Cryptocurrencies locken, wat zijn de voor- en nadelen?

cryptocurrencies locken
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

De kans is vrij groot dat je wel al eens hebt gehoord over het locken van cryptocurrencies. Wanneer er hierover wordt gesproken verwijst dit naar het staken van bepaalde cryptovaluta’s voor een langere periode. Wanneer je kiest voor flexibele staking heb je altijd de mogelijkheid om je crypto op eender welk tijdstip terug op te vragen. Dat is niet het geval wanneer je ze hebt laten locken. In die situatie hang je vast aan een bepaalde, vastgestelde periode. Waarom mensen er in de praktijk dan toch voor kiezen om dit te doen? Simpelweg omdat ze op die manier een groter rendement kunnen realiseren op het door hen opgespaarde vermogen. Wil jij ook graag alle voor- en nadelen ontdekken die zijn verbonden aan cryptocurrencies locken? Lees dan vooral snel verder.

Wat betekent cryptocurrencies locken precies?

Wanneer je cryptocurrencies gaat locken betekent dit letterlijk dat je ervoor kiest om ze voor een bepaalde periode vast te zetten. Dit betekent dat je ze binnen deze periode niet kan verkopen. Dit ook niet wanneer de koers in die mate is gestegen dat een verkoop zich eigenlijk opdringt. Het vastzetten van cryptocurrencies kan in de praktijk wel gebeuren voor een uiteenlopende periode. Vaak is het zelfs zo dat je over de mogelijkheid beschikt om ze bijvoorbeeld gedurende zeven dagen vast te laten zetten. Frequenter wordt er een termijn gehanteerd van minstens 30 dagen.

Hoe langer je ervoor kiest om je cryptocurrencies te locken, des te hoger de rewards zullen uitvallen die je zal ontvangen. Met andere woorden, bij het vastzetten van je cryptovaluta’s voor een periode van bijvoorbeeld 90 dagen ontvang je een grotere vergoeding dan wanneer je ervoor zou kiezen om je cryptovaluta’s slechts voor een periode van 30 dagen vast te zetten. Dat spreekt voor zich.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Wat zijn de voordelen van cryptocurrencies locken?

Er zijn aan cryptocurrencies locken best wel wat interessante voordelen verbonden. Het belangrijkste voordeel dat eigenlijk ook vrij voor de hand liggend is, is terug te vinden in het feit dat je op die manier een groter rendement kan realiseren dan bij flexibele staking het geval zou zijn. Voor standaard, flexibele staking geldt dat de rendementen in de praktijk best wel tegenvallen. Op het moment dat je er echter voor kiest om je holdings voor een langere periode vast te laten zetten wordt dat al snel een ander verhaal. Wil je dus met andere woorden een groter rendement kunnen realiseren op je crypto holdings? Dan is het zeker interessant om op z’n minst te overwegen om je cryptocurrencies te laten locken.

Met welke nadelen moet je rekening houden?

Helaas zijn er ook verschillende nadelen verbonden aan cryptocurrencies locken. In eerste instantie is er sprake van het nadeel dat ervoor zorgt dat je, je holdings niet meer zomaar (gedeeltelijk) kan verkopen wanneer je dat uitkomt. Regelmatig zetten verschillende cryptovaluta’s een behoorlijke piek neer waardoor er een potentieel interessant verkoopmoment wordt gecreëerd. Indien jij er net in die periode voor hebt gekozen om je cryptovaluta’s te locken zal je ze helaas niet kunnen verkopen. Dat is een eerste niet onbelangrijk nadeel waar je rekening mee moet houden.

Er is aan cryptocurrencies locken nog een tweede nadeel verbonden. Dat nadeel heeft betrekking tot het feit dat je assets vatbaar zijn voor bijvoorbeeld een hack bij de partij waarbij je ze hebt ondergebracht. Ook wanneer de partij in kwestie door bijvoorbeeld bepaalde problemen niet langer aan haar financiële verplichtingen weet te voldoen loop je een significant risico als gebruiker. Geheel risicoloos is het locken voor een bepaalde periode van je cryptovaluta’s dus zeker niet. Je loopt immers altijd het risico, omdat je niet zelf over de private keys beschikt.

Hoe interessant is cryptocurrencies locken in de praktijk dus echt?

De informatie op deze pagina heeft duidelijk aangetoond dat er zowel voor- als nadelen zijn verbonden aan het locken van cryptocurrencies. Het belangrijkste voordeel is dat je op die manier kan rekenen op een grotere opbrengst op het vermogen dat je kan investeren. Het belangrijkste nadeel heeft dan weer betrekking tot het feit dat je assets kwetsbaar zijn voor bijvoorbeeld een hack of een financiële tegenvaller bij de partij waarbij ze zijn ondergebracht. Het wordt dan ook zeker niet aangeraden om je volledige holdings te locken voor een langere periode. Wil je graag met op z’n minst een stukje van je vermogen toch een wat grotere opbrengst realiseren? 

Zorg er dan altijd voor dat je jouw cryptocurrencies vastzet bij een gerenommeerde en betrouwbare partij zoals Binance. Zo kan je de risico’s waarmee je geconfronteerd kan worden tot een absoluut minimum beperken.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking MogelijkhedenOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin