Bitcoin kopen of beleggen, welke keuze is het interessantst?

bitcoin kopen of beleggen
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Je geld investeren kan tegenwoordig op tal van verschillende manieren. Je kan er uiteraard voor kiezen om te gaan beleggen in aandelen of andere traditionele beleggingsproducten zoals obligaties, maar wat bovendien ook te denken van investeren in de cryptomarkt? Verspreid over het internet duikt vaak de vraag op of je er nu beter aan doet om Bitcoin te kopen of om te beleggen. De vraag die zich daarbij opdringt is of er eigenlijk wel sprake is van een verschil. Beleggen hoeft dan ook al lang niet meer uitsluitend te gebeuren in aandelen en / of in obligaties, in tegendeel. Zo kan je er toch ook perfect voor kiezen om te beleggen in crypto? Wil jij hier nu graag meer over ontdekken? Dan is het beslist een aanrader om je even verder te verdiepen in de onderstaande informatie!

Hoeft het één het ander uit te sluiten?

In de inleiding van deze pagina hebben we het eigenlijk reeds een beetje aangegeven. We dienen ons dan ook in de praktijk de vraag te stellen of er wel sprake is van een verschil tussen beleggen enerzijds en Bitcoin kopen anderzijds. Wat dit betreft dient er benadrukt te worden dat er toch een bepaalde evolutie plaats heeft gevonden. In eerste instantie was het namelijk zo dat mensen er voornamelijk voor kozen om BTC te kopen met als doel om er gedecentraliseerde transacties mee uit te voeren. 

Tegenwoordig zouden we echter kunnen stellen dat er meer en meer sprake is van een echte asset. Het is dan ook niet voor niets dat er naar Bitcoin niet zelden wordt verwezen als zijnde digitaal goud. Wat ons betreft maakt dit op zich reeds duidelijk dat het één het ander beslist niet hoeft uit te sluiten, in tegendeel. Beleggen in crypto is dan ook perfect mogelijk.

Waarom Bitcoin kopen als belegging?

Op moment van schrijven kan er eigenlijk reeds worden vastgesteld dat mensen die Bitcoin kopen er doorgaans niet voor kiezen om daar op grote schaal transacties mee uit te voeren. Veel meer zien we dan ook dat mensen (en bedrijven) de keuze maken om hier een gedeelte van hun kapitaal in te stoppen bij wijze van store of value. Niet alleen kan je in Bitcoin een opslag van waarde creëren, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat er een aardig rendement mee kan worden gerealiseerd… een beetje vergelijkbaar met aandelen dus. Bitcoin kopen als belegging zorgt er echter voor dat je eigenlijk in de praktijk kan rekenen op het beste van twee werelden, namelijk:

  1. Je kan beleggen en daarbij uitzicht houden op een aantrekkelijk potentieel rendement;
  2. Je belegt in een asset die zich (grotendeels) buiten de traditionele markt bevindt;

In het bijzonder het tweede voordeel heeft ervoor gezorgd dat veel partijen in Bitcoin ook een soort van hedge zien tegen de traditionele beleggersmarkt. Dit ondanks het feit dat er toch ook best sprake is van een zekere correlatie. Dit betekent dat gebeurtenissen op de reguliere aandelenbeurs zich doorgaans ook laten voelen op de cryptomarkt. Van een één-op-één verhouding is er uiteraard geen sprake. Tot slot hebben de historische rendementen die Bitcoin heeft weten neer te zetten duidelijk gemaakt dat er mogelijks zeker een aantrekkelijke meerwaarde mee kan worden gerealiseerd.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Beleggen in Bitcoin door middel van een ETF? Het kan!

Dat Bitcoin kopen en beleggen elkaar niet hoeven uit te sluiten is tegenwoordig extra duidelijk. Op verschillende beurzen, waaronder de Canadese en de Amerikaanse is het immers mogelijk om te beleggen in Bitcoin door middel van een zogenaamde ETF. 

Het gaat hierbij op moment van schrijven wel nog maar uitsluitend om een zogenaamde futures ETF. Dit betekent dat het gaat om een exchange traded fund gebaseerd op future contracten. Het staat echter zo goed als vast dat er in de toekomst ook nog een echte spot ETF zal worden gelanceerd voor Bitcoin. In dit geval worden de investeringen die gebeuren in het fonds daadwerkelijk gedekt door BTC die fysiek wordt aangehouden. 

Voor deze beide beleggingsproducten geldt dat ze worden aangeboden op de traditionele aandelenbeurs. Dit benadrukt eens temeer dat de grens tussen beleggen en investeren in Bitcoin vandaag de dag werkelijk flinterdun is. Eigenlijk zouden we zelfs gewoon kunnen stellen dat er geen sprake meer is van een grens en investeren in BTC ook gewoon een vorm van beleggen is.

Bitcoin hoort eigenlijk in elke hedendaagse beleggingsportefeuille

Voor de hedendaagse belegger geldt dat er zeker niet meer uitsluitend wordt gekeken naar de beleggingen die voor handen zijn op de traditionele beurs, in tegendeel. Ook de cryptomarkt herbergt namelijk enkele zichtbaar interessante manieren om te investeren. 

Denk hiervoor in eerste instantie aan Bitcoin die haar betrouwbaarheid als asset (ondanks haar volatiele aspect) nu toch al vele jaren in de verf heeft gezet. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je niet meteen al je vermogen in crypto moet gaan investeren. Echter staat het voor ons vast dat crypto vandaag de dag zeker en vast haar plaats heeft binnen elke goed gediversifieerde beleggingsportefeuille.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin