Dit zijn de 11 beste apps voor het handelen in crypto!

beste crypto handelen app
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Laten we goed beginnen met een paar verbazingwekkende data uit de cryptomarkt. Wist je dat beleggers om op precies te zijn 18,998 markten kunnen handelen in digitale valuta? Vandaag of morgen komen daar ongetwijfeld weer een paar bij. Een deel van deze aanbieders beschikt over een eigen app voor de smartphone. Bij het kiezen van een crypto trading app is het belangrijk om het kaf van het koren te scheiden. Zodoende vind je in dit artikel de dertien beste apps voor het handelen in crypto.

Waar moet een goede crypto handelen app aan voldoen?

Een goede crypto trading app moet voldoen aan een paar eisen. Zo is het wel zo fijn wanneer je als gebruiker de keuze hebt uit meerdere soorten cryptomunten. Anders ben je er snel uitgekeken en concurrenten zijn er natuurlijk genoeg. Daarnaast biedt een goede crypto trading app de optie om grafieken te gebruiken en om alerts in te stellen wanneer een cryptomunt een bepaalde waarde bereikt.

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 200+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Val niet van je stoel: de cryptomarkt in cijfers

Wist je dat dagelijks voor maar liefst 68 miljard dollar aan cryptomunten wordt verhandeld op trading platforms en apps. Om het nog even te verduidelijken: dat is omgerekend bijna 60 miljard euro! Een groot deel van de handel vindt plaats op peer-to-peer gedecentraliseerde app. 

De handelsprijzen liggen er namelijk vrij laag. Bekende peer-to-peer exchanges met een eigen app zijn onder andere Binance, Coinbase en FTX. Verderop in dit artikel komen de trading apps van deze exchanges uitgebreid aan de orde.

Wat is een gecentraliseerd orderboek?

Crypto exchanges met een gecentraliseerd orderboek zijn ook erg populair onder traders. Dit is de plek waarin alle koop- en verkooporders  worden weergeven. Het zijn allemaal limit orders. Heb jij een cryptomunt gekocht of verkocht? Dan krijgt het ook een plekje in het orderboek.

Hoge liquiditeit

De liquiditeit van exchanges met een gecentraliseerd orderboek is hoog waardoor je er vrijwel altijd op een snelle manier kunt handelen in crypto. Ook stap je snel in- en uit een bepaalde positie als je dat graag wil. Bij exchanges met een lage liquiditeit is dat niet altijd het geval omdat er minder mogelijkheden zijn om te kopen en/of te verkopen. 

Dit bemoeilijkt het traden en maakt het omzetten van crypto in cash lastig. Bekende gecentraliseerde crypto exchanges zijn onder andere Coinbase, Gemini en Kraken.

Storting onmiddellijk ontvangen

De meeste crypto trading apps maken gebruik van een orderboek. Gekochte coins worden in jouw digitale portemonnee gestort. Bij een crypto trading app van goede kwaliteit gebeurt dit vrijwel onmiddellijk. Vanuit de wallet kun je cryptomunten opslaan of versturen naar een externe wallet. Wat tijdens ons onderzoek naar boven kwam drijven is dat de gemiddelde beleggen in crypto app focust op eenvoud en laagdrempeligheid.

Waarom een lage bid-ask spread een goed teken is

Liquiditeit is niet de enige factor waar je op moet letten wanneer een crypto trading app wil gaan gebruiken. Gebruiksvriendelijkheid, lage handelskosten en een lage bid-ask spread zijn minstens zo belangrijk. Laatstgenoemde factor is vaak een teken van een liquide markt. 

Het is hoe dan ook belangrijk om je uitgebreid te verdiepen in de crypto trading apps die er bestaan. Verdiep je in verschillende onderdelen, zoals de uitbetaling van fiat en crypto, betaalmethodes, de orderboeken en het verificatieproces. Bedenk goed wat jij als crypto trader belangrijk vindt en maak aan de hand daarvan een keuze.

Hoe herken je een goede crypto investeren app?

De meeste crypto trading apps bieden verschillende mogelijkheden om geld te storten. Zo kun je onder andere betalen via de bank of een creditcard. Toch zijn er wel verschillen tussen de vele aanbieders die tegenwoordig de markt overspoelen. 

Zorg er voor dat de app waar jij interesse in hebt jouw favoriete betaalmethode ondersteunt. Let daarnaast ook op de tijd die het kost om een storting te doen. Je wilt natuurlijk niet dagenlang wachten tot jouw geld in de digitale portemonnee staat. Bij de beste apps belandt jouw geld als het goed is binnen enkele minuten in de digitale wallet.

Storten bij Bitvavo
Storten bij Bitvavo

Peer-to-peer handel

Crypto trading apps zoals Binance bieden de mogelijkheid om rechtstreeks met anderen te handelen in crypto. Dit fenomeen staat ook wel bekend als ‘peer-to-peer’ en houdt in dat je cryptomunten aan iemand koopt of verkoopt. Op het moment dat je een coin koopt plaats je een zogeheten order. 

Je kunt dit vergelijken met een bestelling waarbij je aangeeft hoeveel cryptomunten je wilt hebben en hoeveel je er voor wil betalen.

Meer opties dan koop- en verkooporders alleen

De meeste crypto trading apps bieden meer mogelijkheden dan het plaatsen van koop- en verkooporders alleen. Denk bijvoorbeeld aan een stop-loss order en een limit order. Dit houdt in dat je vantevoren aangeeft op welk moment je bereid bent om verlies te nemen. 

Je geeft een bepaalde koers aan waarvan je zegt: ‘nu stop ik er mee’. Een limit order werkt net een beetje anders. In dat geval geef je voor de trade aan hoeveel aandelen je wilt kopen of verkopen. Ook bepaal je vantevoren tegen welke prijs dat is.

Is handelen in crypto winstgevend?

Het is een van de meest gestelde vragen in cryptoland: is traden in cryptomunten echt winstgevend? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Ja, het kan winstgevend zijn als de juiste handelsstrategieën gebruikt. Daarvoor is veel kennis nodig en dat kost tijd. Bovendien zul je als beginnende trader fouten maken.

Daar valt simpelweg niet aan te ontkomen, maar is ook een leermoment. Feit is wel dat de de handel via crypto trading apps voor een groot deel gebaseerd is op speculatie. Hoeveel handelsstrategieën je ook gebruikt, een koersdaling of koersstijging is afhankelijk van allerlei factoren waar je geen invloed op kunt uitoefenen. Denk bijvoorbeeld aan het sentiment op de markt en gebeurtenissen op de financiële markt die zowel een positieve als een negatieve impact kunnen hebben.

Hoe kies je de perfecte crypto broker?

Wie succes wil boeken op de cryptomarkt is afhankelijk van de broker waar hij of zij actief is. Dus voordat we het gaan hebben over de beste crypto trading apps nog even deze tip: kies een broker die perfect bij jouw wensen en behoeftes past. Maar de vraag is hoe je dat precies doet. Ten eerste is het belangrijk om eens goed naar je eigen handelsstrategie te kijken. Wil je investeren voor de lange of korte termijn? 

En wil je bekende cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum kopen of cryptomunten met een langere marketcap?  Een broker is meer geschikt voor het maanden of zelfs jarenlang vasthouden van cryptomunten, terwijl een exchange meer geschikt is voor de korte termijn omdat je er kunt traden.

Ga een stapje verder als doorgewinterde crypto trader

Ben je een doorgewinterde crypto trader die graag een stapje wil verder gaan? Kies dan voor een crypto broker of exchange met een goede app die onder andere stop-loss, margehandel en CFD’s met hefboomwerking aanbiedt.

Wat betekent handelen met CFD?

Wie actief wil traden in crypto zou een broker met een CFD optie kunnen overwegen. Deze manier van beleggen wordt steeds populairder en heeft inmiddels ook de cryptomarkt veroverd. CFD is de afkorting van ‘Contract for Difference’ en is een financieel product waarmee jij als belegger kan profiteren van een koersstijging of koersdaling. In feite speculeer je op de koers zonder dat je een financieel aandeel koopt of verkoopt.  

Maar interessant genoeg ben je niet de eigenaar van het financiële product. Het voordeel van handelen op de koersbeweging zonder het aandeel te bezitten is dat je flexibeler bent. Je kunt zowel speculeren op een koersstijging (long gaan) als koersdaling (short gaan).

CFD

Hefboom

Bij een CFD is er sprake van een contract tussen een koper en verkoper en een zogeheten hefboom. De verkoper moet uiteindelijk het verschil, de ‘difference’, betalen tussen de waarde van de aankoop en de waarde bij de verkoop. Pakt dit verschil negatief uit, krijgt de verkoper geld van de koper. 

Stel je voor dat je speculeert op een koersstijging met behulp van een hefboom. Op het moment dat de koers van een financieel product inderdaad stijgt verdien jij veel geld. Maar de omgekeerde situatie kan zich ook voordoen en dat is meteen het risico van deze manier van traden.

CFD’s en regulatie

CFD’s zijn vrij risicovol en daarom een beetje een grijs gebied wat betreft crypto trading. Een CFD trader is over het algemeen zwaar gereguleerd. Zo hebben , eToro, IG, en Plus500 hebben allemaal een licentie van de Britse Financial Conduct Authority (FCA) en de Australische Securities and Investments Commission (ASIC). 

Andere gerenommeerde licentieverstrekkers zijn de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) en de Monetary Authority of Singapore (MAS).Aan de andere kant van het spectrum opereren conventionele cryptocurrency exchanges zoals Binance nog steeds grotendeels ongereguleerd. Dit terwijl er elke dag voor miljarden dollars aan handelsactiviteiten plaatsvindt.

Crypto cross paren

De term cryptocurrency trading is een vrij brede term omdat het verwijst naar verschillende financiële producten. Wanneer je bijvoorbeeld wil handelen in cryptocurrencies tegen de Amerikaanse dollar, moet je ervoor zorgen dat de crypto trading app fiat-naar-crypto paren ondersteunt. Als alternatief kun je op zoek gaan naar zogeheten ‘crypto cross’ paren.  

Dit zijn valutaparen die twee digitale activa bevatten, zoals BTC/ETH of XRP/ETH zijn. In diverse crypto trading apps kun je handelen in crypto cross paren. Welke apps dat zijn lees je in dit artikel. Wij laten zometeen 11 bekende crypto apps aan de orde komen, te weten:

 1. Bitvavo
 2. eToro
 3. Bux Crypto
 4. Binance
 5. Bitpanda
 6. Pionex
 7. Bybit
 8. Coinbase
 9. FTX
 10. Libertex
 11. Bisq

1 – De crypto trading app van Bitvavo: Gebruikersgemak en eenvoudig staat centraal

Niet alleen crypto exchanges uit het buitenland maken dankzij hun gebruiksvriendelijkheid en vele opties veel indruk. Ook enkele platforms van Nederlandse bodem gooien hoge ogen. Bitvavo is daar het perfecte voorbeeld van. Het is op dit moment de meest populaire en goedkoopste Nederlandse exchange dat steeds meer terrein wint in Europa. 

Bitvavo werd in 2017 opgericht door Jelle de Boer en Tim Baardse met als doel crypto meer bereikbaar te maken voor een breed publiek. De koop en verkoop van cryptomunten moest een stuk eenvoudiger, zo vonden beide heren. Is hun missie geslaagd? Wij vinden van wel. Bitvavo kenmerkt zich op de volgende manieren:

 • Het is een van de meest betaalbare exchanges van Europa met maximale handelskosten van slechts 0.25 procent.
 • Op het platform vind je inmiddels meer dan 150 cryptomunten en dit aantal neemt nog steeds toe.
 • Het voldoet aan de Nederlandse wetgeving en is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB)
 • Je kunt er crypto staken voor een jaarlijkse rente van soms wel 10 procent.
 • Het kapitaal van Bitvavo gebruikers wordt opgeslagen in een apart fonds genaamd ‘Stichting Bitvavo Payments’. Dit voorkomt dat geld verloren gaat bij een eventuele hack of faillissement.
 • Crypto wallets zijn beschermd tot een totaalbedrag van 255 miljoen euro.
 • Beschikt over een gebruiksvriendelijke interface voor beginnende traders.
 • Geavanceerde interface aanwezig voor ervaren crypto traders.
 • Geautomatiseerde trading mogelijk via een API.

Gebruiksvriendelijke interface

In eerste instantie functioneerde Bitvavo zich als een vrij kleine broker waar beleggers een handjevol cryptomunten konden kopen en verkopen. Maar in de loop der jaren nam zowel de populariteit als het aantal munten en functionaliteiten van dit platform toe. Anno 2022 is het niet alleen een broker, maar ook een exchange. 

Zo heeft Bitvavo inmiddels een interface waar je crypto kunt traden. Er is een simpele variant voor beginnende crypto traders en een meer geavanceerde versie voor ervaren handelaars die graag extra opties uitproberen.

Bitvavo: populaire beleggen in crypto app

Een groot pluspunt van Bitvavo is dat het over een eigen crypto trading app beschikt. Dit is een goed voorbeeld van hoe dit platform zich de afgelopen jaren heeft uitgebreid. De Bitvavo app is te downloaden via Google Play of de App Store. Volg dit stappenplan en je hebt de app binnen enkele minuten op je telefoon staan:

 1. Open de app na het downloaden en klik op ‘aanmelden’.
 2. Vul jouw naam en achternaam in. Klik vervolgens op ‘doorgaan’.
 3. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op de knop ‘aanmelden’ om het aanmeldproces af te ronden.

Geld storten en opnemen via de app + kosten

De smartphone app is te downloaden voor Android en iOS en zorgt er voor dat je snel en eenvoudig geld kunt storten op je Bitvavo account. Dit is mogelijk met diverse betaalmethoden, zowel een bankoverschrijving als iDeal. En we hebben goed nieuws: je hoeft geen transactiekosten te betalen.  Alleen MyBank (1.5 procent), EPS Überweisung (1.75 procent) en GiroPay (1.75 procent) rekenen een klein percentage.

Hoe snel duurt een storting/opname?

Na het bevestigen van jouw order kom je in een betalingsscherm terecht. Geef enkele gegevens zodat Bitvavo de order kan plaatsen. Als het goed is ontvang je vrijwel direct een bevestigingsmail. In slechts een paar klikken staat jouw geld op de Bitvavo rekening. 

Het bedrag is ook te zien in de mobiele app. Vervolgens wissel je het bedrag om voor een of meerdere cryptocurrencies en maak je hopelijk winst. Maak je geen zorgen over de beveiliging van je app. Uiteraard heeft Bitvavo ook aan mobiele beveiliging gedacht en daarom is de app zowel te beveiligen met een vingerafdruk als pincode.

Alerts instellen

Een extra onderdeel van de Bitvavo crypto trading app is het instellen van zogeheten ‘alerts’. Dit houdt in dat je een melding ontvangt wanneer de koers van een bepaalde cryptomunt boven of onder een vooraf door jou ingesteld bedrag komt. Op die manier weet je precies op welk moment je een coin moet kopen of verkopen.  

Wat dat betreft is het de perfecte Bitcoin handelen app. Maar het komt ook goed van pas wanneer je wilt traden in andere cryptocurrencies.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Wat zijn verbeterpunten voor de Bitvavo crypto trading app?

De crypto trading app van Bitvavo brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. De gebruiksvriendelijke interface en de eenvoud waarmee je geld kunt storten en opnemen zijn grote pluspunten. Daar staat wel tegenover dat niet goed is te zien hoeveel winst je hebt gemaakt. Dit moet je toch echt zelf bijhouden door het dagelijks te noteren. Dit is zeker een punt waarop Bitvavo zich nog kan verbeteren. 

Ook kun je via de Bitvavo trading app niet handelen tussen cryptomunten onderling. Dit is alleen mogelijk tussen euro’s en cryptomunten, en dat is jammer. Je moet eerst jouw cryptomunt(en) verkopen voor fiatgeld en vervolgens van dat geld weer een of meerdere cryptocurrencies kopen. Op veel andere exchanges, zoals Binance, is handel tussen cryptomunten onderling wel mogelijk. Dat is zeker een verbeterpuntje!

2 – eToro: hoe onderscheidt de innovatieve crypto trading app zich van concurrenten?

Een crypto trading app moet tegenwoordig aan allerlei eisen voldoen. Mensen zijn kritisch en willen graag extra opties naast de mogelijkheid om digitale munten te kopen en te verkopen. eToro voldoet wat dat betreft aan de torenhoge verwachtingen. Zo beschikt het over een innovatieve app met verschillende opties op het gebied van traden. Wij vertellen je er graag alles over.

eToro verovert de wereld

eToro werd opgericht in 2007 en is vijftien jaar later niet meer weg te denken uit de wereld van beleggen en traden. Oprichter Yoni Assia uit Israël had nooit kunnen bedenken dat zijn nieuwe platform wereldwijd zo’n groot succes zou worden. Toch is het hem gelukt. 

Inmiddels heeft eToro meer dan 12 miljoen klanten. Ze komen uit alle windstreken: van Israël tot de Verenigde Staten, Frankrijk en Nederland. Een aanzienlijk deel van de klanten maakt anno 2022 gebruik van de eToro crypto trading app. Die is beschikbaar voor iOS en Android en heeft een aantal belangrijke kenmerken:

 • Het biedt de mogelijkheid om grote en kleine trades te maken.
 • Het zorgt ervoor dat het plaatsen van koop- en verkooporders eenvoudiger is dan ooit.
 • Beschikt over de ‘copy trading’ functionaliteit.
 • Mogelijkheid om ‘watchlists’ te creëren om cryptocurrencies in de gaten te houden.
  Toont real-time data.
 • Optie om ‘alerts’ in te stellen, een waarschuwing als er een bepaalde koers is bereikt.
 • Mogelijk om waarschuwingen voor e-mail of sms te maken.
 • Beschikbaar in meerdere talen, waaronder Engels, Noors, Chinees, Vietnamees en Pools.
 • Verbonden met de eToro wallet.
9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 200+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Copy Trading

Een van de meest innovatieve onderdelen van de eToro app is ‘Copy Trading’. Dit houdt simpelweg in dat je het handelsgedrag van een succesvolle crypto trader volgt en kopieert. Daarbij krijg je precies dezelfde portefeuille als hem of haar. Hopelijk levert dit jou een succesvol trading avontuur op. Aan de trading app kan het niet liggen!

Traden met crypto-cross paren

Wie wil handelen via eToro crypto trading app heeft de keuze tussen verschillende crypto-cross paren. Denk bijvoorbeeld aan BTC/EOS of ETH/NEO.  Een van de pluspunten van eToro is dat het zo ontzettend veel opties biedt wat betreft traden. 

Zo is het mogelijk om te speculeren op een crypto koersstijging of koersdaling met een een Contract For Difference (CFD). Daarbij maak je gebruik van een hefboomwerking. Een uitgebreide uitleg van deze manier van traden vind je aan het begin van dit artikel.

Copy Trading bij eToro
Copy Trading bij eToro

Wat zijn de kosten van eToro?

De eToro app weet zich door het aanbod van cryptomunten en opties zoals copy trading zeker te onderscheiden van concurrenten. Maar dat is niet het enige pluspunt. Je hoeft bij deze aanbieder namelijk geen commissie te betalen. Het kopen van cryptomunten en/of verhandelen van CFD’s is dus helemaal gratis. 

Maar pas op: er zijn wel overnight financieringskosten. Dit houdt in dat je kosten betaalt voor het openhouden van je positie nadat de markt gesloten is. Helemaal gratis is de eToro app dus ook weer niet, maar voordelig is het zeker.

Betaalmethodes

Misschien heb je de eToro crypto trading app inmiddels gedownload. In dat geval is het tijd om geld te storten. Dit platform biedt verschillende betaalmethodes aan, waaronder een bankrekening, creditcard en e-wallet. Ook daar hoef je niets voor te betalen. Hou echter wel rekening met valuta omrekeningskosten van 0,05 procent. Alleen de Amerikaanse dollar vormt daar een uitzondering op.

Lagere kosten dan concurrenten

De kosten van eToro zijn bijzonder laag als je kijkt naar concurrenten. Zo vraagt Coinbase, toch een toonaangevende speler op de markt, 3.99 procent voor een storting met een debit card. Heb je winst gemaakt en wil je geld opnemen? Ook dat is met de eToro crypto trading app gelukkig geen enkel probleem. Bovendien liggen de kosten laag: slechts 5 dollar per opname.

Is eToro veilig?

Jouw wallet op eToro is beveiligd door middel van encryptie. Toch is er nog steeds een klein risico op verlies door diefstal. Hackers liggen immers op de loer en verzinnen constant nieuwe manieren om toch door de beveiligingslagen van exchanges heen te dringen. 

Om het risico op diefstal te verkleinen naar 0 zou je een externe wallet kunnen gebruiken die niet verbonden is met het internet. Vanuit de app kun je jouw cryptomunten met een simpele klik verzenden naar externe wallets. Deze verbinding werkt uitstekend en wordt dan ook zeker gewaardeerd door klanten van eToro.

3 - BUX Crypto: Als eenvoud kracht uitstraalt

De kracht van de Bux crypto app is in één simpel woord samen te vatten: eenvoud. Zowel beginnende als ervaren crypto traders mogen er trades mee uitvoeren zonder ook maar een cent aan commissie te betalen. In plaats daarvan betaal je een vaste fee dat niet afhankelijk is van je inleg. Maar dit is zeker niet het enige wat de crypto app van BUX uniek maakt.

Onderdeel van de Bux Zero app

Bux Crypto is een onderdeel van de Bux Zero app. Dit is een zeer gebruiksvriendelijke app waarmee je op een laagdrempelige manier kunt traden in aandelen. Zo biedt het onder andere ETF’s en CFD’s aan. Op dit moment heeft Bux Zero ongeveer 2 miljoen gebruikers uit heel Europa. 

En de groei zet door met steeds meer klanten en opties. De aftakking met crypto is een nieuwe optie en speelt in op de huidige ontwikkelingen op de markt. Inmiddels kun je op deze crypto app traden in Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP, Bitcoin Cash en BUX Token.

Specifiek ontworpen voor de smartphone

Registreren is gratis bij de Bux Crypto app. Wie er een blik op werpt ziet een overzichtelijk en eenvoudig platform. Dat is ook waar het allemaal om draait bij Bux Zero. Overigens kun je deze app niet bereiken via de pc of tablet. Het is specifiek ontworpen voor de smartphone, wat zowel een pluspunt als minpunt is. 

Het is jammer dat je de exchange niet kunt bezoeken via de computer, maar aan de andere kant maakt deze app traden in crypto eenvoudiger dan ooit. Bovendien heb je voor het kopen en verkopen van cryptomunten vrij weinig nodig, al is een beetje kennis en geluk zeker welkom!

Wil jij starten met crypto: lees dan eerst deze crypto tips!

Waarom is deze app aantrekkelijk voor jongeren?

Zowel de standaard app als de crypto app zijn aantrekkelijk voor jongeren, maar bevatten helaas vrij weinig handelsfunctionaliteiten en functionaliteiten. Ook mag het aantal analyse mogelijkheden als het aan ons ligt nog wel worden uitgebreid. 

Aan de andere kant is Bux Crypto pas actief sinds mei 2021. Het is dus nog een jonge app met verbetermogelijkheden. Toch is het al wel actief in 24 Europese landen, dus potentie is er zeker. Ook het feit dat er niet of nauwelijks commissiekosten zijn  trekt jonge investeerders aan.

Hoge opnamekosten

Overigens zit er wel een addertje onder het gras bij de 0 procent commissie. Hoewel je geen transactiekosten hoeft te betalen, zijn de opnamekosten wel erg hoog. Dit blijkt wanneer we de opnamekosten vergelijken met die van eToro. De opnamekosten van een cryptocurrency zoals Ripple (XRP) zijn twintig keer zo hoog als die van eToro! Hou daar rekening mee voordat je een account aanmaakt bij Bux Zero.

4 - Binance: is de app van de grootste crypto exchange ter wereld de moeite waard?

Wie het heeft over crypto trading apps mag de grootste exchange ter wereld natuurlijk niet vergeten: Binance. Jaarlijks publiceert deze gigant uit de cryptowereld indrukwekkende cijfers. In 2021 noteerde het een crypto exchange volume van 7.7 biljoen dollar! Het kan natuurlijk niet uitblijven dat Binance een eigen app heeft. Wat kun je daarvan verwachten?

Is de Binance crypto app de moeite waard?

We beginnen met de hamvraag: Is de Binance crypto app de moeite waard? De verwachtingen van de Binance crypto trading app zijn uiteraard hoog. Deze exchange is marktleider wat betreft volume, aantal klanten en crypto trading opties. Het is dan ook geen verrassing dat deze app een zeer groot aanbod aan cryptocurrencies heeft. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het enorme handelsvolume.

Geavanceerde exchange en app

De bovenstaande informatie is allemaal leuk en aardig, maar voor de gebruiker draait het uiteraard om het gemak waarmee je cryptomunten kunt kopen met de Binance app. Gelukkig is dit een fluitje van een cent, als je eenmaal begrijpt hoe het werkt. 

Zowel de Binance exchange als de app zien er namelijk vrij geavanceerd uit en kunnen overweldigend zijn voor beginnende traders. Het kost echt wel even tijd om je er in te verdiepen en te begrijpen hoe het zit. Daar willen we ook gewoon eerlijk in zijn.

Binance App crypto handelen app
Binance App

Eigen token: Binance Coin (BNB)

Ook interessant om te weten is dat Binance een eigen token heeft genaamd Binance Coin (BNB). Bij het gebruik van BNB betaal je lagere kosten voor het betalen van gas. Je kunt er niet alleen van profiteren op de exchange, maar ook op de app.

Hoe verloopt het aanmeldproces op Binance?

Het aanmeldproces op Binance verloopt eenvoudig en snel. Hou echter wel rekening met het feit dat een Know Your Customer (KYC) procedure deel uitmaakt van het aanmeldproces van Binance en de bijbehorende app.  Dit heeft alles te maken met wetgeving en regulering. KYC houdt in dat Binance verplicht is om haar klanten te identificeren. 

Dit voorkomt misbruik en fraude. Voor het identificatie- en verificatieproces heeft Binance onder andere jouw naam, adres en bankgegevens nodig. Over het algemeen duurt een KYC procedure niet lang. Niet elke crypto trader is er echter blij mee, omdat het in strijd is met het decentrale idee van crypto.

Honderden cryptocurrency paren

Over de Binance exchange is wel een boek te schrijven, zoveel is er te vertellen over de exchange. Maar we houden het graag kort met een aantal interessante cijfers. Wist je dat het op dit moment meer dan 500 cryptocurrencies en tokens ondersteund? Daarbij heb je als trader de keuze uit allerlei crypto-naar-crypto handelsparen, variërend van BTC/ETH tot LTC/XRP en andersom. In totaal vind je op Binance meer dan 600 cryptocurrency paren! Tevens is het mogelijk om zowel via de exchange als app crypto te traden voor fiat en andersom.

Hoe gebruik je de Binance crypto trading app?

Binance wil net als veel andere exchanges de drempel om te investeren in crypto verlagen. Het is zich echter ook bewust van het soms overweldigende en geavanceerde handelsplatform. Zodoende biedt het de extra optie ‘Binance Lite’ aan waarmee je heel eenvoudig crypto kunt kopen en verkopen. Gebruik de ‘Lite’ versie op de app als volgt:

 • Stap 1: Download de Binance app
 • Stap 2: Update de app naar versie 1.32.0 voor Android gebruikers en versie 2.21.0 voor iOS . Controleer in de app of een update nodig is via het gedeelte ‘check for updates’ op de ‘About Us’ pagina.

Voor wie is de Binance app toegankelijk?

Het downloaden en gebruiken van Binance Lite op deze app is dus een fluitje van een cent. Helaas is de app niet voor iedereen op de wereld toegankelijk. Dit heeft te maken met de verschillende wetgeving per land. Crypto liefhebbers uit de volgende landen mogen van deze app gebruik maken:

 • Het Verenigd Koninkrijk
 • Duitsland
 • Nederland
 • Turkije
 • Spanje
 • Italië
 • Portugal
 • Frankrijk
 • België
 • Finland
 • Åland (Finse regio)
 • De Azores
 • De Canarische Eilanden
 • Oostenrijk
 • Estland
 • Letland
 • Litouwen
 • Denemarken
 • Noorwegen
 • Zweden
 • Luxemburg
 • Cyprus
 • Ierland
 • Griekenland
 • Malta
 • Madeira
 • San Marino
 • Monaco
 • Slovenië
 • Slowakije
 • Tsjechië
 • Bulgarije
 • Hongarije
 • Gibraltar
 • Liechtenstein
 • IJsland
 • Polen
 • Zwitserland
 • Roemenië

5 – Bitpanda: een van de meest populaire crypto apps in Europa

Wie actief is op de cryptomarkt kan niet om deze exchange en crypto app heen: Bitpanda. Het kwam in 2014 op de markt en maakte door de gebruiksvriendelijkheid een vliegende start. In nog geen tien jaar tijd veroverde deze exchange de harten van Europese beleggers. Inmiddels telt de exchange ruim twee miljoen klanten. Wat maakt de crypto app van Bitpanda zo uniek?

Hoeveel cryptocurrencies bevat deze app?

Bitpanda is een uitgebreid betalings- en handelsplatform. Niet alleen crypto traders, maar ook beleggers in aandelen, edelmetalen en ETF’s weten het te vinden. Dagelijks bezoeken enthousiaste beleggers vanuit heel Europa deze exchange via de computer, maar ook op de smartphone. 

De crypto app biedt namelijk toegang tot meer dan 55 cryptocurrencies. Om wat meer overzicht te creëren zijn de digitale munten onderverdeeld in drie indexen, te weten de ‘top 5’, ‘top 10’ en ‘top 25’ meest populaire cryptocurrencies.

Hoe is de informatievoorziening van deze app?

De informatievoorziening op Bitpanda is uitstekend. Wel is het jammer dat de informatie en klantenservice niet in het Nederlands beschikbaar is. Aan de ander kant redden de meeste beleggers zich wel met het Engels.

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 200+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Wat zijn unieke kenmerken van de Bitpanda crypto app?

Als gebruiker van Bitpanda kun je een eigen Bitpanda Visa betaalpas aanvragen. Dit is een van de elementen die deze exchange en app uniek maken. Met de betaalpas is het mogelijk om over de hele wereld met crypto’s of euro’s te betalen. En daar zijn geen transactie- of maandelijkse kosten aan verbonden. Kan niet beter dus! En dat is niet het enige voordeel van de Bitpanda app. Wij hebben ze even voor jou op een rijtje gezet:

 • Het is een van de populairste cryptocurrency trading apps en platforms in Europa.
 • Het is beschikbaar voor zowel iOS als Android.
 • Keuze uit verschillende financiële instrumenten, waaronder crypto, ETF’s, aandelen en metalen.
 • Je hebt de keuze uit meer dan 55 populaire cryptomunten.
  Cryptomunten zijn onderverdeeld in drie indexen, namelijk de top 5, top 10 en top 25.
 • Je ontvangt na aanmelding een gratis Bitpanda-Visa betaalpas om overal ter wereld mee te betalen.
 • Je hebt de keuze uit meer dan tien betaalmethodes, waaronder iDeal en een bankoverschrijving.
 • Kosten voor kopen en verkopen rijzen gelukkig niet de pan uit. Voor een buy-order geldt een percentage van 1.49 procent en voor een sell-order 1.29 procent.
 • Bitpanda is in tegenstelling tot veel andere exchanges/apps nog nooit gehacked.
  Exchange en app is zeer goed beveiligd met onder andere cold wallets, twee factor authenticatie (2FA), SSL, en DDOS bescherming.

6 – Wat maakt de Pionex app een unieke speler op de cryptomarkt?

Ben je op zoek naar een crypto trading app dat zich focust op automatisch traden? Dan is de kans best groot dat Pionex precies is waar je naar zoekt. Het beschikt namelijk over zestiende ingebouwde trading apps die automatische crypto trading eenvoudiger maken dan ooit. Wat heeft deze crypto handelen app jou nog meer te bieden?

Wat is Pionex?

Pionex is een geatomatiseerd crypto handelsplatform uit Singapore. Het is misschien niet zo bekend als Binance of Coinbase, maar de wereldwijde naamsbekendheid groeit. Veel crypto traders zijn er razend enthousiast over. Het focust zich namelijk op auto-trading. Het platform heeft zestien ingebouwde trading bots die naadloos functioneren.

Jouw grootste crypto trading vriend

Door automatisch te traden bespaar je een hoop tijd, moeite en stress. Dat klinkt fantastisch, maar het betekent ook weer niet dat je helemaal niets hoeft te doen. Je moet de crypto trading bot namelijk wel instellen en weten hoe het werkt. Maar als je dat er voor over hebt is de Pionex crypto app je grootste vriend.

Opnamekosten en limieten

Wel zijn er opnamekosten en limieten verbonden aan de app.  De precieze kosten zijn afhankelijk van de hoogte van jouw investering. Helaas vormen de limieten voor sommige mensen een drempel om aan automatisch traden te beginnen. Ook jammer is dat er geen informatie beschikbaar is over het succes van de app. Het is niet bekend hoe succesvol de trading robots zijn, en dat is toch cruciale informatie.

Pionex crypto handelen app
Pionex crypto handelen app

Zestien bots gratis beschikbaar

Pionex mag zich de allereerste crypto exchange ter wereld noemen met ingebouwde trading bots. De zestien bots zijn zelfs gratis beschikbaar. Dit is goed nieuws voor iedereen die overweegt om automatisch te gaan traden. Het is fijn dat je dankzij deze beleggingsstrategie niet constant de markt in de gaten moet houden. 

De bots van de Pionex crypto trading app zijn onder te verdelen in verschillende categorieën, waaronder:

 • Arbitrage bots
 • Rooster bots
 • Infinity roosters
 • Rebalancing bots
 • Grid bots
 • Leverage Grid bot
 • DCA bot
 • TWAP bot
 • Reverse Leverage Grid Bot
 • Margin Grid Bot
 • Smart Trade

Wat zijn de meest belangrijke kenmerken van de Pionex app?

De interface van Pionex is zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Bij eventuele vragen en/of opmerkingen krijg je ondersteuning via de live chat en e-mail. Bovendien zijn de transactiekosten 0,05 procent, wat uitzonderlijk laag is op de cryptomarkt. 

Dit is mogelijk omdat Pionex een top market maker is voor verschillende bekende exchanges, zoals Huobi en Binance. Kort samengevat zijn dit de meest belangrijke kenmerken en plus- en minpunten van de crypto trading app Pionex:

 • Geschikt voor Android en iOS
 • 16 trading bots die je helemaal gratis kunt gebruiken.
 • Transactiekosten van slechts 0.5 procent
 • Een gebruiksvriendelijke app interface.
 • Beschikt over een Money Services Business (MSB) vergunning van de Financial Crimes
 • Enforcement Network. Deze Amerikaanse federale dienst onderzoekt online financiële transacties.
 • Fiat stortings- en opnamemogelijkheden ontbreken.
 • Ondersteuning voor eigen handelsstrategieën ontbreekt
 • Ondersteuning via e-mail en live chat.

7 – Bybit crypto app legt de focus op innovatie en snelheid

Een geavanceerde interface, 24/7 meertalige ondersteuning, een cold wallet en een uitgebreide app: Bybit heeft het allemaal.  Dit cryptocurrency handelsplatform wil zich onderscheiden van concurrenten door innovatief en razendsnel te zijn. Hoe is dat te merken aan de crypto app van Bybit?

Wat is Bybit?

Voor voldoende liquiditeit en real-time marktgegevens ben je bij Bybit aan het juiste adres. Dit crypto platform streeft er naar om het kapitaal van haar gebruikers honderd procent veilig op te slaan. Zodoende wordt een deel van het vermogen offline opgeslagen, buiten het bereik van hackers. 

Tevens beschikt het over een mobiele app voor iOS en Android dat het kopen en verkopen van cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum sneller en eenvoudiger maakt dan ooit.

Welke trading opties biedt Bybit?

Wist je dat Bybit 100.000 transacties  per seconde (TPS) verwerkt? Dit is zeker een kenmerk waarmee Bybit zich op positieve wijze weet te onderscheiden op de dynamische cryptomarkt. Maar dat is zeker niet het enige wat het platform en de app uniek maakt.  Naast crypto-to-crypto handel heb je bij Bybit ook de mogelijkheid om te traden in crypto derivaten en futures contracten. Bybit biedt de volgende fiat naar crypto paren aan:

 • ADA/USDT
 • BTC/USDT
 • ETH/USDT
 • XRP/USDT
 • DOT/USDT
 • LINK/USDT
 • LTC/USDT
 • EOS/USDT
 • ETC/USDT
 • AAVE/USDT
 • BNB/USDT
 • FIL/USDT
 • MATIC/USDT
 • DOGE/USDT
 • BCH/USDT
 • SUSHI/USDT
 • XTZ/USDT
 • SOL/USD

Automatische prijswaarschuwingen

De cryptomarkt is zeer volatiel. Hoe interessant dat ook is, het is soms best vermoeiend om alle marktbewegingen in de gaten te houden. De Bybit crypto app heeft daar een eenvoudige oplossing voor: automatische prijswaarschuwingen. 

Wanneer er sprake is van een belangrijke ontwikkeling op de markt krijg je een up-to-date prijssignaal. Ook is het mogelijk om een seintje te ontvangen wanneer de koers van een door jou gekozen cryptomunt boven of onder een bepaalde koerswaarde komt.  Je kunt dus met een gerust hart gaan slapen. Als er iets gaande is, dan hoor je het wel!

DeFi en Cloud Mining

Wil je graag extra geld verdienen met crypto? Dan zou je via het platform of de app kunnen deelnemen aan een van de DeFi en Cloud Mining programma’s. DeFi is op dit moment zeer populair en biedt veel kansen. Cloud Mining levert gebruikers door de hoge hash-snelheden veel geld op.

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 200+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Regelmatig updates

De Bybit crypto app krijgt regelmatig een update en werkt over het algemeen probleemloos. Vertragingen en storingen komen nauwelijks voor. Ook hebben recente updates er voor gezorgd dat de gebruikersinterface en de navigatie beter werkt dan ooit. Daardoor kun je minimale inspanning handelen in crypto. Dit maakt de app populair onder beginnende en ervaren traders. 

Bovendien worden er regelmatig nieuwe financiële producten aan het platform toegevoegd. Hou zowel Bybit als de bijbehorende app goed in de gaten. Het aantal gebruikers van dit platform ligt inmiddels boven de 2 miljoen, en de kans is groot dat dit aantal verder blijft groeien.

8 – Coinbase crypto app: Veiligheid en kwaliteit boven alles

Wat betreft handelsvolume en populariteit is Coinbase een van de grootste concurrenten van Binance.  Deze exchange is bovendien zeer populair in de Verenigde Staten. Vrij logisch, aangezien het een Amerikaans handelsplatform is waar je talloze cryptocurrencies kunt kopen, verkopen, verzenden en ontvangen. 

Aangezien deze populaire exchange graag bij de tijd wil blijven heeft het inmiddels ook een eigen app. Wat kunnen we verwachten van de Coinbase crypto app?

Wat is Coinbase?

Coinbase is een gecentraliseerde exchange. Dit is belangrijk om te benoemen, aangezien het betekent dat jij als gebruiker geen controle hebt over de private keys van jouw wallet. Na het aanmaken van een account geeft Coinbase jou een gratis wallet waarin je cryptomunten kunt bewaren. Maar de digitale portemonnee, inclusief inhoud, wordt op de exchange bewaard. 

Aan de andere kant staat Coinbase wel bekend om zijn hoge liquiditeit.  Dit betekent dat je cryptomunten snel kunt kopen of verkopen. Stel je voor dat er een crash op de markt plaatsvindt. In dat geval kun je snel handelen, of je nu wilt verkopen of bijkomen. Wel zo fijn in de soms volatiele cryptomarkt. Kort samengevat heeft Coinbase deze belangrijke kenmerken:

 • Het ondersteunt 100+ cryptomunten en tokens
 • Handelslimieten zijn 0,001 BTC, 0,01 BCH, 0,01 ETH of 0,1 LTC.
 • Geschikt voor Android, iOS, en web app.
 • Er is geen limiet voor crypto stortingen en stortingen via USD. ACH of SEPA limieten variëren.
 • Je hebt de keuze tussen gratis versie en een betaalde Pro optie voor ervaren beleggers met meer krediet.
 • De opnamelimiet van Pro is 50.000 dollar per dag.
 • Het heeft een eigen app.

Welke cryptomunten heeft de Coinbase app?

Laten we in de Coinbase crypto app duiken. Het geeft je de mogelijkheid om met het grootste gemak allerlei belangrijke cryptomunten aan te schaffen en te verkopen. Wie een internetverbinding heeft kan dat altijd en overal doen. Op dit moment ondersteunt de app de volgende cryptomunten:

 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Ethereum (ETH)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Litecoin (LTC)
 • Basic Attention Token (BAT)
 • 0x (ZRX)
 • Zcash (ZEC)
 • USD Coin (USDC)

Opvallend verschil met eToro

Er is trouwens een opvallend verschil tussen Coinbase en eToro. Met de crypto app van Coinbase kun je namelijk cryptomunten overmaken naar je privé wallet. Denk bijvoorbeeld aan een digitale portemonnee die niet verbonden is met het internet. 

Op die manier hou je toch de touwtjes in eigen handen. Bovendien geeft de app regelmatig updates, zodat je helemaal op de hoogte bent van het wel en wee op de cryptomarkt.

Coinbase
Coinbase

Is deze app gebruiksvriendelijk?

Van alle crypto apps is Coinbase een van de meest gebruiksvriendelijke. Het enige wat je hoeft te doen om te beginnen is het downloaden van de app. Vervolgens moet je een account aanmaken met persoonlijke informatie, zoals je naam, achternaam en geboortedatum. Tevens is het verplicht om een foto van je ID-kaart, paspoort of rijbewij te maken. 

Pas als je gegevens zijn goedgekeurd mag je fiat valuta storten. Dit is onderdeel van het Know Your Customer (KYC) proces en verplicht volgens de wet. Centrale exchanges zoals Coinbase, maar ook Binance en Bitvavo, moeten dit doen om de juiste licenties te ontvangen. Deze werkwijze garandeert veiligheid voor gebruikers en zorgt voor een betrouwbaar imago.

Veiligheid boven alles

Dat veiligheid voor alles gaat blijkt ook uit het feit dat Coinbase 98 procent van het krediet van gebruikers heeft opgeslagen in offline wallets. Voor de overige 2 procent geldt strenge beveiliging. Daarnaast is jouw account, zowel op de exchange als de app, te beveiligen met twee-factor-authenticatie (2FA). Stel deze extra beveiligingslaag zelf in op jouw account om veilig in te loggen.

Wat zijn de kosten van Coinbase?

Coinbase en zijn bijbehorende app zijn gebruiksvriendelijk, maar niet heel goedkoop. Zo betaal je voor een storting met een debetkaart 3.99 procent. Dit is hoger dan bij concurrent Binance. Aan de andere kant is een bankoverschrijving meestal gratis. Wel neemt het afronden van een dergelijke betaling vaak een paar dagen in beslag.

9 – Blijf altijd up-to-date met de FTX app

Een van de factoren die bepaalt of je succes boekt als crypto trader is de toegang tot informatie. Je moet immers over voldoende gegevens beschikken om een doordachte handelsbeslissing te kunnen nemen. Laat de FTX app nu precies dat doen. Deze zogeheten ‘crypto tracker’ geeft uitgebreide informatie over de crypto wallet van traders en hun bijbehorende cryptocurrencies. Wat maakt FTX nog meer een interessante crypto trading app?

Wat maakt de FTX crypto trading app uniek?

In eerste instantie droeg deze app de naam ‘FTX’. Het bedrijf FTX nam echter de boel over en veranderde de naam.  FTX is om verschillende redenen interessant voor crypto traders. Ten eerste biedt het veel meer mogelijkheden dan het kopen en verkopen van digitale activa alleen. 

Deze app focust zich namelijk op het geven van informatie, zodat jij betere handelsbeslissingen nemen. Dit is mogelijk omdat je jouw exchange account aan de app kunt koppelen. Daardoor zie je automatisch hoe jouw account zich ontwikkeld.

Volg jouw transacties en winst op de voet

Bij de gemiddelde exchange, zoals Bitvavo,is het niet mogelijk om jouw winst per cryptomunt te zien. FTX vormt echter de uitzondering op de regel. Via deze app is het een fluitje van een cent om meerdere wallets te volgen. Daardoor zie je meteen of je in de min of plus staat. 

Het enige wat je hoeft te doen om de actuele situatie te bekijken is een cryptocurrency selecteren. Nadat je er op klikt verschijnt er een tabblad in beeld. Vervolgens zie je een schat aan informatie, zoals je winst en jouw transacties. Wil je graag op de hoogte blijven van de cryptomarkt en toch ook slapen? Stel dan een alert in via de FTX app.

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 200+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een ander bijzonder kenmerk van deze app is dat het een overzichtelijk platform heeft met het laatste nieuws uit de cryptowereld. Het biedt eindeloos veel leesvoer. Misschien is er wel een belangrijke gebeurtenis die de koersen beïnvloedt. Hou het nieuws scherp in de gaten, zodat je daarop kunt anticiperen. De FTX app helpt je daar door middel van nieuwsupdates zeker bij.

Is deze app gebruiksvriendelijk?

De app van FTX staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. In principe kun je al binnen drie minuten beginnen met het crypto traden. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken. Vervolgens is het tijd om aan de slag te gaan met crypto als Bitcoin (BTC), Solana (SOL) en Dogecoin (DOGE). Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit het aanbod van de FTX app, want in totaal ondersteunt het meer dan 20 cryptocurrencies.

NFT’s kopen en verkopen op eigen marktplaats

NFT’s zijn een nieuwe hype in de cryptowereld. Sterker nog, op dit moment zijn ze ‘booming’. De FTX crypto app is het mogelijk om te handelen in deze zogeheten ‘non fungible tokens’. Deze exchange heeft er namelijk een eigen marktplaats voor. Ontdek unieke verzamelobjecten en sla ze in een paar klikken op. Of koop en verkoop een NFT voor een mooie prijs.  We wensen je er veel succes mee!

10 – Wat maakt Libertex een unieke crypto trading app?

Libertex is een unieke crypto trading app. Het focust zich namelijk op cryptocurrency CFD’s en dat zie je niet zo heel erg vaak. Deze speciale benadering zorgt er voor dat je geen eigenaar wordt van een cryptocurrency. Wel kun je speculeren op zowel koersstijgingen als koersdalingen.

Wat is Libertex?

Het crypto platform Libertex wint steeds meer aan populariteit. Inmiddels kun je er handelen in 30 verschillende cryptomunten, maar ook traditionele beleggingsproducten zoals grondstoffen, indexen en aandelen zijn in trek. Nadeel is wel dat je geen eigen crypto wallet krijgt. Dit heeft te maken met de focus op CFD’s, waarbij het grotendeels draait om speculeren.

Demo account

Wil je liever eerst oefenen met traden? Dan raden we het gebruik van een gratis demo account aan. In dat geval mag je oefenen met 50.000 euro voordat je over gaat tot het echte werk.

Goedgevulde prijzenkast

De crypto trading app Libertex heeft een goedgevulde prijzenkast. Het heeft namelijk al 30 internationale broker awards in ontvangst mogen nemen. Dat je er eenvoudig kunt traden in zowel crypto als traditionele valuta speelt zeker mee. Bovendien ziet het handelsplatform er in onze opinie eenvoudig en overzichtelijk uit. En de minimale inleg om te beginnen met traden is er slechts 100 euro. Dit maakt het aantrekkelijk voor zowel beginnende als ervaren traders.

11 – Bisq: populaire gedecentraliseerde exchange en app

Bisq is een populaire gedecentraliseerde exchange dat al bestaat sinds 2014. Het bewijst eer aan Satoshi Nakamoto door écht decentraal te opereren. Zo is er geen sprake van een centrale server en vindt de peer-to-peer trading plaats over het Tor netwerk. Dit betekent dat je Bisq zelf moet downloaden.

Gedecentraliseerd karakter

Veel crypto traders vinden het gedecentraliseerde karakter van Bisq een groot pluspunt. Ze kunnen er anoniem cryptocurrencies kopen, verkopen en verzenden. Het is niet nodig om persoonlijke informatie te geven om van de app gebruik te mogen maken. Dit maakt Bisq echt anders dat bijvoorbeeld Binance of Bitvavo. Bovendien verloopt het aanmeldproces op die manier erg snel.

Wat zijn de nadelen van de Bisq app?

De Bisq app brengt echter ook nadelen met zich mee. Zo is deze app niet heel snel en kent het in vergelijking met Binance en Coinbase minder gebruikers. Daardoor ligt het trading volume een stuk lager. Voor Bitcoin liefhebbers is Bisq een goede keuze, omdat het zich focust op deze cryptomunt. Je kunt het een voor- of een nadeel vinden, maar alle transacties vinden plaats in Bitcoin.

App is vrij basic

De app van Bisq is vrij basic. Het is voornamelijk bedoeld om informatie te geven. Zo krijg je een seintje wanneer de staat van jouw trade is veranderd. Op die manier blijf je wel goed op de hoogte. De vergoedingen van Bisq zijn afhankelijk van de cryptomunt en het handelsvolume.Over het algemeen geldt een vergoeding van 0.1 procent voor makers en 0.3 procent voor takers. Het minimum handelsbedrag is 0.00005 BTC.

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin