Finst ervaringen 2023

finst ervaringen

Finst beknopte review

Laatste update beoordeling op: 30 november 2023
4.5/5

Finst is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke exchange die zich voornamelijk richt op beginnende beleggers. Het biedt een goedkope en veilige manier om te handelen, met handelskosten die maximaal 0,15% bedragen. Dit maakt het een van de goedkoopste crypto brokers van Nederland. 

Finst werkt ontzettend gemakkelijk en biedt een uitgebreide portfolio analyse tool, waarmee je super eenvoudig inzicht krijgt in de vooruitgang van jouw portefeuille. Het platform biedt echter niet de mogelijkheid om met limietorders te handelen. Bij Finst kun je enkel crypto (bundels) kopen, verkopen of swappen via een marketorder. Dit kan zowel via je mobiele apparaat als via je desktop. 

Finst heeft een app voor gebruikers, die in eerste instantie nodig is om een account aan te maken. De app is zeer gebruiksvriendelijk en biedt een uitgebreide en gebruiksvriendelijke ervaring. De klantenservice van Finst is goed bereikbaar via verschillende kanalen, waaronder chat, e-mail en telefoon. 

Finst is een goede optie voor beginnende beleggers die op zoek zijn naar een eenvoudige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke manier om te handelen in cryptovaluta . Tot slot beschikt Finst over één van de meeste geavanceerde portfolio analyse tools, waardoor je super goed inzichtelijk hebt hoe jouw crypto presteert. 

🎁 Meld je aan & ontvang €10 cash!

Finst is een relatief nieuwe speler op de Nederlandse markt voor cryptocurrency trading en werd in januari 2023 opgericht. Dit platform richt zich voornamelijk op beginnende beleggers en biedt hen een goedkope manier om te handelen in cryptovaluta. In dit artikel nemen we je mee in onze ervaringen met deze Nederlandse crypto exchange middels deze Finst review. Ook kun je echte klantenervaringen lezen én zelf een ervaring delen. Zodat andere gebruikers hun keuze beter kunnen bepalen. 

Voor - en nadelen van Finst exchange

Sinds het bestaan van Finst hebben we reeds enkele tientallen uren besteed op het platform. Hieruit komen de volgende bevindingen:

 +   Voordelen

✅   Laagste handelskosten (voor marktorders)
✅   Super veilig handelen
✅   Crypto bundels: eenvoudig mandjes crypto kopen
✅   Supersnel registratieproces
✅   Ingebouwde wallet
✅   Telefonisch bereikbaar
✅   Transactietegoed verdienen door vrienden lid te maken
✅   Registratie bij de Nederlandsche Bank (R189158) geeft vertrouwen
✅   Uitgebreide tools om je portfolio te monitoren
✅   Proof of Reserves voor extra transparantie

   Nadelen

❌   Geen limietorders of stoploss
❌   Staking is vooralsnog niet mogelijk
❌   Beperkt aanbod cryptomunten
❌   Niet bereikbaar in het weekend

Wat is Finst?

Finst is een broker gevestigd in Amsterdam die zich richt op het vereenvoudigen, eerlijker maken en veiliger maken van de handel in cryptocurrencies. Het bedrijf is opgericht door Julien Vallet en Marcel Putina, beide voormalige managers van DEGIRO. De naam Finst komt uit de woorden: ‘Financial INSTitution’.

Finst onderscheidt zich door lage transactiekosten aan te bieden. Het bedrijf is momenteel de goedkoopste crypto broker en exchange in Nederland met maximale transactiekosten van 0,15%. Bovendien biedt Finst crypto bundels aan waarmee beleggers met één klik hun portfolio kunnen diversifiëren.

Finst is officieel gelanceerd in januari 2023 en heeft als doel om binnen vijf jaar marktleider te worden in Europa. Het bedrijf is gevestigd in dezelfde straat als Bitvavo, een andere bekende Nederlandse crypto exchange.

Bedrijfsgegevens Finst

Vestigingsplaats
Herengracht 454 te Amsterdam.

Kamer van Koophandel nummer
85668117 t.b.v. Finst B.V.

Herengracht 454 Amsterdam hoofdkantoor Finst

Hoe is het aanbod crypto bij Finst?

Bij Finst kun je op dit moment 100+ verschillende cryptovaluta kopen. Hoewel dit aantal nog vrij beperkt is, hebben ze al laten zien dat ze regelmatig nieuwe munten toevoegen aan hun aanbod. Het aanbod van cryptovaluta bestaat onder andere uit bekende munten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple, evenals enkele minder bekende maar toch populaire munten. Het lijkt erop dat ze er voor nu voor kiezen om voornamelijk munten met een grote marktkapitalisatie en voldoende handelsvolume aan te bieden.

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om te staken bij Finst, maar ze hebben op hun platform wel aangegeven dat dit in de toekomst zal worden toegevoegd. Ondanks dat ze regelmatig nieuwe munten toevoegen, bevindt Finst zich momenteel aan de onderkant van de rankings voor wat betreft het aantal beschikbare coins in vergelijking met andere brokers en exchanges.

 1. Aave
 2. Algorand
 3. AMP
 4. Avalanche
 5. Basic Attention Token
 6. Bitcoin
 7. Bitcoin Cash
 8. Cardano
 9. Chainlink
 10. Chilliz

Wie kan een account aanmaken bij Finst?

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan een account aanmaken bij Finst, mits zij beschikken over een Euro bankrekening die wordt aangehouden bij een bank of kredietinstelling in de Europese Unie. Mensen uit alle landen van de Europese Unie hebben toegang tot Finst, evenals inwoners van Zwitserland. 

Het is belangrijk om te weten dat je slechts één account per persoon kunt openen en dat je moet beschikken over een geldig legitimatiebewijs. Let op: het is bij Finst niet toegestaan om een rijbewijs als identiteitsbewijs te gebruiken.

Stappenplan Finst account aanmaken

Een account aanmaken bij Finst kan enkel via een mobiele telefoon. Het kost je hoogstens 5 minuten van je tijd. Je neemt de volgende stappen:

1️⃣ Ga naar ‘aanmelden‘. Daar hoe je enkel een e-mailadres in te vullen dat bij jou hoort. 

2️⃣ Daarna druk je op de activatielink die in je mail staat die je van Finst hebt gekregen

3️⃣ Nu komt het vervelendste gedeelte van het aanmeldproces. Er moet een foto worden gemaakt van een geldig legitimatiebewijs (geen rijbewijs), zodat ze weten dat jij zegt wie je bent. 

4️⃣ Tot slot moet je een aantal vragen beantwoorden over hoe jij Finst hebt gevonden en wat jij denkt te gaan investeren bij Finst

Direct daarna kun je aan de slag met jouw eerste crypto aankoop. Daarvoor moet je eerst euro’s storten. 

Is registreren bij Finst makkelijk?

Registreren bij Finst gaat inderdaad erg gemakkelijk. Het enige minpuntje is dat je verplicht bent om dit te doen met een mobiel apparaat. Echter, zodra dit gelukt is, kun je ook inloggen op de desktop. Het aanmaken van een account is supersnel; binnen 3 minuten kan het gedaan zijn. 

Waar het vaak misgaat, is het uploaden van een foto van een geldig legitimatiebewijs, maar bij Finst ondervind je hier geen haperingen. Wat verder prettig is, is dat je niet hoeft te wachten op verificatie door Finst, maar je direct aan de slag kunt met het kopen van losse crypto of crypto bundels.

8,9
4.5/5

Finst

🎁 €10 Cash Bonus
🚀 Aanbod: 100+ crypto
💶 Kosten: 0.15% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Is Finst betrouwbaar?

Finst is geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptodiensten (no. R189158). Deze registratie draagt bij aan het vertrouwen in het platform, omdat het aantoont dat Finst voldoet aan de strenge regelgeving en normen die zijn opgesteld door de DNB en de Europese Unie. Finst is onderworpen aan regelmatige audits (waaronder Proof of Reserves) en toezicht door de toezichthoudende autoriteiten, wat betekent dat het bedrijf verplicht is om zich aan de hoogste financiële en operationele standaarden te houden. Deze regelgeving is bedoeld om zowel de integriteit van het platform als de veiligheid van de klantentegoeden te waarborgen.

Registratie bij de Nederlandsche Bank

Een registratie bij de Nederlandsche Bank toont aan dat Finst zich houdt aan de EU AMLD5 (vijfde anti-witwasrichtlijn) en AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) wetgeving. AMLD5 helpt om witwassen van geld en financiering van terrorisme tegen te gaan door transparantie en regelgeving te bevorderen, terwijl AVG de privacy en gegevensbescherming van gebruikers waarborgt. Door te voldoen aan deze wetgevingen, toont Finst zijn betrokkenheid bij het handhaven van een veilig en betrouwbaar platform voor zijn klanten.

Finst heeft zijn kantoor in Amsterdam, wat betekent dat alle gegevens worden opgeslagen binnen Europa en onderworpen zijn aan de Europese privacywetgeving. Dit is belangrijk voor klanten die op zoek zijn naar een veilige en betrouwbare crypto broker die hun gegevens en investeringen beschermt.

Finst heeft een betrouwbare registratie bij DNB
Finst heeft een registratie bij de Nederlandsche Bank

Controle inschrijving DNB

De registraties van Finst en andere aanbieders van cryptodiensten kunnen worden geverifieerd op de website van de Nederlandsche Bank. Geïnteresseerden kunnen de lijst met geregistreerde bedrijven raadplegen op de DNB-website om te controleren of een platform de vereiste registraties en vergunningen heeft. Deze transparantie helpt om vertrouwen op te bouwen tussen klanten en de crypto broker.

Kortom, de registratie van Finst bij de Nederlandsche Bank, de naleving van EU-wetgeving en de opslag van gegevens in Europa dragen bij aan het vertrouwen in het platform en verzekeren klanten dat hun investeringen en persoonlijke gegevens goed beschermd zijn.

Bescherming van tegoeden op de exchange

Finst maakt gebruik van Fireblocks, een toonaangevende oplossing in de branche, om digitale activa te beschermen. Fireblocks maakt gebruik van geavanceerde Multi-Party Computation (MPC)-technologie in combinatie met hardware-isolatie om de veiligheid van de assets te waarborgen. Deze aanpak biedt bescherming tegen externe aanvallen, interne samenzwering en menselijke fouten. Door deze technologie is het momenteel niet nodig om munten over te boeken naar een cold wallet voor extra beveiliging.

Fireblocks wordt door gerenomeerde partijen gebruikt

Fireblocks is niet alleen populair bij Finst maar wordt ook gebruikt door vele andere gerenommeerde partijen in de wereld van digitale activa, waaronder grote beurzen, banken, liquiditeitsverschaffers en fintech-bedrijven. Enkele voorbeelden van bedrijven die Fireblocks gebruiken zijn Revolut, Chiliz, BNP Paribas en eToro.

Het gebruik van Fireblocks heeft voor deze partijen geresulteerd in een aanzienlijke vermindering van het risico op hacks en andere beveiligingsincidenten. Fireblocks biedt een veilige infrastructuur voor het verplaatsen, opslaan en uitgeven van digitale activa en zorgt ervoor dat klanten en partners met vertrouwen kunnen opereren in de snelgroeiende wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie.

Testimonial Fireblocks
Fireblocks

Kwaadwillenden buiten de deur houden

In het verleden hebben hacks van exchanges en andere digitale activa platforms geleid tot aanzienlijke verliezen voor zowel de platforms als hun klanten. Door de inzet van geavanceerde beveiligingsoplossingen zoals Fireblocks, kunnen Finst en andere partijen beter inspelen op de groeiende vraag naar beveiliging in de digitale activa-industrie en tegelijkertijd de risico’s minimaliseren voor hun klanten en partners.

Twee-factor authenticatie (2FA) bij Finst

Finst maakt gebruik van een unieke 2FA-oplossing die afwijkt van andere exchanges zoals Bitvavo. Bij Bitvavo moet je namelijk een gegenereerde code invullen middels een externe app. Tijdens de registratie bij Finst wordt 2FA automatisch ingeschakeld en bestaat uit apparaatkoppeling en e-mail + sms-verificatie voor elk nieuw apparaat waarmee je wilt inloggen. Om in te loggen op de web-app (https://app.finst.com/identity/login) moet je bovendien de QR-code scannen met je Finst app. Dit zorgt voor extra veiligheid en gebruiksgemak. De manier van beveiliging en inloggen bij Finst is vergelijkbaar met het inloggen bij een bank zoals de Rabobank.

Geen geld uitlenen aan derde partijen

Finst leent geen geld uit aan andere partijen, waardoor het risico om te vallen aanzienlijk wordt verminderd. Dit is een belangrijk verschil met Bitvavo, die geld uitleende aan Genesis. Crypto-exchanges, zoals Bitvavo, lenen soms geld uit aan derde partijen om extra inkomsten te genereren, bijvoorbeeld door rente te innen op uitgeleende fondsen. Dit kan echter leiden tot problemen, zoals in het geval van Bitvavo en Genesis, waarbij de uitgeleende fondsen verloren gingen en Bitvavo in de problemen kwam.

Een reden waarom crypto-exchanges geld uitlenen, is om liquiditeit en handelsvolume te vergroten. Ze kunnen ook leningen verstrekken om klanten in staat te stellen deel te nemen aan staking, waarbij gebruikers hun cryptovaluta vastzetten in ruil voor beloningen, meestal in de vorm van rente of tokens.

Finst biedt op dit moment geen staking aan. Om in de toekomst staking aan te bieden zonder geld uit te lenen, zou Finst een systeem kunnen implementeren waarbij klanten hun eigen cryptovaluta kunnen vastzetten en direct beloningen ontvangen, zonder tussenkomst van derde partijen. Dit zou het risico op verlies van uitgeleende fondsen verminderen, aangezien klanten hun eigen cryptovaluta zouden beheren en staking direct via het Finst-platform zou verlopen. Het is echter nog onduidelijk hoe Finst hier invulling aan gaat geven. 

Genesis

Extra beveiliging voor handelaren

Hoewel Finst op dit moment geen mogelijkheid biedt om tegoeden over te zetten naar een cold wallet, kunnen gebruikers nog steeds aanvullende maatregelen nemen om de veiligheid van hun investeringen te vergroten en hun account te beschermen. Het is belangrijk om nooit je wachtwoord, e-mailtoegang of het apparaat dat gekoppeld is aan je Finst-account met anderen te delen.

Daarnaast is het verstandig om je crypto-aankopen te spreiden over meerdere exchanges of cold wallets als je nog meer zekerheid wilt inbouwen. Door je investeringen te verdelen, verklein je het risico dat je al je tegoeden verliest als gevolg van een beveiligingsincident bij één enkele exchange.

Stappen die je kunt nemen

Hieronder vind je enkele aanvullende maatregelen die je kunt nemen om de veiligheid van je account en investeringen te waarborgen:

Gebruik cold wallets: Hoewel Finst geen ondersteuning biedt voor het overzetten van tegoeden naar een cold wallet, kun je overwegen om een deel van je crypto-aankopen op andere exchanges op te slaan in een hardware wallet. Deze wallets slaan je privésleutels offline op, waardoor ze niet direct verbonden zijn met het internet en het risico op hacks en diefstal aanzienlijk vermindert.

Twee-factor authenticatie (2FA): Activeer 2FA op alle exchanges die je gebruikt, en niet alleen bij Finst. Hiermee voeg je een extra beveiligingslaag toe, aangezien je naast je wachtwoord ook een unieke code moet invoeren die naar je mobiele apparaat is verzonden of gegenereerd.

Regelmatige controle van beveiligingsmaatregelen: Controleer regelmatig je beveiligingsinstellingen en -maatregelen en houd je software up-to-date. Wees alert op mogelijke phishing-aanvallen of frauduleuze e-mails.

Gebruik sterke wachtwoorden en wachtwoordmanagers: Maak gebruik van sterke, unieke wachtwoorden en overweeg het gebruik van een wachtwoordmanager om je wachtwoorden veilig op te slaan en te beheren. Cryptokoersgids kan passwordmanager 1Password van harte aanbevelen. 

Door deze aanbevelingen op te volgen, kun je de veiligheid van je investeringen en account verder vergroten, zelfs als je niet in staat bent om tegoeden over te zetten naar een cold wallet bij Finst. Het spreiden van je crypto-aankopen en het nemen van aanvullende beveiligingsmaatregelen zijn cruciaal voor het waarborgen van de veiligheid van je investeringen in de wereld van cryptocurrencies.

1password
1password

Transparantie

Transparantie is niet minder belangrijk dan veiligheid als het gaat om vertrouwen opbouwen.

Finst onderscheidt zich van andere platforms door het duidelijk weergeven van transactiekosten (Lees ook: is Finst de goedkoopste) op hun website en het uitleggen waarom ze de goedkoopste zijn. Bovendien is de bedrijfsstructuur van Finst openbaar en zijn de eigenaren, Julien Vallet en Marcel Putina, ook te vinden op LinkedIn.

Julien Vallet en Marcel Putina, de oprichters van Finst, hebben meer dan tien jaar ervaring in het verstoren van het Europese investeringslandschap. Eerst door de aandelenhandel in Europa te democratiseren en nu met crypto. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in het bankwezen en de technologie, ontmoetten ze elkaar bij DEGIRO als vroege medewerkers, waar ze hebben bijgedragen aan het vormgeven van nieuwe standaarden in online investeren.

Samen met andere senior managers van ex-DEGIRO konden ze niet voorbijgaan aan het feit dat de crypto-industrie vergelijkbare problemen vertoonde als traditionele financiële markten in het verleden: exorbitante vergoedingen, ondoorzichtigheid, beperkte handelsmogelijkheden en een gebrek aan vertrouwen en veiligheid.

Dankzij hun kennis en ervaring zagen ze de behoefte aan een nieuw soort beleggingsplatform in de cryptowereld. Finst werd geboren met een focus op transparantie en openheid, in de hoop het vertrouwen van investeerders te winnen en de markt voor crypto-investeringen te verbeteren.

Transparante kosten
Transparante kosten

Is Finst veilig?

Finst heeft zich bewezen als een veilige en betrouwbare crypto broker in Nederland door te voldoen aan de strenge regelgeving van de Nederlandsche Bank en het gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën zoals Fireblocks. De unieke 2FA-oplossing en het niet uitlenen van geld aan derde partijen dragen verder bij aan de veiligheid van het platform.

Daarnaast stelt Finst haar gebruikers gerust doordat je hun Proof of Reserves kunt inzien en daarmee de zekerheid hebt dat het platform financiële transparantie biedt, solide en betrouwbaar is in het beheren van de tegoeden van de gebruikers.

Als gebruiker speel je zelf ook een cruciale rol in het waarborgen van je eigen veiligheid door verstandige beveiligingsmaatregelen te treffen, zoals het activeren van 2FA op alle exchanges, het gebruik van sterke wachtwoorden en het spreiden van je crypto-investeringen over meerdere platforms en wallets. Finst biedt een solide basis voor veilige en betrouwbare crypto-handel, maar het is essentieel om zelf ook actief bij te dragen aan de bescherming van je investeringen.

8,9
4.5/5

Finst

🎁 €10 Cash Bonus
🚀 Aanbod: 100+ crypto
💶 Kosten: 0.15% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Wat kost het handelen op het Finst platform?

Wanneer je besluit om bij Finst te handelen, zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. We nemen de verschillende kostenposten met je door en sluiten af met een conclusie over de hoogte van deze kosten:

Kosten voor het maken van een geldstorting

BetaalmethodeKostenSnelheid
Bankoverschrijving0 procentMeestal binnen 24 uur
iDeal0 procentDirect
Bancontact0 procentDirect

Handelskosten

Finst is naar eigen zeggen 82% goedkoper dan de gemiddelde transactiekosten bij 8 door De Nederlandsche Bank geregistreerde aanbieders.

De berekening van de transactiekosten bij Finst is eenvoudig en transparant. De kosten worden berekend op basis van het bedrag van je transactie. Als je bijvoorbeeld een cryptocurrency koopt of verkoopt voor een bedrag van €1000, zijn de kosten €1,50 (0,15% van €1000).

Bij Finst kun je enkel marketorders plaatsen, waardoor het niet mogelijk is eventuele korting te krijgen door limietorders te plaatsen. Ook is er geen sprake van korting bij grotere handelsvolumes. 

Wat kost het kopen van een crypto bundel?

Wanneer je een crypto bundel koopt via Finst, houd dan rekening met herbalanceringskosten van 0,10% per maand, los van de transactiekosten die je betaalt. 

8,9
4.5/5

Finst

🎁 €10 Cash Bonus
🚀 Aanbod: 7 crypto bundels
💶 Kosten: 0.15% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Opnamekosten

Bij Finst is het niet mogelijk om crypto op te nemen, waardoor je geen kosten hoeft te maken die gerelateerd zijn aan de blockchain. De enige opnamekosten die eventueel in rekening gebracht kunnen worden, zijn kosten voor het opnemen van euro’s naar je bankrekening. Echter, bij Finst hoef je je hier geen zorgen over te maken, aangezien het opnemen van euro’s naar je rekening gratis is.

Is Finst duur of goedkoop?

Crypto exchange Finst richt zich voornamelijk op beginnende beleggers en biedt hen een goedkope manier om te handelen. Als je uitsluitend handelt met marketorders, is Finst inderdaad de goedkoopste optie. We hebben Finst vergeleken met Bitvavo, omdat we van mening zijn dat dit momenteel hun grootste concurrent is. Uit deze vergelijking blijkt dat Bitvavo net iets duurder is. Bovendien heeft Finst vaak interessante welkomstacties, zoals de €5000 euro gratis handelen actie. Hierdoor hoef je over de eerste paar duizend euro geen transactiekosten te betalen, wat het handelen bij Finst nog aantrekkelijker maakt. Tot slot zijn er geen verborgen kosten zoals de spread. 

ExchangeHandelkosten
FinstMax. 0,15%
BitvavoMax. 0,25%

Handelen met limietorders

Een minpuntje van Finst is dat je er niet kunt handelen met limietorders, terwijl dit bij Bitvavo wel mogelijk is. Wanneer je wat meer ervaren bent in de handel van crypto, kan Bitvavo net zo goedkoop of zelfs vele malen goedkoper zijn, vooral als je grote volumes crypto handelt. Hieronder staat een tabel met de transactiekosten bij Bitvavo, afhankelijk van het handelsvolume in de afgelopen 30 dagen:

Volume (30D)MarketLimiet
€ 0+0.25%0.15%
€ 100 000+0.20%0.10%
€ 250 000+0.16%0.08%
€ 500 000+0.12%0.06%
€ 1 000 000+0.10%0.05%
€ 2 500 000+0.08%0.04%
€ 5 000 000+0.06%0.04%
€ 10 000 000+0.05%0.03%
€ 25 000 000+0.04%0.03%

Kortom, hoewel Finst goedkoper is voor beginnende beleggers die voornamelijk met marketorders handelen, kan Bitvavo een betere optie zijn voor meer ervaren handelaren die met grotere volumes handelen en gebruikmaken van limietorders. De keuze tussen Finst en Bitvavo hangt dus af van je handelsstrategie en ervaring.

Hoe werkt kopen en verkopen van crypto bij Finst? Onze ervaringen

Bij Finst kun je enkel crypto kopen, verkopen of swappen via een marketorder. Dit kan zowel via je mobiele apparaat als via je desktop. Hieronder vind je een stappenplan voor het kopen van crypto bij Finst. Dit stappenplan kun je ook gebruiken voor het kopen van crypto bundels.

Kopen van coins bij Finst

Bij Finst kun je enkel crypto kopen, verkopen of swappen via een marketorder. Dit kan zowel via je mobiele apparaat als via je desktop. Hieronder vind je een stappenplan voor het kopen van crypto bij Finst. Dit stappenplan kun je ook gebruiken voor het kopen van crypto bundels.

Stappenplan:

 1. Meld je aan bij Finst en log in op je account.
 2. Stort euro’s op je Finst-account via iDEAL of een bankoverschrijving
 3. Zoek de gewenste cryptovaluta die je wilt kopen in het overzicht.
 4. Klik op de betreffende cryptovaluta en geef aan hoeveel euro je wilt besteden aan de aankoop.
 5. Klik op ‘Kopen’ en je aankoop wordt uitgevoerd tegen de huidige marktprijs.
 6. De gekochte cryptovaluta verschijnt nu in je persoonlijke wallet bij Finst, waar het veilig wordt bewaard.

Vanaf dit moment kun je ook crypto swappen via hetzelfde venster waarin je crypto koopt. Swappen is het direct omwisselen van de ene cryptovaluta naar een andere, zonder eerst terug te hoeven wisselen naar euro’s. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld snel wilt inspelen op koersschommelingen tussen verschillende cryptovaluta’s.

Volg de bovenstaande stappen om succesvol crypto te kopen en verkopen bij Finst. Vergeet niet dat je ook crypto kunt swappen als je dat wilt.

Verkopen van crypto

Wil je op een gegeven moment winst nemen (of je verlies beperken)? In dat geval wil je crypto verkopen. Maar hoe werkt dat via Finst? 

 1. Log in op je Finst-account.
 2. Ga naar je persoonlijke wallet en zoek de cryptovaluta die je wilt verkopen.
 3. Klik op de betreffende cryptovaluta en selecteer de optie ‘Verkopen’.
 4. Voer in hoeveel eenheden van de cryptovaluta je wilt verkopen of geef aan voor welk bedrag in euro’s je wilt verkopen.
 5. Controleer de details van de transactie en klik op ‘Bevestigen’ om de verkoop uit te voeren.
 6. De verkoop wordt uitgevoerd tegen de huidige marktprijs en het bedrag in euro’s wordt toegevoegd aan je euro-saldo in je Finst-account.

Na het voltooien van deze stappen is je cryptovaluta verkocht en kun je het euro-saldo gebruiken om nieuwe cryptovaluta te kopen of op te nemen naar je bankrekening.

Solana verkopen via finst
Solana verkopen via finst

Hoe zijn onze ervaringen met het handelen via het Finst platform?

Onze ervaringen met het handelen bij Finst zijn over het algemeen positief, vooral vanwege de gebruiksvriendelijkheid en eenvoud waarmee je crypto, crypto bundels kunt kopen, verkopen en swappen. Je hebt hier geen uitgebreide kennis voor nodig en orders worden direct uitgevoerd. Het handelen in euro’s biedt meer overzicht, wat vooral prettig is voor beginnende beleggers. Bovendien heeft Finst een uitgebreide portfolio analyse tool, waarmee je super eenvoudig inzicht krijgt in de vooruitgang van jouw portefeuille. 

Aan de andere kant missen we enkele geavanceerdere functies, zoals het plaatsen van limietorders, stop-loss-functies en volumekortingen voor actievere handelaren. Een ander significant nadeel is dat je je cryptovaluta niet kunt verplaatsen naar een andere exchange of naar een offline wallet, waardoor je gebonden bent aan Finst en arbitrage-handel niet mogelijk is. Het is wel mogelijk crypto te storten vanuit andere wallets of exchanges, wat dan weer een pluspunt is. 

Tot slot is het opnemen van euro’s zeer gebruiksvriendelijk en worden de euro’s meestal binnen een werkdag op je rekening bijgeschreven. Een klein minpuntje is dat je je rekeningnummer niet kunt wijzigen op het moment dat je dit zou willen.

Al met al is Finst een uitstekende optie voor beginnende beleggers die op zoek zijn naar een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier om te handelen in cryptovaluta. Voor meer ervaren handelaren die geavanceerdere handelsmogelijkheden en functionaliteiten zoeken, kan een andere exchange wellicht beter geschikt zijn.

8,9
4.5/5

Finst

🎁 €10 Cash Bonus
🚀 Aanbod: 100+ crypto
💶 Kosten: 0.15% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Werkt de app van Finst naar behoren?

Finst app
Finst app

Finst beschikt over een app voor gebruikers, die in eerste instantie nodig is om een account aan te maken. De app is te downloaden via de PlayStore of Appstore. Twee-factor-authenticatie is bij Finst standaard ingeschakeld tijdens de registratie, wat zorgt voor extra beveiliging. Dit omvat apparaatkoppeling en e-mail- en sms-verificatie voor elk nieuw apparaat waarmee je wilt inloggen. Om in te loggen op de web-app moet je de QR-code scannen met je Finst app, net als bij de grote banken in Nederland.

App is zeer gebruiksvriendelijk

Onze ervaringen met de app zijn zeer prettig, al moesten we even wennen aan het feit dat de app nodig is om in te loggen op de desktopversie van de website. Deze gewenning treedt echter snel op. Via de app kun je alles doen wat je ook via de desktopversie kunt, zoals het kopen, verkopen en volgen van cryptovaluta, en het storten en opnemen van euro’s. 

Het is zelfs mogelijk om van lichte modus naar donkere modus te schakelen voor extra gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast kun je via de app chatten met een van de medewerkers van Finst. Al met al biedt de Finst app een uitgebreide en gebruiksvriendelijke ervaring.

Hoe is de klantenservice bij Finst?

De klantenservice van Finst is op verschillende manieren te bereiken: via e-mail, chat en telefoon. Finst onderscheidt zich van andere brokers, zoals Bitvavo, doordat je ze telefonisch kunt benaderen. Hoewel Bitvavo in het weekend bereikbaar is en Finst niet, biedt Finst over het algemeen een uitstekende klantenservice. Ook beschikt Finst over een veelgestelde vragen sectie, waar je eenvoudig antwoord kunt vinden, op de meeste gestelde vragen. 

Het is het makkelijkst om de klantenservice van Finst te bereiken via de chat. Onze ervaring leert dat ze meestal binnen 2 minuten reageren en dat we uiterst tevreden zijn met de snelheid en adequate antwoorden die zij bieden. Het is uiteraard de vraag hoe de klantenservice zal presteren tijdens drukke periodes, zoals een bullmarkt. De contactmogelijkheden bij Finst zijn als volgt:

ContactInfoTijden
ChatJa, aanwezigOp werkdagen van 09:00 – 18:00 uur
E-mailsupport@finst.comOp werkdagen van 09:00 – 18:00 uur
Telefoon+31 (0)2 02 41 71 61Op werkdagen van 09:00 – 18:00 uur


Conclusie met ervaringen: is Finst dé crypto broker waar je wil handelen?

Voor onze ervaringen met Finst hebben we gekeken naar de mogelijkheden om te beleggen in cryptocurrency via de Nederlandse broker Finst. Finst is vooral geschikt voor beginnende beleggers die op zoek zijn naar een eenvoudige en goedkope manier om te handelen. Met name als je voornamelijk marketorders plaatst, is Finst de goedkoopste optie in vergelijking met andere crypto exchanges. Wel missen we enkele geavanceerdere functies, zoals het plaatsen van limietorders en volumekortingen voor actievere handelaren. 

Daarnaast kun je je cryptovaluta niet verplaatsen naar een andere broker/exchange of naar een offline wallet en is crypto staking (vooralsnog) niet mogelijk. Voor meer ervaren handelaren die geavanceerdere handelsmogelijkheden en functionaliteiten zoeken, kan een andere exchange wellicht beter geschikt zijn.

Het kopen en verkopen van crypto bij Finst is zeer eenvoudig en gebeurt via een marketorder. Dit kan zowel via de desktopversie als via de mobiele app, die zeer gebruiksvriendelijk is. De klantenservice van Finst is over het algemeen goed bereikbaar en biedt adequate antwoorden op vragen.

Als we Finst vergelijken met Bitvavo, de grootste concurrent in Nederland, is Finst over het algemeen goedkoper als je uitsluitend handelt met marketorders. Bitvavo biedt echter wel meer geavanceerde handelsmogelijkheden, zoals het plaatsen van limietorders en volumekortingen voor actievere handelaren. Daarnaast kun je bij Bitvavo wel handelen met limietorders, wat bij Finst niet mogelijk is.

Al met al is Finst een goede keuze voor beginnende beleggers die op zoek zijn naar een eenvoudige en goedkope manier om te handelen in cryptovaluta. Bovendien is het qua veiligheid goed geregeld bij het gebruik van Finst. Meer ervaren handelaren die geavanceerdere handelsmogelijkheden en functionaliteiten zoeken, kunnen beter elders kijken.

8,9
4.5/5

Finst

🎁 €10 Cash Bonus
🚀 Aanbod: 100+ crypto
💶 Kosten: 0.15% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Ervaringen van echte klanten met Finst

Bij Cryptokoersgids.nl willen we graag jouw ervaringen horen! We weten dat er veel kennis en inzichten zijn als het gaat om cryptocurrencies. Daarom nodigen we je uit om je persoonlijke ervaringen met ons te delen.

Heb je iets te delen over jouw ervaringen met Finst? Voel je vrij jouw eigen review over Finst achter te laten. We waarderen jouw feedback enorm en willen anderen laten profiteren van jouw kennis.

Account aangemaakt

Rated 4,0 out of 5
juli 21, 2023

Sinds ik van de week hoorde dat je bij Finst nu wel crypto kunt storten, heb ik er direct werk van gemaakt. Ik handelde voorheen bij binance in enkele muntjes en die heb ik nu gestort naar Finst. Het storten van crypto naar Finst is makkelijk, en ook het aanmaken van een account is zeer eenvoudig. Fijn dat het allemaal in het Nederlands is. Hoewel Binance meer functies heeft, is het voor mij een verademing dat ik niet al te veel ruis heb van alle functies. Daarnaast ben ik zeer te spreken over de portfolio analyse tool, waardoor ik eenvoudig mijn crypto kan tracken. Ik heb verder geen ervaring met de bundels van Finst, maar zoals ik het zie, kun je dus makkelijk een aantal muntjes snel aanschaffen. Ik hoop dat ze meer muntjes nog gaan toevoegen, want daarin schieten ze tekort. Ook wil ik iets zien als lending of staking of earning en het liefst zie ik ook een debitkaart zoals bij Binance, waarmee ik boodschappen kan doen. Misschien in de toekomst. Ik kan Finst van harte aanbevelen, veel beter dan Bitvavo!

Gert D.

Ik mis crypto stortingen

Rated 3,0 out of 5
juli 9, 2023

Ik ben nu tijdje bezig met crypto en voorheen altijd gehandeld bij Litebit. Die exchange is echter gestopt, weet niet precies waarom. Ik zag toen advertenties van Finst op televisie en zag iets over bundeltjes crypto waarin je kunt investeren. Ik was daar al een tijdje naar op zoek, dus direct een account aangemaakt. Zonder echt verder te kijken naar wat finst in huis heeft. Met een druk op de knop heb ik toen verschillende bundels gekocht en dat gaat vooralsnog niet heel goed, maar dat ligt aan de markt. Kan Finst niets aan doen. Nu ik al een tijdje een account heb, zie ik de gemissen op deze website. Het depositen van crypto vanaf een andere website kan bijvoorbeeld niet en ook mis een heleboel muntjes die ik bijvoorbeeld wel bij Litebit kon kopen. Volgens mij is Finst nog redelijk nieuw, dus geef ik het nog de kans. Zo hoop ik ook dat je straks, met de komst van meerdere valuta, in andere bundels kan investeren. Ook zou ik graag wat losse crypto aankopen willen overzetten naar mijn Trezor, maar dat blijkt ook niet te kunnen. Al met al kan het allemaal nog ietsjes beter

A.noniem

Bundels is een uitkomst

Rated 4,0 out of 5
juni 30, 2023

Ik had nog niet eerder iets gehoord over bundeltjes cryptografische munten. Fijn dat je heel snel met druk op de knop in tientallen muntjes kan investeren. Mogen imo meer bundels toevoegen nog vandaar 4 ster

Moes

Goedkoopste

Rated 5,0 out of 5
juni 12, 2023

Geweldige ervaring met Finst! De app is zeer gebruiksvriendelijk en ik waardeer de lage transactiekosten. Ik heb ook de crypto bundels gebruikt en ben er zeer over te spreken. Het maakt het diversifiëren van mijn portefeuille eenvoudig.

Sjors T

Schrijf zelf een review

Finst: NL crypto broker

✔️ €10 cash bonus
✔️ Goedkoopste broker van Nederland
✔️ Veiligheid voorop
✔️ Investeren in crypto bundels
✔️ Nederlandse support
✔️ Geschikt voor beginners
✔️ Uitstekende portfolio analyse tool
✔️ Bekend van TV

Veelgestelde vragen over Finst

Finst is een Nederlandse broker die handel in cryptovaluta aanbiedt. Het biedt een gebruiksvriendelijk platform aan voor het kopen, verkopen en swappen van verschillende cryptocurrencies.

Om te beginnen met handelen bij crypto exchange Finst, moet je je eerst registreren voor een account op hun website. Vervolgens moet je euro’s op je account storten via iDEAL of bankoverschrijving. Daarna kun je cryptovaluta kopen en verkopen via het platform.

Finst biedt 43 verschillende cryptocurrencies aan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en meer.

Nee, bij Finst is het niet mogelijk om cryptocurrencies over te zetten naar een andere exchange of wallet.

Finst hanteert een vast transactietarief van 0,15% per transactie. Dit tarief geldt zowel voor het kopen als verkopen van cryptocurrencies.

Finst accepteert betalingen via iDEAL en bankoverschrijvingen.

Finst biedt verschillende manieren om contact op te nemen met hun klantenservice, waaronder via e-mail, chat en telefoon. De klantenservice is beschikbaar op werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur.

Ja, deze Finst review is onafhankelijk geschreven. We hebben onze echte ervaringen beschreven en streven naar een zo compleet mogelijk oordeel, waardoor gebruikers beter in staat zijn een goede keuze te maken

Laatste nieuws over Finst