Investeren in Bitcoin op een all-time high, doen of niet?

bitcoin all-time high
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Tegenwoordig wil bijna iedereen wel een beetje Bitcoin in hun beleggingsportefeuille hebben. Maar als je nog nooit geïnvesteerd hebt, loop je het risico om in te stappen wanneer de prijs op z’n hoogst is. Dit brengt veel mensen in een lastig parket.

Kies je ervoor om nu te investeren, ook al is de koers flink gestegen, of wacht je af in de hoop dat de prijs nog eens flink zakt. En wat als die grote daling er niet meer komt?

Dit is een belangrijke vraag en ik ga proberen die voor je te beantwoorden met de info die hier volgt.

In het kort

Investeren in Bitcoin op een all-time high, wat zijn de risico’s?

Moet je investeren in Bitcoin als de koers op z’n alltime high staat? Het moge duidelijk zijn: je neemt dan wat meer risico dan wanneer je instapt tijdens een dip. Het is natuurlijk een stuk eenvoudiger om je slag te slaan na een flinke koersval.

Maar, en dat is het interessante, een all-time high betekent ook dat Bitcoin op dat moment een sterke en positieve flow heeft. Dit kan juist betekenen dat er nog meer winst in het verschiet ligt. Ondanks de risico’s die vastzitten aan kopen op de piek, bestaat de kans dat je juist dan een mooi extra rendement kunt pakken.

Je investering plannen? De markt valt helaas niet te timen!?

Vaak hebben mensen gedacht dat Bitcoin z’n piek wel had gezien en nooit meer een nieuwe recordhoogte zou bereiken. Maar de tijd heeft ons anders geleerd. Bitcoin heeft keer op keer bewezen dat het hogere hoogtes kan bereiken.

Momenteel schatten veel experts het nieuwe koersdoel op maar liefst 100.000 dollar, en zelfs dan zou het plafond nog lang niet in zicht zijn. Menig expert heeft het al over een miljoen of meer per Bitcoin. Niet over een half jaar, maar misschien ergens in 2032. Proberen de markt te timen is eigenlijk altijd een slecht plan.

Er is een risico dat je blijft wachten met investeren en uiteindelijk helemaal niet meer profiteert van de waardestijging van Bitcoin. Net als op de aandelenmarkt, is ook de cryptomarkt onvoorspelbaar. Je perfecte instapmoment kiezen is in de praktijk gewoonweg onmogelijk.

De oplossing? Instappen volgens de dollar cost average methode!

Allemaal leuk en aardig, maar wat is dan de oplossing? Heel simpel. Het slimste wat je als (nieuwe) Bitcoin investeerder kunt doen, is de dollar-cost-averaging methode toepassen. Zo koop je nooit op het allerlaagste punt, maar ook nooit op het hoogste.

Door regelmatig te investeren, zul je merken dat je een sterke positie in Bitcoin opbouwt tegen een gemiddelde aankoopprijs die nog steeds potentie heeft voor groei. Voor zowel nieuwe investeerders als degenen die al eerder hebben geïnvesteerd, is investeren via dollar-cost averaging waarschijnlijk de slimste zet. Op deze manier spreid je je risico altijd netjes.

Wat maakt Bitcoin zo’n potentieel interessante investering?

Veel mensen zien Bitcoin nog steeds als een manier om digitaal te betalen. Natuurlijk, je kunt de wereldberoemde crypto daarvoor gebruiken, maar tegenwoordig heeft het eigenlijk een andere, veel belangrijkere rol.

Bitcoin wordt gezien als een ‘store of value‘. Dat betekent dat je er een deel van je vermogen in kunt stoppen om er later hopelijk meer rendement uit te halen. Vroeger was goud hier de go-to voor, maar nu is Bitcoin een stevige concurrent.

Met Bitcoin kun je niet alleen rendement behalen op je investering, maar door haar unieke aard als cryptocurrency kun je je geld ook buiten de traditionele markten houden. Je investeert in een valuta die draait op blockchain, wat een slimme zet kan zijn als bescherming tegen wat er op de normale financiële markten gebeurt. 

Niet gek dus dat veel mensen investeren in Bitcoin zien als een slimme zet om hun kapitaal veilig te stellen.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 360+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin