Gratis crypto verdienen met deze 8 methoden

Gratis crypto verdienen
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Het is niet nodig om altijd geld te betalen voor je cryptocurrencies, want er zijn verschillende manieren om gratis crypto te verdienen. Deze manieren zijn allemaal eenvoudig uit te voeren, waardoor het voor iedereen mogelijk is om gratis crypto te verdienen. Hieronder bespreken we de acht beste manieren en delen we de moeilijkheidsgraad, het risico en de potentiële opbrengsten.

Hoe zonder geld crypto verdienen?

Er zijn acht manieren om zonder geld gratis crypto te verdienen:

 1. Crypto faucets
 2. Crypto mining
 3. Cloud mining
 4. Crypto staking
 5. Crypto airdrops
 6. Affiliate marketing
 7. Diensten voor crypto aanbieden
 8. Werken voor een crypto-startup

1. Crypto faucets

Faucets zijn websites waar je kleine taken kunt uitvoeren in ruil voor een beloning, zoals het invullen van een enquête, het bekijken van advertentievideo’s of het spelen van een spel. De kans is groot dat je deze websites kent, al wist je misschien niet dat er ook speciale crypto faucets zijn. Deze websites keren beloningen in de vorm van crypto uit, zodat jij gratis crypto kunt verdienen.

Het is vrij eenvoudig om gratis crypto met faucets te verdienen, terwijl je vrijwel geen risico loopt. Je hoeft alleen een wallet-adres op te geven en opdrachten uit te voeren om geld te verdienen. Het is belangrijk om nooit je public of private keys met crypto faucets te delen, want hiermee kunnen ze jouw cryptocurrencies stelen. Deel daarom alleen je wallet-adres.

 • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
 • Risico: Laag
 • Opbrengsten: Gemiddeld
Faucet

2. Crypto mining

Crypto mining is het valideren van blockchaintransacties en het toevoegen van blokken aan de blockchain. Wanneer je de snelste miner bent ontvang je een beloning voor het toevoegen van deze blokken. Deze beloning kan hoog uitpakken, al is er wel technische kennis vereist om een mining-apparaat aan het netwerk van de blockchain te koppelen.

Het is mogelijk om gratis crypto met mining te verdienen, al komen er wel een aantal investeringskosten bij kijken. Zo heb je een computer of speciale hardware nodig en moet er elektriciteit zijn. De winstgevendheid is deels afhankelijk van de kosten die je maakt, alsook van de blockchain die je gebruikt. Je kunt crypto minen bij Proof-of-Work-blockchains, zoals Bitcoin, Litecoin en Peercoin.

 • Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
 • Risico: Gemiddeld
 • Opbrengsten: Gemiddeld
mining ethereum
Crypto mining

3. Cloud mining

Cloud mining is een vorm van crypto mining waarbij je zelf geen hardware nodig hebt. Je maakt gebruik van de computer of server van een bedrijf dat deze beschikbaar stelt. Voor het gebruik van de server betaal je een maandelijks bedrag, net zoals bij een normale cloud.

Het grote voordeel is dat je zelf geen hoge investeringskosten betaalt of onderhoud pleegt. Dat maakt cloud mining een stuk makkelijker dan crypto mining, waar je de machine zelf beheert. Omdat je bij cloud mining van een derde partij afhankelijk bent loop je wel een hoger risico. De opbrengsten zijn vaak hoger omdat deze bedrijven de opbrengsten met geavanceerde machines kunnen optimaliseren.

 • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
 • Risico: Gemiddeld
 • Opbrengsten: Hoog
Cloud mining

4. Crypto staking

Wanneer een blockchain het Proof-of-Stake consensus algoritme gebruikt kun je gratis crypto met staking verdienen. Bij het staken van crypto zet je munten of tokens in het blockchainprotocol vast, waarna de blockchain deze gebruikt voor de netwerkveiligheid en controle van transacties.

Verschillende blockchains gebruiken Proof-of-Stake, zoals Cardano, Ethereum en Solana. Je hebt cryptocurrencies nodig om gratis crypto met staking te verdienen, al is staking een stuk eenvoudiger dan mining. Het is belangrijk om op te merken dat je altijd een risico op verlies van crypto loopt, omdat we hier met een decentraal netwerk te maken hebben.

 • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
 • Risico: Gemiddeld
 • Opbrengsten: Gemiddeld

Crypto staken?

Bitvavo

💶 Stake 24 coins tot ≈ 15.00%
🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Coinmerce

💶 Stake 13 coins tot ≈ 5.00%
🎁 Verhandel 300+ munten + AI Bots

5. Crypto airdrops

Crypto airdrops worden door veel mensen gezien als de perfecte manier om gratis cryptocurrency te verdienen. Bij een airdrop verstuurt het team achter een cryptocurrency gratis tokens naar verschillende wallet-adressen. Op deze manier wil het team aandacht vragen voor de nieuwe cryptocurrency die ze gaan lanceren. Crypto airdrops zijn dus een vorm van marketing.

Hoe zorg je ervoor dat ze ook gratis tokens naar jouw wallet sturen? Er zijn verschillende websites waar je jezelf kunt aanmelden voor crypto airdrops, om zo gratis crypto te verdienen. Houdt er rekening mee dat je in veel gevallen een aantal kleine taken moet uitvoeren om de gratis crypto tokens te ontvangen, zoals het promoten van de cryptocurrency op social media kanalen.

Er zitten vrijwel geen risico’s aan crypto airdrops. Je levert alleen een kleine inspanning voor het promoten van het project. In het ergste geval ben je dus alleen een paar minuten van je tijd kwijt. Let op: deel nooit je public of private key, maar alleen je wallet-adres.

 • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
 • Risico: Laag
 • Opbrengsten: Hoog
Verschillende crypto airdrops vereisen verschillende handelingen
Airdrops

6. Affiliate marketing

Met referral programma’s kun je een bonus verdienen door iemand anders door te sturen naar een crypto exchange of broker. We noemen dit affiliate marketing en veel crypto exchanges en brokers hebben referral programma’s waar ze gratis crypto geven aan mensen die anderen doorverwijzen.

Je kunt op verschillende manieren crypto met referral programma’s verdienen. Dat begint bij speciale affiliate link naar vrienden of familie doorsturen, al zul je een stuk meer crypto verdienen als je het groter aanpakt, zoals met een affiliate website, social media kanaal of als influencer. Op deze manier spreek je een groter publiek aan en heb je een grotere kans om gratis crypto te verdienen met het doorsturen van mensen.

 • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
 • Risico: Laag
 • Opbrengsten: Hoog

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis
Favoriet

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

7. Diensten voor crypto aanbieden

De kans is groot dat je wel eens van websites zoals Fiverr en Upwork hebt gehoord, waar je wereldwijd freelance-diensten kunt aanbieden. Als freelancer kun je jouw verdiensten ook in crypto ontvangen, mits de klant hier voor openstaat.

Er zijn speciale platforms, vergelijkbaar met die van Upwork en Fiverr, waar opdrachtgevers de beloningen altijd in Bitcoin of altcoins uitkeren. Je kunt onder andere op de website van Bitfortip crypto verdienen door nuttige antwoorden te delen of taken uit te voeren. De taken zijn eenvoudig uit te voeren, dus kan iedereen hier gratis geld verdienen. Het grote voordeel van deze methode is dat je veel crypto kunt verdienen, afhankelijk van je expertise en het aantal uren dat je werkt.

 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Risico: Laag
 • Opbrengsten: Hoog

8. Werken voor een crypto-startup

Crypto-startups zijn altijd opzoek naar mensen met kennis over blockchain en crypto. Wanneer je deze kennis hebt kun je jouw vaardigheden gebruiken door voor crypto-startups te werken. Veel startups betalen het inkomen van werknemers in de vorm van crypto. Werken voor een crypto-startup is dus een perfecte manier om crypto te verdienen, al zul je hier wel veel tijd in moeten investeren.

Voordat je voor een crypto-startup gaat werken is het belangrijk om de achtergrond van de mensen in het bedrijf te onderzoeken. Er zijn veel gevallen bekend waarbij werknemers nooit uitbetaald hebben gekregen en er geen spoor van de oprichters te vinden is.

 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Risico: Gemiddeld
 • Opbrengsten: Gemiddeld
Salaris in crypto

Wat is de beste manier om gratis crypto te verdienen?

Iedereen kan gratis crypto verdienen met de methoden die we hierboven benoemd hebben. Voor de ene methode moet je wat investeren, zoals tijd of geld, terwijl voor de andere methode vrijwel geen investering nodig is.

Wat de beste manier is om gratis crypto te verdienen hangt van je persoonlijk situatie af. Degenen die tijd willen investeren om veel crypto te verdienen, kunnen dat doen door middel van affiliate marketing, werken voor een crypto-startup, diensten voor crypto aanbieden, of met crypto faucets.

Voor veel mensen zijn crypto airdrops de beste manier om gratis crypto te verdienen. De tokens die het team verdeeld zijn op moment van verspreiding vaak niet veel waard, maar kunnen fors in waarde stijgen naarmate het project groter wordt. Er zijn veel gevallen bekend van mensen die rijk zijn geworden met crypto airdrops.

Crypto mining en staking zijn perfecte manieren om gratis crypto te verdienen voor mensen die een deel van hun vermogen willen investeren. Cloud mining is een andere methode van crypto mining waarbij je het minen uitbesteedt aan een professioneel bedrijf. Voor mining en staking is geld nodig, maar de hoogte van de verdiensten zijn niet direct afhankelijk van de cryptokoersen.

Conclusie

Iedereen kan gratis crypto verdienen met de acht methoden uit dit artikel. Ondanks dat deze methoden je helpen zonder geld crypto te verdienen, is het belangrijk om jezelf ervan bewust te zijn dat er veel oplichting en risico’s in de cryptwereld zijn. Voor veel methoden hoef je alleen tijd te investeren, waardoor je in het ergste geval tijd verliest zonder hier crypto voor te ontvangen.

Om het risico zo laag mogelijk te houden is het belangrijk om altijd due diligence uit te voeren. Controleer de mensen achter een project of bedrijf en zorg dat je nooit meer investeert dan je bereid bent te verliezen. Het is daarnaast belangrijk om nooit je wachtwoorden of public private keys te delen. Wanneer een bedrijf een beloning in crypto wil geven, hebben ze hier alleen een wallet-adres voor nodig.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin