Bitcoin kopen of wachten?

bitcoin kopen of wachten
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Bitcoin kopen of wachten? Het is een vraag die door bijna iedereen wordt gesteld die een investering in BTC overweegt. Welk antwoord er precies op deze vraag moet worden gegeven is zeer sterk afhankelijk van het moment in kwestie. Bovendien spreekt het voor zich dat je ook even bij jezelf te rade moet gaan of een investering in BTC wel iets is voor jou of niet. Voor menig aantal mensen geldt eveneens dat ze het gevoel hebben dat ze de Bitcoin trein een beetje hebben gemist. Echter weten we dat er gaandeweg tijdens het levenstraject van Bitcoin tal van verschillende correcties plaatsvinden die mogelijks interessante aankoopmomenten vormen. In ieder geval, moet je nu Bitcoin kopen of zou je toch maar beter even afwachten? Het antwoord ontdek je mogelijks hier!

In één keer instappen in Bitcoin is vaak niet interessant

De reden waarom veel mensen de vraag “Bitcoin kopen of niet” stellen heeft betrekking tot het feit dat men van plan is om in één keer hun beschikbare budget in deze asset te investeren. We kunnen je nu reeds zeggen dat dit niet meteen de interessantste keuze is om te maken. 

Veel mensen gaan ervan uit dat het bij investeren altijd interessant is om zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld in te stoppen. Dat is zeker niet correct. Voor verschillende gerenommeerde beleggers en investeerders geldt zelfs dat zij dit ten stelligste afraden. Zij zijn dan ook van mening dat het veel interessanter is om het koersrisico te spreiden door periodiek en met kleinere bedragen in te stappen.

Bovenstaande werkwijze zorgt er meteen voor dat de hamvraag van deze pagina eigenlijk een stuk minder relevant wordt. Je kan er bijvoorbeeld perfect voor kiezen om elke maand een vast bedrag te investeren in Bitcoin zonder dat je, je daarbij de vraag hoeft te stellen of dit wel echt een goed idee is. 

Een vaak toegepaste methode om dit te doen is de zogenaamde DCA-methode. In dit geval wordt er elke maand met een bepaald (vast) bedrag geïnvesteerd in Bitcoin. Zo bekom je uiteindelijk een interessante GAK of gemiddelde aankoopkoers. Belangrijk is wel dat je in dit geval blijft investeren. Dit dus ook wanneer het sentiment op de markt mogelijks tegenzit.

De (crypto)markt valt niet te timen

Voor menig aantal mensen welke overwegen om te investeren in Bitcoin geldt dat ze wachten tot er zich een echt grote dip voordoet. Op zich is dat begrijpelijk, echter, wat wanneer die dip er binnen de kortste keren niet komt en de koers tussentijds alleen maar oploopt? In dat geval spreekt het voor zich dat je een niet onaanzienlijke hoeveelheid rendement zomaar aan je neus voorbij kan zien gaan. 

Zowel voor de reguliere aandelenmarkt als voor de cryptomarkt geldt dat ze niet te timen valt. In het verleden hebben zeer veel mensen heel wat rendement misgelopen met het wachten op een dip. In het bijzonder wanneer je periodiek kan en wil investeren zoals hierboven aangegeven is het zeker de moeite waard om zo snel mogelijk de eerste inleg te doen in de Bitcoin of de crypto van je keuze.

Tijd in de markt verslaat doorgaans het timen van de markt

Wie zichzelf de vraag stelt “Bitcoin kopen of wachten” moet ook even stil blijven staan bij één van de vaakst aangehaalde stellingen door gerenommeerde beleggings- en investeringsexperten. Het gaat hierbij om de  stelling dat tijd in de markt altijd het proberen timen van de markt verslaat. Met andere woorden, des te vroeger je begint met investeren in Bitcoin en des te meer tijd je over een bepaalde BTC holding beschikt, des te meer rendement je daar mogelijks uiteindelijk mee zal kunnen realiseren. 

De snelheid waarmee dit kan gebeuren is in de praktijk uiteraard wel sterk afhankelijk van onder meer de actuele marktomstandigheden. Ben jij iemand die investeert voor de lange(re) termijn? Dan zal je merken dat deze stelling ook op jou meer dan waarschijnlijk van toepassing zal zijn. Ook dit spreekt dus in het voordeel van zo snel mogelijk beginnen met investeren in BTC.

Tussentijds winst nemen op je holdings is altijd interessant

Nog een voordeel van zo snel mogelijk te investeren in Bitcoin is dat je bij een mogelijke piek reeds je eerst winst(en) kan verzilveren. Hier zijn verschillende voordelen aan verbonden, namelijk:

  1. Je kan een bepaald gedeelte van je oorspronkelijke inleg terug laten uitbetalen;
  2. Je creëert automatisch een stuk meer gemoedsrust;

Voor iedereen een sluitend antwoord geven op de vraag “Bitcoin kopen of wachten” is uiteraard best moeilijk. Veel hangt bijvoorbeeld ook af van de financiële mogelijkheden waarover je beschikt. In ieder geval heeft de informatie op deze pagina je kennis laten maken met enkele interessante tips die voor iedereen die graag wil investeren in BTC relevant kunnen zijn. Uiteindelijk zal jij echter wel als (potentiële) investeerder in Bitcoin moeten bepalen wat voor jou nu echt een interessant moment is om in te stappen of je positie in BTC verder uit te breiden.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 360+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin