Hoe bepaal je het beste verkoopmoment voor Bitcoin?

bitcoin verkopen verkoopmoment
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

De tijd dat we ervoor kozen om BTC te kopen om daar vooral bepaalde transacties mee uit te voeren ligt inmiddels reeds enige tijd in het verleden. Vandaag de dag kan er dan ook worden vastgesteld dat heel wat mensen (en zelfs bedrijven) ervoor kiezen om te investeren in BTC en deze gewoon aan te houden in een bepaalde wallet. Heel wat mensen stellen zelfs dat ze op deze manier een stukje extra vermogen willen opbouwen voor later. Hier valt zeker iets over te zeggen, maar de vraag die zich stelt is hoe je dan precies het beste verkoopmoment voor Bitcoin kan bepalen. Dit is mogelijks zelfs één van de vaakst gestelde vragen onder mensen die BTC hebben aangekocht. Kamp jij met dezelfde vraag? Dan is het zeker interessant om de onderstaande informatie door te nemen.

Waarom houden steeds meer mensen vast aan Bitcoin?

Zoals in de inleiding reeds aangegeven doet het gebruik van Bitcoin tegenwoordig eigenlijk niet langer exact denken aan deze van een standaard valuta. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat veel mensen de keuze maken om hun BTC-holdings vooral vast te houden en niet te gebruiken. Dat is ook logisch, want de prijsevolutie die Bitcoin door de jaren heen heeft meegemaakt overstijgt het merendeel van de andere assets aanzienlijk. Het spreekt dan ook voor zich dat mensen maar wat graag ook een stukje van deze meerwaarde voor zichzelf willen kunnen verzilveren.

Bovenstaande is nog niet alles. Vroeger was het zo dat er eigenlijk slechts één moment bestond waarop je een bepaalde financiële meerwaarde kon realiseren met Bitcoin. Dat was op het moment dat je ervoor koos om ze te verkopen. Daardoor was je in zekere zin verplicht om op bepaalde punten (gedeeltelijk) uit te stappen. 

Tegenwoordig ligt dat anders. Voor lange termijn houders van Bitcoin zijn er veel meer financiële voordelen die benut kunnen worden. Zo is het mogelijk om een bepaalde hoeveelheid van je BTC-tokens te staken, maar kan je ze ook onderbrengen bij DeFi-platformen. Op deze manier kan je simpelweg door BTC vast te houden rendementen realiseren.

Gaat de evolutie die Bitcoin doormaakt niet te traag?

Toch zijn er ook bepaalde angsten die heersen onder mensen die een bepaald gedeelte van hun vermogen in Bitcoin hebben geïnvesteerd. Een vaak gehoorde vrees heeft daarbij vooral betrekking tot de langzame evolutie die BTC doormaakt. De lancering van de zogenaamde Taproot update in november van 2021 maakte bijvoorbeeld een einde aan een periode van maar liefst vier jaar waarin er helemaal geen update aan het netwerk werd doorgevoerd. Dat is vrij lang, zeker wanneer we het gaan vergelijken met andere cryptocurrencies die toch vrij frequent een update ontvangen.

Dat bovenstaande angst bestaat is op zich niet meer dan logisch. Het lijkt er daardoor namelijk naar uit te zien dat het voor andere cryptocurrencies vrij eenvoudig mogelijk wordt om de fakkel van BTC over te nemen… zo eenvoudig zit het echter helemaal niet, in tegendeel. 

Niet alleen de status van Bitcoin als nummer één cryptovaluta aller tijden is wat dit betreft een belangrijke factor om rekening mee te houden, dat geldt zeker ook voor de adoptie waarvan sprake is. In het bijzonder de introductie van verschillende soorten Bitcoin ETF’s op de markt is een stevig voordeel waar heel wat andere cryptovaluta’s (Ethereum even daar gelaten) mogelijks alleen maar van kunnen dromen.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Bitcoin verkopen, wat is nu precies het meest geschikte moment?

Bovenstaande informatie is natuurlijk allemaal leuk en aardig om te weten, maar geeft eigenlijk geen antwoord op de vraag wat nu precies voor Bitcoin verkopen het meest geschikte moment is. Dat is echter ook een vraag waar je niet zomaar een globaal antwoord op kan geven. Het antwoord op deze vraag is dan ook in de praktijk onder meer afhankelijk van het doel dat je zelf voor ogen hebt. Met andere woorden, op welk moment wil je echt de gerealiseerde winsten verzilverd hebben?

Een belangrijke fout die veel mensen bovendien in de praktijk maken is dat ze ervoor kiezen om in één keer volledig uit Bitcoin te stappen. Dat is nooit interessant. Het is namelijk zo dat de markt zich in de praktijk niet laat timen. Dit zorg ervoor dat het niet mogelijk is om met zekerheid het beste instapmoment te bepalen, maar dat geldt ook voor het meest optimale uitstapmoment. 

Gespreid in – en uitstappen is dan ook in de praktijk altijd veruit de beste keuze. Zo kan je bepaalde winsten verzilveren, maar is het tegelijkertijd ook mogelijk om nog uitzicht te houden op eventuele extra rendementen die je kan realiseren. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin