Bitcoin kopen met een klein budget, hoe ga je het best te werk?

bitcoin kopen klein budget
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Steeds meer mensen raken overtuigd van het interessante potentieel dat schuilgaat in Bitcoin. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat de waarde van één BTC-token door de jaren heen reeds behoorlijk is opgelopen. Dat heeft er toe geleid dat het tegenwoordig voor veel mensen niet meer zomaar mogelijk is om één volledige Bitcoin te bezitten. Betekent dit dat je met een klein budget niet over de mogelijkheid beschikt om nog eigenaar te worden van een stukje Bitcoin? Uiteraard niet. Belangrijk woord uit de voorgaande zin is “stukje”. Het is namelijk mogelijk om ook stukjes BTC te kopen. Wil je graag ontdekken hoe jij met jouw beperkte budget ook mee kan profiteren van de toekomstige koersstijgingen die Bitcoin door kan maken? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie!

Stukjes Bitcoin kopen, hoe gaat dat precies in zijn werk?

Bitcoin kopen kan je doen op twee verschillende manieren. De eerste mogelijkheid waarover je beschikt is het kopen van BTC door gebruik te maken van de beste Nederlandse crypto exchange en broker, Bitvavo. In dit geval ga je instappen met vers fiat-geld. Dit betekent dat je eerst door middel van bijvoorbeeld iDeal of een bankoverschrijving een bepaalde storting zal moeten doen. Wanneer deze storting is gebeurd kan je vervolgens het fiat-geld investeren in bijvoorbeeld BTC. Je kan tijdens het aankoopproces doorgaans gewoon aangeven dat je een bepaald bedrag wil investeren in BTC waarna het handelsplatform zelf automatisch berekent hoeveel BTC je (na aftrek van de kosten) in je wallet krijgt gestort.

Een tweede manier die je kan benutten met betrekking tot Bitcoin kopen is gebruikmaken van een cryptocurrency exchange. Het kan hierbij dan bijvoorbeeld gaan om een partij zoals Crypto.com. Voor deze partij geldt dat ze je verschillende mogelijkheden biedt. 

Niet alleen is het bij deze mogelijk om bijvoorbeeld geld te storten (eventueel door middel van een stablecoin) en daarmee te investeren in Bitcoin, daarnaast kan je ook gewoon een andere token omwisselen voor BTC. Voor Bitcoin geldt dat ze beschikt over veruit het merendeel van de handelsparen waardoor je er veel richtingen mee uit kan. In beide gevallen ben je in ieder geval niet verplicht om minstens één volledige BTC te kopen.

Bitcoin kopen met een klein budget bij Bitvavo
Bitcoin kopen met een klein budget bij Bitvavo

Het toepassen van de DCA-methode werkt in deze situatie uitstekend

Het hoeft in de praktijk eigenlijk zelfs helemaal geen probleem te zijn dat je slechts over een beperkt budget beschikt om te investeren in Bitcoin. Het is namelijk zo dat het door experten zeer sterk wordt aangeraden om niet al je budget in één keer te investeren. Dit geldt overigens niet alleen voor Bitcoin. Ook wanneer je zou investeren in de reguliere aandelenmarkt is dit eigenlijk van toepassing.

Door het toepassen van de zogenaamde dollar-cost-average methode wordt het mogelijk om elke maand met een beperkt, bij voorkeur vastgesteld bedrag te investeren in Bitcoin. Op deze manier is het op financieel toegankelijke wijze mogelijk om je positie in BTC op te bouwen.

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 200+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Tips om extra Bitcoin te verdienen met een klein budget

Er bestaan in de praktijk bovendien ook verschillende manieren om je positie in BTC op te bouwen zonder dat je daarvoor grote bedragen moet gaan investeren. Eén van de manieren waarop je dit kan doen is gebruikmaken van het affiliate marketing programma welke het merendeel van de brokers en exchanges hebben opgezet. 

Op deze manier kan je vrienden uitnodigen voor het platform waar jij in ruil een bepaalde beloning voor zal ontvangen. Wanneer je dit enkele keren kan doen zal je tot de vaststelling komen dat je al snel een beetje extra Bitcoin kan verdienen zonder dat je daarvoor zelf een bepaald bedrag moet gaan investeren. Dit is dus zeker een interessante optie om te overwegen.

De tweede tip die je kan benutten heeft betrekking tot crypto staking. In eerste instantie was het zo dat je enkel en alleen cryptomunten kon staken die gebruik maakten van het zogenaamde Proof of Stake algoritme. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Voor een groot aantal van de grotere brokers en exchanges geldt dan ook dat zij het voor hun klanten mogelijk maken om de meest uiteenlopende cryptovaluta’s te staken. Hieronder valt zeker ook Bitcoin. 

Heb jij dus met andere woorden door de maanden heen reeds een bepaalde hoeveelheid aan BTC verzameld? Dan kan je deze staken waardoor je er periodieke en bovendien volledig passieve inkomsten mee kan verdienen. Ook dit is een zeer eenvoudige manier om jouw bestaande positie in BTC (verder) uit te breiden zonder dat je daarvoor zelf verse financiële middelen moet gaan investeren.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin