Crypto Bullrun: Waarom Azië de nieuwe speler kan zijn

Bullrun Azie
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Wanneer je hebt geïnvesteerd in de cryptomarkt of wanneer je van plan bent om dat te doen spreekt het voor zich dat je altijd vooral uitkijkt naar het aanbreken van een nieuwe bullrun. Tijdens een dergelijke bullrun is het namelijk in de praktijk zo dat je vaak kan rekenen op sterk stijgende koersen. Dit gezegd hebbende is het vaak erg moeilijk in te schatten wanneer en vooral ook waar die nieuwe bullrun zal beginnen. In grote lijnen wordt er daarvoor doorgaans vooral naar de Verenigde Staten gekeken, maar het zou zomaar eens kunnen dat de volgende bullrun uit onverwachte hoek zal komen. Met name Cameron Winklevoss, de medeoprichter van crypto exchange Gemini is er net als tal van andere experten van overtuigd dat de volgende bullrun zal beginnen in… Azië!

Strenger regelgevend beleid

Er zijn verschillende redenen aan te halen waarom het zomaar inderdaad zou kunnen gebeuren dat de start van de nieuwe bullrun in Azië plaats zal vinden. In eerste instantie verwijst Winklevoss daarvoor naar het strengere regelgevend beleid in de Verenigde Staten. Bovendien is het eveneens zo dat Azië voorop lijkt te gaan in de adoptie. Winklevoss is dan ook van mening dat de tijd rijp is voor de Verenigde Staten om een concrete keuze te maken, namelijk:

  • Of ze gaat crypto omarmen;
  • Of ze laat crypto achterwege;

Verschillende belangrijke partijen uit de cryptomarkt zijn in de Verenigde Staten reeds het doelwit geweest van de SEC, de zogenaamde Security and Exchange Commission. Het gaat daarbij onder meer om de exchanges Kraken, Coinbase en Binance. Onder meer deze situatie heeft er volgens Winklevoss voor gezorgd dat Amerika haar eigen toekomst met betrekking tot crypto aan het ondermijnen is.

Relevant voor wereldwijde adoptie van crypto

Actuele data laat eveneens zien dat Azië bijzonder relevant is geworden voor de wereldwijde adoptie van crypto. Onder meer het analysebedrijf Chainalysis heeft reeds uitgepakt met een onderzoek dat duidelijk heeft gemaakt dat Centraal- evenals Zuid-Azië in het jaar 2022 de derde grootste cryptomarkt was op deze planeet. 

Bovendien kon er worden vastgesteld dat er maar liefst zeven van de twintig landen die voorop gaan voor wat de adoptie van crypto betreft uit dit gebied afkomstig zijn. Op moment van schrijven staat ook een bijzondere naam op de eerste plaats, namelijk Vietnam.

Geen deel van het fundament van de globale financiële toekomst

Eerder liet Winklevoss zich ook al negatief uit over de cruciale fout welke niet alleen door Amerika, maar wel door het Westen in het algemeen wordt gemaakt met betrekking tot crypto. In het bijzonder worden de regeringen gehekeld die nog steeds niet over een duidelijke regelgeving beschikken. 

Nog volgens Winklevoss is het namelijk zo dat deze regeringen de belangrijkste periode van groei zullen missen sinds het internet. Bovendien is het zo dat dezelfde regeringen op die manier geen deel zullen kunnen uitmaken van het fundament van onze globale financiële Winklevoss.

In tussentijd duiken er inderdaad steeds meer en meer positieve geruchten op afkomstig uit het Oosten. Eerder raakte in 2023 bijvoorbeeld reeds bekend dat de grootste bank van Zuidoost-Azië crypto diensten gaat aanbieden in Hong Kong. De regering van Hong Kong liet eerder reeds duidelijk verstaan de ambitie te hebben om een belangrijke crypto hub te willen worden in de toekomst. 

Inmiddels werden door de regering ook verschillende nieuwe wetgevingen in het leven geroepen met als doel om zowel platformen als instituties welke reeds actief zijn binnen de markt naar de lidstaat te lokken. De verwachting is dat dit in de toekomst ook alleen maar verder zal intensifiëren.

Niet alleen maar positieve signalen

Ondanks het feit dat er duidelijk heel wat positieve signalen te onderscheiden vallen uit het verre Oosten moet het toch gezegd dat er ook enkele niet onbelangrijke kanttekeningen dienen te worden gemaakt. Het lijkt er namelijk naar uit te zien dat de adoptie van crypto lang niet door alle landen zal worden ondersteund. Een bekend voorbeeld is uiteraard China (waar Hong Kong merkwaardig genoeg deel van uitmaakt). 

Zij heeft er in het verleden dan ook helemaal geen geheim van gemaakt crypto het liefst van allemaal volledig aan banden te willen leggen. Daarmee blijkt één van ’s werelds grootste en belangrijkste economieën zich te verzetten tegen de (verdere) adoptie van cryptocurrencies. Al klinken hier en daar soms ook wat mildere signalen.

De volgende bullrun

Ook in andere Aziatische landen is het zo dat er nog stevig wordt gediscussieerd over de toekomst van crypto. In India bijvoorbeeld (eveneens één van de belangrijkste opkomende economieën) lag er op een zeker ogenblik een globale ban voor crypto op tafel. Zover kwam het uiteindelijk niet. Wel is het zo dat er in dit land inmiddels een belasting op crypto werd ingevoerd. In ieder geval, dat er in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid nog een nieuwe crypto bullrun zit aan te komen is wellicht een feit. Of deze ook daadwerkelijk in Azië zal beginnen zal de (nabije) toekomst ons duidelijk moeten maken. 

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin