Het maximale uit je eerste crypto investering met deze tips

eerste investering crypto
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Iedereen die heeft geïnvesteerd in de cryptomarkt heeft ooit op een zeker ogenblik zijn of haar eerste investering gedaan. Dat spreekt voor zich. Voor heel wat mensen geldt dat ze zich de vraag stellen of ze de cryptoboot onder tussen niet een klein beetje hebben gemist. Dat die vraag wordt gesteld is compleet normaal. Echter heeft het verleden ons geleerd dat geen enkele asset alleen maar in waarde omhoog gaat. Gaandeweg doen er zich dan ook verschillende correcties en crashes voor die benut kunnen worden. Ben jij iemand  die nog helemaal geen crypto in bezit heeft, maar plan je wel jouw eerste crypto investering? Ontdek dan snel hoe je dit het beste voor mekaar krijgt!

Van welke partij ga je gebruikmaken voor je eerste crypto investering?

Voordat je een eerste crypto investering kan doen is het van belang om voor jezelf uit te maken van welke partij je gebruik gaat maken. Daarbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen:

  1. Een broker;
  2. Een exchange;

Hoewel bovenstaande partijen nog altijd relatief verschillend zijn ten opzichte van elkaar is dat verschil door de jaren heen wel  enigszins beperkter geworden. Ben je van plan om met verse euro’s in te stappen (wat veelal het geval is bij een eerste crypto investering)? Dan kan de keuze voor een broker voor jou al snel zijn gemaakt. Een crypto exchange biedt doorgaans wel meer mogelijkheden. Cryptokoersgids.nl geeft overigens de voorkeur aan Bitvavo, een zeer gebruiksvriendelijke exchange. 

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Hoe bepaal je het perfecte instapmoment?

Ondertussen ben je erin geslaagd om een account aan te maken bij een bepaalde crypto broker of crypto exchange. Meer dan waarschijnlijk heb je hier ook al de nodige gelden bij ondergebracht waardoor het tijd is geworden om je instapmoment te gaan bepalen. Dat is best een beetje spannend, want dit betekent dat jouw eerste crypto investering nu echt bijna een feit is. 

Echter dient er dus eerst nog een belangrijk obstakel te worden overwonnen. Het bepalen van het perfecte instapmoment is meteen iets wat je mogelijks een beetje teleurstelling zal bezorgen. Het is namelijk zo dat deze in de praktijk eigenlijk helemaal niet te bepalen valt. Om het zogenaamde koersrisico in te kunnen dekken wordt er dan ook aangeraden om gespreid in te stappen.

Je eerste crypto investering is wellicht niet iets éénmalig

Veel mensen die voor het eerst in crypto gaan investeren benaderen deze investering als iets wat slechts één keer zal gebeuren. Dat is echter helemaal niet correct. Wie reeds een beetje ervaring heeft met beleggen op de traditionele aandelenmarkt weet dat het doorgaans veel interessanter is om gespreid in te stappen. 

Op deze manier kan je het koersrisico enigszins binnen de perken houden terwijl je bovendien langzaam kan werken aan het opbouwen van bepaalde, belangrijke posities. Gespreid instappen door middel van de dollar-cost-average methode is dan ook veelal de beste keuze. Bovendien kan je zo eenvoudig posities opbouwen in verschillende soorten cryptomunten.

Realiseer rendement vanaf de eerste minuut!

We hoeven er helemaal niet omheen te draaien, cryptocurrencies vormen in de praktijk uiterst volatiele assets en tevens ook risicovolle assets. Dit betekent dat er gaandeweg stevige verschillen in de koers kunnen optreden. Deze kunnen zowel positief als negatief uitvallen. 

Dit gezegd hebbende is het in de praktijk wel mogelijk om reeds vanaf de eerste minuut een bepaald rendement te realiseren met je crypto holdings. Hoe dan? Zeer eenvoudig. Veel mensen laten hun cryptocurrencies gewoon geparkeerd staan zonder dat ze daar verder iets mee doen. Op zich is dat natuurlijk perfect mogelijk, maar is dat wel echt interessant? Dat is natuurlijk meteen een geheel ander verhaal.

Voor veel mensen geldt dat ze voor hun eerste crypto investering kiezen voor Bitcoin. Dat is gezien de nummer één status van BTC een logische keuze. In het merendeel van de gevallen is het doel ook om deze asset voor een lange tijd vast te houden. Dat is mogelijk, maar dat hoeft niet te betekenen dat je nog erg lang moet wachten om ook maar enig rendement te kunnen verzilveren, in tegendeel. 

Reeds vanaf de eerste minuut dat je eigenaar bent van Bitcoin is het namelijk mogelijk om rendement te realiseren. Dit onder meer door ze te staken bij de broker of exchange waar je gebruik van maakt. De kans dat deze optie alleen bestond voor Proof of Stake munten behoort immers reeds zeer lang tot het verleden. Let wel, staking vereist het aanhouden van je tokens op het platform van de broker of exchange in kwestie. Maak dus altijd uitsluitend gebruik van betrouwbare partijen!

Wees je bewust van hetgeen waarin je investeert

Voor elke investering, dus niet alleen voor één die gebeurt in crypto, maar ook in andere assets, geldt dat het van cruciaal belang is om je bewust te zijn van hetgeen waarin je investeert. Eén van de belangrijkste zaken om aandacht aan te besteden bij crypto is het volatiliteitsrisico gecombineerd met de kern van het bestaansrecht van de asset waarin je gaat investeren. 

Voor Bitcoin en Ethereum geldt bijvoorbeeld dat ze twee gerenommeerde projecten zijn, maar dat kan lang niet van alle altcoins worden gezegd. Wees je bewust van het feit dat veel projecten slechts ééndagsvliegen zijn en doe voordat je in gaat stappen altijd grondig je eigen onderzoek. 

Ben je vooral op zoek naar een manier om een beetje van je kapitaal weg te kunnen zetten op de blockchain? Dan hoef je het volatiliteitsrisico niet persé voor lief te nemen. Je kan immers ook een beetje vermogen wegzetten in een stablecoin. Hierbij kan je dan bijvoorbeeld denken aan de USDT-token van Tether. Hoe jouw eerste crypto investering er exact uit zal komen te zien is in ieder geval volledig afhankelijk van de eisen en verwachtingen waar jij over beschikt. Zoveel mag duidelijk zijn.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin