Is een Bitcoin koersdoel van 100.000 dollar realistisch?

bitcoin 100.000
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Er is sinds de lancering en vooral sinds de stevige opmars van Bitcoin heel wat gespeculeerd over de koers die ze mogelijks zou kunnen bereiken. Op moment van schrijven geldt dat er vooral de vraag wordt gesteld of de BTC-token een waarde van 100.000 dollar (of meer) zou kunnen behalen of niet. Volgens heel wat experten is dat slechts een kwestie van tijd, maar is dat wel echt zo? Welke factoren zullen bovendien uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het realiseren van een koersdoel van 100.000 dollar of meer bij Bitcoin? Dat zochten we voor je uit hier in dit blogartikel.

Waarom ligt de focus bij Bitcoin op 100.000 dollar?

Telkens wanneer de prijs van Bitcoin een bepaalde evolutie door heeft gemaakt kan er worden vastgesteld dat er door experten een nieuw koersdoel voorop wordt gesteld. Toen Bitcoin de kaap van 10.000 dollar wist te ronden werd er gekeken naar 20.000 dollar. 

Ondertussen is ook de kaap van 50.000 dollar gerond waardoor volgens heel wat kenners de weg naar de 100.000 dollar helemaal open is komen te liggen. Dit is dan ook mogelijks de belangrijkste psychologische grens voor de BTC-token. Eenmaal deze grens is bereikt zou de sky pas echt de limit zijn volgens heel wat ingewijden.

Hoe haalbaar is een koersdoel van 100.000 dollar?

Wanneer we er verschillende Bitcoin indicatoren bijnemen kunnen we eigenlijk alleen maar stellen dat een koersdoel van 100.000 dollar zeer haalbaar is. Hadden verschillende overheden verspreid over de wereld waaronder in het bijzonder China geen onzekerheid gezaaid was dat koersdoel mogelijks zelfs reeds behaald geweest. 

Ondertussen is duidelijk geworden dat het vertrouwen in Bitcoin door de jaren heen alleen maar is gegroeid. Ook steeds meer institutionele partijen vinden de weg naar de cryptomarkt en ook dat is alleen maar gunstig voor de koers van Bitcoin. Hierdoor kan er namelijk in één klap worden gerekend op verschillende voordelen, namelijk:

  1. Er zal beduidend meer kapitaal richting de cryptomarkt vloeien;
  2. Institutionele investeerders zullen hun holdings niet snel terug verkopen;
  3. Er zal nog meer vertrouwen worden gecreëerd in onder meer de BTC-token;
Bitcoin ETF
Bitcoin ETF

Bitcoin ETF

Een cruciaal aspect dat in de praktijk zeker zal bijdragen aan bovenstaande heeft betrekking tot het verschijnen van een mogelijke Bitcoin ETF. Echter zal het soort ETF op dit vlak een belangrijke rol gaan spelen. Een belangrijke vraag die op dit vlak bijvoorbeeld moet worden gesteld heeft te maken met het feit of de ETF wordt gedekt door echte Bitcoins of niet. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Er bestaan dan ook meerdere opties, namelijk:

  1. De ETF kan de Bitcoins zelf kopen;
  2. Er kan gebruik worden gemaakt van zogenaamde futures;

Bovenstaande kan uiteindelijk een belangrijk verschil zijn. Wanneer de ETF de Bitcoins daadwerkelijk gaat kopen zorgt dat immers uiteraard voor meer aankoopdruk. Hier kan de Bitcoin koers positief door worden beïnvloed. Een koers van 100.000 dollar zou hierdoor zomaar makkelijker behaald kunnen worden. Dit uiteraard wanneer de ETF kan rekenen op voldoende interesse.

Stakingmogelijkheden voor Bitcoin leveren hun bijdrage

Tegenwoordig kan er worden vastgesteld dat heel wat mensen er minder frequent voor kiezen om te handelen met Bitcoin in vergelijking met vroeger. Hoe komt dat nu precies? Zeer eenvoudig. In eerste instantie was het zo dat je uitsluitend rendement kon behalen met Bitcoin op het moment dat je ze verkocht. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Ondanks het feit dat de BTC-token geen proof of stake token is kan je ze wel gewoon staken. 

Hiervoor hoef je ook zeker niet altijd uit te wijken naar buitenlandse exchanges. Ook in eigen land zijn er voldoende partijen die het mogelijk maken om Bitcoin te staken. Hierdoor kan je zomaar een stukje passief inkomen creëren. Dit lijkt op het eerste zicht misschien slechts een klein verschil ten opzichte van vroeger, maar dat is het niet. Doordat er tegenwoordig staking mogelijkheden bestaan voor Bitcoin is het immers zo dat mensen veel meer geneigd zijn om ze vast te houden in plaats van ermee te gaan traden. Hierdoor kan een stukje van de verkoopsdruk die voorheen bestond worden weggenomen.

Hoelang duurt het nog voordat dit koersdoel kan worden bereikt

Het moment waarop het koersdoel van 100.000 dollar zal worden behaald door Bitcoin zal natuurlijk een geweldig moment zijn. De vraag die door veel mensen echter wordt gesteld is wanneer dat moment ongeveer bereikt zal zijn. Dat is echter een vraag waar niemand een concreet antwoord op kan geven. Er zijn dan ook simpelweg te veel factoren die hier een invloed op uitoefenen. Denk hierbij dan maar onder meer aan de volgende:

  • Komen overheden met extra regulering voor Bitcoin of niet?
  • Verschijnt er tussentijds nieuws dat de Bitcoin koers negatief beïnvloedt?
  • Hoe succesvol worden de Bitcoin ETF’s die worden geïntroduceerd?

Naast bovenstaande moet er ook worden gekeken naar de situatie op de reguliere aandelenmarkt. Blijkt op een bepaald moment dat deze onderuit gaat terwijl de cryptomarkt wel stand weet te houden? Dan zou dat heel wat (nieuwe) investeerders in de richting van crypto kunnen duwen. In dat geval zou het Bitcoin koersdoel van 100.000 dollar zomaar eens veel sneller gehaald kunnen worden dan we mogelijks nu vermoeden.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 360+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin