Hoe future proof is een investering in crypto?

investering in crypto future proof
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Voor heel wat mensen die ervoor kiezen om te gaan beleggen geldt dat ze dat doen met een lange termijn horizon. Dat blijkt in de praktijk vaak ook de beste strategie te zijn. Dit gezegd hebbende dient er wel rekening mee te worden gehouden dat niet alle investeringen die je doet over een even gunstige lange termijn perspectief beschikken. Dit geldt bijvoorbeeld voor zogenaamde altcoins. Door menig aantal experten wordt er gesteld dat het merendeel van de altcoins (niet allemaal dus) zich het beste lenen om mee te traden. Erin investeren voor de lange termijn wordt dus niet altijd aangeraden. Voor Bitcoin weerklinken dan weer compleet andere verhalen. Wil jij ook graag achterhalen hoe future proof een investering in crypto kan zijn? Lees dan vooral snel verder!

Wat is de fundamentele waarde van een asset?

Het is onmogelijk om aan te geven of een bepaalde investering al dan niet een gunstige belegging kan zijn voor de lange termijn zonder het even te hebben over de fundamentele waarde van een asset. Het is namelijk van deze waarde dat alles uit gaat. Wanneer we de fundamentele waarde van de verschillende cryptocurrencies gaan bekijken die op de markt zijn terug te vinden wordt meteen duidelijk dat er onderling best sprake kan zijn van een substantieel verschil. We willen niet alle altcoins over dezelfde kam scheren, maar het merendeel van deze projecten zullen over de lange termijn gewoon een stille dood sterven. Dat geldt meer dan waarschijnlijk niet voor Bitcoin.

Beschikken cryptocurrencies wel over een fundamentele waarde?

Voor elke assetklasse geldt dat er voor- en tegenstanders voor bestaan. Dat is altijd al het geval geweest en dat zal ook altijd zo blijven. Cryptomunten vormen daarop geen uitzondering. Voor menig aantal experten geldt dan ook in de praktijk dat ze stellen dat cryptovaluta’s helemaal niet over een fundamentele of intrinsieke waarde beschikken. We gaan ons er niet over uitspreken of dit al dan niet het geval is.

Waar we het wel even over kunnen hebben is over het feit dat Bitcoin steeds vaker wordt aanzien als een vorm van store of value. Dat blijkt onder meer uit het sterk toenemende aantal Bitcoin wallets waarin minstens 1 BTC is terug te vinden. Een asset die over het karakter beschikt van een store of value oplossing beschikt wat ons betreft meteen ook over een fundamentele waarde. Dit niet in het minst wanneer ze ook nog eens wordt genoemd als één van de mogelijke hedges tegen inflatie.

Niet alle cryptocurrencies zijn toekomst proof

Wanneer we er vandaag de dag de lijst bijnemen met cryptocurrencies die door de jaren heen op de markt zijn verschenen kunnen we vaststellen dat er behoorlijk wat is veranderd. De top 10 in bijvoorbeeld CoinMarketCap van enkele jaren geleden ziet er ook grotendeels anders uit dan de top coins die we er tegenwoordig in aantreffen. Dit maakt meteen duidelijk dat verschillende projecten ondanks mogelijks heel wat mooie beloftes de tand des tijds niet hebben weten te doorstaan… en datzelfde scenario zal zich meer dan waarschijnlijk de komende jaren nog verder voltrekken.

Een fundamentele waarde is van cruciaal belang

Bovenstaande brengt ons terug bij de fundamentele waarde waar cryptocurrencies over (kunnen) beschikken. Voor Bitcoin schuilt deze waarde in haar karakter als store of value. Voor andere assets zoals bijvoorbeeld Ethereum wordt deze waarde bepaald door het gebruiksvlak waarover ze beschikt. 

Denk hierbij niet alleen aan haar karakter als meest geprefereerde platform voor ICO’s, maar ook voor de rol die ze speelt in het hele DeFi-gebeuren. Ook voor een coin zoals Cardano geldt dat ze reeds over een duidelijk businessmodel beschikt dat in de praktijk reeds wordt benut door menig aantal verschillende bedrijven verspreid over de wereld. Wanneer je investeert in dergelijke projecten kan je uiteraard rekenen op heel wat meer zekerheid dan wanneer je investeert in een coin waarvan de waarde vooral op hype is gebaseerd. Denk hierbij maar eens aan de meme-coins.

Regulering is en blijft een cruciale factor

Tot slot geldt dat er boven de cryptomarkt in haar geheel nog één belangrijke dreiging hangt. We hebben het hierbij dan uiteraard over de regulering van de markt. Voor heel wat landen geldt dat ze voorstaander zijn van het principe van digitale valuta’s. Dit onder meer omdat het op die manier mogelijk wordt om kapitaal deels te beschermen tegen de impact van (hyper)inflatie. 

Voor andere landen geldt dan weer dat ze sterk gekant zijn tegen Bitcoin en aanverwante coins. In het bijzonder de beslissingen die op dit vlak genomen zullen worden de komende jaren zullen mee bepalend zijn voor de betrouwbaarheid van cryptocurrencies als assetklasse. Dit is echter helaas iets waar we als crypto-enthousiastelingen zelf maar weinig invloed op hebben.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 360+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Meer over....Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin