Grootste crypto handelsplatform van Nederland: Een Analyse

grootste nederlandse crypto exchange
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

πŸ”₯ Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash!Β πŸ”₯

Het crypto landschap van Nederland is zeer divers, en hoewel er veel keuze is, kan het soms moeilijk zijn om te bepalen welk crypto handelsplatform het grootst is. Ik heb een grondige analyse uitgevoerd, enkel kijkend naar in Nederland gevestigde exchanges met een registratie bij De Nederlandsche Bank waar met euro’s kan worden gehandeld. Ik heb daarbij gekeken naar verschillende factoren en willen benadrukken dat het een momentopname betreft.

Bij onze evaluatie heb ik mij gericht op het gemiddelde trading volume van de laatste 24 uur, het gemiddelde aantal websitebezoekers per maand volgens Simularweb, en het grootste aanbod aan cryptomunten.

In het kort

Het onderzoek

Een belangrijk element in onze analyse was het trading volume. Dit geeft inzicht in de hoeveelheid cryptovaluta die binnen een bepaalde periode op een Nederlandse crypto exchange wordt verhandeld. De mate van websitebezoekers geeft ook een indicatie van de populariteit van de exchange.

ExchangeΒ Bezoekers
Bitvavo2976000
BCM92400
Coinmerce.io84200
BLOX28000
BTC Direct231600
Finst49140
Knaken9000

Trading volume

Uit ons onderzoek is gebleken dat Bitvavo de onbetwiste nummer 1 grootste exchange is van Nederland. Met meer dan een miljoen klanten is het zelfs een van de Nederlandse bedrijven met de meeste klanten. Wat verder opvalt, is dat Bitvavo.com maandelijks ongeveer 4,8 miljoen bezoekers mag verwelkomen volgens Simularweb, waarvan ongeveer 60% uit Nederland komt.Β 

Ook kan de exchange op het moment van schrijven rekenen op een dagelijks trading volume van ongeveer 250 miljoen dollar. Dit is overigens een schijntje vergeleken met ’s werelds grootste exchange Binance, met een 24-uurs trading volume van bijna 11 miljard.

ExchangeΒ Trading volume
Bitvavo250 miljoen
BCMonbekend
Coinmerce.ioonbekend
BLOXonbekend
BTC Directonbekend
Finstonbekend
Knakenonbekend

Aanbod cryptomunten

Het aanbod van cryptomunten speelt een grote rol in de aantrekkelijkheid van een exchange. Het kan namelijk de diversiteit en investeringsmogelijkheden van een platform bepalen. Hier heeft Coinmerce in Nederland het grootste aanbod aan cryptovaluta.

Hier is een lijst van de belangrijkste spelers die we hebben geanalyseerd:

ExchangeAantal crypto
BCM170+
Bitvavo220+
BLOX75+
BTC Direct55+
Coinmerce.io360+
Finst100+
Knaken100+

Conclusie

Het is duidelijk dat Bitvavo momenteel de onbetwiste leider is in de Nederlandse crypto-exchange landschap. De combinatie van hoge trading volumes, een breed aanbod verschillende soorten cryptovaluta en een grote klantenbasis maakt het platform aantrekkelijk voor zowel nieuwe als ervaren crypto-investeerders.

Hoewel Bitvavo vooroploopt, zien we dat andere Nederlandse crypto-exchanges, zoals BCM en Coinmerce.io, ook aanzienlijk aantal cryptomunten aanbieden. Dit laat zien dat er gezonde concurrentie is in de Nederlandse crypto-exchange markt, wat uiteindelijk gunstig is voor de consument.

Het is ook belangrijk op te merken dat hoewel Binance aanzienlijk hogere trading volumes heeft, het platform niet in Nederland is gevestigd en dus niet is opgenomen in deze vergelijking.

Ik hoop dat deze analyse nuttig is geweest bij het begrijpen van de huidige status van de grootste crypto exchanges in Nederland. Ik raad iedereen aan om grondig onderzoek te doen en meerdere bronnen te raadplegen voordat je een beslissing neemt over welk platform je wil gebruiken voor een investering in crypto.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 360+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Laatste nieuwsOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin