Investeren in Bitcoin op een all-time high, doen of niet?

bitcoin all-time high
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Voor het merendeel van de mensen geldt dat ze vandaag de dag graag op z’n minst ook over een stukje Bitcoin willen beschikken in hun beleggingsportefeuille. Wanneer je er nog niet eerder voor hebt gekozen om te investeren bestaat het risico dat je zal moeten instappen op een all-time high. Dit zorgt ervoor dat veel mensen geconfronteerd worden met een dilemma. Gaan ze er nu namelijk voor kiezen om alsnog te investeren op een aanzienlijk hoger koersniveau of wachten ze af tot de cryptomunt mogelijks nog eens een nieuwe duik naar beneden maakt? En wat wanneer zo’n stevige correctie er niet meer aankomt? Het is een zeer belangrijke vraag die we graag voor jou proberen te beantwoorden middels de onderstaande informatie.

Wat maakt Bitcoin zo’n potentieel interessante investering?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat Bitcoin nu precies zo’n interessante investering maakt. Voor heel wat mensen geldt dat ze Bitcoin nog altijd bestempelen als louter en alleen een vorm van digitaal betalen. Het spreekt voor zich dat de nummer één cryptovaluta van de wereld daarvoor kan worden gebruikt, maar in de praktijk dient ze tegenwoordig toch vooral een ander doel.

Het is namelijk zo dat Bitcoin wordt bestempeld als een zogenaamde store of value. Dit betekent dat je er een bepaald gedeelte van je vermogen in kan parkeren om er uiteindelijk een bepaald rendement mee te kunnen boeken. In het verleden was het zo dat mensen daarvoor voornamelijk keken in de richting van goud, maar tegenwoordig is Bitcoin een aardige tweede.

Bitcoin maakt het niet alleen mogelijk om een bepaald rendement te realiseren op je vermogen of kapitaal. Daarnaast is het zo dat ze omwille van haar karakter als cryptovaluta er ook nog eens voor zorgt dat je kapitaal kan worden onttrokken aan de reguliere markt. Je kapitaal wordt namelijk geïnjecteerd in een cryptocurrency die gebruik maakt van blockchaintechnologie. Het is dan ook helemaal niet vreemd dat veel mensen een kapitaalsinjectie in Bitcoin beschouwen als een vorm van hedge tegen hetgeen er zich allemaal afspeelt op de reguliere financiële markten

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Investeren in Bitcoin op een all-time high, wat zijn de risico’s?

Moet je al dan niet investeren in Bitcoin op een all-time high? Hoe je het ook draait of keert, je loopt in dit geval uiteraard net wat meer risico dan wanneer je ervoor zou kiezen om in te stappen op een moment waarop er sprake is van een daling in de markt. 

Dit gezegd hebbende betekent het realiseren van een all-time high tegelijkertijd ook dat het project in kwestie op dat moment over een uitstekend en positief momentum beschikt. Met andere woorden, de kans dat er nog meer rendement in de pijplijn zit is aanzienlijk. Ondanks het feit dat er dus duidelijk risico’s gepaard gaan met een investering in Bitcoin op een all-time high is het zo dat er ook zomaar een potentieel extra rendement mee kan worden gerealiseerd.

Blockchaintechnologie
Blockchaintechnologie

Je investering plannen? De markt valt helaas niet te timen!?

Op verschillende momenten in het verleden gingen mensen er vanuit dat Bitcoin haar top had bereikt en nooit meer een hogere all-time high zou gaan neerzetten. Inmiddels weten we wel beter. Het is dan ook zo dat Bitcoin er tot dusver stelselmatig in is geslaagd om een hogere koers te laten optekenen. 

Het nieuwe koersdoel op moment van schrijven is volgens veel experten dan ook niets minder dan 100.000 dollar en ook dan zou de top nog (lang) niet zijn bereikt. Het proberen plannen van de markt is dan ook in de praktijk eigenlijk nooit een goed idee. 

De kans bestaat dat je daardoor jouw investering(en) zolang blijft uitstellen dat je uiteindelijk nooit echt zal kunnen profiteren van de waardevermeerdering die Bitcoin doormaakt. Net zoals geldt voor de gewone aandelenmarkt geldt immers ook voor de cryptomarkt dat ze in het geheel niet te timen valt. Proberen in te stappen op de laagst mogelijke koers binnen een bepaalde periode blijkt dan ook in de praktijk onmogelijk te zijn.

Lees ook: wanneer investeren in crypto?

De oplossing? Instappen volgens de dollar cost average methode!

Bovenstaande is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar waarin schuilt de oplossing dan precies? Zeer eenvoudig. Het beste wat je als (nieuwe) investeerder in Bitcoin eigenlijk kan doen is instappen volgens de dollar-cost-average methode. In dat geval zal je nooit volledig instappen tegen de laagste koers, maar je zal ook nooit instappen tegen de hoogste. 

Door stelselmatig periodieke investeringen te blijven doen zal je uiteindelijk kunnen vaststellen dat je toch een mooie positie kan innemen in Bitcoin tegen een gemiddelde aankoopprijs die nog steeds ruimte laat voor een verdere groei. Zowel voor nieuwe investeerders als voor zij die eerder ook al een bepaalde positie hebben ingenomen in Bitcoin geldt dat investeren door middel van de dollar cost average methode wellicht de beste keuze is. Zo kan je eigenlijk altijd rekenen op een aardige spreiding van je risico.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...



Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin