Wat is de beste tactiek om Bitcoin te kopen?

tactiek bitcoin kopen
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Heel wat mensen hebben er door de jaren heen voor gekozen om te gaan investeren in Bitcoin. De nummer één cryptocurrency van de wereld heeft dan sinds haar ontstaan op de markt een enorme evolutie doorgemaakt. Dit ook voor wat de waarde betreft waarover ze beschikt. Nog steeds zijn er elke dag heel wat mensen die ervoor kiezen om hun eerste stappen in de cryptomarkt te zetten. Dat hoeft ook niet zozeer te verbazen. Steeds meer landen kiezen er namelijk voor om soepele regels te hanteren met betrekking tot het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Bovendien is het zo dat zelfs meer en meer institutionele partijen instappen. Ben jij ook van plan om (voor het eerst) Bitcoin te kopen, maar weet je nog niet precies wat nu precies de interessantste manier is om tot aankoop over te gaan? Dan moet je, je zeker even verdiepen in de onderstaande informatie!

Een éénmalige investering in Bitcoin, wat zijn de pro’s en contra’s?

De eerste mogelijkheid waarover je beschikt bij het kopen van Bitcoin is het uitvoeren van éénmalige investering. In de praktijk zijn er eigenlijk slechts twee situaties waarin dit wordt aanbevolen. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  1. Wanneer je graag wil speculeren op een koersstijging op korte termijn;
  2. Indien je in één keer een significant bedrag hebt ontvangen dat je graag direct wil investeren;

Meteen in één keer een groot bedrag investeren in Bitcoin zorgt er in de praktijk voor dat je direct kan genieten van de mogelijke prijsevolutie die deze asset doormaakt. Verschillende onderzoeken die in het verleden zijn uitgevoerd hebben aangetoond dat zo lang mogelijk in de markt vertoeven gunstige gevolgen kan hebben voor het rendement dat je kan realiseren. Met dit in het achterhoofd zou in één keer een grote investering doen in Bitcoin dus zomaar zeer lucratief kunnen uitpakken.

Met welke risico’s moet je rekening houden?

Het doen van een éénmalige investering in Bitcoin is niet zonder risico. Eén van de meest kenmerkende eigenschappen van de cryptomarkt is terug te vinden in de hoge volatiliteit. Het risico bestaat dus dat de koers van de asset waarin je hebt geïnvesteerd meteen na de aankoop danig onderuit gaat. Dat is een significant probleem. 

Dit niet in het minst omdat je deze verliezen bij bijvoorbeeld een bearmarkt niet meteen terug zal weten te recupereren. Een lange tijd in de markt vertoeven kan daar wel voor zorgen. Het is in dat geval echter van belang om de neiging te onderdrukken om je verliezen maar te nemen en uit te stappen. Het vasthouden van verlieslatende posities lijkt in eerste instantie misschien eenvoudig, mentaal is het dat vaak helemaal niet.  

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Instappen in Bitcoin door middel van de DCA-methode

Een tweede mogelijkheid waarover je beschikt om in te stappen in Bitcoin is door gebruik te maken van de dollar-cost-average methode. In dit geval wordt er niet in één keer ingestapt, maar wordt er gebruik gemaakt van periodieke investeringen. Concreet betekent dit in de praktijk dat er bijvoorbeeld elke maand opnieuw een bepaald bedrag wordt geïnvesteerd in één bepaalde asset. In dit geval zou dat dus Bitcoin zijn. 

Om de impact van het ene instapmoment niet groter (of kleiner) te laten uitvallen dan het andere wordt het sterk aangeraden om steevast gebruik te maken van dezelfde bedragen. Bepaal dus in eerste instantie voor jezelf welke periodieke investering er voor jou al dan niet tot de mogelijkheden behoort. Alleen op deze manier kan je de DCA-methode met zekerheid toepassen. Dit niet alleen voor even, maar wel voor de gewenste, lange(re) termijn.

Wat is nu echt de beste tactiek om Bitcoin te kopen?

Bovenstaande informatie heeft ongetwijfeld gezorgd voor meer duidelijkheid voor wat de beste manier betreft om Bitcoin te kopen. Toch moet het gezegd dat er in de praktijk ook nog andere factoren een niet onbelangrijke rol gaan spelen. Op een zeker ogenblik hebben we op deze pagina reeds aangehaald dat de tijd die je in de markt vertoeft ongelofelijk belangrijk kan zijn. Dit niet in het minst omdat je bij een crash over de tijd moet beschikken om de verliezen terug te winnen. Wanneer je dan de bedoeling hebt gehad om binnen een korte termijn terug uit te stappen is dat uiteraard allerminst voor de hand liggend. In het bijzonder voor lange termijn investeerders geldt dan ook dat het in de praktijk zeer wenselijk kan zijn om in te stappen volgens de DCA-methode.

Ben je eerder een trader in plaats van een investeerder? Speculeer je dan ook niet zozeer op het behalen van resultaten op lange, maar eerder op korte termijn? Dan is het bepalen van het meest optimale instapmoment van cruciaal belang. Hou er bovendien rekening mee dat in deze situatie het gebruik van bijvoorbeeld een stop-loss eigenlijk een absolute vereiste is.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin