‘Groei Cardano is uitzonderlijk’

Cardano groei uitzonderlijk
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Als Cardano een prijsstijging laat zien, is dat eerder een uitzondering dan een regel van de cryptomunt. Volgens Cardano-oprichter Charles Hoskinson gebeurt het maar zelden dat de munt op winst staat. Daar heeft hij ook gelijk in, want de prijzen van Cardano (ADA) zijn de afgelopen tijd behoorlijk gezakt. Toch zijn er wel degelijk een hoop positieve ontwikkelingen te melden, zo zegt de oprichter. Het gaat dan vooral om veranderingen onder de motorkap. Dat stelt Hoskinson is een Ask-Me-Anything sessie op YouTube. Tijdens zo’n sessie kunnen geïnteresseerden vragen stellen aan de oprichter, om meer over de munt te weten te komen.

Koers van Cardano behoorlijk gezakt

De koers van Cardano is de afgelopen tijd behoorlijk gezakt. Dat is al bijna een half jaar zo, sinds we sinds de zomer de koers opeens zagen dalen. Het ging lange tijd goed met ADA, met een all time high van 3 dollar per cryptomunt. Dit werd vooral veroorzaakt door de Alonzo update. Maar sinds die tijd zagen gebruikers die handelen in de munt de winst al snel verdampen. In een paar maanden tijd is de waarde van de munt ruim gehalveerd naar een waarde van 1,30 dollar per munt. Investeerders die tijdens de piek van de waarde besloten om in te stappen, zien nu dat hun investering maar liefst 60 procent minder waard is geworden.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Positieve ontwikkelingen

Investeerders die ervoor kozen om begin 2021 aan de investering in de munt te beginnen, hebben het nu beter voor elkaar. De prijs van een ADA-token lag op 18 dollarcent per token bij de crypto exchanges. Inmiddels is de waarde van de munt in vergelijking met bijna een jaar geleden dus 630 procent gestegen. Die stijging komt volgens oprichter Charles Hoskinson vooral door de ontwikkelingen die het Cardano-netwerk heeft doorgemaakt.

Onder de motorkap zijn er op het netwerk zelf namelijk een boel verbeteringen aangebracht, die ervoor hebben gezorgd dat het netwerk waardevoller is voor de gebruikers ervan. Het gaat hier dan om fundamentele aanpassingen. Met deze term bedoelen we zaken als: groei van het netwerk en het aantal mensen dat de ADA-token vasthoudt, ofwel aan staken doet.

Ask Me Anything

In de Ask Me Anything-sessie op YouTube zei Hoskinson dat er sprake is van veel goed nieuws rondom Cardano. “Het goede nieuws is dat je alle statistieken kunt meten van januari 2021 tot het einde van dit jaar. De statistieken zijn absoluut uitzonderlijk. Het gaat om een boel positieve ontwikkelingen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de hoeveelheid ADA die momenteel is gestaket, hoeveel mensen de munt momenteel gebruiken en de deelname van de Catalyst.”

Hoskinson noemt ook nog een andere positieve ontwikkeling. Veel van de altcoins moeten het hebben van positieve berichten op sociale media. Dat is ook bij Cardano het geval. Ondanks de koersdalingen zijn toch veel gebruikers tevreden over de munt en het gebruik van het netwerk. Daardoor is er toch sprake van een positieve ontwikkeling. Maar niet alles is even positief. Soms verschijnen er berichten waarin kritiek wordt geuit op de manier waarop de munt ontwikkeld wordt. De ontwikkeling zou regelmatig stilstaan en er gebeurt niet veel op het netwerk. Volgens oprichter Hoskinson is er met deze kritiek vooral sprake van “ruis op de lijn.”

Vasthouden van Cardano op een exchange

Snelle ontwikkeling

Volgens Hoskinson is het bij ADA redelijk normaal dat de munt niet snel in waarde groeit. Hij spreekt van een ‘redelijke uitzondering’ als de munt snel in waarde stijgt, zoals bijvoorbeeld vorig jaar gebeurde. De munt is er namelijk ook niet voor gemaakt om torenhoge waardes zoals bijvoorbeeld Ethereum of Bitcoin te hebben. De waarde van Cardano wordt vooral gebruikt om de kosten van het gebruik van het netwerk te kunnen dekken. Het gaat dus om het gebruik van het netwerk als geheel. De munt is daarmee minder aantrekkelijk om mee te handelen, maar Cardano biedt volgens de oprichter wel een goed netwerk dat sneller ontwikkeld wordt dan de meeste andere netwerken.

“Mensen die echt opletten, zien al snel dat we ons heel snel ontwikkelen. Veel sneller dan anderen in het ecosysteem. We zijn nog steeds de nummer één als het gaat om ontwikkelingen in het netwerk.” Om te kunnen meten hoe snel het netwerk ontwikkeld wordt, dreunt Hoskinson een aantal statistieken op. Hij kijkt onder meer naar het aantal commits op ontwikkelingsplatform GitHub. Volgens hem verschijnen er daar veel meer commits dan het geval is bij andere netwerken. “Er is dus meer ontwikkeling dan de ruis je doet geloven.”

Hello world

Hoskinson zegt dat veel van de mensen die kritiek hebben op het platform, vooral veel ruis veroorzaken. Zij zouden gebruikers doen laten vermoeden dat er keer op keer maar een regeltje code wordt toegevoegd. Volgens hem is er ‘meer dan alleen wat hello-world-regeltjes toevoegen.’ ‘Hello World’ is de standaard output om simpel te leren programmeren.

“De realiteit is dat als je echt kijkt naar de ontwikkeling van het netwerk en niet alleen naar de waarde van de munt, je te maken krijgt met echte software en echte code”, zo stelt de oprichter van Cardano.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Meer nieuws over CardanoOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin