‘Bitcoin betere investering dan goud’

bitcoin goud

Het investeren in Bitcoin is op de langere termijn een betere investering dan het aankopen van goud. Veel mensen vragen zich nu de spaarrekeningen niets meer waard zijn af wat het beste oppotmiddel is. Dit noemen we ook wel een ‘store of value’. Al jaren kijken experts naar de waarde van Bitcoin en goud en wordt er besloten welke van beide de meeste waarde opbrengt. Veel experts raden juist aan om niet veel geld in Bitcoin te stoppen, vanwege de hoge koersschommelingen. Maar volgens de CEO van Lunar Digital Assets, Roc Zacharias, is de Bitcoin juist een betere investering dan goud vanwege deze koersschommelingen. Volgens Zacharias biedt Bitcoin kansen die goud niet heeft.

Te volatiel

Er is de laatste tijd veel te doen rondom de ‘store of value’, ofwel het beste oppotmiddel. Met andere woorden: nu de spaarrekeningen niet veel meer opbrengen, hoe kun je je geld het beste aan het werk zetten? Volgens Roc Zacharias is het antwoord: investeren in Bitcoin. Hij zegt dat op de langere termijn de Bitcoin het meest op zal brengen, juist vanwege de volatiliteit van de munt.

Andere experts stellen juist dat het niet verstandig is om grote bedragen in de munt te investeren, omdat de koers enorm schommelt. Eerder dit jaar zagen we al dat de waardes van de munt in een paar uur behoorlijk stegen en dalen. Dat is dan ook de belangrijkste reden van traditionele investeerders om niet te investeren in de Bitcoin. Zij stellen juist dat de munt veel te volatiel is. De koers van Bitcoin kan binnen korte tijd behoorlijk stijgen en dalen. Dit is voor experts de reden om Bitcoins links te laten liggen.

‘Bitcoin is wel een goede investering’

Die mening komt in ieder geval niet overeen met de mening van Roc Zacharias. Hij zegt dat volatiliteit juist kansen biedt en is het dan ook niet eens met de redeneringen van traditionele investeerders. Volgens hem biedt Bitcoin en andere hoog volatiele cryptocurrency kansen om een grotere store of value uit de investering te krijgen. De hoge volatiliteit van Bitcoin geeft namelijk aan dat er hoge winsten zijn te maken met de investering.

De regelmatige crashes van de munt toont aan dat als de waarde aanzienlijk stijgt, meer mensen bereid zijn om de munt te verkopen en hun winsten te pakken. Dat veroorzaakt de volatiliteit van de munt. Volgens Zacharias zijn er maar weinig mensen die hun goud verkopen als de waarde toeneemt. Dat is volgens de CEO van Lunar Digital Assets het belangrijkste verschil tussen Bitcoin en goud.

bitvavo

€1000 Bonus!

Ontvang vandaag €1000 crypto welkomstbonus van Bitvavo. Mis het niet…

pijl

Prijs van goud staat stil

Regelmatig vragen investeerders zich af of ze beter kunnen investeren in Bitcoin of in goud. Volgens Zacharias is Bitcoin het juiste antwoord. Juist omdat de prijs van goud niet erg schommelt; al bijna een decennium lang is de prijs redelijk hetzelfde, met enkele uitzonderlijke uitschieters zo nu en dan. Het rendement van edelmetalen is daarmee veel slechter dan het rendement bij een investering in Bitcoin, zo trekt Zacharias de vergelijking. Bitcoin heeft daarom een veel betere store of value dan goud, zo redeneert de expert.

“Goud heeft dezelfde prijs als tien jaar geleden. Dat terwijl Bitcoin in 10 jaar tijd juist wel 10.000% in waarde gestegen is. Daarvoor neem ik de volatiliteit van de munt graag voor lief. Sterker nog: ik vind volatiliteit beter dan zekerheid. Als iets niet volatiel is, is de kans groot dat je je winst uiteindelijk zal verliezen”, zo legt de expert uit in een video op YouTube.

Crypto hype

Toch staat Zacharias ook stil bij de gevaren van cryptomunten. Want hoewel de munten veel kunnen opbrengen, zijn er ook een aantal zaken die het rendement wel degelijk in gevaar kunnen brengen. Dit zijn de zogenaamde hypes die we binnen de wereld van cryptomunten steeds vaker zien. Zo is het bijna zeker dat als topman Elon Musk over een munt twittert, de waarde daarvan zal stijgen of dalen. Dit gebeurt doordat veel investeerders de mening van Musk overnemen, waardoor er een hype ontstaat.

Daarom adviseert Zacharias om je niet te veel mee te laten slepen door gevoelens over de markt. Een voorbeeld: de cryptogemeenschap verwacht dat de Bitcoin binnenkort weer flink zal stijgen en zelfs tot een all time high zal komen. Daarom investeren veel mensen in de Bitcoin en is de verwachting dat de waarde inderdaad zal stijgen. Toch is niet zeker dat die hogere prijzen er ook daadwerkelijk komen. Zacharias heeft dan ook weinig met de hype rondom non-fungible tokens.

Non-fungible tokens

Zacharias zegt dat de hype rondom NFT’s momenteel vooral een manie is. Dat betekent dat het aanschaffen van NFT’s nu populair is, maar dat in de toekomst maar weinig mensen er niet meer naar om zullen kijken. Hij verwacht dan ook dat de vraag naar NFT’s binnenkort al flink af zal nemen. De investeerders laten hun winsten uitkeren en laten de NFT’s dan links liggen, zo is het idee van Zacharias.

Roc Zacharias zegt verder dat het alleen verstandig is om in Bitcoin te investeren als er van tevoren een plan ligt voor de lange termijn. Investeer bovendien alleen met geld dat je kunt missen. Zo stelt de CEO dat er een grote kans is dat de waarde van de munt later correcties mee zal maken. Toch stelt hij dat op de langere termijn Bitcoin toch echt een betere investering blijft dan goud, als het gaat om store of value.

Lees verder over...investeren in cryptovaluta?

Bekijk het gemak van onze favoriete website

bitcoin