Bitvavo lanceert SUI: uitdager van Ethereum en Cardano

SUI Bitvavo
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

πŸ”₯ Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash!Β πŸ”₯

In navolging van verschillende grote buitenlandse exchanges heeft Bitvavo vandaag de lancering van SUI aangekondigd. De nieuwe Proof-of-Stake (PoS) blockchain, ontwikkeld door Mysten Labs, is nu beschikbaar voor handel op de Nederlandse crypto exchange.

Wat is SUI (SUI)

SUI is een zogenaamde layer-1 blockchain en smart contract platform dat zich vooral richt op snelle transactietijden. Het platform is gebouwd op de programmeertaal Move en biedt horizontale schaalbaarheid, waardoor het mogelijk is om een grote hoeveelheid transacties per seconde te verwerken.

Op de blockchain leeft ook de SUI token, die verschillende rollen vertolkt binnen het geheel. Zo heb je onder andere SUI nodig voor het betalen van transactiekosten, om mee te doen in het staking-proces en kun je tokens delegeren aan andere validators.

Het grote doel van SUI is natuurlijk om het projecten als Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Cardano (ADA) lastig te maken. Met zijn snelle transactietijden en horizontale schaalbaarheid lijkt het erop dat SUI potentie heeft om deze grote spelers uit te dagen.

Investeringsronde in 2020

Mysten Labs haalde in september 2022 maar liefst 300 miljoen dollar op in een investeringsronde, wat het bedrijf een totale waardering van 2 miljard dollar geeft. Hoewel de SUI koers na notering op verschillende exchanges direct daalde, behoort de munt momenteel nog steeds tot de top 100 munten op CoinMarketCap. Op het moment van schrijven staat SUI op de 65e plaats qua marktwaarde van alle cryptomunten in omloop. De prijs van SUI bedraagt op dit moment 1,34 dollar en er zijn maximaal 10.000.000.000 SUI tokens beschikbaar, waarvan momenteel 5% in omloop is.

Verhandel SUI met korting

Gebruikers van Bitvavo kunnen nu SUI verhandelen op het platform. Bitvavo biedt nieuwe gebruikers een actie aan waarbij zij de eerste €10.000 aan SUI-transacties commissievrij kunnen uitvoeren. Dit is een mooie kans om kennis te maken met deze nieuwe blockchain en het bijbehorende token.

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
πŸš€ Aanbod: 220+ crypto
πŸ’Ά Kosten: max. 0.25% 
πŸ“ˆ Staking: Tot 15%

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin