Dit zijn de best presterende cryptomunten van 2023

Best presterende cryptomunten 2023
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Cryptocurrency blijft de gemoederen bezighouden en is nog steeds een hot topic in 2023. De afgelopen maanden hebben we verschillende ontwikkelingen gezien in de wereld van crypto, zoals nieuwe regelgeving en de introductie van nieuwe tokens. In dit artikel bespreken we de best presterende cryptomunten van 2023 en kijken we naar de mogelijke factoren die hebben bijgedragen aan hun succes. Voor deze top 10 hebben we enkel munten genomen uit de top 100 op basis van marktkapitalisatie.

1 - Conflux (CFX)

Conflux (CFX) is op dit moment de beste presterende crypto van 2023, met een ongekende prijsstijging van meer dan 1498% in slechts enkele maanden tijd.

Deze opmerkelijke prestatie is deels te danken aan de sterke fundamenten van het project en de unieke technologie die het biedt. Conflux is een openbare blockchain die gericht is op het verbeteren van de schaalbaarheid en interoperabiliteit van blockchain-netwerken, wat essentieel is voor de bredere adoptie van blockchain-technologie.

De Tree-Graph consensus-methode van Conflux maakt het mogelijk om hoge transactiesnelheden te bereiken zonder in te boeten aan decentralisatie en veiligheid, waardoor het netwerk schaalbaar en efficiënt blijft. Bovendien maakt Conflux gebruik van een cross-chain protocol genaamd ShuttleFlow, wat betekent dat het naadloos kan samenwerken met andere blockchain-netwerken en platforms.

Strategische partnerships

Naast de sterke technologie en fundamenten heeft Conflux ook verschillende strategische partnerships gesloten die hebben bijgedragen aan de groei van het project. De samenwerkingen met China Telecom en Little Red Book ((Xiaohongshu) , een van de populairste sociale netwerk-apps in China, hebben bijgedragen aan de toegenomen aandacht en adoptie van Conflux in de regio.

Op het moment van schrijven heeft Conflux een marktkapitalisatie van meer dan €900 miljoen en zijn er meer dan 5,2 miljard munten in omloop. De prijs van CFX is gestegen van €0,02 aan het begin van het jaar tot €0,3288 op het moment van schrijven.

Met sterke fundamenten, unieke technologie en strategische partnerships is Conflux goed gepositioneerd om een belangrijke speler te blijven in de blockchain-industrie en zijn groei voort te zetten in de toekomst.

2 - SingularityNET (AGIX)

SingularityNET (AGIX) is één van de best presterende cryptocurrency van 2023, met een indrukwekkende prijsstijging van meer dan 794% sinds het begin van dit jaar. 

De stijging van AGIX is grotendeels te danken aan de populariteit van kunstmatige intelligentie (AI), vooral na de lancering van ChatGPT, een bekende AI-tool. SingularityNET is een blockchain-platform dat het voor gebruikers mogelijk maakt om AI-services te maken, delen en monetiseren. AI-ontwikkelaars kunnen hun AI-tools en -bibliotheken verkopen, terwijl gebruikers die geïnteresseerd zijn in AI-services elke AI-service kunnen testen en kopen die op de SingularityNET AI-marktplaats is geüpload.

Het AGIX-token wordt gebruikt als de native cryptocurrency van het platform, en ontwikkelaars verdienen AGIX-tokens door hun AI-services te verkopen of de RFAI-verzoeken in te vullen. AGIX-houders kunnen hun tokens ook inzetten om rente te verdienen en kunnen stemmen op wijzigingen in de SingularityNET-netwerkoperaties.

Nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen

Naast de populariteit van AI, heeft AGIX ook geprofiteerd van verschillende ontwikkelingen en samenwerkingen. Onlangs heeft SingularityNET een joint venture genaamd Awakening Health gelanceerd, in samenwerking met Hanson Robotics, die gezondheidsproducten ontwikkelt met behulp van AI.

Er zijn momenteel 1,206,121,857 AGIX-tokens in omloop, met een maximale beschikbaarheid van 2,000,000,000 AGIX-tokens. Met zijn sterke fundamenten en de groeiende vraag naar AI-services is AGIX goed gepositioneerd om verder te groeien en een belangrijke speler te worden in de cryptocurrency-wereld.

3- Stacks (STX)

Stacks (STX) is de nummer drie in deze lijst met cryptomunten die het hardst zijn gestegen in 2023. De prijs van STX is de afgelopen maanden enorm gestegen en is op moment van schrijven met meer dan 320% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit heeft de marktkapitalisatie van STX opgedreven naar €1,1 miljard.

Een van de redenen voor de prijsstijging van STX is de groeiende populariteit van Bitcoin Ordinals en de toenemende TVL (total value locked) op het Stacks-netwerk. Dit heeft geleid tot een stijging van het aantal nieuwe ordinals, waardoor de vraag naar STX is toegenomen. Bitcoin Ordinals zijn digitale kunstwerken die op de Bitcoin blockchain worden opgeslagen en verhandeld als unieke tokens. Ze zijn niet veranderbaar en bieden extra transparantie en veiligheid.

Bitcoin layer 2 protocol

Het Stacks-netwerk is een Bitcoin layer 2 protocol dat smart contracts ondersteunt. Hierdoor kan Bitcoin verder worden uitgebreid van zijn traditionele rol als alternatief betalingssysteem tot een meer veelzijdig platform dat programmeerbaar is. Het netwerk maakt het mogelijk om digitale activa te bezitten en te verhandelen en biedt een platform voor het creëren van Bitcoin NFT’s.

Daarnaast zal het Stacks-netwerk later dit jaar een upgrade ondergaan om de snelheid en schaalbaarheid te verbeteren. Deze upgrade zal de netwerkliquiditeit en -capaciteit verhogen en gebruikers volledige toegang geven tot slimme contracten op een layer 2-keten, waardoor ze Bitcoin (BTC) kunnen verplaatsen terwijl hun layer 2-transacties worden beveiligd door het Bitcoin layer 1-netwerk.

Kortom, de groeiende populariteit van Bitcoin Ordinals, de toenemende TVL op het Stacks-netwerk en de aankomende upgrade van het netwerk zijn enkele van de belangrijkste redenen voor de prijsstijging van STX. Op dit moment zijn er ongeveer 1,3 miljard STX-munten in omloop. Het is een veelbelovend project en het zou interessant zijn om te zien hoe het zich verder ontwikkelt in de toekomst.

4 - Injective (INJ)

Injective is een blockchain die steeds meer aan populariteit wint en inmiddels een mooie plek heeft veroverd in de top 10 cryptocurrencies van 2023. Maar hoe heeft deze coin het zover weten te schoppen?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Injective een uniek platform biedt voor het verhandelen van crypto assets. Het Injective platform is handig omdat het een uniek systeem biedt voor het verhandelen van crypto assets. Het combineert namelijk zowel een orderboek als een AMM-protocol, waardoor gebruikers de voordelen van beide systemen kunnen benutten.

Met het orderboek kunnen gebruikers handelen tegen de beste prijs en kunnen ze hun orders aanpassen of annuleren. Het AMM-protocol maakt het daarentegen mogelijk om handel te drijven zonder dat er een tegenpartij nodig is, wat vooral handig is bij het verhandelen van minder liquide tokens.

Naadloos samenwerken met andere blockchain-netwerken

Een andere belangrijke factor die bijdraagt aan de populariteit van Injective is de interoperabiliteit van het platform. Het is gebouwd op Cosmos SDK, wat betekent dat het naadloos kan samenwerken met andere blockchain-netwerken, zoals Ethereum, Solana, Aptos en Avalanche. Dit biedt gebruikers meer opties en flexibiliteit bij het verhandelen van crypto assets.

Maar hoe zit het met de prestaties van de coin zelf? In april 2021 bereikte de munt een hoogste koers aller tijden van €23.06, hoewel deze sindsdien weer is gedaald naar €4.8980 op het moment van schrijven. De koers van INJ is sinds het begin van dit jaar gestegen met met meer dan 300%

Injective heeft een sterke positie veroverd in de wereld van crypto assets vanwege de unieke eigenschappen van het platform, zoals de combinatie van orderboek en AMM-protocol, de interoperabiliteit en het gedecentraliseerde karakter. De coin zelf heeft ook indrukwekkende prestaties geleverd en blijft een interessante optie voor beleggers die willen investeren in een platform met veel potentieel voor groei en innovatie

5- Solar (SXP)

Als je op zoek bent naar een cryptocurrency met potentie, dan is Solar zeker het overwegen waard. Deze munt heeft de afgelopen tijd flinke vooruitgang geboekt en staat momenteel op plek 5 in de top 10 van best presterende cryptomunten van 2023. Maar wat maakt Solar zo speciaal en waarom zou je erin willen investeren?

Om te beginnen heeft Solar een sterke community die gelooft in de visie van het bedrijf om blockchain technologie te gebruiken voor duurzame en schone energieoplossingen. De oprichters van Solar, Joselito Lizarondo en Nayiem Willems, hebben al bewezen dat ze in staat zijn om succesvolle projecten op te zetten, zoals Swipechain. Met Solar richten ze zich op het creëren van een transparant bestuurssysteem en het opzetten van een enterprise-level blockchain ecosysteem.

Snelle en efficiente verwerking van transacties op de blockchain

Een ander belangrijk punt is dat Solar gebouwd is op de Solar Core, een Layer-1 Blockchain Framework. De Solar blockchain maakt gebruik van het Delegated Proof-of-Stake (DPoS) consensus mechanisme, waarbij 53 validators, ook wel bekend als node operators, verantwoordelijk zijn voor het beveiligen van het netwerk. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte verwerking van transacties op de blockchain.

Op dit moment zijn er 559.307.423 SXP munten in omloop en de marktkapitalisatie van Solar bedraagt momenteel €399.763.505. De prijs van Solar heeft een flinke stijging doorgemaakt en staat momenteel op €0,714. Dit is een stijging van meer dan 270% sinds 1 januari dit jaar. Deze stijging kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de recente lancering van de Solarscan block explorer en de groeiende interesse van investeerders in cryptocurrencies die zich richten op duurzaamheid en schone energieoplossingen.

Al met al heeft Solar veel potentie en zou het een interessante toevoeging kunnen zijn aan je cryptocurrency portfolio. Met een sterke visie, een groeiende community en een solide technologische basis, kan Solar de komende tijd nog veel groeipotentieel hebben.

6 - Aptos

Aptos (APT) heeft zichzelf op de kaart gezet als een van hardste stijgers van 2023. Als een Layer 1 Proof-of-Stake (PoS) blockchain-protocol dat gebruik maakt van de Move smart contract programmeertaal, heeft Aptos een veelzijdigheid die hem in staat stelt om zichzelf te presenteren als een geduchte concurrent voor Ethereum.

Met een totaal van 1 miljard munten in omloop heeft Aptos al een mooie prijsstijging doorgemaakt sinds het begin van dit jaar (229%). Het heeft een ATH van €18,25 bereikt in het verleden, en op moment van schrijven is het slechts 41% verwijderd van dit hoogste punt. Dit is een indrukwekkende prestatie, vooral als we dit vergelijken met Ethereum, dat ondanks de overgang naar PoS nog steeds ongeveer 62% verwijderd is van zijn ATH.

Toenemende populariteit van het blockchain-protocol

De groei van de Aptos-token wordt gestimuleerd door de toenemende populariteit van het blockchain-protocol en de toenemende integratie ervan in verschillende industrieën. De blockchain-technologie is ontworpen om een breed scala aan gebruiksscenario’s te ondersteunen en streeft ernaar een web3-ecosysteem te creëren waarin decentrale applicaties (dApps) worden gebouwd om echte problemen op te lossen.

Deze toenemende vraag en de veelbelovende ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat Aptos een van de top 10 best presterende cryptocurrencies van 2023 is. 

7 - Render Token (RNDR)

Als je geïnteresseerd bent in cryptocurrency, heb je misschien gehoord van de Render Token (RNDR). Het is de nummer 7 binnen de top 10 cryptomunten met de grootste procentuele stijging in prijs. Maar wat is de Render Token eigenlijk?

De Render Token is een cryptocurrency die is ontworpen om de rendering industrie te verbeteren. Rendering is het proces van het maken van complexe visuele effecten en animaties voor films, televisie, videogames en andere toepassingen. Het is een intensieve taak die vaak veel rekenkracht vereist en dus duur kan zijn. De Render Token gebruikt blockchain technologie om het proces efficiënter en goedkoper te maken. Hierdoor kan de rendering industrie sneller en goedkoper werken en dat maakt het aantrekkelijk voor bedrijven om deze technologie te gebruiken.

Problemen oplossen in de rendering industrie

Het is dus niet zo gek dat de Render Token populair is geworden. Op dit moment zijn er ongeveer 285 miljoen RNDR munten in omloop. Deze munten zijn momenteel ongeveer $1,50 waard, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van het begin van 2023. RNDR heeft sinds het begin van dit jaar een stijging laten zien van maar liefst 220%. Het succes van de Render Token is te danken aan verschillende factoren, waaronder het feit dat het een oplossing biedt voor een reëel probleem in de rendering industrie. Daarnaast is het team achter de Render Token sterk en wordt de munt ondersteund door grote bedrijven in de industrie.

Render Token is een cryptomunt die je absoluut in de gaten moet blijven houden, zeker gezien de enorme hype rondom AI-tokens, waartoe RNDR behoort.

8 - Mask Network (MASK)

Mask Network (MASK) is een blockchain-protocol dat als brug fungeert tussen Web 2.0 en Web 3.0. Dit betekent dat het mogelijk is om gecodeerde inhoud te delen op sociale media zoals Facebook en Twitter. Maar dat is niet alles! Met Mask Network (MASK) kun je ook verschillende soorten cryptomunten verzenden, gebruikmaken van dApps en toegang krijgen tot gedecentraliseerde opslag. Bovendien is het heel gemakkelijk in gebruik. Je kunt het als browserextensie en als mobiele app downloaden.

MASK heeft het afgelopen jaar een indrukwekkende groei doorgemaakt. Op moment van schrijven heeft de munt een waarde van €5,38 en is de munt met meer dan 170% gestegen sinds 1 januari 2023. Dit maakt het een van de top 10 cryptomunten die goed presteren in 2023.

Eenvoudige toegang tot web3

Maar waarom is MASK zo populair? Welnu, het is zeer gebruiksvriendelijk en biedt gemakkelijke toegang tot de wereld van web3. Bovendien heeft de toevoeging aan de Binance Bluebird-index in 2022 voor een flinke prijssprong gezorgd. Ook biedt Mask Network (MASK) de mogelijkheid om fiat-valuta om te zetten naar cryptocurrencies en kunnen gebruikers deze direct via hun Twitter-accounts aanschaffen.

Al met al lijkt het erop dat MASK nog steeds veel potentie heeft om te groeien en een aantrekkelijke investering kan zijn voor wie geïnteresseerd is in de wereld van cryptocurrencies.

9 - Immutable X (IMX)

Immutable X is een van de top 10 cryptomunten van 2023 die het bijzonder goed doet. Deze munt is gemaakt door Immutable, een bedrijf dat zich richt op non-fungible tokens (NFT’s) en blockchain technologie. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 850 miljoen IMX munten in omloop.

De prijs van IMX is in de afgelopen tijd enorm gestegen. Op dit moment heeft de munt een waarde van €0.95, terwijl het begin januari nog rond de €0.35 lag. Dit is een enorme stijging van meer dan 160% in slechts enkele maanden tijd.

Oplossing voor beperkingen op de blockchain

Er zijn verschillende redenen waarom Immutable X zo goed presteert. Ten eerste is het een layer-2 oplossing voor NFT’s op de Ethereum blockchain, wat betekent dat het de beperkingen van de blockchain omzeilt en snellere transacties mogelijk maakt. Hierdoor worden de transactiekosten ook verlaagd.

Bovendien heeft Immutable X grote namen in de gaming industrie aangetrokken, waaronder Ubisoft en Enjin, die de technologie gebruiken om hun eigen NFT-projecten te creëren. Dit heeft de bekendheid van Immutable X vergroot en heeft bijgedragen aan de stijging van de prijs.

Als je op zoek bent naar een cryptocurrency met veel potentieel en een sterke track record, dan is Immutable X zeker een munt om in de gaten te houden.

10 - The Graph (GRT)

The Graph (GRT) is een cryptovaluta die de afgelopen tijd flink aan populariteit heeft gewonnen. Op dit moment staat de munt op plek 10 in deze lijst van hardste stijgers. Maar wat zijn de mogelijke oorzaken van deze stijging?

Een belangrijke factor is de toenemende interesse in DeFi (decentralized finance) applicaties. The Graph speelt hier een belangrijke rol in, omdat het een protocol is dat wordt gebruikt om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te indexeren en te doorzoeken. Het helpt dApps om snel toegang te krijgen tot de nodige gegevens en zorgt voor meer efficiëntie en gebruikersvriendelijkheid.

Samenwerkingen met grote bedrijven

Daarnaast heeft The Graph partnerships gesloten met grote bedrijven, zoals Uniswap, Aave en Polygon. Deze samenwerkingen hebben ongetwijfeld bijgedragen aan de toenemende populariteit en adoptie van The Graph.

Op het moment van schrijven zijn er ongeveer 8 miljard GRT munten in omloop en is de prijs van GRT €0.127. De prijs is de afgelopen tijd flink gestegen en heeft een prijsstijging van meer dan 140% doorgemaakt in de afgelopen maanden. 

2023 tot dusverre

2023 is in volle gang en de wereld van cryptocurrency blijft groeien en veranderen. In Google Trends is te zien dat de interesse in de zoekterm ‘crypto’ licht is toegenomen van 86 begin januari naar 90 in april. Dit kan duiden op een toenemende nieuwsgierigheid naar cryptocurrency bij het grote publiek.

Ondertussen blijft de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency stijgen. De totale market cap van de cryptomarkt heeft sinds begin dit jaar aanzienlijke groei doorgemaakt. Op 1 januari 2023 bedroeg de totale market cap €437.702.441.662 en op 4 april 2023 was dit gestegen tot €578.115.895.717, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 32%. Een toename die laat zien dat de markt in beweging blijft.

Binnen de top 100 munten op basis van market cap zijn er naast goed presterende munten ook enkele cryptovaluta die minder goed presteren. Zo hebben Huobi Token (HT), Trust Wallet Token (TWT), Bitcoin SV (BSV) en Terra (LUNA) negatieve prijsbewegingen doorgemaakt sinds het begin van dit jaar.

Ondanks de uitdagingen in de wereld van crypto blijven er nieuwe cryptocurrency-projecten en -tokens opduiken. Bijgevolg is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en regelmatig de lijst met de best presterende crypto van 2023 bij te werken.

Lees ook andere tipsOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin