Bitvavo ervaringen: 2023 beoordeling van dé experts!

Op zoek naar Bitvavo ervaringen? Bijvoorbeeld over support, uitbetalen en storten? Lees onze beoordeling in dit artikel!

bitvavo
Cijfer
4.8/5

Tegenwoordig zijn er allerlei exchanges en brokers actief op de Nederlandse cryptomarkt. Maar hoe vind je tussen het uitgebreide aanbod echte topkwaliteit? Wij vinden dat Bitvavo wat betreft gebruiksgemak, veiligheid en betaalbaarheid met kop en schouders boven zijn concurrenten uitsteekt. Waarom is dat zo en hoe werkt Bitvavo precies? Dat vertellen wij jou graag in dit artikel. Onze Bitvavo ervaringen delen we graag met jou! Lees snel onze beoordeling.

Bitvavo: NL crypto broker

✔️ Eerste €1000 geen handelskosten!
✔️ Verkozen tot beste crypto broker 2021!
✔️ Lage kosten
✔️ Veilig en betrouwbaar
✔️ Ingebouwde wallet
✔️ Nederlandse helpdesk
✔️ Geschikt voor beginners
✔️ Bekend van TV & Radio
ExchangeJa
WalletJa
StablecoinsJa
StakenJa
Cryptocurrency175+ 
TaalNL
VestigingslandNederland
FeesMax. 0.25%
CreditkaartNee
BankoverschrijvingJa
iDEALJa
Uitbetalen naar bankJa
AppJa

✔️ Grootste platform
✔️ Lage handelskosten
✔️ Groot aanbod van crypto
✔️ Uiterst veilig platform
✔️ Wereldwijd beschikbaar
✔️ Ingebouwde wallet
✔️ Diverse betalingsmogelijkheden (inclusief iDeal)

❌ Geen telefonische hulp beschikbaar, alleen digitaal
❌ Bitcoin margin en futures trading niet mogelijk
❌Geen inzicht in totale verlies of winst (alleen de afgelopen 24 uur per cryptomunt)

Inhoudsopgave

Wat is Bitvavo?

Bitvavo (klinkt als een samensmelting tussen Bitcoin en Favoriet = Bitfavo,) is opgericht door Jelle de Boer en Tim Baardse. Deze twee jonge ondernemers waren van mening dat zowel het kopen als verkopen van cryptomunten veel te ingewikkeld was voor beginnende beleggers.

Dit terwijl de vraag naar cryptocurrencies sinds 2009 explosief groeide. Zodoende bedachten de twee mannen Bitvavo. Dit eenvoudige en overzichtelijke platform kwam op 11 mei 2017 op de markt. Het heeft de volgende kenmerken:

 • Het platform richt zich op zowel beginnende als ervaren traders
 • Het begon in 2017 als broker, maar is inmiddels ook een exchange.
 • Je kunt er honderden cryptocurrencies kopen, verkopen of verhandelen.
 • Vanwege de lage handelskosten (0,25 procent) is het een van de meest betaalbare exchanges binnen Europa.
 • Een deel van het digitale geld van klanten wordt opgeslagen in cold wallets.
 • Het is mogelijk om verschillende toepassingen te bouwen met een multifunctionele API.
 • Als klant heb je de keuze uit verschillende betaalmethodes, zoals een bankoverschrijving en iDeal.

Bedrijfsgegevens Bitvavo

Vestigingsplaats
Herengracht 450 te Amsterdam.

Kamer van Koophandel nummer
68743424 t.b.v. Bitvavo B.V..
69228922 t.b.v. Stichting Bitvavo Payments.

Bankgegevens
NL23 BUNQ 2291 2341 29 t.n.v. Stichting Bitvavo Payments

Contact
Email: support@bitvavo.com

Adres Bitvavo

Is Bitvavo betrouwbaar & wat zijn onze ervaringen?

Als je aan crypto denkt, dan heb je vast al eens gehoord over een aantal hacks. En dit is het laatste wat je wilt. Gelukkig heeft Bitvavo alles goed op orde en steken ze veel tijd en geld in de veiligheid van de exchange. 

Dealsniettemin ben je als gebruiker ook deels verantwoordelijk. En dit start al met het kiezen van een juist wachtwoord. Daarnaast is het dringende advies 2FA in te stellen: daarover later meer. 

Bitvavo is nog nooit slecht in het nieuws geweest, aangezien ze nooit gehackt zijn. Bitvavo laat onafhankelijke partijen dan ook regelmatig audits uitvoeren, zodat de systemen constant op niveau blijven. 

Ook zijn de tegoeden van klanten tot een bedrag van 255 miljoen dollar verzekerd. Dat maakt Bitvavo absoluut een veilige partij om je tegoeden veilig op te slaan. 

Tot slot heeft Bitvavo een registratie bij de Nederlandse bank, waardoor je als klant zeker kunt zijn dat alles  volgens de regels gebeurt. 

Laat je vooral geen angst inboezemen door mensen die ooit van hun geld bestolen zijn bij Bitvavo. Deze mensen hadden hun eigen zaakjes niet goed op orde. Ook zijn onze ervaringen met betrekking tot de betrouwbaarheid en veiligheid goed te noemen. 

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 21 maart
pijl

Welke cryptomunten heeft Bitvavo?

Bitvavo heeft een ruim assortiment cryptomunten. Verwacht hier enkel gedegen crypto-projecten. Het assortiment bestaat uit Bitcoins, altcoins (waaronder DeFi coins) & stable coins. 

Als gebruiker ben je zo in staat om een mooie portefeuille op te stellen aan cryptovaluta. Ben je nieuwsgierig naar de koers van de cryptomunten die Bitvavo aanbiedt? Hieronder volgt een overzicht van 10 populaire cryptomunten op Bitvavo. Druk op de afbeelding voor live koersen.

Bitvavo koersen
Druk op de afbeelding voor live koersen

Kun je staken bij Bitvavo & onze ervaringen

Bitvavo gebruikt zowel off-chain als on-chain crypto staking voor zijn klanten. Dit klinkt een stuk ingewikkelder dan het in feite is. Het komt erop neer dat je een soort rente krijgt door je cryptocurrencies te bewaren in je Bitvavo account. Dit heet off-chain staking en heeft al veel investeerders veel rendement opgeleverd.

On-chain staking houdt in dat je bijdraagt aan de goedkeuring van transacties op een proof-of-stake blockchain. Iedereen die een minimum aantal transacties valideert ontvangt een zogeheten ‘staking reward’.

Hoe gaat staking op Bitvavo precies in zijn werk?

Iedereen die cryptocurrencies in zijn of haar Bitvavo wallet heeft, krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan het staking programma. Een voordeel van het staking programma is dat je in het bezit blijft van jouw cryptocurrencies. 

Dit betekent dat je ze op elk moment kunt overmaken naar een externe wallet en/of kunt opnemen naar je bankrekening. De digitale munten zitten dus niet een bepaalde periode vast.

Welke regels hanteert het stakingprogramma van Bitvavo?

De bovenstaande lijst zal in de toekomst waarschijnlijk worden uitgebreid. Blijf de Bitvavo website in de gaten houden voor de meest recente informatie omtrent staken. Besef goed Bitvavo geen gereguleerde bank is. De staking-opties die de broker en exchange aanbiedt zijn geen onderdeel van het programma van een bank of financiële instelling. 

Noch maken ze deel uit van EU depositogarantiestelsels of worden ze gedekt door een derde partij. Aan de andere kant kan iedere klant van Bitvavo meedoen aan het staking programma. Het is open en zeer toegankelijk.

Welke voordelen biedt het staking programma van Bitvavo?

Elk persoon dat deelneemt aan het Bitvavo staking programma ervaart een aantal voordelen. Zo ontvang je voor het staken een bepaalde rente als beloning. Hoeveel precies is afhankelijk van verschillende factoren. Bitvavo controleert de hoeveelheid en de waarde van cryptocurrencies in je Bitvavo portemonnee. Dit wordt per dag gemeten. Bitvavo kijkt naar de waarde van de digitale valuta die je hebt en de laagste hoeveelheid. 

Bij deze berekening wordt ook rekening gehouden met eventuele openstaande orders. Daarnaast houdt deze crypto euro exchange rekening met het zogenaamde ‘beloningsdeel’ in je account. Ook dit varieërt per cryptocurrency.

Feitje: 5 procent van de Nederlanders is in het bezit van Bitcoin (bron: Markteffect)

Staking overzicht Bitvavo ervaringen
Staking overzicht Bitvavo

Hoeveel rente ontvang je via het staking programma?

Het rentepercentage dat je per munt krijgt heet in het Engels ook wel ‘staking rewards’.
In sommige gevallen is het een vast percentage gebaseerd op het protocol en het staking van een digitale munt.

Staking en rente per cryptomunt: een overzicht

Laatste update: januari 18, 2023

Natuurlijk wil je graag weten wat het rendement is van de cryptomunten op Bitvavo die je wilt gaan staken.  We hebben even een handig overzicht voor je gemaakt:

Naam van de cryptomunt

Geschat jaarlijks rendement in procenten

Bitcoin (BTC)

0,77 procent

Bitcoin Cash (BCH)

1,02 procent

Cardano (ADA)

4,25 procent

Ark (ARK)

1,07 procent

Dai (DAI)

6,10 procent

Kun je ook stoppen met het staking programma?

Hoe dan ook wordt de beloning die je ontvangt voor staking vrijwel onmiddellijk toegevoegd aan je digitale wallet. Je ontvangt ze altijd als dezelfde digitale valuta waar je in hebt geïnvesteerd. Uiteraard is het mogelijk om te stoppen met het staking programma van Bitvavo. Dit betekent echter wel dat je geen rente meer ontvangt.

Wat kost het handelen bij Bitvavo?

Bitvavo heeft niet alleen veel cryptocurrencies, maar ook verschillende betaalmethoden. De snelheid, de prijzen en het maximumbedrag per aankoop verschillen per betaalmethode. Bij deze een overzicht:

Betaalmethode

Kosten

Snelheid

Bankoverschrijving (SEPA)

0 procent

1-2 werkdagen

iDeal

0 procent

Direct

Bancontact

0 procent

Direct

MyBank

1,50 procent

Direct

Giropay

1,75 procent

Direct

EPS

1,75 procent

Direct

SOFORT

2,25 procent

Direct

Handelskosten

Daarnaast, en niet geheel onbelangrijk, worden zijn er bij Bitvavo transactiekosten die worden gerekend. Deze kosten zijn erg transparant. Bij iedere aan – of verkoop, staat er netjes bij wat de kosten voor het handelen in crypto zijn. Bitvavo is de goedkoopste Nederlandse exchange. Wel goed om te vermelden is dat je bij Bitvavo over de eerste 1000 euro geen handelskosten betaalt. 

Voor een ‘bestens order’ wordt maximaal 0.25% gerekend. Je kunt de kosten verlagen door een ‘limiet-order’ in te leggen via de advanced versie ‘exchange’ van Bitvavo. Wat het verschil is tussen een market – en een limietorder, vertellen we je verderop in dit artikel. 

Bij Bitvavo is het zo dat jouw handelskosten lager worden op het moment dat je meer handelt. De handelskosten worden over de afgelopen maand berekend. Handel je meer dan 25 miljoen euro, dan krijg je zelfs geld toe bij het uitvoeren van een limietorder. De structuur is als volgt:

VOLUME (30D)

TAKER FEE

MAKER FEE

€ 0+

0.25%

0.15%

€ 100 000+

0.20%

0.10%

€ 250 000+

0.16%

0.08%

€ 500 000+

0.12%

0.06%

€ 1 000 000+

0.10%

0.05%

€ 2 500 000+

0.08%

0.04%

€ 5 000 000+

0.06%

0.04%

€ 10 000 000+

0.05%

0.03%

€ 25 000 000+

0.04%

0.03%

Opnamekosten

Laatste update: januari 18, 2023

Er zijn twee manieren om geld uit te laten betalen bij Bitvavo. Ten eerste kun je digitale valuta overmaken naar een externe wallet. Hou er wel rekening mee dat daar transactiekosten aan verbonden zijn. Dit is nodig om het blockchain-netwerk draaiende te houden. Dit heeft betrekking op het werk dat miners doen. 

Miners zijn betrokken bij het uitvoeren van aankopen en het onderhouden van het blockchain netwerk. Zij ontvangen voor hun diensten bepaalde vergoedingen. Bovendien moet je het wallet-adres waar het naartoe gaat verifiëren. Daarover later meer. Bij deze een overzicht van de opnamekosten per crypto op Bitvavo:

Naam van de crypto

Opnamekosten

0x (ZRX)

14 ZRX

Aelf (ELF)

19 ELF

Aion (AION)

0.1 AION

Aragon (ANT)

1.2 ANT

Ark (ARK)

0.2 ARK

Daarnaast kun je uiteraard euro’s laten opnemen naar jouw gewenste bankrekening. Hier worden geen kosten voor gerekend. En onze ervaring is dat het geld meestal diezelfde dag op de rekening staat. 

Hoe werkt Bitvavo: onze ervaringen

De Bitvavo exchange bestaat uit twee delen. Er is een standaard gebruikersinterface die uiterst geschikt is voor beginners en een geavanceerde gebruikersinterface voor doorgewinterde traders. Beide gebruikersinterfaces zijn heel modern, overzichtelijk en veilig. 

Dit trekt uiteraard veel (nieuwe) investeerders aan. Ook goed om te weten is dat je verschillende handelsopties mag gebruiken, zoals bots. Daarover later meer in dit artikel.

Nadeel van de standaard gebruikersinterface

Een klein nadeel van de standaard gebruikersinterface is dat het alleen de euro als basisvaluta heeft.  Ook kun je bij deze optie de Bitvavo app (daarover later meer) beperkte markt – en limietorders plaatsen. 

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 21 maart
pijl

Wat zijn veelvoorkomende termen op Bitvavo?

Beginnende crypto investeerders komen waarschijnlijk allerlei termen die nieuw zijn. Misschien behoor jij ook wel tot deze groep. We begrijpen dat dit behoorlijk frustrerend kan zijn. Ook exchanges als Bitvavo maken gebruik van allerlei woorden waarvan je de definitie soms even moet opzoeken. Gelukkig hoef je die dankzij ons niet zelf op te zoeken. We hebben namelijk een aantal veelgebruikte termen van Bitvavo voor je op een rijtje gezet:

 • Bitvavo systeem: Het op het internet systeem van Bitvavo die je kunt bezoeken met de computer, tablet of smartphone. Je hebt er de keuze uit meer dan 100 cryptocurrencies die je kunt kopen, verkopen of verhandelen.
 • Account: Een combinatie van zowel een gebruikersnaam als wachtwoord en individuele gegevens waarmee je toegang krijgt tot het systeem en ook diensten van Bitvavo.
  Bitvavo wallet: Het overgrote deel van het elektronisch geld van Bitvavo consumenten wordt opgeslagen in portemonnees die niet verbonden zijn met het internet. Dit is mogelijk dankzij een samenwerking tussen Bitvavo en verschillende online beheerders, die precies weten hoe ze cryptocurrencies veilig moeten bewaren.
 • Hot wallets: Een klein deel van de cryptocurrencies van Bitvavo klanten wordt bewaard in een portemonnee die aan het wereldwijde web is gekoppeld. Op die manier kunnen klanten snel een opname doen.
 • Cold wallets: Dit zijn digitale portemonnees die niet aan het wereldwijde web zijn gekoppeld, zodat het gevaar van een hack marginaal is. Een groot deel van het geld van van Bitvavo-klanten wordt opgeslagen in cold wallets.
 • Fonds: Een andere naam voor het digitale geld dat je in jouw digitale portemonnee op Bitvavo stort.
 • Multi-signature wallets: De eerder besproken cold wallets zijn zogenaamde multisignature-wallets. Dit geeft aan dat slechts een handjevol Bitvavo werknemers toegang hebben tot de digitale bezittingen die op de cold wallets staan.

Registreren bij Bitvavo

Registreren kan enkel als je 18 jaar of ouder bent, én je kunt slechts één account per persoon openen. Daarnaast is het goed om te weten dat je niet vanuit ieder land een account aan kunt maken. 

Je kunt jezelf enkel registreren vanuit landen die toebehoren tot Europese Economische Ruimte (EER), inclusief Gibraltar, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De volledige lijst van landen die tot de EER behoren, kun je op Bitvavo vinden. Grofweg kan er worden aangenomen inwoners uit landen in de Europese Unie toegang krijgen tot Bitvavo. 

Hoe werkt dat nou, registreren bij Bitvavo?

Stap 1: Ga naar ‘aanmelden’. Daar aangekomen moeten er enkele gegevens worden ingevuld, zoals je naam, e-mailadres en wachtwoord. Ook kun je hier bepalen of je het account privé of zakelijk wilt gebruiken

Stap 2: Nu moet je je e-mailadres bevestigen. Hiervoor moet je je mailbox openen en drukken op de activatielink in het mailtje. 

Stap 3: Vervolgens moet je aangeven waarvoor je Bitvavo gaat gebruiken en waar naar de herkomst van je gelden. Als je niets te verbergen hebt, is er niets aan de hand. Ze zijn dit verplicht te vragen.

Stap 4: Tot slot moet je het verificatieproces doorlopen. Hier dien je te beschikken over een geldig legitimatiebewijs. Het is handig dit proces te doorlopen op de mobiele telefoon. 

Stap 5: Nadat je account goedgekeurd is, kun je aan de slag met het storten van geld. Hierover later meer. Ook lees je over onze ervaringen met het registreren bij Bitvavo.

Ps. Bitvavo geeft (tijdelijk) al haar nieuwe leden een welkomstbonus:

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 21 maart
pijl

Geld storten bij Bitvavo, uitleg & ervaringen

Geld storten op je Bitvavo account gaat razendsnel. Op de overzichtelijke interface zie je als het goed is de optie ‘geld storten’ staan. Klik op deze knop en geef hoeveel geld je wilt storten en welke terugbetalingsmethode je wilt gebruiken. 

Stel je voor dat je iDeal wilt gebruiken. Voer in dat geval het bedrag in dat je graag wilt storten en klik op de knop ‘verifiëren’. Als het goed is staat het geld binnen een minuut in je Bitvavo wallet. 

Lees ook: Crypto versturen van Binance naar Bitvavo

Hoe maak je een iDeal storting naar Bitvavo?

Storten bij Bitvavo

Veel Nederlandse beleggers gebruiken iDeal als betaalmethode. Laten we deze betaalmethode dan ook gebruiken als praktijkvoorbeeld. Kies je voor iDeal, dan word je als het goed is doorgeleid naar de iDeal-betaalpagina van jouw eigen bank. Voer het bedrag in dat je wil storten en klik op bevestigen. 

Waarschijnlijk ontvang je het geld binnen een minuut in jouw Bitvavo wallet. Maar pas op: je bent verplicht een identificatieproces te doorlopen als je meer dan 5000 euro wilt storten. Dit is natuurlijk niet zomaar. Bitvavo wil met dit proces het risico op criminele activiteiten, bijvoorbeeld witwassen en fraude, zoveel mogelijk beperken.

Feitje: 25 procent van de Nederlanders overweegt om te investeren in Bitcoin (bron: Markteffect)

Hoe kun je handelen bij Bitvavo: de mogelijkheden

Het mooie aan Bitvavo is dat het platform geschikt is voor zowel de beginnende trader, als de ervaren trader. Zo zijn ook onze ervaringen. 

Je hebt geen kennis van zaken nodig om aan de slag te kunnen gaan met de aankoop van cryptovaluta. Het is alsof je een aankoop doet in een willekeurige webwinkel. 

In de winkel van Bitvavo staat het assortiment cryptovaluta. Je hoeft enkel de gewenste munt aan te klikken. Aan te geven hoeveel je wilt investeren, en op de aankoopknop te drukken. Hiermee koop je crypto tegen de best mogelijke prijs (bestens). Eenmaal aangekocht, blijft de aankoop op Bitvavo staan. Dit zou je ook kunnen verplaatsen (opnemen) naar een andere exchange. Daarover later meer. 

Het advies voor de beginner: laat het lekker staan op Bitvavo. Je zou later alsnog kunnen overwegen om bepaalde munten elders neer te zetten.

Lees ook: wat is de minimale inleg bij Bitvavo?

Cryptomunten swappen (beginners)

Ben je in het bezit van bepaalde cryptomunten, maar wil je liever een andere munt. Dan bestaat er de mogelijkheid deze rechtstreeks te wisselen voor een andere munt. Dit noemen ze ook wel swappen. Dit scheelt aan transactiekosten, omdat je niet eerst terug hoeft te gaan naar euro’s. 

In ons geval willen we Sushi swappen met ADA. Daarvoor dien je uiteraard in het bezig te zijn van Sushi. 

Vervolgens geef je aan hoeveel Sushi je wil verkopen en klik je daaronder op het euroteken. Eenmaal aangeklikt, kun je kiezen met welke munt je wil swappen. 

Sushi verkopen voor ADA

Limiet orders (gevorderden)

Ben je al iets verder, en wil je zelf orders inleggen tegen een bepaalde prijs? Dit kan via ‘geavanceerd’. Dit is een uitgebreide weergave van alle handelsacties op Bitvavo.

Via deze geavanceerde weergave kun je zogenoemde limiet-orders inleggen. Hiermee bepaal je zelf tegen welke prijs je een munt wilt kopen en/of verkopen.

Op Bitvavo is het enkel mogelijk te handelen met euro’s. Je kunt hier geen andere handelsparen kiezen zoals BTC, USDT. 

Voorbeeld: stel je wil ‘cardano’ kopen tegen een bepaalde prijs. Dan volg je deze stappen:

 1. Zoek cardano op in het rijtje cryptovaluta
 2. Klik op ‘buy (kopen)’
 3. Standaard staat ‘limit’ ingesteld, dit mag je zo laten
 4. Bij ‘quantity’ vul je het aantal ‘cardano’ in dat je wilt kopen
 5. ‘Price’ is de prijs die je wilt betalen. 

Indien de ingegeven prijs lager is dan de huidige prijs, dan komt deze in het orderboek terecht. In het groene gedeelte staan alle ‘buy-orders’. Jouw order krijgt een blauw kleurtje. 

Op het moment dat er een verkoop plaatsvindt, krijg je een pop-up te zien. Het kan daarbij zijn dat een order niet helemaal aangekocht wordt. Het resterende gedeelte blijft in het orderboek staan. Net zo lang totdat er een verkopende partij jouw prijs gunstig vindt.  

Cardano zoeken
Cardano zoeken
Cardano kopen
Koop-order (buy)
Melding bij een aankoop
Melding bij een aan-of verkoop

Crypto opnemen bij Bitvavo

Er zijn twee manieren om geld uit te laten betalen bij Bitvavo. Ten eerste kun je digitale valuta overmaken naar een externe wallet. Hou er wel rekening mee dat daar transactiekosten aan verbonden zijn. Dit is nodig om het blockchain-netwerk draaiende te houden. Dit heeft betrekking op het werk dat miners doen. 

Miners zijn betrokken bij het uitvoeren van aankopen en het onderhouden van het blockchain netwerk. Zij ontvangen voor hun diensten bepaalde vergoedingen. Bovendien moet je het wallet-adres waar het naartoe gaat verifiëren. 

Wallet adres verifiëren

Voordat je crypto kunt versturen naar een andere exchange of wallet, moet je eerst het desbetreffende adres verifiëren. Daarvoor moet je achter het adres komen van de desbetreffende munt.

Mocht je bijvoorbeeld het muntje Ark willen sturen naar een ander wallet-adres (bijvoorbeeld op Binance), dan ga je als volgt te werk:

 1. Ga naar je spotwallet op Binance. Vervolgens zoek je Ark op tussen het rijtje coins.
 2. Eenmaal Ark gevonden, klik je achter de munt op deposit. Wanneer je daar op klikt, komt het stortingsadres in beeld. Dit is tevens het adres dat je nodig hebt, voor de verificatie. Verifiëren regel je via ‘adresboek in het menu. Daar volg je de stappen. Dit spreekt voor zich.
 3. Eenmaal geverifieerd kun je Ark versturen, door in het Bitvavo dashboard te klikken op Ark > opnemen. Daar voer je het stortingsadres van binance in.

Normaliter kun je een opname binnen het uur op het andere adres verwachten. In uitzonderlijke gevallen kan het langer duren. Dit is afhankelijk van de drukte op het desbtreffende netwerk. De status van je opname kun je volgen via ’transacties’. 

Adres achterhalen op Binance
Adres achterhalen op Binance
Adresboek
Adres geverifieerd
Ark opnemen
Ark opnemen

Geld opnemen bij Bitvavo & ervaringen

Bitvavo wil haar klanten de beste ervaring bieden, ook wat betreft het opnemen en storten van crypto. Het moet snel, betrouwbaar en betaalbaar zijn. Daar is zeker sprake van. Misschien heb je een mooi rendement behaald met jouw investering. Het is mogelijk om euro’s direct op een bankrekening te storten. 

Daardoor kun je zo snel mogelijk genieten van jouw winst! Deze opname wordt doorgaans erg snel verwerkt door Bitvavo. Houd wel rekening met de verschillende verwerkingstijden van betalingsverwerkers. Over het algemeen zijn overboekingen binnen Nederland binnen één werkdag afgerond, terwijl internationale betalingen minstens twee werkdagen duren.

Bitvavo App: alle in's & outs

Wie de wondere wereld van crypto wil ontdekken komt vroeg of laat bij Bitvavo terecht. Wist je dat deze populaire exchange zelfs een eigen app heeft? Het enige wat je nodig hebt is een smartphone en een goede internetverbinding. Vervolgens heb je altijd en overal een handig overzicht van jouw investering(en).

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 21 maart
pijl

Ook een investering in altcoins loont

Het is moeilijk voor te stellen, maar tien jaar geleden kon je met een paar Bitcoins. Kunnen we even in een tijdmachine stappen? Helaas niet. De tijd dat je met een kleine investering een paar duizend Bitcoins kocht is echt voorbij. Maar laten we positief blijven: ook met een investering in een andere crypto kun je nog steeds mooie rendementen behalen.

Na Bitcoin kwamen er ontelbaar veel andere cryptocurrencies op de markt, die bekend staan als ‘altcoins’. Deze verschillende digitale munten hebben meestal hun eigen strategie met betrekking tot wat ze van plan zijn te bereiken. Verdiep je voor een investering altijd in het team en het project achter de altcoin. Helaas heeft niet iedere munt potentie en sommige projecten zijn pure oplichting.

Waar kun je de Bitvavo app downloaden?

Bitvavo app
Bitvavo app

Op Bitvavo vindt je meer dan 175 altcoins. Bekende namen zijn bijvoorbeeld Ethereum, Ripple, Litecoin. Bitvavo rekent slechts een handelsvergoeding van 0,25 procent. Dit is een stuk lager dan Blox, dat 1 procent rekent. 

Dus waarom zou je geen account aanmaken bij Bitvavo en handelen via de smartphone? Nadat je een account hebt aangemaakt dien je een applicatie te downloaden via de Google Play Store.

De app is geschikt voor zowel iPhone als Android telefoons. aan om akkoord te gaan met het probleem. Klik op ‘Aanmelden’ om de registratie te voltooien.

Volg dit handige stappenplan om de Bitvavo app te downloaden:

 • Ga naar de app store op jouw telefoon en zoek naar Bitvavo. Klik op “Installeren”.
 • Open daarna de app en klik op ‘Aanmelden.
 • Voer jouw e-mailadres in en klik ook op ‘Doorgaan’.
 • Stel een wachtwoord in en vink ook de vakjes
 • Voer jouw e-mailadres, wachtwoord en 2FA-code in en klik op ‘inloggen’.

Tip: beveilig jouw account met twee-factor-authenticatie

We raden aan om jouw Bitvavo app te beveiligen met een extra pincode en vingerafdruk. Wanneer je jouw telefoon kwijtraakt is jouw account goed beveiligd. Ook is het verstandig aan om twee-factor verificatie (2FA) in te stellen. Dit is een extra beveiligingslaag na het invullen van je gebruikersnaam/e-mailadres en wachtwoord. Ook twee-factor-authenticatie is via de website in te stellen.

Hoe stel je twee-factor-authenticatie in?

Het instellen van twee-factor-authenticatie is gelukkig heel simpel. Gebruik ons stappenplan en je hebt jouw account binnen mum van tijd extra beveiligd:

 • Stap 1: Ga naar de website van Bitvavo en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Stap 2: Selecteer jouw naam in de bovenhoek van het scherm en klik op de knop ‘instellingen’.
 • Stap 3: Ga naar het gedeelte ‘beveiligingsinstellingen’.
 • Stap 4: Klik op ‘inschakelen’, te vinden naast de knop ’twee-factor authenticatie’.
 • Stap 5: Controleer of de twee-factor authenticatie werkt door uit te loggen.

Wat is de Google Authenticator?

Bij het aanmelden op jouw Bitvavo account moet je vanaf nu de zogeheten ‘Google Authenticator’ app gebruiken. Deze app is eenvoudig te downloaden in de Google Play Store. Helaas brengt het ook een nadeel met zich mee.

Op het moment dat je een nieuwe smartphone krijgt zul je deze app namelijk opnieuw moeten installeren. Dit kost tijd, maar is geen reden om 2FA uit te schakelen. Deze extra beveiligingslaag is echt belangrijk wanneer je veel geld hebt opgeslagen in je Bitvavo wallet.

Google Authenticator
Google Authenticator

Eenvoudig te gebruiken app

Na het downloaden van de app kun je zoveel cryptocurrencies kopen en verkopen wanneer je maar wilt. De Bitvavo app is gebruiksvriendelijk en geeft je op elk moment van de dag toegang tot je cryptocurrency. Zo kun je met jouw mobiele telefoon binnen een minuut geld storten of opnemen. Gemakkelijker kan haast niet. 

Daarnaast is het mogelijk om een kostenwaarschuwing in te stellen voor jouw favoriete cryptomunt, zodat je op de hoogte wordt gebracht wanneer een bepaalde koers wordt bereikt.

Lees ook: de beste crypto handelen app

Hoe log je in op de Bitvavo app?

Na het installeren van de Bitvavo app kom je op een scherm terecht waar je je kunt aanmelden. Waarschijnlijk zul je het apparaat dat je gebruikt, of het nu een pc of smartphone is, moeten verifiëren voordat je kunt inloggen. Je ontvangt als het goed is een e-mail van Bitvavo met een knop ‘verifieer nieuw apparaat’. 

Bevestig het nieuwe apparaat door het een naam te geven. Klik daarna op ‘doorgaan’ om verder in te loggen met je e-mailadres, wachtwoord en 2FA code. Klik op ‘login’ en begin aan een hopelijk succesvol crypto avontuur met Bitvavo!

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 21 maart
pijl

Kun je bots gebruiken in combinatie met Bitvavo? (cryptohopper)

Cryptohopper en Bitvavo: het is een een combinatie die je steeds vaker zult tegenkomen. Automatisering is essentieel, ook voor crypto trading. Want laten we eerlijk zijn: ieder persoon die crypto gaat verhandelen doet dat omdat zij of hij winst wil maken. Winst maken is natuurlijk geweldig. 

Maar weet je wat nog beter is? Rijk worden terwijl je slaapt. Met een zogeheten crypto trading bot van Bitvavo kun je dat voor elkaar krijgen. Een bekende bot is bijvoorbeeld Cryptohopper. Samen met Bitvavo vormt het een gouden combinatie.

Wat zijn crypto trading bots?

Laten we bij de basis beginnen. De wereld van crypto trading is groot en indrukwekkend. De markt wordt steeds groter en steeds meer mensen melden zich aan bij een broker of exchange om te gaan handelen in cryptocurrencies.  

Een crypto trading is dan een stukje software dat je kan helpen om op een geautomatiseerde manier transacties te doen of om een positie in te nemen of te sluiten. Met andere woorden: om cryptocurrencies te kopen of te verkopen

Wat doet een Crypto trading bot?

De primaire functie van een Crypto trading bot is dan ook om je te ontzorgen en actief te zijn op momenten dat je dat zelf niet kunt (bijvoorbeeld wanneer je slaapt). Het goede nieuws is dat een Crypto trading bot niet hoeft te slapen, te eten, naar het toilet te gaan of voor huilende kinderen te zorgen. Een Crypto trading bot staat elke dag, de hele dag, 24/7 non-stop tot je beschikking.

Goede parameters instellen is essentieel

Het is belangrijk om te beseffen dat een Crypto trading bot geen bovennatuurlijke krachten of voorspellingsmodellen bezit die je binnen één dag stinkend rijk zullen maken. Een trading bot werkt op basis van een aantal parameters die je persoonlijk instelt. Daarmee gaat het automatisch handelen. 

Wanneer je de juiste parameters instelt, kun je er heel rijk mee worden. Stel je de verkeerde parameters in, dan kun je je zuurverdiende spaargeld in hetzelfde tempo zien verdampen. Dus voorzichtigheid is en blijft het sleutelwoord.

Waarom is Cryptohopper een goede keuze?

Cryptohopper is een van de meest bekende Crypto trading bots op de markt. Het biedt dan ook een groot aantal voordelen. Zo is dat het geen stukje software is waarvoor je een softwareprogramma op je laptop of computer moet installeren. Dit zou betekenen dat elke keer dat je een wijziging in jouw trading strategie wil aanbrengen, je naar huis zou moeten gaan of een laptop moet openen.

Cloud applicatie

Cryptohopper is echter gebouwd als een cloud applicatie. Hierdoor kun je werkelijk overal ter wereld met een werkende internetverbinding toegang krijgen tot jouw Cryptohopper-bot en de aanpassingen direct activeren. Op deze manier mis je geen mooie kansen omdat je vastzit in het verkeer, maar heb je overal toegang tot je eigen bot met een desktop, laptop, mobiele telefoon of tablet.

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 21 maart
pijl

24/7 online

Cryptohopper heeft een ongekende uptime. Dit houdt in dat dat de bot vrijwel altijd online is. Dit geeft ongetwijfeld een zeer veilig en rustig gevoel. Cryptohopper heeft ook een zeer gemakkelijke interface, wat betekent dat je het met slechts een paar klikken en instellingen online en actief kunt hebben.

Feitje: 53 procent van de Nederlanders heeft voor minstens 1000 euro geïnvesteerd in Bitcoin (bron: Markteffect)

Hoe installeer ik Cryptohopper en Bitvavo?

Het is belangrijk dat je een account hebt op zowel Cryptohopper als Bitvavo. Is dat nog niet het geval? Maak dan eerst een account aan op Cryptohopper en maak vervolgens een account aan op Bitvavo. Vervolgens kun je aan de slag en verbinding maken met Bitvavo. Het koppelen van je Cryptohopper handelsrobot aan de Bitvavo Cryptocurrency exchange is voltooid in acht eenvoudige handelingen. Over het algemeen kost het niet meer dan vijf minuten tijd. Volg dit stappenplan

Stap 1: Open jouw Cryptohopper account en zoek naar het woord “config” aan de linkerkant. Klik erop en kies “base config”. Klik vervolgens op ‘ exchange’.
Stap 2: Als het goed is zie je de optie ‘paper trading’’ staan.  Schuif het knopje bij ‘Paper trading’ naar links.
Stap 3: Selecteer Bitvavo als jouw exchange.
Stap 4: Ga naar Bitvavo en ga naar jouw account. Klik daarna op de knop “Vraag gloednieuwe API-secrets’ aan”.
Stap 5: Vul de gevraagde info in. Laat de IP Whitelist leeg en selecteer de alternatieven ‘a’ en ‘b’ om ervoor te zorgen dat Cryptohopper snel data mag bekijken op Bitvavo. Op die manier mag het ook kopen en verkopen.
Stap 6: Voer jouw 2FA code in en klik op verifiëren.
Stap 7: Je API en de API geheime sleutel worden onthuld. Je dient ze activeren via een e-mailbevestiging. Klik daarvoor op de activerings weblink in jouw e-mail.
Stap 8: Voer de API sleutel en de API geheime sleutel in jouw Cryptohopper account.

Api toevoegen
API toevoegen

Hoe word je succesvol met Cryptohopper?

Cryptohopper bevat een aantal setups om te handelen. Deze bepalen grotendeels hoe  succesvol je zult zijn op de cryptomarkt. Voer je de verkeerde instellingen in, dan zal jouw robot zeker handelen op de verkeerde momenten of met de verkeerde instellingen. En dat kost helaas geld. Het is belangrijk dat je herkent wat er met een instelling wordt aangegeven en dat je weet wat je wilt dat je bot doet.

Percentage onder de marktwaarde

De optie ‘Percentage lower bid’ stelt jou in staat om een bepaald percentage onder de huidige marktwaarde in te stellen waartegen je een digitale munt wilt kopen. Dit werkt overigens alleen in een dalende markt. Wil je deze optie graag gebruiken? Zorg er dan voor dat je de tijd dat een instelling openblijft verlengt. Vul echter ‘0’ in als je dat juist niet wil.

Maximale aantal minuten

Met deze optie geef je het aantal minuten op dat een order open moet blijven staan voordat deze wordt beëindigd.

Cooldown

Met deze functionaliteit informeer je Cryptohopper dat het niets meer hoeft te doen nadat een bepaald aandeel hebt geopend.  De bot zal na dus niets kopen of verkopen binnen de cooldown periode. Daarmee voorkom je dat er teveel van een bepaalde crypto wordt gekocht bij meerdere koopsignalen.

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 21 maart
pijl

Maximale openingstijd

Met deze optie bepaal je hoe lang een positie openblijft voor de markt voordat deze onmiddellijk wordt geannuleerd.

Hoger vragen

Ben je niet snel tevreden en wilt u het onderste uit de kan halen? Dan kun je met de optie ‘percentage hoger vragen’ zorgen dat een bepaalde positie wordt aangeboden voor een bepaald percentage boven de laagste verkoopprijs. Dit kan er natuurlijk wel toe leiden dat jouw posities minder vaak of minder snel verkocht worden.  

Daarnaast zie je bij deze strategie dat er vaak sprake is van een langere “max open time sell’, zodat er voldoende kans is om bepaalde posities te verkopen.

Backtesting

Zoals de naam al doet vermoeden betekent backtesting het ’testen’ van data achteraf. Via de backtesting module kun je voor verschillende munten, op basis van historische data, nagaan wat het effect zou zijn geweest van de instellingen die je hebt toegepast in de ‘Buy Settings’ en ‘Sell Settings’.

Screenshot van bepaalde instelmogelijkheden
Screenshot van bepaalde instelmogelijkheden binnen de Cryptohopper app

Hoe neem je winst op met Cryptohopper?

Met Cryptohopper kun je heel eenvoudig zelf bepalen bij welk percentage je tevreden bent met je winst. Het is belangrijk dat je niet te hoog inzet. De kans dat je jouw aandeel dan ooit kunt verkopen is bij een te hoog percentage klein, en dat is niet de bedoeling. Tegelijkertijd moet je ook niet té laag inzitten omdat de handelskosten voor overname en verkoop niet hoger moeten uitpakken dan jouw winst.

Niks staat vast

Onthoud dat resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst. Zelfs met Cryptohopper staat niet vast of je succesvol zult zijn. Maar stel je voor dat je in het verleden weinig winst maakte met bepaalde instellingen. Aangezien niets vaststaat, zou dit  in de toekomst zou dit ook heel anders kunnen uitpakken.  

Toch zeggen de gegevens van back testing wel iets. Probeer het eens uit om de verschillende resultaten te analyseren. Je kunt later altijd oude analyses nog eens bekijken en op basis daarvan een nieuwe strategie bedenken.

Kun je je geld laten beleggen bij Bitvavo? (Yieldt)

Ooit van Yieldt gehoord? Als het antwoord ‘nee’ is, lees dan snel verder. Het is namelijk een interessante optie voor klanten van Bitvavo die graag willen beleggen. Yieldt heeft een bijzondere geschiedenis. Het ontstond namelijk als idee tijdens een treinreis van Shanghai naar Hong Kong. 

De man die het allemaal bedacht is de Nederlander Paul Mennema. Bijzonder genoeg heeft hij helemaal geen achtergrond in de crypto industrie. Mennema was jarenlang directievoerder van de Ankor Mennema Groep, die gespecialiseerd is in de groothandel in doe-het-zelf artikelen.

Hoe het crypto avontuur van Mennema begon

Yieldt is een handelsnaam van Botsinvest. Zowel Botsinvest als Yieldt zijn gevestigd in Rotterdam, waar ze tevens zijn aangesloten bij de Kamer van Koophandel. Mennema werkt samen met een team van specialisten en staat er dus niet alleen voor. Hij deed zijn intrede op de cryptocurrency markt in 2016, dus vrij laat. Met name het bericht over de halvering van de Bitcoin trok zijn aandacht. 

Na een tijdje het nieuws te hebben gevolgd, besloot hij zelf een investering te doen. Dit bleek een groot succes en Mennema besloot daarom nog wat extra geld in crypto te stoppen. En ook dat pakte gelukkig goed uit. Vandaag de dag stopt hij een deel van de opbrengsten van zijn bedrijf in crypto.

Feitje: 62 procent van de Nederlandse Bitcoin investeerders deed dat ergens in de afgelopen 12 maanden

Paul Mennema
Paul Mennema - screenshot https://www.linkedin.com/

Een druk leven als belegger

Mede dankzij zijn succesvolle Bitcoin investering kreeg Paul Mennema de mogelijkheid om Yieldt te creëren. Hij putte daarbij inspiratie uit eigen ervaringen. Aanvankelijk hield Mennema zich graag bezig met risicovolle beleggingen. Daarnaast was hij erg geïnteresseerd in leveraged producten. Dit zorgde echter wel voor een zeer druk en hectisch leven. Mennema was 24/7 bezig met beleggingen. Op een gegeven moment besloot hij het roer om te gooien en ging investeren op lange termijn. 

Er ontstond echter een probleem: welke partij kon op betrouwbare wijze zijn digitale portemonnee beheren? Tegelijkertijd kreeg Mennema ook steeds vaker van klanten de vraag of ze op hun eigen manier in crypto konden investeren.

De geboorte van Yieldt

Bovenstaande vragen leidden uiteindelijk tot de komst van Yieldt: het kopen van crypto items onder goede begeleiding, voor iedereen verkrijgbaar. Het is een lange termijn beleggingsdienst voor crypto producten. Het focust zich dus niet op day trading of margehandel en is daarmee heel anders dan Cryptohopper. 

Het is geschikt voor iedereen die graag langdurig wil beleggen in cryptocurrencies. Dit terwijl crypto zich bij uitsteek leent voor snelle handel. Het is immers een jonge en volatiele markt. Desondanks denkt Yieldt dat het op lange termijn eer winstgevend kan zijn. Het maakt gebruik van technische evaluaties, zoals geavanceerde algoritmes en dat moet beleggers op lange termijn succes gaan bezorgen.

Hoe vindt een Yieldt evaluatie plaats?

Bij een Yieldt evaluatie wordt rekening gehouden met een aantal kenmerken op basis van de volgende vragen:

 • Is de cryptomunt uniek?
 • Is de cryptomunt en het bedrijf erachter duurzaam?
 • Wat is de bedrijfsstructuur achter de munt?
 • Welke economische en financiële ontwikkelingen rondom de cryptomunt en/of het cryptoproject vinden er momenteel plaats?
 • Vinden er regelmatig updates plaats?
bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 21 maart
pijl

Welke producten koopt Yieldt?

Yieldt koopt alleen producten waar het voldoende potentieel ziet. Dit zijn dus geen projecten waarbij een groot deel van de opgehaalde middelen, bijvoorbeeld via een ICO of een STO is uitgekeerd aan de investeerders. En daarnaast heeft het ook geen interesse in bedrijven waar slechts aantal ontwikkelaars aan meewerkt.

Minimaal investeringsbedrag

Yieldt wil beschikbaar zijn voor elke investeerder. Het maakt niet of je veel of weinig geld hebt. Toch zit er een addertje onder het gras. Het minimum bedrag om te investeren is echter 1000 euro, en dat is niet voor iedereen weggelegd. Het is aan jou om te bepalen of je dat een hoge limiet vindt. Hoe dan ook is Yieldt niet alleen weggelegd voor crypto investeerders met veel vermogen.  

Yieldt.nl
Yieldt.nl

Advies

Yieldt adviseert beleggers om slechts met maximaal 10 procent van hun vermogen in cryptocurrencies te beleggen. In de praktijk betekent dit dat de minimale instap van 1000 euro gelijk staat aan 10.000 euro spaargeld, oftewel een belegging van 10 procent. Natuurlijk is de keuze uiteindelijk aan jou.

Hoger rendement dan Bitcoin Price Index

De analyses die Yieldt doet leiden tot beleggingskeuzes die voor jou gemaakt worden. Kies je voor deze optie, dan geef je dus de touwtjes voor een deel uit handen. Het streven van Yieldt is om een hoger rendement te behalen dan de Bitcoin Price Index.

24/7 toegang

Met de beleggingsdienst van Yieldt krijgen beleggers 24 uur per dag toegang tot een eigen controlepaneel. Op die manier kan men altijd zien hoe het met de beleggen gaat. Het is fijn om voortdurend toegang te hebben tot je digitale wallet. Natuurlijk bieden meer crypto diensten deze mogelijkheid. Desondanks is het een pluspunt die we toch even willen benoemen.

Geen contract

Bij Yieldt is er geen sprake van een contract. Je hebt dan ook altijd de mogelijkheid om er mee te stoppen. Let er wel op dat je soms een boete moet betalen wanneer je er ineens mee stopt. 

Brengt Yieldt ook risico’s met zich mee?

Yieldt en Botsinvest vallen momenteel niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) of De Nederlandsche Bank (DNB). Omdat beleggen in cryptocurrencies tot nu toe niet is gereguleerd in Nederland of Europa, is hier ook geen toezicht op. Bovendien geven de bedrijven in de disclaimer aan dat het product nog niet uitgebreid getest is. 

Er is dus geen garantie op de werking en technische problemen en/of verliezen zijn niet uit te sluiten. Kies je voor Yieldt dan ga je akkoord met een bepaald risico. Maar dit geldt evengoed voor gewoon beleggen of een crypto investering. Iedere investering brengt nu eenmaal het risico op geldverlies met zich mee.

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 21 maart
pijl

Samenwerking tussen Yieldt en Bitvavo

Half december 2019 maakte het toonaangevende Nederlandse Bitvavo bekend dat het een nieuwe partner heeft: Yieldt. Bitvavo staat bekend als zeer betrouwbaar en rekent lage handelskosten. Sinds de oprichting in 2017 heeft het zich ontpopt tot een van de grote spelers op de Nederlandse cryptomarkt. Dankzij de samenwerking worden klanten van Yieldt nu ook klant bij Bitvavo.

Hoe deel je jouw Bitvavo account met Yieldt?

Om Yieldt namens jou te laten kopen en verkopen, moet je de API-informatie van je Bitvavo-account delen met Yieldt. Op die manier heeft Yieldt toegang tot jouw profiel en mag het handelen in jouw naam. Het heeft echter geen toegang tot jouw fondsen bij Bitvavo. Zo kan Yieldt geen geld overmaken naar je Bitvavo account, via je financiële investeringen via Yieldt. Dit moet je zelf doen.

Kostenoverzicht Yieldt
Kostenoverzicht Yieldt

Welke voordelen bieden Yieldt en Bitvavo?

De connectie met Yieldt stelt Bitvavo gebruikers in staat om te profiteren van het begrip en de kennis van ervaren (crypto) traders om grotere rendementen te behalen dan de Bitcoin Prijs Index. De Yieldt beleggingsspecialisten baseren hun opties op volledige marktevaluatie en moderne algoritmen. Soms maakt men gebruik van trading bots. 

Yieldt maakt het voor Bitvavo klanten heel eenvoudig om te beginnen. De enige voorwaarde is een startkapitaal van 1000 euro. Eenmaal gestart ervaar je deze voordelen:

 • Via een persoonlijk dashboard heb je altijd zicht op de handelsresultaten.
 • Via Bitvavo heb je 24/7 toegang tot jouw investeringsportefeuille.
 • Je mag jouw financiële investeringen op elk moment beëindigen.

Vergelijkbare websites zoals Bitvavo

Als we in één zin zouden moeten beschrijven waar Bitvavo voor staat, dan is dat als volgt: een exchange met zeer lage tarieven. Het is niet zomaar dat Bitvavo bekend staat als meest betaalbare broker van Nederland. Maar er zijn meer Nederlandse cryptocurrency brokers/exchanges die de moeite van het bezoeken waard zijn. Neem nu Bitcoin Meester. Welke voor- en nadelen heeft het? Tijd voor een kritische blik.

Bitcoin Meester

Nederlandse exchange
 • Meer dan 200 cryptovaluta
 • Ingebouwde wallet
 • Kosten tussen de 1% tot 2% per transactie
 • Nederlandse website en klantenservice
 • Broker én wallet

Litebit

Korte review van deze exchange
 • Meer dan 50 cryptovaluta
 • Gemak van het gebruik van de exchange
 • Variabel tussen de 1% tot 2% per transactie
 • Nederlandse website en klantenservice
 • Broker én wallet

Coinmerce

Korte review van deze exchange
 • 140 cryptovaluta
 • Enkel voor beginners
 • Variabel tussen de 0,45% - 2% per transactie
 • Klantenservice 24/7
 • Mobiele app

Wat zijn de verschillen tussen Bitcoin Meester en Bitvavo?

Bitcoin Meester is een Nederlands bedrijf. Wie zich aanmeldt maakt meteen kennis met het grote pluspunt van deze crypto broker: het heeft een duidelijke en eenvoudig te gebruik interface. Het beschikt over meer dan 200 cryptocurrencies, dus je hebt genoeg te kiezen. Bovendien ontvang je eigen digitale wallet voor het bewaren van je digitale munten. 

Ook Bitvavo heeft een groot aantal cryptomunten en een overzichtelijke interface die de drempel om te investeren voor beginnende beleggers verlaagd. Toch zijn er ook verschillen met Bitcoin Meester. 

De voor- en nadelen van Bitvavo en Bitcoin Meester op een rij

Zowel Bitvavo als Bitcoin Meester brengen voor- en nadelen met zich mee. De uitgebreide exchange van Bitvavo is zeker een pluspunt, maar  het het niet kunnen plaatsen van een stop-loss is een echt nadeel. Bitcoin Meester heeft weliswaar geen exchange, maar wel de mogelijkheid om een stop-loss te plaatsen. En die optie is voor sommige crypto traders echt een uitkomst. 

Aan de andere kant ben je bij Bitcoin Meester veel meer kwijt aan handelskosten dan Bitvavo. Dit is een significant voordeel van Bitvavo wanneer je graag meer cryptocurrencies ilt kopen of verhandelen. De handelskosten kunnen namelijk behoorlijk oplopen als je bij Bitcoin Meester heel actief bent.

Litebit

Litebit is een andere bekende naam op de Nederlandse cryptomarkt. Wij zijn zeer enthousiast over Bitvavo, maar ook zeker bereid om te kijken naar andere platforms waar je cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en verhandelen. Een tijdje geleden heeft de site een opknapbeurt gekregen. Niet alleen qua design, maar ook qua inhoud. Wij vinden dat dit goed heeft uitgepakt. De beveiliging is verhoogd en de handelskosten zijn verlaagd. Goed nieuws dus!  

Wat is het aanbod van Litebit en Bitvavo?

Zowel Bitvavo als Litebit bieden meer dan 50 cryptocurrencies aan. Het beschikbare digitale geld is een afspiegeling van wat er tegenwoordig populair is. De cryptomarkt is erg veranderlijk, dus het aanbod kan binnen enkele maanden veranderen. Nadeel: Litebit lijkt zijn assortiment slechts in beperkte mate bij te werken, Bitvavo doet dat een stuk beter.

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 21 maart
pijl

Ontwerp van de site

De site van Litebit is redelijk overzichtelijk. Op de hoofdpagina zie je de zes meest populaire cryptocurrencies van het moment. Voor de andere +40 digitale munten moet je even doorklikken. Nadeel is wel dat je alleen de logo’s en afkortingen van deze cryptocurrencies ziet. Voor beginnende traders die nog weinig ervaring hebben met crypto kan vrij lastig zijn om te ontcijferen wat elke afkorting betekent. En telkens alles op Google moeten opzoeken kost tijd.

Zijn beide brokers geschikt voor beginnende crypto traders?

Bitvavo is zeer geschikt beginnende handelaren. Op de hoofdpagina zie je namelijk meteen een overzicht van alle cryptocurrencies, inclusief naam, afkorting (ticker), koers en ook stijging/daling. Bovendien staat de knop ‘kopen’ duidelijk aangegeven.  

Bij Litebit zie je alleen de zes meest populaire digitale munten en moet je doorklikken voor de rest. Bovendien zie je alleen de afkorting, prijs en stijging/daling en niet de volledige naam. Voor de professionals die de afkortingen van cryptocurrencies uit het hoofd kennen is dit geen probleem, voor de beginneling is dit moeilijker en moet je doorklikken om op naam te zoeken.

Litebit app

Litebit app
Litebit app

Litebit heeft onlangs een eigen app gelanceerd. Deze is te downloaden via Android en iOS. Daardoor is het tegenwoordig een fluitje van een cent om te handelen in crypto. Heel fijn! 

Wederom staan de namen van de cryptovaluta op Litebit niet vermeld. Dat is een minpuntje dat het team nog zou kunnen verbeteren.

Service

Litebit is net als Bitvavo een Nederlands bedrijf. Het voordeel van een Nederlandse website is dat de helpdesk ook Nederlandstalig is. Hoewel het Engels van de gemiddelde Nederlander meestal uitstekend is, vinden wij dit toch wel fijn.  

Op het gebied van ondersteuning komen beide brokers precies op hetzelfde neer. De Nederlandse support is in beide gevallen uitstekend en er zijn diverse manieren om support te bereiken. Ook de reactiesnelheid is bij beide brokers uitstekend.

Coinmerce

Coinmerce is een Nederlandse broker die het mogelijk maakt om cryptocurrency te kopen met zowel iDEAL, Bancontact als de creditcard. Het bedrijf is opgericht in 2017 en gevestigd in Amstelveen. Waarin verschilt het van Bitvavo en wat zijn de voor- en nadelen van deze crypto broker?

Wat is Coinmerce?

Coinmerce is een cryptocurrency broker. Dit houdt in dat het als tussenpersoon fungeert. Er zijn wel kosten verbonden aan deze manier van werken. Deze kosten variëren tussen de 0,40% en 2,50%. Bitvavo is ook een Nederlandse broker, maar rekent toch extreem lage kosten van maar liefst 0,25%. Wil je voordelig handelen? Dan is Bitvavo nog steeds de beste keuze.

De eerste Nederlandse broker met een app

Coinmerce dankt zijn aantrekkingskracht vooral aan het feit dat het een van de allereerste cryptocurrency brokers was met een eigen mobiele app. Inmiddels hebben zowel Bitvavo als Bitcoin Meester en Litebit ook hun eigen mobiele applicatie uitgebracht. Toch was Coinmerce de allereerste.

Wat is het aanbod van Coinmerce?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor Coinmerce. Zo heeft het momenteel meer dan 140 cryptocurrencies. Bitcoin Meester heeft er met 200+ cryptomunten nog iets meer. Een groot voordeel is dat Coinmerce al langere tijd een mobiele app voor de iPhone en Android heeft. 

Zowel op de pc als smarthone is het platform goed te bereiken. Ook het uitbetalen, zowel met Bancontact als iDeal, verloopt snel en eenvoudig. En heb je toch vragen en/of opmerkingen? Geen probleem, want de klantenservice is 24/7 bereikbaar.

Cryptomerce website
Cryptomerce website

Kleine, volatiele munten: voorzichtigheid gewenst

Coinmerce is niet zo groot als Bitcoin Meester, maar het komt in de buurt. Er worden regelmatig munten toegevoegd en ook weer verwijderd, dus hou de site goed in de gaten.  De vele aangeboden munten geeft aan dat Coinmerce niet kieskeurig wat betreft het zoeken naar nieuwe munten. 

Hou er daarom wel rekening met het feit dat sommige (kleine) munten op het platform zeer instabiel kunnen zijn. Ook heeft een onbekend project een grotere kans op mislukken, en dan ben jij je geld kwijt.

Welke opties zijn er voor ervaren crypto traders?

Voor de meer ervaren handelaren is het mogelijk om geavanceerde orders te plaatsen. Denk hierbij aan een limietorder, waarbij een order wordt uitgevoerd wanneer een bepaalde prijs wordt bereikt. Deze prijs heb je zelf opgegeven.

Hoe meld je je aan bij Coinmerce?

Het systeem van Coinmerce werkt zeer eenvoudig en is zowel geschikt voor je smartphone als desktop.  Na het registreren van een account, kun je direct beginnen met kopen en handelen. Volg dit stappenplan om een account aan te maken bij Coinmerce:

 1. Registreer een account.
 2. Vul jouw gegevens in en verifieer ook je e-mailadres.
 3. Klik op het tabblad ‘Kopen & Verkopen’.
 4. Selecteer de munt die u wilt kopen.
 5. Geef aan hoeveel je wil investeren.
 6. Klik op ‘Kopen’.
 7. Verifieer jouw bankrekening.
 8. Betaal met iDeal, Bancontact of een andere betaalmethode.

Handelslimieten van Coinmerce

Na de controle en verificatie van jouw gegevens belanden de gekochte cryptocurrencies in jouw digitale portemonnee. Ele klant van Coinmerce krijgt zijn of haar portemonnee krijgen voor elke digitale munt. Coinmerce maakt overigens gebruik van 3 verificatie niveaus. Afhankelijk van je niveau worden er limieten ingesteld. Wil je meer handelen? Dan moet je je niveau verhogen. Bij deze een overzicht van de handelslimieten:

Handelsniveau 1:
Om een aankoop te kunnen doen moet je in Level 1 zitten. De Level 1 verificatie wordt gedaan door het doen van een iDEAL betaling of bankoverschrijving. Het systeem controleert al jouw persoonlijke gegevens overeenkomen met de gegevens die je hebt verstrekt. Je  betaalt eenmalig 1 cent en kunt daarna handelen tot 500 euro per week.

Handelsniveau 2:
Wil je met meer dan 500 euro per week handelen?  Dat is alleen mogelijk met Level 2. Vraag toestemming door jouw identiteit verder laten verifiëren. Dit is volledig geautomatiseerd via het platform, maar een goedkeuring neemt ongeveer een dag in beslag. Wanneer jouw identiteit met succes is geverifieerd, mag je handelen met maximaal 60.000 euro per week/

Handelsniveau 3:
Wil je handelen met meer dan 60.000 euro per week? Dan is het mogelijk om je identiteit nog verder te verifiëren. Neem in dat geval contact op met de servicedesk van Coinmerce.

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 21 maart
pijl

Wat zijn de kosten van Coinmerce?

Het aanmaken van een account bij Coinmerce is gratis. Voor het handelen op het platform wordt wel een vergoeding in rekening gebracht. Deze is afhankelijk van het volume, orderbedrag en de volatiliteit van de markt. Coinmerce hanteert een variabele fee tussen de 0,4 en 2,5%. 

Voor kleinere bedragen is de fee hoger dan wanneer je een grotere order plaatst. Ter vergelijking: Bitvavo heeft een maximale fee van 0,25%, ongeacht de grootte van jouw order. Bitvavo is dus in sommige gevallen 10 keer goedkoper!

Transactiekosten

Hou ook rekening met het feit dat Coinmerce transactiekosten rekent. Voor een iDEAL betaling betaal je 0,30 eurocent en voor een Bancontact betaling betaal je 1,3% + 0,40 eurocent. Bij Bitvavo worden voor iDEAL en Bancontact geen transactiekosten gerekend.

Hoe zit het met de veiligheid en betrouwbaarheid van Coinmerce?

Goed nieuws: Coinmerce is gelukkig nog nooit gehackt.  Helaas zijn cryptocurrency exchanges en brokers vaak het doelwit van criminelen. Coinmerce voldoet aan de Europese wet- en regelgeving van Europa en is daarom verplicht om identificaties uit te voeren. Daarnaast wordt meer dan 90% van alle crypto opgeslagen in cold wallets. Dit toont aan dat Coinmerce net als Bitvavo een betrouwbare aanbieder is.

Gebruik een sterk wachtwoord en slaap rustig

Veiligheid is uiteraard ook je eigen verantwoordelijkheid. Als je account gehackt wordt, is dat niet direct te wijten aan de beveiliging van Coinmerce zelf. Gebruik een uniek wachtwoord in combinatie met 2FA, dan kun je rustig slapen.

Bitvavo beoordeling

Bitvavo is een zeer populaire Nederlandse crypto broker en exchange. Het feit dat je weinig handelskosten hoeft te betalen speelt zeker rol. Bitvavo heeft veel positieve beoordelingen ontvangen van zijn klanten. Op dit moment heeft het een beoordeling van 8,4 uit 10 op Trustpilot, de ervaringen zijn dus meer dan goed. Maar liefst 60% beoordeelt Bitvavo als zeer goed. Ze zijn vooral positief over het gemak waarmee je een account kunt aanmaken en de snelheid van het platform zelf. Ook de lage kosten en de grote selectie aan cryptocurrencies worden als een groot pluspunt gezien.

Registreren: onze ervaringen

We kunnen enkel concluderen dat onze ervaringen met het registreren bij Bitvavo uitermate goed zijn.  Het proces is zo simpel ingericht en werkt vlekkeloos. Wel zo zijn!!

Het prettige aan het registratieproces is dat ze je aan het handje meenemen en per stap wordt aangegeven, wat er van je verwacht wordt. Ook word je per e-mail op de hoogte gehouden van alle genomen stappen. 

Bovendien duurt het registratieproces slechts enkele minuten. Prettig is ook dat je vrijwel direct aan de slag kunt, met de aan – en verkoop van cryptovaluta. Dit omdat je account binnen een mum van tijd geverifieerd is. Dit is wel zo prettig!

Aanbod Bitvavo & ervaringen

Bitvavo is ooit klein begonnen met het aanbieden van slechts enkele cryptomunten. Door de jaren heen zijn er steeds meer cryptomunten bijgekomen. 

Daarmee wordt dit platform steeds aantrekkelijker voor zowel de beginnende, als de gevorderde handelaar. Prettig is ook dat ze bij Bitvavo louter kiezen voor crypto-projecten met goede fundamenten. 

Op het moment dat er nieuwe cryptomunten op het platform verschijnen, krijg je hier bericht over. zo hoef je niets te missen. Prettig is ook dat je snel inzage krijgt in welke munten je kunt staken. Deze munten worden bijgestaan door een groene ‘S’. 

Onze ervaringen met het staken van munten zijn goed te noemen. Je kunt op ieder moment instappen, bovendien kun je bekijken hoeveel het tot op dat moment heeft opgebracht. 

Tot slot krijg je wekelijks een mailtje, waarin wordt aangegeven dat de staking-vergoedingen zijn uitgekeerd. Dat hebben ze goed geregeld bij Bitvavo.  

Support bij Bitvavo: onze ervaringen

Bitvavo kun je op verschillende manieren bereiken. Enerzijds kun je ze een berichtje sturen per mail. Anderzijds kun je de chat raadplegen. Er is wel een maar, aangezien de chat al lange tijd in onderhoud is. Persoonlijk hebben we het idee dat ze hier te weinig personeel voor hebben. Vooral wanneer de markt aantrekt, lijken ze met de weinig personeel te zitten.

We hebben echter wel goede ervaringen met het contact opnemen per e-mail. Je kunt ze iedere dag in de week mailen, en vaak krijg je binnen een dag antwoord. Dit kan sneller, maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat de totale crypto gekte zorgt ze personeel te kort komen.

Gelukkig zien we genoeg berichten voorbij komen, dat ze naarstig op zoek zijn naar personeel en er alles aan doen om de drukte bij te houden. 

Prettig is ook dat sterk zijn in het geven van een gedegen antwoord op vragen. 

Ook moeten we bekennen, maar weinig tegen te komen, waar eventueel vragen over kunnen zijn. Veelal ligt de oorzaak bij de klant zelf, bijvoorbeeld omdat er een verkeerd wallet-adres is ingevoerd.

Na het lezen van dit artikel moet het hopelijk duidelijk zijn. En kom je dan niet uit, is er een uitgebreide FAQ te vinden. Hier kun je vrijwel alles vinden, waar je ook maar vragen over kunt hebben. 

Gebruiksvriendelijkheid

Bitvavo kan in een adem worden genoemd met gebruiksvriendelijk. Want wat hebben ze het goed voor elkaar. Alles is zo ontworpen dat eenieder die nog nooit crypto heeft aangekocht, in staat is cryptovaluta te kunnen kopen. Een kind kan de was doen.

Het prettige aan dit platform is, is dat ze alles heel clean en simpel hebben gehouden. Niet teveel poespas, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. 

Zelf vergelijken we Bitvavo altijd met Bol.com. Ook hier kun je heel eenvoudig overgaan tot een aankoop, en werkelijk iedereen begrijpt dit. 

Ee kanttekening is de app van Bitvavo. Binnen de functionaliteiten van de app, missen we het advanced dashboard. In de app is het beperkt mogelijk limietorders in te leggen, waardoor deze app iets minder geschikt is voor de gevorderde handelaar. 

De app is verder meer dan uitstekend te noemen voor als je even snel een aankoop wil doen – of andersom een verkoop natuurlijk. 

Storten en uitbetalen

We hebben alleen maar goede ervaringen met het maken van stortingen. Zowel vanuit externe bronnen, als het maken van een storting in euro’s. Geen haperingen, alles verloopt soepel. 

En ook uitbetalen gaat razendsnel bij Bitvavo. In sommige gevallen hadden we onze euro’s al  binnen minuten op onze rekening staan. En dat is waanzinnig te noemen. 

Iets minder enthousiast zijn we over het opnemen van crypto. Maar hier kan Bitvavo niets aan doen. Ze zijn immers verplicht de consument te vragen het externe wallet-adres te laten verifiëren. Het is een extra handeling die je liever niet wil doen, als je haastig wat crypto wil versturen. 

bitvavo

Welkomstbonus!

€1000 crypto gratis verhandelen?

✔️ Laatst gebruikt: 21 maart
pijl

Veelgestelde vragen over Bitvavo

Dagelijks kan Bitvavo rekenen op duizenden bezoekers. Je kunt je voorstellen dat de exchange en broker te maken krijgt met veel vragen wat betreft wetgeving en veiligheid. Misschien wil jij ook graag weten hoe het zit op dit gebied. Bij deze een aantal veelgestelde vragen oer Bitvavo.

Bitvavo is een Nederlands bedrijf en moet zodoende voldoen aan de Nederlandse en Europese wetgeving. De Financial Activity Task Force (FATF) is onmisbaar bij dit proces. Het stelt bedrijven en organisaties namelijk verplicht om de Know Your Customer (KYC) procedure uit te voeren bij hun klanten. Identiteitscontrole op Bitvavo is dan ook verplicht. Als (toekomstige) klant moet je in het bezit zijn zijn van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Deze documenten zijn ook nodig voor de KYC-procedure:

 • Bewijs van jouw verblijfplaats, bijvoorbeeld in de vorm van een bankafschrift of een elektriciteitsrekening.
 • Verificatie van jouw bankrekening. Je dient jouw bankgegevens te delen met Bitvavo. De exchange zal vervolgens een klein bedrag overmaken naar jouw bankrekening ter verificatie.

Bitvavo streeft er naar om het handelen in crypto zo veilig mogelijk te maken. Deze op veiligheid gerichte aanpak heeft ertoe geleid dat Bitvavo een toonaangevende exchange in Nederland en Europa is geworden. Het heeft meer dan honderdduizend klanten. Daarnaast wordt er elke maand voor rond de 500 miljoen euro aan transacties verwerkt. Indrukwekkend!  Bitvavo is een gereguleerde exchange die zich moet houden aan de richtlijnen van De Nederlandsche Bank. Zo is op 21 mei 2020 de zogenaamde ‘vijfde anti-witwasrichtlijn’ in werking getreden. Bitvavo moet aan de volgende regels voldoen:

 • Het dient zich als dienstverlener van crypto te registreren.
 • Het is verplicht om alle klanten te vragen of ze zich willen registreren.
 • Het is verplicht om alle klanten te vragen om hun identificatie te bevestigen.
 • Het moet alle transacties die plaatsvinden controleren.
 • Transacties van buitenaf moeten worden bevestigd.

Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland

Bitvavo maakt deel uit van de ‘Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland’. Deze zelfregulerende instantie legt een aantal richtlijnen aan haar klanten. Daardoor houden bedrijven zich aan bepaalde regels om veiligheid te garanderen op de cryptomarkt. Dit verkleint de kans op criminele activiteiten, zoals het witwassen van geld.

Bitvavo heeft een tijdje geleden een stichting opgericht genaamd ‘Bitvavo Payments’. Het beschermt de fondsen van Bitvavo klanten bij een eventueel faillissement. Mocht dat onverhoopt toch gebeuren, dan krijgen mensen netjes hun geld terug.

Wist je dat Bitvavo de eerste Nederlandse crypto exchange is met verzekerde cold wallets? Dit houdt in dat jouw geld tot een bepaald bedrag verzekerd is. Dat geeft ongetwijfeld een fijn gevoel! Het is natuurlijk nooit leuk wanneer een broker of exchange getroffen wordt door een hack. Helaas is het in het verleden wel eens gebeurd. Zo heeft Binance er al meerdere malen mee te maken gehad. Bij een eventuele hack van Bitvavo hoef je je geen zorgen te maken. Mocht dit gebeuren, dan krijg je jouw geld terug. Niet verrassend als je nagaat dat Bitvavo zich aan alle wetgevende richtlijnen van Nederland en Europa wil houden.

IT-professionals voeren veiligheidstests uit

Cybercriminelen: ze zijn te vinden in alle hoeken van het internet. Helaas hebben ze het soms ook gemunt op de crypowereld. Ook Bitvavo is niet immuun voor ze. Wel probeert dit bedrijf er alles aan te doen om het risico op een hack te verkleinen.   Een van de maatregelen om klantinformatie te beschermen is het uitvoeren van tests door IT-professionals. Zij proberen regelmatig in het systeem in te breken, net als een echte hacker. Meestal vinden deze tests plaats na het aanpassen van belangrijke codes. Dergelijke infiltratietests garanderen dat het systeem van Bitvavo honderd procent veilig is.

Geld opgeslagen in cold wallets

Zoals eerder gesteld wordt het geld van Bitvavo klanten grotendeels offline opgeslagen in cold wallets. Deze cold wallets zijn in handen van externe partijen. Bovendien kan de digitale valuta alleen worden verplaatst door speciale medewerkers, die scherp in de gaten worden gehouden. Bovendien hebben alle medewerkers van Bitvavo een zogeheten antecedentenonderzoek ondergaan en een verklaring van goed gedrag afgegeven. Daarnaast organiseert het team regelmatig interne trainingen de kennis over veiligheidsprocedures te vergroten.

Samenwerking met Coinbase Custody International

Bitvavo werkt op veiligheidsgebied onder andere samen met Coinbase Custody International. Dit internationale bedrijf bewaart digitale activa voor specifieke financiële bedrijven en instellingen. Het heeft de afgelopen jaren een uitstekende reputatie opgebouwd. Wist je dat het meer dan tien miljard euro onder zijn hoede heeft genomen? Indrukwekkend! Al het geld wordt beveiligd door middel van geavanceerde technieken.

Jouw cryptogeld is verzekerd tot maar liefst 255 miljoen dollar. Dit is mogelijk dankzij een groep Amerikaanse en Britse verzekeringsmaatschappijen.  Alle Europese partners van Bitvavo zijn grondig onderzocht. Ook belangrijk om te weten is dat deze bedrijven meerdere handtekeningen gebruiken. Meerdere personen moet een bepaalde aankoop controleren en verifiëren.

Informatie over de hele wereld opgeslagen

Het beveiligingen van informatie vindt 24/7 plaats op verschillende plekken in aarde. Er is geen centrale locatie zodat bepaalde gegevens niet verloren gaan bij een brand. Bovendien wordt belangrijke data opgeslagen in kluizen die moeten voldoen aan allerlei strenge eisen op veiligheidsgebied.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat Bitvavo onbereikbaar raakt door een storing. Zodoende maakt het gebruik van verschillende geautomatiseerde systemen die in staat zijn om het online verkeer om te leiden bij een eventuele storing. Het valt nu eenmaal niet te voorkomen dat digitale systemen te maken krijgen met een beveiligingsprobleem. Maar dankzij het ervaren IT-team van Bitvavo is dat geen probleem. Bij de vondst van eventuele zwakke plekken in de beveiliging wordt er onmiddelijk actie ondernomen.

Een broker/exchange kan nog zoveel veiligheidsmaatregelen hebben, maar uiteindelijk is het jouw eigen verantwoordelijkheid. De Bitvavo cold wallet dekt namelijk geen verliezen wanneer een onbevoegde toegang heeft gekregen tot jouw account. Wees dus voorzichtig en verantwoordelijk. Zoals gesteld is het instellen van tweestapsverificatie een kleine moeite. Hetzelfde geldt voor het instellen van een sterk wachtwoord die je uiteraard met niemand anders deelt. Gebruik minstens acht karakters, hoofdletters, kleine letters en bijzondere tekens. En pas onze tips toe bij het beschermen van cryptocurrencies:

Tip 1: Gebruik een hardware wallet

Crypto is decentraal, wat betekent dat er geen bemoeienis van externe partijen. Je hoeft bijvoorbeeld niet te vertrouwen op een financiële instellingen. Je hoeft zelfs niet afhankelijk te zijn van Bitvavo. Hoe dat kan? Het antwoord is simpel: een hardware wallet. Deze digitale portemonnee is de perfecte plek om je cryptomunten op te slaan zonder dat er een verbinding is met het internet. Daardoor heb je én de controle over jouw eigen cryptocurrencies én hou je hackers buiten de deur.

Tip 2: Gebruik een anti-phishing code

Phishing komt helaas steeds vaker door. Criminelen doen zich voor als een bepaalde instantie of een bekend persoon en weten op die manier persoonlijke en belangrijke informatie in handen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan je wachtwoord. Vaak sturen ze jou een linkje waar je absoluut niet op moet klikken. Doe je dat wel, dan ben je de pineut en binnen een paar minuten jouw zuurverdiende geld en/of cryptomunten kwijt. We raden ten zeerste aan om een anti-phishing code te gebruiken. Voortaan wordt bij elk bericht van Bitvavo gecontroleerd of het ook echt van de broker en exchange afkomstig is.

Tip 3: Maak gebruik van een whitelist

Het whitelisten van bepaalde adressen is een andere goede beveiligingsfunctie van Bitvavo. Zonder deze optie kun je opnames maken naar jouw adres. Wanneer je echter een whitelist aanmaakt is jouw account alleen in staat om opnames te maken naar adressen op een zogeheten ‘white list’.

Tip 4: Schakel twee-factor authenticatie in

Wederom willen we aangeven hoe belangrijk twee-factor authenticatie, ook wel 2-staps verificatie genoemd is. Met deze extra beveiligingslaag bescherm je jouw cryptomunten. Helaas is in deze tijden van hacks en phishing een goede gebruikersnaam en wachtwoord niet altijd voldoende meer. Bij twee-factor authenticatie ontvang je een unieke code tijdens het inloggen. Deze code is gekoppeld aan de Google Authenticator app, die je binnen een paar minuten kunt downloaden op je smartphone.

Geld verdienen met crypto is natuurlijk fantastisch. Wist je dat er meer manieren zijn om dit te doen naast traden alleen? Crypto affiliate programma’s zijn bijvoorbeeld geweldig. Bitvavo heeft er ook een voor jou. Het geeft je de mogelijkheid om een mooi passief inkomen. Via jouw Bitvavo account kun je een linkje naar de website delen met andere mensen. Denk bijvoorbeeld aan familie, vrienden of kennissen. Op het moment dat zij besluiten om crypto te kopen bij Bitvavo ontvang jij als beloning een commissie van 15 procent. Klinkt goed, toch?

Het promotiemateriaal voor affiliate partners van Bitvavo is zeer uitgebreid. Zo kun je op jouw website bijvoorbeeld screenshots, handelswidgets en crypto prijsinformatie te delen. Het promotiemateriaal is gratis en binnen enkele klikken te plaatsen op je site. 

Stappenplan: Affiliate-partner worden van Bitvavo

Nu rijst natuurlijk de vraag: hoe word je affiliate-partner van Bitvavo. Gelukkig is dit een fluitje van een cent. Wij hebben voor het gemak een stappenplan voor jou gemaakt:

Stap 1: Maak een account aan bij Bitvavo.

Maak een account aan bij Bitvavo om toegang te krijgen tot een affiliate link. Die vind je bij jouw persoonlijke gegevens.

Stap 2: Deel jouw affiliatie link

Kopieer de link uit je Bitvavo account en deelt het op zoveel mogelijk plekken. Denk bijvoorbeeld aan je Facebook of Instagram pagina, Twitter of eigen website.

Stap 3: Ontvang commissie

Een mooi moment: commissie ontvangen van Bitvavo. Voor elke gebruiker die je naar Bitvavo weet te brengen ontvang je 15 procent. Dat is nog eens mooi meegenomen!

Meer over Bitvavo