Bitcoin kopen als langetermijninvestering

bitcoin langetermijninvestering
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Bitcoin kopen kan in de praktijk gebeuren omwille van verschillende redenen. Zoveel mag onderhand wel duidelijk zijn. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld veel mensen die de keuze maken om te gaan traden met BTC. Anderzijds blijkt uit bijvoorbeeld de stand van de wallets bij crypto exchanges dat heel wat partijen ook investeren in Bitcoin met een (zeer) lange termijnperspectief voor ogen. Steeds meer wordt duidelijk dat ook traditionele investeerders en beleggers wel brood zien in de nummer één cryptocurrency van de wereld. Het is dan ook mede omwille van deze reden dat er met de nodige smart wordt gewacht op de introductie van een echte Bitcoin spot-ETF. Dit zorgt ervoor dat Bitcoin steeds vaker in aanmerking lijkt te komen als langetermijninvestering. Ben jij ook van plan om op deze manier te investeren in de nummer één cryptovaluta van de wereld? Dan is het wel een goed idee om rekening te houden met de aandachtspunten die we hieronder voor je hebben opgesomd.

Kan Bitcoin worden bestempeld als een lange termijn investering?

Om te kunnen bepalen of een bepaalde asset potentieel interessant kan zijn voor de lange(re) termijn moet er rekening worden gehouden met haar fundamentele waarde. Daarnaast moet er ook sprake zijn van een bepaald toekomstperspectief. Beide zaken zijn aanwezig bij Bitcoin. Menig aantal experten claimen zelfs dat het systeem op die manier is opgezet dat de waarde van BTC over de lange termijn niet anders kan dan stijgen. Of dat daadwerkelijk zo is laten wij in het midden, maar  wat we wel weten is dat Bitcoin zomaar een waardevolle aanvulling kan zijn op een investeringsportefeuille voor de lange termijn.

Eénmalig of periodiek Bitcoin kopen?

Bitcoin kopen kan je  doen op verschillende manieren. We maken daarbij een onderscheid tussen een éénmalige investering en een periodieke investering. Voor beide opties bestaan in de praktijk heel wat voor- en tegenstanders. Laat ons in eerste instantie even kijken naar het doen van een éénmalige investering in Bitcoin voor de lange termijn. 

Wanneer je dit doet zet je meteen een significant kapitaal aan het werk. Zo vroeg mogelijk instappen is vaak het succesrecept op lange termijn. Toch moet het gezegd dat je op deze manier ook een niet onbelangrijk risico loopt.

Het is altijd mogelijk dat de koers nadat Bitcoin te hebben aangekocht een aanzienlijke duik maakt. Wanneer dat gebeurt zal je worden geplaagd met een instant verlies dat best een behoorlijke tijd kan duren om goedgemaakt te worden. Dat is natuurlijk vervelend. Dit niet in het minst omdat je reeds je volledige beoogde bedrag hebt geïnvesteerd en je dus niet meer kan profiteren van de lager geworden koers. Dit is zeker een niet onbelangrijk nadeel om rekening mee te houden.

Periodiek Bitcoin kopen is dus interessanter?

Bovenstaande maakt duidelijk dat periodiek Bitcoin kopen zeker een optie is om te overwegen. Je zal op deze manier dan wel nooit instappen tegen de laagste koers, daar tegenover staat dat je ook nooit zal instappen tegen de hoogste prijs. Uiteindelijk zullen periodieke investeringen in Bitcoin ervoor zorgen dat je over een aantrekkelijke GAK of gemiddelde aankoopkoers zal komen te beschikken. 

Bovendien wordt het innemen van een aardige positie in Bitcoin over de lange termijn op deze manier ook een flink stuk eenvoudiger gemaakt. Dit zeker ook voor mensen die slechts over een beperkt budget beschikken om te investeren in de nummer één cryptomunt van de wereld.

Het bepalen van verkoopmomenten bij een langetermijnvisie

Het hanteren van een langetermijnvisie bij Bitcoin kopen zorgt er in de praktijk uiteraard niet voor dat er op geen enkel mogelijk moment tot verkoop over zal worden gegaan, in tegendeel. Omwille van deze reden is het altijd interessant voor jou als investeerder om een bepaald plan op te maken. Dat plan moet dan onder meer bestaan uit zogenaamde verkoopmomenten. 

Dit zijn momenten waarop jij een stukje van jouw geïnvesteerde vermogen in Bitcoin terug gaat verkopen. De vraag die veel mensen zich nu uiteraard zullen stellen is hoe je dergelijke verkoopmomenten nu eigenlijk precies moet gaan bepalen. Dat is eigenlijk vrij eenvoudig.

Je dient jezelf voor bovenstaande eigenlijk slechts één enkele vraag te stellen, namelijk op welk punt ben jij van mening dat het interessant kan zijn om een bepaald gedeelte van je holdings te verkopen? Met andere woorden, welke winst wil je op welk gedeelte van je portefeuille realiseren? 

Daarbij is het van belang om dus nooit in één keer volledig uit te stappen. Mogelijks bereikt Bitcoin op een bepaald moment in de toekomst een waarde van 100.000 euro. Natuurlijk is dat een geweldig mooie prijs, maar dat hoeft nog niet meteen te betekenen dat de koers zich niet verder door zal zetten tot misschien zelfs het miljoen. 

Wanneer je dan in één keer bent uitgestapt op 100.000 euro heb je misschien wel een mooi rendement gemaakt, maar is dat rendement nog altijd slechts een fractie van wat potentieel mogelijk was geweest. In één keer volledig uitstappen is dus geen optie.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 360+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin