker rekening mee.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin