3 redenen waarom Bitcoin helemaal geen bubbel is

bitcoin bubbel
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Door de jaren heen zijn we als investeerders of beleggers geconfronteerd geweest met menig aantal verschillende bubbels. Ondanks het feit dat elke bubbel anders was is het zo dat ze toch steeds over één gemeenschappelijke deler beschikten. Voor een groot aantal mensen hebben de verschillende bubbels immers geleid tot ontzettend grote verliezen. Het spreekt dan ook voor zich dat investeerders tegenwoordig bijzonder waakzaam zijn geworden voor bubbelvorming. Volgens menig aantal experten in de traditionele beurzen geldt dat zij het er met elkaar over eens blijken te zijn dat Bitcoin een bubbel is. Daar tegenover staan echter heel wat andere experten die stellen dat er van een bubbel bij Bitcoin helemaal geen sprake is. Op deze manier kan je in ieder geval drie uitstekende redenen terugvinden waarom Bitcoin eigenlijk helemaal geen bubbel is.

De acceptatie van Bitcoin groeit gestaag verder

Sinds het uitvoeren van de allereerste transactie met Bitcoin in het jaar 2009 is er heel wat veranderd. De acceptatie van Bitcoin heeft sindsdien dan ook een ongelofelijke groei doorgemaakt. Menig aantal partijen die in eerste instantie bijzonder sceptisch stonden tegenover de nummer één cryptocurrency van de wereld blijken ondertussen ook danig te zijn bijgedraaid. Eén van deze partijen is de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Zij stond in eerste instantie bekend als een grote tegenstander van de cryptomunt, maar blijkt ze ondertussen te hebben omarmd.

Bovendien kan er worden gesteld dat ook heel wat andere grote partijen er steeds vaker openlijk voor uitkomen over bijvoorbeeld een bepaald aandeel te beschikken in Bitcoin. Een klassiek voorbeeld van zo’n bedrijf is natuurlijk Tesla. Elon Musk verraste vriend en vijand door te stellen dat een bepaald gedeelte van het kapitaal van het bedrijf op de balans stond in… jawel, Bitcoin! Ondertussen is ook bekend dat Twitter betalingen in Bitcoin ondersteunt. Het mag dus duidelijk zijn dat steeds meer grote en gerenommeerde bedrijven kijken in de richting van deze cryptocurrency.

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 200+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Bitcoin kan een oplossing betekenen tegen hyperinflatie

Er wordt wel eens gezegd dat Bitcoin zomaar in de praktijk uitgespeeld zou kunnen worden als een soort van hedge tegen bijvoorbeeld de euro en de Amerikaanse dollar. Nog veel interessanter is het echter om Bitcoin te gebruiken als oplossing tegen hyperinflatie. Sterker nog, dit is al lang geen theoretische mogelijkheid meer. Menig aantal landen in de wereld hebben er namelijk ondertussen reeds voor gekozen om omwille van die reden vol de kaart te trekken van Bitcoin. 

Denk bijvoorbeeld maar eens aan het land Venezuela. Het Zuid-Amerikaanse land heeft reeds jarenlang af te rekenen met hyperinflatie en denkt in (onder meer) Bitcoin een interessante oplossing te hebben gevonden.

Hyperinflatie is een probleem dat niet alleen Venezuela treft. Ook heel wat andere landen in de wereld dreigen hieraan ten prooi te vallen. Dit zorgt ervoor dat het absoluut niet ondenkbaar is dat meer landen er in de toekomst voor zullen kiezen om te investeren in Bitcoin. Op deze manier zal men hopen om de zeer schadelijke gevolgen van hyperinflatie het hoofd te kunnen bieden.

Hyperinflatie
Hyperinflatie

Bitcoin is helemaal nog niet zo mainstream als we vermoeden

Misschien wel de belangrijkste eigenschap van een bubbel heeft betrekking tot het feit dat iedereen er zomaar zonder duidelijk doel en vooral zonder grondige kennis geld in gaat stoppen. Veel mensen gaan er vanuit dat Bitcoin ondertussen mainstream is geworden waardoor dit ook geldt voor haar. We kunnen echter stellen dat dit helemaal niet het geval is. Natuurlijk heeft je buurman en je kapper wel al eens gehoord over Bitcoin, maar betekent dat ook dat hij of zij er daadwerkelijk geld in heeft gestopt? Hoeveel mensen ken jij echt die ook daadwerkelijk hebben geïnvesteerd in Bitcoin?

Bovenstaande zorgt ervoor dat er bij Bitcoin vooral sprake is van een gezonde groei en niet van een bubbelvorming. Ondertussen hebben heel wat institutionele partijen ervoor gekozen om een bepaalde positie in te nemen in de nummer één cryptocurrency van de wereld. Bovendien wordt er verwacht dat er binnenkort ook een Bitcoin ETF op de wereld zal worden losgelaten. Op deze manier wordt het voor institutionele investeerders mogelijk gemaakt om op een eenvoudigere manier over te gaan tot het uitvoeren van een investering in Bitcoin.

Ook in dit geval zal er echter nog altijd geen sprake zijn van een bubbelvorming. Voor het merendeel van de institutionele partijen geldt immers dat zij Bitcoin beschouwen als een belangrijke asset die bovendien ook nog eens zorgt voor een beetje extra diversiteit in hun investerings- of beleggingsportefeuille. Ook dit was niet het geval bij de verschillende bubbels die zich door de jaren heen op onder meer de investeringsmarkt hebben gevormd.

Conclusie; Bitcoin kan bezwaarlijk een bubbel worden genoemd

De drie redenen die op deze pagina zijn terug te vinden maken eigenlijk meteen duidelijk waarom Bitcoin bezwaarlijk kan worden bestempeld als een bubbel. Uiteraard is het zo dat Bitcoin en crypto in haar geheel bepaalde risico’s met zich meebrengt, maar dat geldt eigenlijk voor elk type investering met een groot winstpotentieel.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin