Is Finst de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland?

Finst goedkoopste exchange
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

In dit artikel gaan we onderzoeken of het cryptoplatform Finst de goedkoopste van Nederland is. Allereerst bekijken we wat Finst is, wat ze aanbieden en wat de kosten zijn voor het gebruik van deze service. We maken vervolgens de vergelijking, met de tot nu toe goedkoopste aanbieder, Bitvavo. 

Wat is Finst

Finst is een in Amsterdam gevestigde Nederlandse crypto exchange die is opgericht door enkele beleggingsprofessionals met jarenlange ervaring op het gebied van handel, beveiliging en engineering. De oprichters, Julien Vallet en Marcel Putina, zaten al jarenlang in de aandelenhandel in Europa en kennen elkaar van beleggingsbank de Giro. Hier hebben ze nieuwe standaarden neergezet in het beleggingslandschap. 

Beide heren vonden het tijd dat ook de cryptocurrency wereld moest worden opgeschud met een soortgelijk platform. De geboorte van Finst. Finst staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is daarnaast geregistreerd als crypto service provider bij de Nederlandsche Bank.

Finst heeft als doel om de grootste cryptocurrency Exchange van Europa te worden. Het platform richt zich op zowel professionele als particuliere beleggers, en stelt hen in staat om snel en veilig te handelen in verschillende cryptocurrency’s. Het platform biedt een gebruiksvriendelijke interface, waardoor zowel beginnende als ervaren handelaren gemakkelijk kunnen navigeren. 

Finst is ook geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, zodat handelaren altijd en overal toegang hebben tot hun account en hun transacties kunnen volgen. Op het moment van schrijven kun je via Finst 100+ soorten cryptomunten verhandelen. 

finst platform op desktop en mobiel
Finst platform

Handelstarieven van Finst

Finst geeft op haar website te kennen dat je gemiddeld 82% op je transactiekosten bespaart. Finst hanteert een vast tarief van 0,15% per transactie. Er is geen sprake van extra kosten, zoals inactiviteit- of bewaarkosten. 

Er is geen minimum transactiebedrag en je kunt gratis opnemen en storten. Dit maakt Finst een aantrekkelijke optie voor beginnende handelaren die nog niet veel volume draaien, aangezien de transactiekosten lager zijn dan bij andere exchanges.

Vergelijking met Bitvavo

Wanneer we kijken naar de kosten van Finst en die vergelijken met de transactiekosten van Bitvavo, dan is Bitvavo de goedkoopste optie op het moment dat je een hoger handelsvolume draait. Bitvavo hanteert een tarief van 0,25% per transactie, wat nog steeds lager is dan het tarief van veel andere exchanges. 

Dit betekent dat Finst een aantrekkelijke optie is voor beginnende handelaren die nog niet veel volume draaien, maar dat gevorderde handelaren met een hoger handelsvolume beter af zijn bij Bitvavo of een andere exchange met lagere transactiekosten. 

Kijk zelf maar eens in onderstaande tabel waaruit je kunt opmaken dat Bitvavo zelfs al evenveel rekent op het moment dat je als ‘maker’ transacties uitvoert. 

VOLUME (30D)TAKER FEEMAKER FEE
€ 0+
0.25%
0.15%
€ 100 000+
0.20%
0.10%
€ 250 000+
0.16%
0.08%
€ 500 000+
0.12%
0.06%
€ 1 000 000+
0.10%
0.05%
€ 2 500 000+
0.08%
0.04%
€ 5 000 000+
0.06%
0.04%
€ 10 000 000+
0.05%
0.03%
€ 25 000 000+
0.04%
0.03%

Transactiekosten vergelijken bij Finst

Finst heeft een handige calculator waarin je een bedrag kunt invoeren en de tool vervolgens laat zien wat de transactiekosten zullen zijn. Echter, de calculator houdt geen rekening met eventuele staffelkorting, maker- of takerkorting. Dit wordt wel weergegeven in de kleine lettertjes onder de tool, maar niemand leest die. 

Cryptokoersgids.nl geeft Finst bij deze het advies om ervoor te zorgen dat de tool de juiste informatie geeft, door ook kortingen hierin mee te nemen. 

Stel dat je voor een miljoen euro crypto koopt. Uit onderstaande afbeelding blijkt dat je bij Bitvavo €2500 aan kosten zou moeten betalen, terwijl dit in werkelijkheid €1000 is (maker), en voor taker zelfs maar €500. Een aanzienlijk verschil met de €1500 die je moet betalen bij Finst. 

Transactiekosten vergelijken

Conclusie

Finst is een cryptocurrency exchange die is opgericht door ervaren beleggingsprofessionals en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en geregistreerd bij de Nederlandse bank. Finst biedt een vast tarief van 0,15% per transactie, geen extra kosten en geen minimum transactiebedrag. 

Dit maakt Finst een aantrekkelijke optie voor beginnende handelaren. Echter, wanneer je als gevorderde handelaar een hoger handelsvolume draait, zijn er goedkopere opties beschikbaar zoals Bitvavo. 

Het is daarom belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke exchange het beste past bij jouw specifieke situatie en handelsbehoeften, rekening houdend met de kosten, maar ook met de aangeboden functionaliteiten en de beschikbaarheid van de gewenste cryptocurrency’s. Meer weten over Finst? Lees het in onze Finst review. 

8,9
4.5/5

Finst

🎁 €10 Cash Bonus
🚀 Aanbod: 100+ crypto
💶 Kosten: 0.15% 
📈 Staking: Tot 10%Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin