Ethereum 2.0 staking, alleen mogelijk voor grote partijen?

Ethereum 2.0 staking
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Reeds lange tijd wordt er sterk uitgekeken naar de lancering van het ‘Proof of Stake’ algoritme voor Ethereum. In eerste instantie was het natuurlijk zo dat deze cryptovaluta gebruikmaakte van een compleet ander consensus algoritme. Het ging hierbij om het zogenaamde ‘Proof of Work’ waar ook de nummer één cryptomunt van de wereld Bitcoin gebruik van maakt. Ondertussen wordt er dus gedeeltelijk overgeschakeld op PoS. Dat brengt onder meer als mogelijkheid met zich mee dat eigenaars van ETH-tokens over de mogelijkheid komen te beschikken om ze te staken en op die manier rewards te verzamelen. Helaas zit er een behoorlijk addertje onder het gras. Lees in dit artikel alles over Ethereum 2.0 staking

Wat moet je weten over staking?

Elke dag opnieuw zijn er heel wat nieuwe mensen die hun eerste stappen zetten binnen de cryptowereld. Dit zorgt ervoor dat de kans op z’n minst bestaande is dat jij je nog niet helemaal bewust bent van wat crypto staking nu precies is. Eender welke cryptovaluta je gaat staken, het doel is in principe altijd om er een bepaalde meerwaarde mee te realiseren. Deze meerwaarde kan vervolgens op twee verschillende manieren worden aangewend:

  1. Je vergroot je bestaande positie in de cryptovaluta in kwestie;
  2. Je gaat de staking opbrengsten laten uitbetalen als passief inkomen;

Ethereum 2.0 staking

Ethereum 2.0 staking betekent dus eigenlijk zoveel als het (tijdelijk) vasthouden van je Ether om in ruil daarvoor een soort van dividend te ontvangen. De periodiciteit die wordt gehanteerd voor wat het uitbetalen van de staking rewards betreft kan in de praktijk aanzienlijk verschillen. 

Indien je niet kiest voor de “officiële” vorm van Ethereum 2.0 staking is het zo dat de partij waarbij je de Ether gaat aanhouden zal bepalen wanneer de rewards worden toegekend en verdeeld. Bij met name de broker Bitvavo is dat bijvoorbeeld maandelijks het geval. In ieder geval, wanneer je, je posities van een bepaalde cryptocurrency wil vergroten zonder te traden kan staking je daar dus zeker bij helpen.

9,4
4.7/5

Bitvavo

🎁 €10.000 gratis handelen
🚀 Aanbod: 200+ crypto
💶 Kosten: max. 0.25% 
🔐 Veiligheid: Uitstekend

Wat zijn de voorwaarden voor Ethereum 2.0 staking?

Het realiseren van een passief inkomen met Ethereum 2.0 klinkt dus in eerste instantie ongelofelijk interessant. Het moet dan ook gezegd dat er beslist een aantal interessante voordelen aan verbonden zijn. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er een aantal voorwaarden aan verbonden zijn waar niet iedereen zomaar aan zal weten te voldoen. 

De belangrijkste voorwaarde die op moment van schrijven wordt gesteld heeft betrekking tot het feit dat je over minimaal 32 Ether dient te beschikken om als validator te worden erkend. Dit zorgt ervoor dat standaard Ethereum 2.0 staking voor heel wat kleine(re) investeerders uiteraard niet bepaald voor de hand liggend is.

Ethereum staken ook mogelijk voor kleinere investeerders

Het spreekt voor zich dat bovenstaande best even slikken is voor de kleine en gemiddelde investeerder. Het spreekt namelijk voor zich dat het voor deze doelgroep nagenoeg onmogelijk is om zomaar even 32 Ether in te zetten. Gelukkig hoeft dit niet meteen te betekenen dat je het realiseren van een passieve inkomstenstroom met je Ethereum holdings kan vergeten. Er zijn namelijk verschillende partijen die hun diensten aanbieden op de cryptomarkt die een alternatieve vorm van staking aanbieden. Het gaat hierbij concreet om partijen zoals bijvoorbeeld:

Voor beide partijen geldt dat ze het mogelijk maken om eender welke hoeveelheid Ethereum te staken. De staking opbrengsten die je zal ontvangen zijn echter wel relatief beperkt. Dit gezegd hebbende bestaan er wel verschillende mogelijkheden om deze te verhogen. 

Voor Binance geldt bijvoorbeeld dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen flexibele en vaste staking. Door je Ethereum vast te zetten voor een bepaalde periode kan je rekenen op een hogere vergoeding, maar daar staat uiteraard wel tegenover dat je ze niet meer op eender welk moment kan verkopen.

Automatisch Ethereum staken bij je vertrouwde broker

Binance biedt haar gebruikers dus een zeer toegankelijke mogelijkheid aan om Ethereum te staken zonder dat je daarvoor over een bepaald minimumaantal dient te beschikken. In het bijzonder voor heel wat beginnende investeerders geldt echter dat ze er niet voor te vinden zijn om meteen hun kans te wagen bij een van de beste crypto exchanges. Zij willen dan ook liever eerst gebruikmaken van een broker. 

Ook in dat geval zijn er bepaalde staking mogelijkheden die je kan benutten. Dit geldt bijvoorbeeld voor de voordelige en zeer populaire broker Bitvavo. Je dient er wel rekening mee te houden dat je de staking moet aanzetten. Dit hoef je slechts één keer te doen. De munten die je bij deze broker kan staken worden aangeduid met een “S” achter hun naam. Ook voor Bitvavo geldt dat ze geen minimum vooropstelt voor wat het aantal ETH betreft waarover je moet beschikken.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin