Welke bijdrage kan Neuralink leveren aan de metaverse?

Neuralink metaverse
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Elon Musk, uiteraard vooral bekend omwille van het bedrijf Tesla beschikt nog over tal van andere ondernemingen. Eén van deze andere ondernemingen luistert naar de naam Neuralink. Voor dit bedrijf geldt dat ze erom bekend staat zich voornamelijk bezig te houden met BMI’s of zogenaamde brain-machine interfaces. Het gaat hierbij om toestelletjes die samenwerken met de hersenen. Verschillende problemen zouden met behulp van deze apparaatjes verholpen kunnen worden. Het gaat hierbij onder meer om blindheid en doofheid. Bovendien zouden deze apparaatjes eveneens een niet onbelangrijke bijdrage kunnen leveren aan de zogenaamde metaverse. Zou het op deze manier bijvoorbeeld echt mogelijk kunnen worden om in deze virtuele wereld te gaan leven? Welke meerwaarde Neuralink voor deze nieuwe, boeiende wereld kan betekenen ontdek je op deze pagina!

Welke technologie levert Neuralink?

Neuralink werd opgericht in het jaar 2016. De BMI-technologie die het bedrijf levert zorgt voor chips die in het hoofd geïmplementeerd kunnen worden. Deze brain-machine interfaces kunnen een directe connectie realiseren tussen de hersenen enerzijds en een extern apparaat anderzijds. In principe is er sprake van drie verschillende onderdelen binnen het Neuralink gegeven. Het gaat hierbij concreet om:

  • Sondes;
  • Een robot;
  • Elektronica;

De sondes zijn zeer kleine slangetjes die in de hersenen worden ingebracht. In deze sondes zijn draadjes terug te vinden die de hersenen verbinden met een extern apparaat. 

Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een robot. De Neuralink robot is een klein robotje dat achter het oor kan worden geplaatst. 

Vervolgens is er uiteraard ook nog de elektronica. Hierbij is er uiteraard sprake van de software welke ervoor verantwoordelijk zal zijn dat de sondes en de robot samen kunnen gaan werken om uiteindelijk het gewenste resultaat te kunnen behalen.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Wisselwerking met verschillende cryptoprojecten

De metaverse is iets waar met het oog op de toekomst danig naar wordt uitgekeken. Vanuit alle uithoeken van de bedrijfswereld wordt er reeds gewerkt aan deze nieuwe, virtuele wereld. Dat geldt ook voor verschillende cryptoprojecten. Enkele bekende projecten die zich hier specifiek oprichten zijn onder meer:

Vaak wordt er gedacht dat de metaverse één grote virtuele wereld is. Dat is echter niet correct. Het feit dat verschillende projecten waaronder bijvoorbeeld Decentraland reeds over hun eigen metaverse beschikken maakt duidelijk dat er zonder probleem verschillende virtuele werelden naast elkaar zullen kunnen bestaan. Van welke jij deel zal uitmaken zal vervolgens aan jou zijn om te bepalen. Logischerwijs zal vooral de grootste, meest boeiende metaverse er het eenvoudigst in slagen om de meeste mensen aan zich te binden. Dat spreekt uiteraard voor zich.

Cruciaal voordeel van Neuralink in het hele metaverse gebeuren

Voor tal van verschillende projecten die reeds zijn gelanceerd of bedrijven die reeds zijn opgezet die gaan werken met de metaverse geldt dat ze zich specifiek richten op één enkele metaverse. Op dit vlak beschikt het bedrijf Neuralink van Elon Musk over een cruciaal voordeel. Voor deze onderneming geldt namelijk dat de technologie die ze ontwikkelt kan worden ingezet in elke gewenste metaverse. 

Dit betekent dat het zowel kan worden gebruikt in Decentraland als in andere metaverses die opgezet zullen worden doorheen de jaren. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er met argusogen wordt gekeken naar de ontwikkelingen die het bedrijf doormaakt.

Investeren in de metaverse? Dan heb je verschillende opties!

Hoe je het ook draait of keert, de metaverse is een ongelofelijk boeiend fenomeen waar een gigantisch potentieel in schuil gaat. Investeren in deze toekomstige virtuele wereld kan ook op verschillende manieren gebeuren. 

Voor mensen die houden van traditionele beleggingen is het bijvoorbeeld mogelijk om te kijken in de richting van een bedrijf als Meta. Het voormalige Facebook heeft bekend gemaakt dat het zich in de toekomst hoofdzakelijk bezig gaat houden met ontwikkelingen in verband met deze virtuele wereld. Dat creëert voor investeerders heel wat interessante mogelijkheden. Echter zijn die mogelijkheden er nu al in de cryptomarkt.

Wanneer we verschillende projecten uit de cryptowereld van naderbij gaan bekijken kunnen we vaststellen dat de metaverse eigenlijk helemaal geen toekomstmuziek meer is. Tegenwoordig bestaat deze virtuele wereld dan ook al. Dit wordt uiteraard onder meer bewezen door een project als Decentraland. 

Verschillende gerenommeerde bedrijven of instellingen uit de wereld waaronder zelfs de Amerikaanse grootbank J.P. Morgan hebben er reeds voor gekozen om een vestiging te openen in Decentraland en daarmee in de metaverse. 

Ook steeds meer andere bedrijven en merken neigen in de richting van deze boeiende, virtuele wereld. Voor mensen die erbij willen zijn als vroege investeerders liggen er dus momenteel vooral in de cryptomarkt reeds mogelijkheden om te investeren in de (toekomst van de) metaverse.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin