Crypto verdienen met play-to-earn game ‘Crabada’

Crabada
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

De zogenaamde play-to-earn games schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Er zijn op de markt met onder meer Avaxtars evenals TaleCraft dan ook reeds verschillende namen terug te vinden die over een meer dan degelijke community beschikken. Nu is er echter ook de videogame ‘Crabada’. Het gaat hierbij om een play-to-earn game welke draait op de Avalanche blockhain. In dit videospel ga je aan de slag met krabben… je leest het goed, krabben! Voor deze krabben geldt dat ze de naam Crabada hebben gekregen. Door een team te bouwen met deze Crabada is het op verschillende manieren mogelijk om crypto te verdienen. Hoe dit nu precies in zijn werk gaat laten we je graag ontdekken door middel van de onderstaande informatie.

De twee verschillende tokens van Crabada

Voor het merendeel van de play-to-earn games die op de markt zijn verschenen geldt dat ze minstens een aantal mogelijkheden aanbieden om crypto te verdienen. Daarbij is het altijd een goed idee om even te kijken naar de actuele waarde waar de tokens over beschikken die zijn verbonden aan het spel in kwestie. Voor Crabada geldt dat er gebruik wordt gemaakt van twee verschillende tokens. Het gaat hierbij dan concreet om:

  1. De $TUS token;
  2. De $CRA token;

Beide hierboven aangehaalde tokens zijn te verdienen tijdens het spelen van het spel. Bovendien is het zo dat de krabben die worden ingezet in dit spel uiteraard een zogenaamde NFT zijn. Dat is interessant. Dit zorgt er namelijk voor dat je in de ingebouwde marktplaats van het spel deze NFT’s ook te koop aan kan bieden. Ook dat kan voor veel mensen een lucratieve inkomstenbron zijn. Op dit gegeven komen we verderop deze pagina terug.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Hoe kan je crypto verdienen met Crabada?

Crypto verdienen met Crabada is mogelijk op verschillende manieren. Natuurlijk is er het gegeven dat elke Crabada een NFT is waardoor je ze zou kunnen verhandelen, maar er is meer. Om in-game crypto te verdienen kan je ervoor kiezen om aan de slag te gaan met:

  1. Het uitvoeren van een mining expedition;
  2. Op plundertocht gaan met een looting mission;
  3. Het verhuren van Crabada aan andere spelers;
  4. Het staken van de governance token van Crabada;

In eerste instantie is er de mining expedition die je kan ondernemen. Hiervoor heb je nood aan een team bestaande uit drie Crabada. Wanneer je een dergelijke expeditie succesvol hebt afgerond (deze neemt ongeveer vier uur tijd in beslag) zal je in ruil daarvoor twee beloningen krijgen. Deze beloningen worden uitgekeerd in de beide tokens van het spel, aldus zowel in CRA als in TUS.

Een tweede mogelijkheid om crypto te verdienen in het spel is door op plundertocht te gaan tijdens een zogenaamde looting mission. Een dergelijke plundertocht is niet zonder risico waardoor je automatisch kan rekenen op een bepaalde premie. Slaag je er echter in om zo’n plundertocht succesvol af te ronden? Dan kan je zomaar even 65 procent van de beloningen van de mijnbouwer ontvangen. Deze missies kunnen dus in de praktijk best lucratief uitpakken.

Het aanbieden van jouw Crabada NFT’s op de marktplaats

Hoeveel succes je hebt tijdens een zogenaamde looting mission is voor een groot deel afhankelijk van hoe kwalitatief het team is dat je hebt samengesteld. Omwille van deze reden kan het voor fervente spelers een goed idee zijn om regelmatig even een kijkje te nemen in de marktplaats van het spel. In deze marktplaats is het namelijk zo dat er steevast verschillende Crabada worden aangeboden die over zeer specifieke eigenschappen beschikken. Door één van deze NFT’s te kopen is het mogelijk om meteen de beschikking te hebben over een waardevolle aanvulling op je team.

Let wel, op het moment dat je zelf een Crabada NFT wenst te verkopen moet je er rekening mee houden dat er een bepaald gedeelte van deze opbrengst terug zal vloeien naar het team achter het spel. Op het moment dat deze tekst wordt geschreven is er sprake van een verkoopcommissie in het spel van 3,85 procent van de verkoopprijs. Voor kopers geldt dat ze geen rekening moeten houden met dergelijke kosten. In ieder geval, wanneer je over één of meerdere potentieel interessante Crabada beschikt is het door ze te verkopen uiteraard ook mogelijk om geld te verdienen.

Hoe interessant is de play-to-earn game Crabada nu precies?

Het landschap met play-to-earn games breidt in de praktijk ongelofelijk snel uit. Zoveel is wel duidelijk. Dat betekent ook dat de onderlinge concurrentie tussen de verschillende games in snel tempo toeneemt. Het zal dan ook voor deze games vooral noodzakelijk zijn om zichzelf te blijven ontwikkelen. 

De roadmap die werd gepubliceerd voor Crabada ziet er op moment van schrijven goed uit, maar het is uiteraard nog maar de vraag of ze alle vooropgestelde doelen ook daadwerkelijk zullen kunnen realiseren. Hoe dan ook is Crabada zeker wel een vermakelijke videogame die de speler voldoende mogelijkheden biedt om crypto te verdienen.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking MogelijkhedenOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin