Hoe kan je, je voorbereiden op een nieuwe crypto bullrun?

Trader voorbereiden nieuwe crypto bullrun
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Voor de traditionele aandelenmarkt geldt dat er bekend van is dat ze in cycli beweegt. Met andere woorden, er is sprake van minder gunstige omstandigheden die vaak op termijn worden opgevolgd door een zogenaamde bullmarkt. Voor de cryptomarkt geldt dat ze een gelijkaardig stramien lijkt te volgen. Dit biedt uiteraard interessante kansen aan investeerders. Doordat er ook sprake is van een bepaalde cycli wordt het namelijk mogelijk om je als het ware te gaan voorbereiden op een nieuwe crypto bullrun. De vraag die veel mensen zich daarbij echter stellen is hoe ze dat nu precies moeten aanpakken. Geldt dat ook voor jou? Dan dien je zeker en vast verder te blijven lezen!

Begin tijdig met het doen van je onderzoek(en)

De periode waarin er sprake is van een berenmarkt wordt door veel mensen zomaar als verloren tijd bestempeld. In een berenmarkt valt er dan ook in de regel veel minder geld te verdienen dan wanneer er sprake is van een stierenmarkt. Hierop geldt misschien een uitzondering voor traders of voor partijen die het aandurven om short te gaan op bepaalde assets. Dit zijn echter zaken die voor beginners helemaal niet worden aanbevolen omwille van de risico’s die eraan verbonden zijn.

Is de berenmarkt dan inderdaad een verloren periode? Toch niet. In het meest optimale geval gebruik je deze periode namelijk om grondig je onderzoek te doen. Dit onderzoek zal uiteindelijk moeten aantonen welke projecten het goed kunnen gaan doen in een volgende bullmarkt. In eerste instantie wordt er dan door veel (potentiële) investeerders vooral gekeken in de richting van coins als Bitcoin en Ethereum

Uiteraard geldt voor dergelijke cryptomunten dat ze nog steeds over een aanzienlijk potentieel beschikken, maar daar staat tegenover dat ze reeds een zeer significante marktkapitalisatie hebben. Dit heeft als gevolg dat de potentiële groei die ze kunnen realiseren een flink stuk beperkter is in vergelijking met de zogenaamde altcoins die er bestaan.

Investeren in bitcoin of ethereum
Bitcoin en Ethereum

Tracht het potentieel van altcoins in te schatten

Experten benadrukken vaak dat elke cryptoportefeuille over een bepaalde basis of fundament dient te beschikken. In het merendeel van de gevallen bestaat dit fundament uit drie onderdelen:

  1. Bitcoin;
  2. Ethereum;
  3. Een betrouwbare stablecoin;

De reden waarom Bitcoin in elke crypto portefeuille thuishoort hoeft eigenlijk niet meer benadrukt te worden. Voor deze absolute pionier geldt immers dat ze op moment van schrijven reeds kan rekenen op een meer dan degelijke adoptie waardoor ze de meest veilige optie vormt. Ethereum is een goede tweede. Ook dit project heeft zich in het verleden uitermate betrouwbaar getoond en bovendien is het zo dat er nog altijd sprake is van een gigantisch potentieel. Dit niet in het minst na de lancering van Ethereum 2.0 die toch een behoorlijke meerwaarde met zich mee heeft gebracht.

Stablecoin als onderdeel van je portefeuille

Veel mensen zullen enigszins schrikken van de derde asset die deel moet uitmaken van het fundament van een crypto portefeuille. Het gaat hierbij dan concreet om een betrouwbare stablecoin. In het verleden werd er vaak voor gekozen om hiervoor gebruik te maken van Tether of USDT, maar daar is ondertussen verandering in gekomen. Door een bepaald gedeelte van je vermogen aan te houden in een betrouwbare stablecoin onttrek je dat vermogen aan de traditionele financiële markt terwijl je er bovendien ook voor zorgt dat je bent beschermd tegen het volatiliteitsrisico welke van toepassing is bij Bitcoin en Ethereum.

Cryptoportefeuille
Voorbeeld van een verdeling van munten

Staar je niet blind op de whitepaper van een project

Je onderzoek doen naar een bepaald project waarin je mogelijks wenst te gaan investeren met het oog op een volgende bullrun doe je niet alleen maar door even de whitepaper door te nemen. Natuurlijk spreekt het voor zich dat de inhoud van dit document als zeer belangrijk kan worden bestempeld. 

Echter geldt voor dit document tegelijkertijd dat het niets meer of minder is dan gebakken lucht wanneer er niets van de inhoud daadwerkelijk wordt uitgevoerd door het team achter het project. Ondanks het feit dat je dus bij het uitvoeren van je onderzoek aandacht moet besteden aan de whitepaper is het minstens even belangrijk om rekening te houden met het volgende:

  • Werp een grondige blik op de roadmap die het project heeft opgezet;
  • Controleer welk team er schuil gaat achter het project waarin je wenst te investeren;
  • Wat zijn de voornaamste concurrenten voor de cryptomunt waarin je gaat investeren?
  • Welke user case heeft het project nu al zijn er reeds samenwerkingsverbanden?

Investeren in de juiste altcoins kan er in de praktijk voor zorgen dat je tijdens een bullmarkt een stevig rendement kan realiseren. Investeer je echter in de foute coins? Dan is de kans bijzonder groot dat je nooit zal kunnen rekenen op een echte return-on-investment. Hou hier dus zeker rekening mee. Benut de tijd tijdens een berenmarkt dus in de praktijk altijd zo goed mogelijk om je vervolgens op de meest optimale wijze voor te kunnen bereiden op het moment waarop de bullmarkt aanbreekt.

Whitepaper
Whitepaper

Zorg ervoor dat je financiële middelen aan de kant hebt staan

Als het goed is tracht elk gezin op het einde van de maand wat geld over te houden om te gaan investeren. Vaak is het dan ook dat geld waarmee er op termijn het grootste rendement kan worden gerealiseerd. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen dit toch enigszins verkeerd aanpakken. 

Wanneer er 200 euro overblijft aan het einde van de maand en je dit bedrag graag wenst te investeren betekent dat niet altijd dat het interessant is om direct een bepaalde positie in te nemen. Het is daarbij immers altijd van belang om rekening te houden met de actuele stand van de markt. De potentiële return-on-investment is bij een investering op een all time high immers potentieel heel wat beperkter dan wanneer je een interessant instapmoment uitkiest.

Het timen van de markt is zowel voor wat de beurs als de cryptomarkt betreft nagenoeg onmogelijk. Je zou er uiteraard voor kunnen kiezen om een technische analyse uit te voeren en daarnaast creëer je na verloop van tijd ook wel een bepaalde voeling met de markt, maar toch is het nooit precies mogelijk om in te schatten wat nu eigenlijk het best mogelijke instapmoment is. 

Dit gezegd hebbende is het eerder zelden een goed idee om in te stappen wanneer een asset op haar all time high balanceert. De kans op een correctie of crash is dan immers veel groter dan wanneer deze bijvoorbeeld pas achter de rug is en het sentiment in de markt duidelijk aan het keren is.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅1 oktober

Twee belangrijke aandachtspunten op financieel vlak

De manier waarop je gaat investeren in crypto kan in de praktijk niet onaanzienlijke verschillen vertonen. We maken hierbij een onderscheid tussen twee verschillende opties, namelijk:

  1. Je kan een éénmalige grondige investering doen in één of meerdere crypto assets;
  2. Het is mogelijk om te investeren in crypto door middel van dollar-cost-averaging;

In het eerste geval is het van cruciaal belang om het meest optimale instapmoment te proberen bepalen voor je investering in crypto. Dit is ontzettend moeilijk. In de praktijk is het dan ook zo goed als onmogelijk om volledig in te stappen op het laagste niveau en volledig te verkopen op het hoogste punt. Je zal dus met andere woorden altijd te maken hebben met een honderd procent koersrisico.

Bovenstaande hoeft gelukkig niet persé altijd het geval te zijn. Je kan er namelijk ook voor kiezen om in de aanloop naar een nieuwe bullmarkt gespreid alvast bepaalde posities in te nemen in de coins waar jij in gelooft. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van de zogenaamde dollar-cost-averaging methode waarbij er bijvoorbeeld maandelijks voor een vast bedrag in bepaalde coins wordt geïnvesteerd

Het gevolg hiervan is dat je niet langer ten volle zal worden blootgesteld aan het koersrisico, maar dat er sprake wordt van een GAK of gemiddelde aankoopprijs. Wanneer je dan je posities aanhoudt en bijvoorbeeld automatische verkooporders instelt voor tijdens een aankomende bullmarkt kan je op deze manier vaak genieten van een zeer aantrekkelijk rendement.

Neem op tijd actie

In ieder geval mag het duidelijk zijn, wacht niet tot het daadwerkelijk aanbreken van een nieuwe bullrun vooraleer actie te ondernemen. Vaak is hetgeen je voorafgaand aan een nieuwe bullrun onderneemt namelijk zomaar even nog belangrijker.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin