Breaking: Binance stopt voor Nederlandse klanten

binance afgewezen voor Nederlandse markt
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

De wereldberoemde cryptocurrency-exchange Binance is afgewezen voor een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Het bedrijf was in de race om een virtuele activadienstverlener (VASP) licentie te verkrijgen, maar helaas heeft de toezichthouder besloten om de aanvraag af te wijzen, zo meldde Binance vandaag op haar website

Over Binance

Binance, opgericht in 2017, is uitgegroeid tot ’s werelds grootste cryptocurrency-exchange en biedt een breed scala aan handelsmogelijkheden voor digitale activa. Het platform heeft miljoenen gebruikers over de hele wereld en staat bekend om zijn uitgebreide aanbod van cryptocurrencies, handelsfuncties en geavanceerde beveiligingsmaatregelen.

Binance is afgewezen voor de Nederlandse markt

Hoewel het geen verrassing zou zijn geweest als Binance zelf had besloten zich terug te trekken uit de Nederlandse markt, gezien de hoge kosten, MiCA wetgeving en complexiteit van het verkrijgen van een registratie bij DNB, is het belangrijk om op te merken dat de afwijzing is gekomen van de toezichthouder zelf.

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Binance afgewezen voor de registratie als virtuele activadienstverlener (VASP) vanwege non-compliantie met de richtlijnen voor het voorkomen van witwassen en terrorismefinanciering (AML). DNB heeft strikte normen opgesteld om ervoor te zorgen dat crypto-bedrijven voldoen aan de vereiste AML-voorschriften en Binance heeft niet aan deze eisen voldaan.

DNB hanteert een strenge handhavingsaanpak om de integriteit van de financiële sector te waarborgen en het risico van illegale activiteiten te minimaliseren. Als toezichthouder is DNB verantwoordelijk voor het reguleren en controleren van financiële instellingen in Nederland, waaronder crypto-exchanges.

Maatregelen tegen witwassen 

Om in aanmerking te komen voor een VASP-licentie, moeten bedrijven aantonen dat ze effectieve maatregelen hebben genomen om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen. Dit omvat het implementeren van KYC (Know Your Customer)-procedures, het monitoren van transacties en het melden van verdachte activiteiten aan de relevante autoriteiten.

Helaas heeft Binance niet kunnen aantonen dat het volledig voldoet aan de vereiste AML-richtlijnen van DNB. Dit betekent dat het niet kan worden geregistreerd als VASP en daarom de dienstverlening in Nederland moet beëindigen.

Binance blijft echter openstaan voor samenwerking met regelgevers en zal zich blijven inzetten om te voldoen aan de geldende regels en voorschriften. Het bedrijf zal naar verwachting blijven proberen om in de toekomst een VASP-licentie te verkrijgen, zodat het weer diensten kan aanbieden aan Nederlandse gebruikers.

Nieuwe klanten worden niet meer geaccepteerd

Als gevolg van de afwijzing zal Binance geen nieuwe klanten uit Nederland accepteren. Bestaande klanten worden op de hoogte gesteld van deze ontwikkeling en worden geïnformeerd over de stappen die ze kunnen nemen met betrekking tot hun accounts en activa op het platform.

Voor Nederlandse gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare exchange, heeft Cryptokoersgids.nl een uitgebreide gids opgesteld over hoe je kunt overstappen van Binance naar Bitvavo, de meest vertrouwde Nederlandse exchange. Deze gids biedt stapsgewijze instructies en nuttige tips om een soepele overgang te garanderen.

Tot slot

Hoewel de afwijzing van Binance een tegenslag is, blijft de wereld van cryptocurrency en blockchain zich snel ontwikkelen. Het is belangrijk voor zowel bedrijven als gebruikers om op de hoogte te blijven van de regelgeving en ontwikkelingen in de industrie om veilig en compliant te blijven. Cryptokoersgids.nl voorziet in deze informatie. 

Laatste nieuwsOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin