De beste crypto investering voor 2024

beste crypto investering 2024
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Voor heel wat mensen die investeren in alternatieve assets zoals bijvoorbeeld crypto geldt uiteraard dat ze vaak even een blik durven te werpen op de toekomst. Op moment van schrijven stellen velen zich dan ook al de vraag wat nu mogelijks de meest interessante crypto investering kan zijn voor het jaar 2024. Wanneer dat eveneens geldt voor jou is het de moeite waard om rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Benieuwd naar wat deze factoren nu precies zijn en welke cryptocurrencies zomaar in aanmerking zouden kunnen komen als absolute top keuzes voor 2024? Dan is het zeker de moeite waard om even de onderstaande informatie door te nemen. 

Blijven de twee top coins ook voor 2024 een goede keuze?

In eender welk artikel waarin er enigszins vooruit wordt geblikt op de toekomst van crypto is het zo dat er speciale aandacht wordt besteed aan de twee top coins van de markt. We hebben het hierbij dan uiteraard over enerzijds Bitcoin en anderzijds Ethereum. Voor deze beide coins geldt dat ze nog steeds de markt aanvoeren en dus zou het niet verstandig zijn om deze gewoon links te laten liggen.

De algemene verwachting is dat Bitcoin uiteraard ook in het jaar 2024 nog steeds ’s werelds populairste cryptovaluta zal zijn. Dit gezegd hebbende verwachten experten eveneens dat het jaar 2024 meteen het eerste belangrijke jaar zal worden welke de resultaten zal laten zien van de upgrade die het Ethereum-netwerk heeft doorgemaakt. Ethereum 2.0 is ondertussen natuurlijk al een feit, maar het volle effect van die overgang is nog niet helemaal zichtbaar. Zoiets heeft ook tijd nodig en dus zijn de verwachtingen van experten dat het jaar 2024 een mooi jaar zal worden voor de cryptomunt van Vitalik Buterin. Of dat ook daadwerkelijk het geval zal zijn valt nog af te wachten.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Grote verwachtingen voor enkele vrij nieuwe projecten

Sinds de lancering van de nieuwe cryptomunt Kaspa werd er al behoorlijk wat over gezegd en geschreven. Deze cryptovaluta noemt zich dan ook niet zomaar ’s werelds snelste layer 1 protocol welke ook nog eens beschikt over een volledig decentraal karakter. Als klap op de vuurpijl is het bovendien ook nog eens zo dat dit project zich kenmerkt door een onbeperkte schaalbaarheid. Met andere woorden is ze erin geslaagd om van bij de start enkele van de belangrijkste problemen te tackelen waar heel wat andere projecten in de praktijk mee af te rekenen krijgen.

Door de jaren heen is gebleken dat een gebrek aan schaalbaarheid zelfs het meest beloftevolle crypto gerelateerde project problemen kan opleveren. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de tegenwind die Ethereum heeft ervaren. De beperkte schaalbaarheid van de eerste versie van Ethereum heeft ervoor gezorgd dat menig aantal ontwikkelingen werden afgeremd. Dit niet in het minst omdat de kosten op het netwerk de pan uit swingden. Wanneer een project als Kaspa erin slaagt om dat probleem van in het begin te tackelen is dat op z’n minst als zeer beloftevol te omschrijven. De vraag is echter vooral of ze in het jaar 2024 zal kunnen rekenen op voldoende adoptie of niet.

Welke andere cryptocurrencies blijven het bekijken waard?

Op moment van schrijven hebben we uiteraard nog altijd af te rekenen met een stevige bearmarkt. Deze bearmarkt heeft zich al meer dan behoorlijk laten voelen in de koersen van diverse projecten. Het valt op moment van schrijven ook helemaal niet in te schatten hoe deze bearmarkt zich in 2023 evenals in 2024 verder zal manifesteren (of niet). Omwille van deze reden zijn het vooral de zekerheden onder de vorm van Bitcoin en Ethereum die op moment van schrijven kunnen rekenen op de meeste interesse met zicht op de toekomst.

Dit gezegd hebbende zijn er uiteraard ook een aantal andere gevestigde waarden waar er met het oog op 2024 naar kan worden gekeken zoals bijvoorbeeld een Cardano met haar ADA-token. Door dit project en het achterliggend team wordt er nog steeds elke dag opnieuw heel hard aan de weg getimmerd. Experten verwachten tot slot dat het jaar 2024 ook een belangrijk jaar gaat worden voor de (ontplooiing van) Metaverse. Mocht deze verwachting daadwerkelijk uitkomen kan het mogelijks ook de moeite waard zijn om even te kijken in de richting van Metaverse gerelateerde cryptocurrencies. Het gaat hierbij om namen als bijvoorbeeld:

Zoals altijd blijft de regel uiteraard om grondig je eigen onderzoek te doen voordat je gaat investeren in een bepaalde cryptomunt. Richt het vizier daarbij ook niet alleen op het jaar 2024, maar durf ook (nog) verder te kijken. Wanneer je wenst te investeren in cryptomunten is het namelijk belangrijk dat deze zo “future proof” mogelijk zijn. Alleen op die manier kan je immers een mooie return on investment behalen.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin