Bitvavo en de Terra Luna Classic burn belasting

terra luna classic belasting
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Bitvavo, Nederlands populairste cryptocurrency exchange, heeft aangekondigd dat gebruikers te maken zullen krijgen met hogere kosten als gevolg van de Terra Luna Classic burn belasting. De tax burn is een mechanisme dat wordt toegepast op elke transactie op de LUNA-blockchain en heeft als doel het aanbod van LUNA te verminderen en de prijs te herstellen/verhogen.

Automatische tax toevoeging

Vanaf nu zullen Bitvavo gebruikers die LUNA storten vanuit een externe wallet een extra 0,5% burn belasting boven op de reguliere netwerkfee van 100 LUNA betalen. Deze verhoogde kosten zijn het gevolg van de automatische belastingverbranding op het Terra Classic blockchain-netwerk, wat niet onder controle valt van Bitvavo.

Waarom een burn belasting op Terra Luna Classic?

De belasting (tax) op Terra Luna Classic is ingevoerd om verschillende redenen. Het doel van de belasting is om de stabiliteit van het ecosysteem te waarborgen, de waarde van de token te ondersteunen en deel te nemen aan verschillende projecten en ontwikkelingen binnen het Luna Classic-netwerk mogelijk te maken.

De belasting wordt toegepast op transacties met de Terra Luna Classic-token. Een percentage van elke transactie wordt automatisch afgetrokken en naar een speciaal adres gestuurd, vaak aangeduid als het “burn wallet”. Deze belasting draagt bij aan het verminderen van het totale aanbod van de token door verbranding, wat theoretisch de waarde van elke individuele token kan verhogen.

Door het implementeren van de belastingverbranding, hoopt de Luna-gemeenschap de prijs te herstellen en investeerders weer vertrouwen te geven.

Over Terra Luna Classic

Terra Luna Classic (LUNC) is de originele munt van de Terra Luna-blockchain die overbleef na de recente ineenstorting van UST/Luna en de oprichting van een nieuwe Terra-keten. Terra is de naam van de nieuwe keten (LUNA 2.0), terwijl LUNA Classic (LUNC) behoort tot de oude keten. Terra bood stablecoins gekoppeld aan fiat-valuta’s, terwijl LUNA de stakings- en governance-token was. Gebruikers konden LUNA staken om deel te nemen aan governance en beloningen te verdienen. 

Conclusie

Bitvavo benadrukt dat gebruikers geen verdere actie hoeven te ondernemen, maar wel rekening moeten houden met de hogere kosten die gepaard gaan met de Terra Luna Classic burn belasting. Het is belangrijk voor gebruikers om zich bewust te zijn van deze veranderingen en deze mee te nemen bij het uitvoeren van transacties met LUNA op het platform.

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 220+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
📈 Staking: Tot 15%

Laatste nieuwsOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin