Hoe bepaal je het beste verkoopmoment voor Ethereum?

Verkoopmoment Ethereum
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Ethereum is één van de grootste en tevens ook belangrijkste projecten op de cryptomarkt. In eerste instantie bleek ze het uitgelezen platform te zijn voor het organiseren van ICO’s terwijl ze tegenwoordig een cruciale schakel is in het hele DeFi- evenals NFT-gebeuren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat heel wat mensen er op een bepaald moment voor kiezen om te investeren in ETH. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je op een bepaald moment ook terug een gedeelte van je holdings zal willen verkopen. Wanneer dat precies moet gebeuren? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. We vertellen je hier graag meer over op deze pagina.

Wat maakt Ethereum tot zo’n sterke en betrouwbare asset?

De informatie in de inleiding van deze pagina heeft reeds duidelijk gemaakt dat Ethereum een project is dat niet zomaar uit de cryptowereld zal komen te verdwijnen, in tegendeel. Verschillende zaken zullen daarvoor zorgen. In eerste instantie kan er worden vastgesteld dat ETH voor verschillende toepassingen het leidende platform is. Dit geldt onder meer voor:

  • ICO’s;
  • NFT’s;
  • DeFi;

Bovenstaand beknopt overzichtje maakt duidelijk hoe flexibel dit platform wel niet is. Moest ze het in eerste instantie hoofdzakelijk hebben van het aantal ICO’s die er op werden uitgevoerd, ondertussen speelt ze ook een cruciale rol in de wereld van het online kunst verhandelen. Ook voor menig aantal DeFi-platformen, wat toch zo’n beetje als de toekomst van de financiële wereld wordt bestempeld, geldt dat ze voor een significant deel afhankelijk zijn van het platform van Ethereum. Dit alles zorgt ervoor dat Ethereum over een fundamenteel ijzersterke waarde beschikt.

Waarom houden steeds meer partijen hun ETH-holdings vast?

Door de jaren heen is Ethereum een uitermate betrouwbare en interessante asset gebleken. Ondanks het feit dat ze uiteraard in haar levensduur verschillende correcties heeft gekend kan er worden vastgesteld dat ze daar tot dusver altijd is van hersteld. 

Dat bovendien niet alleen, daarnaast is ze er stelselmatig in geslaagd om een nieuwe all-time high neer te zetten. Het spreekt voor zich dat dit toch best heeft gezorgd voor een behoorlijke boost in vertrouwen. Het is mede omwille van deze reden dat investeerders vaker voor een lange(re) periode hun Ethereum vasthouden.

Bovenstaande is nog niet alles. Op moment van schrijven is het immers zo dat er nog een aantal grote veranderingen op til zijn voor Ethereum en de ETH-token. Eén van de meest in het oog springende veranderingen is natuurlijk de overstap van Proof of Work naar Proof of Stake. Deze overgang zal er niet alleen voor zorgen dat de blockchain heel wat milieuvriendelijker zal worden, bovendien behoort op die manier ook staking tot de mogelijkheden. 

Voor heel wat mensen en partijen geldt dat ze van mening zijn dat er nog heel wat meer waarde toegekend kan worden aan de koers van Ethereum. Mocht dat in de praktijk ook daadwerkelijk zo uitpakken spreekt het voor zich dat het nu niet bepaald een goed idee zou zijn om reeds een deel van je holdings te verkopen.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Wat is dan precies het beste uitstapmoment voor Ethereum?

Voor eender welke cryptovaluta geldt dat het in de praktijk eigenlijk zowat onmogelijk is om het beste uitstapmoment te bepalen. Dit niet in het minst omdat dit best sterk afhankelijk kan zijn van de situatie in kwestie. In ieder geval, het timen van de cryptomarkt is net als geldt voor de gewone aandelenmarkt niet mogelijk. Dit betekent dat je nooit volledig op het laagste punt gaat inkopen en volledig op het hoogste punt gaat verkopen. Dat is gewoon onmogelijk.

In eerste instantie is het altijd interessant om voor jezelf te bepalen aan welke waardes jij bereid bent om een gedeelte van je holdings te verkopen. Voor de één zal die lat namelijk behoorlijk wat hoger liggen dan voor de ander. Bovendien spelen ook andere factoren op dit vlak een niet onbelangrijke rol. 

Kies je er bijvoorbeeld voor om je holdings tussentijds te staken waardoor je er geld mee verdient of niet? Dit zijn stuk voor stuk niet onbelangrijke zaken die helpen bepalen wat nu precies een potentieel interessant uitstapmoment is voor Ethereum. Het spreekt tot slot voor zich dat ook de geldende marktomstandigheden op dit vlak een niet onbelangrijke rol spelen.

Tip! Stap nooit meteen volledig uit Ethereum

Tot slot nog een interessante tip. Bij het bepalen van je exit-strategie voor eender welke cryptovaluta en dus ook voor Ethereum geldt dat je er altijd goed aan doet om uit te stappen in stukjes. Dit betekent dat je nooit in één keer je volledige holding verkoopt. In plaats daarvan bepaal je verschillende koersen waarop het voor jou interessant is om stukjes te verkopen. Op deze manier kan je gaandeweg alvast bepaalde winsten verzilveren terwijl je toch ook nog met een gedeelte van je holdings uitzicht houdt op nog extra rendement. Zo profiteer je van het beste van twee werelden.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin