Crash op de cryptomarkt vanwege onzekerheid rondom corona?

crash cryptomarkt

De koers van Bitcoin en andere cryptovaluta schoot zaterdagochtend hard onderuit. De Bitcoin prijs kelderde met bijna 20%, een enorm terugval. En wat we wel vaker zien, is dat ook andere cryptomunten dalen, wanneer de prijs van Bitcoin omlaag schiet. Maar hoe komt dit? Verschillende experts denken dat het te maken heeft met de financiële onrust rondom de nieuwste coronavariant ‘Omicron’.

Cryptomarkt hard onderuit

We zien soortgelijke crashes wel vaker in de nogal volatiele cryptomarkt. Daar Bitcoin in november nog een absoluut recordprijs neerzette met $69.000, moeten we het deze zaterdag doen met ongeveer 20% minder. De totale markkapitalisatie zakte met bijna een vijfde tot 2,2 biljoen dollar. In de top 10 cryptomunten op basis van marktkapitalisatie, hadden vooral Ripple (XRP) en Polkadot (DOT) het zwaar te verduren. Opvallend genoeg heeft Shiba Inu zich redelijk staande gehouden. Meestal zijn het de meme-coins die het hardst getroffen worden door een dergelijke crash. 

bitvavo

€1000 Bonus!

Ontvang vandaag €1000 crypto welkomstbonus van Bitvavo. Mis het niet…

pijl

Veilige havens

Vanwege de onrust op de financiële markten, vallen beleggers terug op veilige beleggingen, zoals obligaties, goud en zilver. Investeringen in cryptovaluta werden massaal verkocht. Als we terug gaan in de tijd, zien we dat een dergelijke crash al eens eerder voortkwam uit de onzekerheid rondom het coronavirus. Dit was in maart 2020.

Deja vu

In Maart 2020 crashte de Bitcoin met ruim 50%, ook omdat er volop onzekerheid was rondom het coronavirus. Toentertijd kon je één Bitcoin aanschaffen voor $3700. Beleggers zagen dit als een kans om Bitcoin en andere cryptovaluta goedkoop in te slaan. Dit was te zien aan de prijs van cryptovaluta. Nieuwe records werden er in de die maanden daarna genoteerd. 

El Salvadot koopt Bitcoins

De enorm prijsdip is voor El Salvador een legitieme reden om flink Bitcoins in te kopen. El Salvador is het eerste land dat in september dit jaar Bitcoin aanvaarde als wettig betaalmiddel. De vraag is nu wat de koers de aankomende dagen gaat doen. Zien we een herstel zoals we dat ook na de crash in maart 2020 zagen, of is dit de start van de zo gevreesde bear-market? De tijd zal het leren. 

Lees verder over...investeren in cryptovaluta?

Bekijk het gemak van onze favoriete website

bitcoin