Finst publiceert als eerste NL exchange Proof of Reserves

Proof of reserves bij Finst
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

πŸ”₯ Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash!Β πŸ”₯

Als eerste in Nederland heeft Finst haar Proof of Reserves openbaar gemaakt. Maar wat houdt dit precies in? Proof of Reserves is een methode waarbij crypto exchanges kunnen bewijzen dat ze de fondsen hebben die ze beweren te hebben. Finst gaat hierbij een stap verder dan wat gebruikelijk is. Ze hebben een extern auditbureau ingeschakeld dat niet alleen de reserves controleert, maar ook de integriteit van de transactiegeschiedenis en de veiligheid van de bewaarmethoden.

Veiligheid en transparantie: De kernwaarden van Finst

Veiligheid is voor Finst geen loze belofte, maar een kernwaarde. Dit blijkt uit hun grondige aanpak bij het publiceren van hun Proof of Reserves. Transparantie staat eveneens hoog in het vaandel. Naast het openbaren van hun reserves, zet Finst ook sterk in op heldere communicatie over hoe zij hun veiligheid waarborgen. Dit betekent dat gebruikers van het platform altijd op de hoogte zijn van de maatregelen die worden genomen om hun crypto-investeringen veilig te houden.

Duidelijkheid in kosten: Geen verborgen verrassingen

Finst onderscheidt zich ook met haar transparante kostenstructuur. Gebruikers krijgen een helder overzicht van alle kosten, zonder verborgen fees. Dit betekent dat je precies weet wat je betaalt, wanneer je het betaalt en waarvoor je het betaalt.

Uitgebreide audit

Oproep aan andere exchanges

Hoewel het in Nederland (nog) niet verplicht is voor crypto exchanges om hun Proof of Reserves te publiceren, pleit Finst voor een verandering. Met het toenemende aantal faillissementen van crypto beurzen, is het essentieel dat gebruikers vertrouwen kunnen hebben in de financiΓ«le gezondheid van een platform. Enkele buitenlandse exchanges, zoals Crypto.com (geregistreerd bij de Nederlandsche Bank) en Binance, hebben al laten zien dat het mogelijk is om deze gegevens openbaar te maken.

Conclusie

Met haar toewijding aan transparantie en veiligheid zet Finst een nieuwe norm in de Nederlandse crypto-wereld. Onze ervaringen met Finst waren al positief, maar met het publiceren van hun Proof of Reserves verdienen ze absoluut een extra pluim. De hoop is dat andere platforms dit voorbeeld zullen volgen om zo het vertrouwen in de sector te versterken.

8,9
4.5/5

Finst

🎁 €10 Cash Bonus
πŸš€ Aanbod: 100+ crypto
πŸ’Ά Kosten: 0.15% 
πŸ“ˆ Staking: Tot 10%

Laatste nieuwsOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin