De top 6 beloftevolle meme coins van 2024

beloftevolle memecoins
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Meme coins, ze vormen zowat de meest risicovolle assets van de hele cryptomarkt. Het feit dat ze vaak niet over een echte user case beschikken zorgt er in de praktijk voor dat hun koersverloop doorgaans nog (veel) volatieler is in vergelijking met deze van andere soorten cryptocurrencies. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je door te investeren in de juiste meme coins op korte termijn een behoorlijk rendement kan realiseren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de koersexplosies die bekende meme coins zoals Dogecoin, Pepe Coin en bijvoorbeeld ook Shiba Inu hebben weten te realiseren.

Regelmatig verschijnen er weer enkele nieuwe meme coins die zomaar de moeite waard zouden kunnen zijn om onder de loep te nemen. Benieuwd naar de meest beloftevolle meme coins van dit moment? We stellen ze graag aan je voor door middel van de onderstaande informatie!

1.) AIDOGE

We kunnen er natuurlijk helemaal niet omheen om als eerste meme coin van dit moment AIDOGE aan te halen. Voor deze cryptomunt geldt dat ze beschikt over een eigen blockchain welke zo is ontworpen dat ze op een eenvoudige en vermakelijke manier een platform kan bieden aan mensen om memes te maken evenals te delen. Zij kunnen voor de geleverde inspanningen op hun beurt uiteraard bepaalde beloningen ontvangen.

AIDOGE biedt haar gebruikers de mogelijkheid om memes te maken door middel van een geïntegreerde meme-generator. Vervolgens kunnen de memes ook eenvoudig worden gedeeld op social media waarna de uitgevende partij beloningen kan verdienen naargelang de populariteit van de meme. De beloning wordt verstrekt door middel van een geheel uniek beloningssysteem. AIDOGE is er in geen tijd in geslaagd om heel wat aandacht op zich te vestigen. Ze beschikt op moment van schrijven ook reeds over een zeer actieve gemeenschap bestaande uit gebruikers die stuk voor stuk enthousiast zijn over de enorme potentie van het AIDOGE platform.

2.) Ecoterra

Een tweede meme coin die zomaar eens zou kunnen verrassen luistert naar de naam ‘Ecoterra’. Het gaat hierbij om een coin welke samen met haar gebruikers probeert om de opwarming van de Aarde een halt toe te roepen. De beloningen die gebruikers ontvangen worden verstrekt onder de vorm van ECOTERRA-tokens. De tokens worden toegekend op basis van duurzame acties die bijvoorbeeld worden opgezet voor het recyclen van artikelen.

In de applicatie van Ecoterra is het voor gebruikers mogelijk om items te scannen welke ze vervolgens gaan recyclen. Hiervoor worden ze dus beloond met de tokens. Deze tokens kunnen worden bewaard, maar het is ook mogelijk om ze te verhandelen. Daarnaast kan je ze ook gebruiken om te betalen voor duurzame acties. Voor mensen die het milieu van onze planeet een warm hart toedragen is dit met zekerheid één van de meest interessante meme coins van het moment.

Ecoterra
Ecoterra

3.) Love Hate Inu

Eerder op deze pagina hebben we het reeds gehad over een project dat enigszins (vanuit de naam althans zeker) doet denken aan Dogecoin. Een andere beloftevolle meme coin van het moment luistert naar de naam ‘Love Hate Inu’. Het gaat hierbij om een project dat gebruik maakt van blockchain-technologie om op een veilige evenals transparante manier te kunnen stemmen over zowel belangrijke als minder belangrijke kwesties.

Tijdens de pre-sale werd 90 procent van de totale muntvoorraad verkocht om de zogenaamde deflatie te behouden. Het resterende percentage is aangewend om het platform te financieren en de gebruikers te belonen. Het unieke karakter waar deze meme coin op kan rekenen kan er zomaar in combinatie met de subtiele verwijzing naar Shiba Inu voor zorgen dat deze meme coin één van de absolute toppers van het moment kan worden. Zeker eentje om in het oog te houden.

4.) RobotEra

Verschillende crypto gerelateerde projecten en dus ook meme coins hebben een link met Play-to-Earn gaming. Dit geldt zeker ook voor deze RobotEra. Dit project speelt zich af in een futuristische wereld waarin de macht over de wereld niet langer in handen is van ons mensen, maar wel van… robots. Je komt terecht op een planeet dat luistert naar de naam Taro. Op deze planeet zal ook jij veranderen in een robot. Voor de planeet geldt dat ze is opgedeeld in verschillende compartimenten. Jij kan helpen bij het uitbouwen van deze planeet. Dit doe je door bijvoorbeeld:

  • Te minen;
  • Constructies te bouwen;
  • Energievoorzieningen te realiseren;
  • Nieuwe infrastructuur te ontwikkelen;

De handige editor waar RobotEra over beschikt maakt het niet alleen mogelijk om land, maar ook om robots te maken. RobotERa is een Play-to-Earn game wat ervoor zorgt dat het als gebruiker mogelijk is om er geld mee te verdienen. De beloningen die je kan verdienen worden toegekend op basis van nieuwe stukken land die worden ontdekt evenals quests die worden voltooid. Bovendien maakt dit project het mogelijk om virtuele concerten bij te wonen. Stuk voor stuk leuke zaken om te ontdekken.

Robotera
Robotera

5.) ApeCoin

Veel mensen hebben ontzettend veel geld verdiend met zogenaamde NFT’s of non-fungible tokens. Eén van de meest tot de verbeelding sprekende collecties is ongetwijfeld de ‘Bored Ape Yacht Club’. De cryptomunt ApeCoin probeert duidelijk haar graantje mee te pikken van dit succes. Voor alle duidelijkheid, de ontwikkelaars van de cryptomunt beschikken eigenlijk (buiten de naam dan) over geen enkele connectie met de NFT-collectie. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat het niet anders kan dan dat de collectie behoorlijk wat aandacht heeft gegenereerd voor ApeCoin.

Voor ApeCoin geldt dat ze gebruikt zal worden voor de zogenaamde ‘Otherside’, gelanceerd door het Yuga Labs. Doordat de coin voor dit Metaverse project zal worden gebruikt zal ze kunnen rekenen op een echte toepassing. Het is dan ook best mogelijk dat we deze coin geïntegreerd zullen zien worden in tal van spellen en platformen. De achterliggende community van ApeCoin staat er om bekend behoorlijk actief te zijn waardoor dit project de moeite waard kan zijn om in het oog te houden.

6.) Launchpad XYZ

Een op z’n zachtst gezegd bijzondere en beloftevolle meme coin luistert naar de naam ‘Launchpad XYZ’. Voor dit platform geldt dat ze een onpartijdige omgeving biedt voor de meest actuele web3-trends. Het gaat hierbij dan niet alleen om NFT’s, maar ook om play-to-earn games. In het bijzonder het onpartijdige karakter waar de omgeving over beschikt zorgt ervoor dat ze steeds bekender wordt. 

Het platform maakt het voor merken meer concreet mogelijk om de kloof tussen enerzijds Web2 en anderzijds Web3 te overbruggen. Dit kan gebeuren door toegang te bieden tot onveranderlijke contracten, maar ook tot gevalideerde gegevens. Dat er heel wat interesse bestaat in het project heeft ook de presale wel duidelijk gemaakt. Deze slaagde er namelijk in om binnen de eerste 24 uur reeds een aardig bedrag van zomaar even 100.000 euro op te halen.

Investeren in meme coins? Wees je bewust van de risico’s!

Voor alle meme coins die op deze pagina werden aangehaald geldt dat ze op moment van schrijven het momentum aan hun kant blijken te hebben. Veel van deze projecten kunnen rekenen op een behoorlijke interesse waardoor ze het tijdens een nieuwe bullrun zomaar eens erg goed zouden kunnen doen. Dit gezegd hebbende geldt ook voor de aangehaalde meme coins op deze pagina dat ze niet onaanzienlijke risico’s met zich meebrengen. De returns die kunnen worden gemaakt op investeren in meme coins zijn vaak spectaculair, maar de risico’s zijn ook allerminst onaanzienlijk. Het spreekt voor zich dat je hier met zekerheid altijd rekening mee zal willen houden.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 360+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin