Elon Musk schorst de AI-bot ‘Bob is here to explain’ op Twitter

FreeBob
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Elon Musk heeft voor opschudding gezorgd door de AI-bot ‘Bob is here to explain’ op Twitter te schorsen. Musk beschuldigt de bot van oplichterij, wat heeft geleid tot een hevige reactie van de Bob-community op Twitter, met de hashtag #freebob. Deze gebeurtenis werpt een schijnwerper op de kracht van een grote community achter een memecoin.

Bob is here to explain

‘Bob is here to explain’ was een populaire AI-bot op Twitter, die antwoorden gaf op vragen van gebruikers. De bot had maar liefst 400.000 volgers en was gekoppeld aan de BOB-token, een memetoken. De schorsing van de bot heeft geleid tot een verhitte discussie op Twitter, waarbij supporters van ‘Bob is here to explain’ zich uitspreken tegen de schorsing en pleiten voor de vrijlating van de bot.

Verwarring ontstaat doordat Elon Musk in het verleden positieve uitingen heeft gedaan over de bot. Het is opvallend dat Musk de bot nu in de ban doet, terwijl hij als eigenaar van Twitter juist voorstander is van ‘freedom of speech’. 

Bob is here to explain

Elon laat zich vaker uit over memecoins

Elon Musk heeft zich herhaaldelijk uitgelaten over memecoins, waarbij Dogecoin het bekendste voorbeeld is. Zijn tweets en steun hebben een grote impact gehad op de koersen van deze munten. Echter, deze uitspraken hebben ook geleid tot meerdere lopende rechtszaken tegen Musk wegens vermeende marktmanipulatie en effectenfraude. Beleggers beschuldigen hem van misleidende informatie verspreiden om de koersen kunstmatig op te drijven.

Koers BOB-token gedaald

Na de schorsing van ‘Bob is here to explain’ is de prijs van de BOB-token met bijna 10% gedaald en is het handelsvolume met 40% afgenomen. De marktwaarde van de BOB-token bedraagt momenteel 13 miljoen en de token is verhandelbaar op crypto exchanges zoals KuCoin, Uniswap en Bybit. Het is echter nog niet beschikbaar op een Nederlandse exchange die geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin