Crypto exchanges reviews
- Laatste update: november 14, 2024
Advertentie
Crypto exchange reviews – vind de beste exchange die bij jou past
Ben jij op zoek naar de beste crypto exchange van Nederland? Of ga je voor een buitenlandse exchange?
De zoektocht valt niet mee. Er zijn namelijk:
- Duizenden crypto exchanges
- Honderden review websites die op allerlei mogelijke manieren exchanges met elkaar vergelijken
Het enige nadeel: veel van die reviews zijn niet eerlijk of compleet.
Ik help jou uit de brand, zodat jij de beste keuze maakt voor een exchange die bij jou past.
Reviews van legale crypto exchanges
Sinds mei van 2020 is het voor bedrijven die crypto diensten aanbieden verplicht een registratie te hebben bij De Nederlandsche Bank (DNB).
Ik beoordeel enkel crypto exchanges met een dergelijke registratie. Deze cryptobedrijven houden zich aan de strenge regels op het gebied van witwassen en zijn niet betrokken bij enige vorm van financiering van terrorisme.
Voor reviews van geregistreerde en legale partijen is Cryptokoersgids dé website waar je moet zijn. Ik vind het belangrijk dat alleen de ‘braafste jongetjes van de klas’ een podium krijgen, en niet de ‘boefjes’ die de regels niet zo nauw nemen.
Zo vind je hier bijvoorbeeld reviews van de beste Nederlandse crypto exchanges. In mijn Bitvavo review geef ik informatie over waarom Bitvavo mijn nummer 1 is. Maar je vindt er ook informatie over nieuwe beurzen, zoals Finst.
Ik word niet betaald voor reviews
Veel websites krijgen betaald voor het plaatsen van reviews, maar ik doe hier niet aan mee. Aanbiedingen voor een hogere positie worden geweigerd.
Helaas is dit op andere plekken op het internet wel het geval. De crypto exchange met de diepste zakken krijgt de toppositie. Soms wordt de review zelfs niet door de website geschreven, maar kant-en-klaar aangeleverd.
Als je op internet zoekt en goed oplet, zie je hier vaak doorheen.
De informatie op Cryptokoersgids.nl is altijd eerlijk en objectief. Ik probeer de beurs uit, wat veel uren werk kost, soms wel honderden. Bovendien worden de reviews altijd up-to-date gehouden, zodat je zeker weet dat je over de juiste informatie beschikt. Klopt iets niet? Laat het mij weten.
Krijg ik dan helemaal niets betaald? Jawel, soms wil een exchange meer zichtbaarheid. Dan worden er een of meerdere artikelen geschreven, maar de exchange heeft geen invloed op de inhoud.
Ook ontvang ik een kleine vergoeding (lees affiliatie verklaring) voor het aanbrengen van nieuwe klanten bij een exchange. Zonder verdienmodel kan een website als deze namelijk niet bestaan.
Hoe herken je een goede crypto exchange review?
Het eerste gevoel dat je krijgt bij het openen van een review, is bepalend. Ziet de site er goed uit? Staat de tekst vol spelfouten? Klinkt het allemaal geloofwaardig?
Zelf maak ik ook wel eens een spelfoutje. Dat voorkom je niet en is ook helemaal niet erg. Als de informatie maar klopt en echt is. Geen bullshit verhalen. Ik maak de werkelijkheid niet mooier dan dat het is.
Waaraan herken je een betrouwbare review en welke vragen moeten worden beantwoord?
- Beschikt het over een registratie bij de Nederlandsche Bank?
- Is de exchange veilig en betrouwbaar?
- Hoe is de support?
- Welke soorten cryptomunten kun je kopen?
- Kun je er makkelijk uitbetalen?
Registratie bij de Nederlandsche Bank
Het is heel belangrijk dat je controleert of een exchange een registratie heeft bij De Nederlandsche Bank. Exchanges krijgen zo’n registratie niet zomaar. Het is een streng proces waar crypto exchanges doorheen moeten. Zelfs Binance slaagde er niet in om een dergelijke registratie in Nederland te krijgen.
Alleen crypto exchanges met zo’n registratie opereren legaal in Nederland en worden streng gecontroleerd. Als je handelt bij een (buitenlandse) partij zonder vergunning, kun je niet zeker zijn of alles wel transparant en betrouwbaar verloopt. In het verleden hebben veel handelaren bijvoorbeeld veel geld verloren bij FTX. Deze beurs had geen registratie bij DNB en zou deze ook nooit hebben gekregen.
Denk dus goed na waar je je geld plaatst. Voor je het weet…
Is een exchange veilig en betrouwbaar
Veiligheid en crypto gaan niet altijd samen. Wat vertelt een review over de veiligheid bij een crypto exchange? Welke maatregelen worden er genomen om de veiligheid te garanderen? Staat er iets in over gescheiden beheer van geld en cryptotegoeden, voor het geval een beurs failliet gaat? En hoe is het inloggen geregeld? Is er wel of geen extra beveiligingslaag zoals tweefactorauthenticatie (2FA) aanwezig?
En wie zitten er achter het cryptobedrijf? Zijn die personen betrouwbaar? Wat doet de beurs om het vertrouwen te geven dat jouw tegoeden veilig zijn? Wordt er in de review iets vermeld over het openbaar maken van ‘Proof of Reserves’ door de beurs?
Hoe is support?
Handelen in crypto is geen kinderspel. Je handelt met geld, en soms wil je vragen stellen over een bepaalde transactie of de status van een uitbetaling.
Een goede klantenservice is dan essentieel. Een die je direct helpt, jouw probleem begrijpt en met een oplossing komt.
En hier gaat het vaak mis. Klantenservicemedewerkers kennen de materie amper of begrijpen niet dat er soms haast bij is.
Goede beurzen zorgen voor goed opgeleide medewerkers die jou een topervaring bieden.
De meeste reviews vertellen je echter niets over echte ervaringen met de support. Ze vermelden enkel waar je terecht kunt, en niet meer.
Ik neem regelmatig contact op via e-mail, telefoon en chat. Dit is belangrijk om te achterhalen waar het goed of fout gaat bij de support. Deze ervaringen meld ik in mijn recensies.
Welke cryptomunten kun je kopen?
Het aanbod aan crypto bestaat vaak uit ten minste de grote munten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple.
Je wilt mogelijk specifiek weten welke cryptomunten of soorten crypto aanwezig zijn, en welke niet. In een goede review lees je hier meer over.
Een crypto exchange met de meeste munten is niet per se de beste. Sterker nog: beurzen met heel veel munten moet je soms in twijfel trekken. Vaak staan er scammy coins op die je echt niet wilt hebben.
Bovendien kan een beurs veel stakingmogelijkheden bieden. Maar is dit echt crypto staking, of gaat het om lending? En welke percentages biedt een beurs? Is het te mooi om waar te zijn? En wat kost het handelen in crypto en hoe verhouden deze transactiekosten zich tot die van andere beurzen? Al deze zaken lees je in een goede review.
Ik hou alles voor je bij in de reviews: van het aantal crypto’s, welke soorten het zijn, de kosten en of er rente wordt gegeven in de vorm van lending of staking.
Kun je er makkelijk uitbetalen?
Veel reviews bespreken betaal- en uitbetaalmogelijkheden, maar niet de snelheid daarvan. Ook wordt vaak niet getest of een beurs daadwerkelijk uitbetaalt, en zo ja, of de beurs zijn beloftes nakomt.
Veel websites gaan niet zo ver als Cryptokoersgids.nl. Ik voer altijd uitbetalingen uit en bekijk hoe lang dit duurt en of de cryptobeurs zijn afspraken nakomt. Dat vermeld ik in iedere review. Altijd.
Happy trading
Dit waren ze: de belangrijkste punten waarop jij moet letten in een goede review van een crypto-exchange.
Zo kun jij goed voorbereid een nieuwe crypto bullrun ingaan bij de juiste crypto-exchange.
Handel enkel met geld dat je kunt missen. Happy trading!