Hoeveel rendement kan je jaarlijks behalen met crypto?

Hoeveel rendement jaarlijks crypto
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

De cryptomarkt staat erom bekend een bijzonder volatiele markt te zijn. Zoveel is zeker. Deze volatiliteit kan een doorn in het oog zijn van crypto enthousiastelingen, maar daarnaast kan ze ook zeker in hun voordeel uitdraaien. Het is namelijk ook deze volatiliteit die finaal verantwoordelijk zal zijn voor de rendementen die gerealiseerd kunnen worden. Een belangrijke vraag die veel gebruikers van crypto zich in de praktijk stellen heeft te maken met de hoeveelheid aan rendement die ze op jaarbasis kunnen behalen met hun crypto investeringen. Geldt dat ook voor jou? Dan is het doornemen van de informatie die je hieronder aantreft zeker een aanrader te noemen.

Wees je bewust van het actuele rendement van je portefeuille

Voor het overgrote merendeel van de mensen die de informatie op deze pagina zullen lezen geldt uiteraard dat ze reeds over een bepaalde portefeuille met crypto beschikken. Dat betekent dat er met die portefeuille ook al een specifiek rendement wordt gerealiseerd. In eerste instantie is het altijd van belang om je bewust te zijn van dat rendement evenals van de manier waarop dat rendement tot stand komt. Stel jezelf daarbij zeker de volgende vragen:

  • Welke projecten zijn verantwoordelijk voor het belangrijkste gedeelte van het rendement?
  • Welke projecten uit de portefeuille presteren ondermaats?
  • Hoeveel risico loop je om tot het gerealiseerde rendement te kunnen komen?

De bovenstaande drie vragen en uiteraard vooral de antwoorden die erop worden gegeven zijn van cruciaal belang. Alleen wanneer je over een goed inzicht beschikt in de rendementen die reeds worden gerealiseerd is het namelijk mogelijk om deze te optimaliseren. 

Draait je portefeuille momenteel een jaarlijks rendement van 12 procent? Dan zijn er wellicht ook kansen om dat rendement richting bijvoorbeeld 15 procent of meer te trekken. Het liquideren van slecht presterende of renderende projecten speelt op dat vlak echter een cruciale rol.

Stakingopbrengsten bij Bitvavo
Stakingopbrengsten bij Bitvavo

Zorg ervoor dat je niet in een scam project trapt!

Het rendement van menig crypto investeerder is door de jaren heen bijzonder hard gefnuikt geweest. Voor menig aantal van deze investeerders geldt namelijk dat men in een zogenaamde scam is getrapt. Het gaat daarbij om een project welke specifiek werd opgezet met als doel om geld in te zamelen om vervolgens richting zonnigere (of andere) oorden te vertrekken. 

Wanneer je in een dergelijke val trapt spreekt het voor zich dat je potentieel rendement daardoor meteen behoorlijk onder druk kan komen te staan. Voordat je gaat investeren in een bepaald project is het dan ook in de praktijk altijd van cruciaal belang om grondig je onderzoek te doen. Wees je in ieder geval op z’n minst altijd bewust van de mensen die achter het project schuilgaan.

Zorg ervoor dat je tokens te allen tijde geld opleveren

Het rendement van zeer veel investeerders in crypto wordt in de praktijk danig gefnuikt door het feit dat tokens die geparkeerd staan geen geld opleveren. Nochtans biedt de cryptomarkt vandaag de dag heel wat interessante mogelijkheden om bijvoorbeeld passieve inkomstenstromen op te kunnen zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan mogelijkheden die bestaan zoals:

Vroeger was het zo dat lange termijn investeerders over zo goed als geen mogelijkheden beschikten om hun geparkeerde tokens te laten renderen. Dit uiteraard met uitzondering van de meerwaarde op de koers die mogelijks gerealiseerd kon worden. Vandaag de dag moet het gezegd dat er heel wat meer mogelijkheden bestaan om rendementen te realiseren op geparkeerde tokens. 

Let wel, wanneer je daarvoor je tokens moet onderbrengen bij een specifieke partij zonder dat je daarbij over de private key beschikt gaat dit uiteraard altijd gepaard met de nodige nadelen. Dit is wel een belangrijk gegeven waar je in de praktijk zeker bij stil zal willen blijven staan.

Vergelijk de rendementen bij verschillende partijen

De marktomstandigheden zijn in de praktijk uiteraard voor een aanzienlijk bepalend voor het mogelijke rendement dat je kan realiseren. Dat is echter zeker niet alles. Ook wanneer er sprake is van een heuse bullmarkt is het namelijk in de praktijk zo dat er door heel wat mensen aanzienlijke verliezen worden geleden. Hoe komt dat precies? Doordat vaak mogelijke rendementen bij verschillende partijen niet of onvoldoende ten opzichte van elkaar worden afgewogen.

Uiteraard spreekt het voor zich dat je het rendement dat je kan behalen altijd in lijn moet zien met het risico dat je loopt. Te allen tijde is het van cruciaal belang om geen risico’s te lopen door bijvoorbeeld je tokens onder te brengen bij een partij die bekend staat om haar dubieuze reputatie. 

Toch, door bijvoorbeeld de mogelijke staking gerelateerde opbrengsten bij verschillende partijen onder de loep te nemen en tegenover elkaar af te wegen zal je finaal naar alle waarschijnlijkheid reeds een aardige meerwaarde op je standaard rendement kunnen realiseren. Het spreekt voor zich dat dit in de praktijk alleen maar zeer mooi meegenomen is.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 360+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin