Waarom zou je Fan Tokens kopen? (3 redenen + koopgids)

Fan tokens
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Wanneer we de cryptomarkt onder de loep nemen kunnen we vaststellen dat er daar tal van verschillende soorten tokens op terug te vinden zijn. Eén van de mogelijkheden waarover je beschikt om in te investeren zijn zogenaamde fan tokens. Voor deze tokens geldt dat ze uitgebracht kunnen worden door verschillende partijen. Denk hierbij niet alleen aan een populaire artiest, maar wat bovendien ook te denken van een voetbalploeg of een ander sportteam? Ongeacht de partij die deze op de markt lanceert kan er steevast worden vastgesteld dat er verschillende voordelen aan het houden van dergelijke tokens verbonden zijn. Benieuwd wat deze voordelen nu precies zijn en wil je weten hoe je fan tokens kunt kopen? Dan is het zonder meer een aanrader om even de hieronder terug te vinden informatie door te nemen.

Welke partijen kunnen fan tokens uitgeven?

In principe geldt voor eender welke partij dat ze over de mogelijkheid beschikt om fan tokens uit te geven. Een “voorwaarde” hiervoor is uiteraard wel dat er sprake is van een voldoende grote community. Het spreekt immers voor zich dat er in de praktijk voldoende van deze tokens verkocht moeten kunnen worden wanneer er geld wordt geïnvesteerd in een dergelijk project. De populairste partijen van allemaal die dergelijke tokens vaak uitgeven zijn voetbalploegen. Het gaat daarbij dan vooral om grote, internationale ploegen zoals met name:

  • FC Barcelona;
  • Manchester City;
  • Paris Saint-Germain;
  • FC Juventus;

Bij het kopen van dergelijke tokens is het zo dat je als fan van bijvoorbeeld een bepaalde voetbalploeg een zekere betrokkenheid voelt met die ploeg. Je wordt namelijk voor een stukje eigenaar van het project dat door de ploeg in kwestie werd opgezet. Voor heel veel fans geldt dat ze daar altijd interesse in hebben. Dit niet in het minst omdat er doorgaans ook nog eens extra voordelen in het echte leven verbonden zijn aan eigenaar zijn van een dergelijke token.

Soorten fan tokens via Socios
Soorten fan tokens via Socios.com

Hoe koop je fan tokens?

Wil je graag Fan Tokens kopen om toegang te krijgen tot exclusieve voordelen bij je favoriete sportteams? Dan is het belangrijk om eerst Chilliz (CHZ) te verkrijgen, aangezien Fan Tokens worden verhandeld met behulp van deze digitale valuta. In dit stappenplan leggen we uit hoe je Chilliz kunt kopen via Bitvavo, een van de beste Nederlandse crypto exchanges voor cryptocurrencies. Zodra je Chilliz hebt bemachtigd, kun je deze gebruiken om Fan Tokens aan te schaffen op het Socios-platform. Volg eenvoudig de onderstaande stappen om aan de slag te gaan met je Fan Token-aankopen!

Stap 1: Account aanmaken op Bitvavo

Ga naar de website van Bitvavo (www.bitvavo.com) en klik op “Account aanmaken“.
Vul je gegevens in en volg de instructies om je account te maken.

Stap 2: Geld storten op je Bitvavo-account

Log in op Bitvavo en ga naar het tabblad “Geld storten”.
Kies een betaalmethode en volg de instructies om geld naar je Bitvavo-account over te maken.

Stap 3: Chilliz (CHZ) kopen

Zoek naar CHZ en klik erop. Vul in hoeveel CHZ-tokens je wilt kopen en bevestig de transactie. Gefeliciteerd!

Stap 4: verstuur Chilliz naar de Socios-app

Je hebt Chilliz (CHZ) gekocht via Bitvavo. Je kunt nu je CHZ-tokens gebruiken om Fan Tokens te kopen op het Socios-platform. Volg de instructies op de Socios-app of -website om Fan Tokens te kopen en te verhandelen met je CHZ-tokens.

Socios app
Socios app

Drie goede redenen om over te gaan tot het kopen van een fan token

Sinds hun lancering op de markt is gebleken dat verschillende fan tokens kunnen rekenen op een meer dan behoorlijke populariteit. Er zijn dan ook verschillende goede redenen aan te halen waarom een investering doen in dergelijke tokens het overwegen waard kan zijn. Wat deze drie redenen zijn laten we je graag ontdekken door middel van het onderstaande overzicht.

1.) Je voelt je als fan (meer) betrokken bij de organisatie

Misschien wel de absolute nummer één reden waarom heel wat mensen overwegen om over te gaan tot het kopen van bepaalde fan tokens is de extra betrokkenheid die ze op die manier voelen bij de organisatie die ze uitgeeft. Veel mensen hebben het gevoel dat ze op die manier voor een stukje mede-eigenaar worden van het virtuele gedachtengoed van de ploeg en dat wordt over het algemeen natuurlijk bijzonder goed gesmaakt.

2.) Je kan veelal rekenen op enkele exclusieve voordelen

Het kopen van fan tokens is niet alleen interessant omwille van de betrokkenheid die er voor jou als fan mee wordt gerealiseerd. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat je op die manier vaak kan rekenen op tal van exclusieve voordelen. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan toegang tot exclusieve merchandise of evenementen. Ook dit is een niet onbelangrijk voordeel dat in de praktijk door ontzettend veel mensen wordt gesmaakt.

3.) Fan tokens zijn veelal erg toegankelijk om in te investeren

Het merendeel van de fan tokens die op de markt zijn terug te vinden zijn ontzettend betaalbaar. In het merendeel van de gevallen is het zo dat je al vanaf een dollar kunt investeren. Dit zorgt ervoor dat het eigenlijk voor nagenoeg elke fan wel tot de mogelijkheden behoort om een dergelijke token te kunnen bezitten. In vergelijking met andere mogelijkheden die door internationale voetbalteams worden aangeboden is dit in ieder geval een veel toegankelijkere optie. Dat is zeker.

Fan tokens zijn vaak geen echte investering

Het kopen van cryptomunten doe je in het merendeel van de gevallen omdat je op die manier hoopt een bepaalde financiële meerwaarde te kunnen realiseren. Zoveel spreekt voor zich. Dit gezegd hebbende is het zo dat dit niet altijd even voor de hand liggend is. Neem nu bijvoorbeeld de fan tokens waar we het op deze pagina over hebben. Voor deze tokens geldt vooral dat ze representatief zijn voor de betrokkenheid waar mensen met een bepaalde ploeg over beschikken. De voordelen in het echte leven die dergelijke tokens met zich meebrengen zijn mooi meegenomen, maar bieden zelden echt een (grote) financiële meerwaarde. 

Overgaan tot het kopen van fan tokens doe je dan ook doorgaans niet zozeer voor de potentiële return on investment, maar wel omwille van het feit dat je op die manier meer betrokken kan raken bij de uitgevende partij. De extra voordelen die aan dergelijke fan tokens zijn verbonden zijn dan uiteindelijk alleen maar mooi meegenomen.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin