Moet je Ethereum kopen? Lees hier de feiten en beslis zelf

ethereum kopen slim
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Is Ethereum kopen slim of niet? Dat is een belangrijke vraag die door heel wat crypto enthousiastelingen wordt gesteld. Je mag dan namelijk wel geïnteresseerd zijn in de cryptomarkt, dat betekent daarom nog niet meteen dat je zomaar lukraak in elk project zal gaan investeren. Voor Ethereum geldt dat we ze in de praktijk uiteraard niet zomaar kunnen bestempelen als eender welk project, in tegendeel. Niet voor niets is het sinds jaar en dag dan ook de tweede cryptovaluta van de wereld. Even leek het er zelfs naar uit te zien dat er sprake kon zijn van een zogenaamde swap met Bitcoin. Die swap kwam er uiteindelijk (tot op moment van schrijven) niet. Overweeg jij ook een investering in ETH, maar wil je graag eerst een duidelijk antwoord krijgen op de vraag of investeren in deze coin nu al dan niet de moeite waard kan zijn? Dan moet je vooral even snel verder lezen!

Ethereum is één van de beste crypto platformen op de markt

Het spreekt voor zich dat er in de praktijk veruit het meest wordt gepraat over Bitcoin. Dat is het gevolg van het feit dat deze asset uiteraard ’s werelds eerste, echte cryptovaluta is. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat Ethereum een aardige tweede is. Meteen na het verschijnen van de futures ETF in Bitcoin gingen dan ook al stemmen op om ook een dergelijke ETF voor Ethereum te lanceren. 

Over de andere cryptocurrencies wordt  tot op moment van schrijven op dit vlak niet gesproken. Ook dit geeft aan hoe dicht Ethereum tegen Bitcoin aan is gelegen op vlak van vertrouwen. Dat er zoveel vertrouwen in wordt gesteld hoeft ook helemaal niet te verbazen.

Van Ethereum is bekend dat ze over één van de meest trouwe aanhangers beschikt van alle projecten die deel uitmaken van de cryptomarkt. Voor het introduceren van nieuwe coins op de markt werd er in eerste instantie gezocht naar een platform dat dit op een toegankelijke en bovendien ook betrouwbare manier wist te realiseren. 

Al snel bleek Ethereum de meest uitgelezen kandidaat te zijn. Menig aantal ondertussen gerenommeerde tokens waaronder bijvoorbeeld BNB begonnen als een zogenaamde ERC-20 token. We zouden dus kunnen stellen dat Ethereum aan de basis ligt van het gros van de projecten die op de hedendaagse cryptomarkt zijn terug te vinden. Dat op zich is natuurlijk reeds ongelofelijk indrukwekkend.

Geprefereerd platform voor nieuwe technologieën

We kunnen er niet omheen dat het aantal ICO’s tegenwoordig een stuk beperkter is in vergelijking met bepaalde periodes uit het verleden. Dit heeft er even voor gezorgd dat partijen vreesden dat Ethereum over haar hoogtepunt heen was. In eerste instantie bleek het namelijk het perfecte platform te zijn om een nieuwe (of beter gezegd eigen) token op te lanceren. 

Ondertussen weten we dat dit helemaal niet correct is, in tegendeel. Naarmate er nieuwe technologieën of mogelijkheden worden geïntroduceerd die betrekking hebben tot de cryptomarkt wordt keer op keer duidelijk dat Ethereum ook hierbij haar rol speelt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan DeFi, maar wat ook te denken van de NFT marktplaatsen die op Ethereum zijn gelanceerd? Het mag dan ook duidelijk zijn, niet alleen in het verleden, maar ook in de toekomt zal Ethereum nog altijd een belangrijke rol spelen.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Welke elementen kunnen de toekomst van Ethereum negatief beïnvloeden?

Of Ethereum kopen slim is of niet hangt af van zeer veel verschillende factoren. Zelfs je eigen verwachtingspatroon speelt op dit vlak een niet onbelangrijke rol. Bovendien mag het zo zijn dat er heel wat interessante voordelen aan dit platform zijn verbonden, helaas moet er ook rekening worden gehouden met enkele nadelen. 

Eigenlijk is er geen sprake van echt nadelen, maar vooral van obstakels die Ethereum in de toekomst het hoofd moet zien te bieden. In het bijzonder de fees die op moment van schrijven in rekening worden gebracht zijn voor velen een doorn in het oog. 

Het zijn deze fees die ervoor zorgen dat voor bepaalde toepassingen toch steeds vaker wordt gekeken in de richting van een alternatief platform als Cardano. Mocht Ethereum er op een zeker ogenblik in slagen om haar fees naar omlaag te halen zal ook dit obstakel van de baan zijn.

Slim om Ethereum te kopen? Doe altijd goed je eigen onderzoek!

Is Ethereum kopen slim of niet? De informatie op deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat er zeker enkele reden aan te halen zijn om te overwegen om deze cryptovaluta toe te voegen aan je portefeuille. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk van belang om hierbij altijd rekening te houden met je eigen situatie. 

Lang niet voor iedereen kan investeren in ETH namelijk even interessant zijn. Dit hangt bijvoorbeeld onder meer af van het risicoprofiel waarover je beschikt. Eender op welke manier en in welke asset je uiteindelijk gaat investeren, goed je eigen onderzoek doen is altijd van belang. Dat geldt ook bij het maken van de keuze tussen het al dan niet kopen van ETH. Op die manier kan je in de praktijk pas echt altijd met een oprecht goed gevoel investeren.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin