Wat is de impact van regularisatie op toekomst van crypto?

toekomst crypto regularisatie
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Op moment van schrijven geldt dat de cryptomarkt eigenlijk nog behoorlijk in de kinderschoenen staat. Heel wat (vermeende) experten spreken dit echter tegen en stellen dat mensen of partijen die nog niet zijn ingestapt de boot eigenlijk hebben gemist. We gaan zeker niet zeggen dat hier geen enkele bron van waarheid in schuilt, maar het is wel zo dat de cryptomarkt in de komende jaren gegarandeerd nog een grote evolutie zal (moeten) doormaken. Op moment van schrijven is het bijvoorbeeld zo dat er nog geen sprake is van een (eenduidige) regularisatie van deze markt. Verschillende landen hebben wel bepaalde regels en wetten aangenomen met betrekking tot crypto, maar er is beslist geen sprake van een sluitend akkoord. Welke impact zou een dergelijk akkoord kunnen hebben op de toekomst van crypto? Dat is precies wat we op deze pagina voor je uitzoeken!

Zal regularisatie per definitie slecht zijn voor de cryptomarkt?

In eerste instantie geldt voor heel wat crypto enthousiastelingen dat ze een beetje tegen het doorvoeren van regularisatie opzien. Zij zijn namelijk van mening dat dit eigenlijk alleen maar slecht zal doen voor de markt. Is dat echter wel correct? Volgens ons niet. Zolang er geen sprake is van een duidelijke regularisatie kan het met de markt eigenlijk nog alle richtingen uit. Dat betekent dat ze  een goede koers kan varen, maar ook dat er sprake kan zijn van negatieve ontwikkelingen. Van zodra er voor wat de regularisatie betreft sprake is van duidelijkheid valt die onzekere factor weg. Dat op zich kan in de praktijk een ongelofelijk groot en belangrijk verschil betekenen.

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat regularisatie in de praktijk beslist niet meteen af hoeft te worden gedaan als iets slechts, in tegendeel. Voor elke welvarende markt geldt dat ze op een bepaald moment enige vorm van regularisatie heeft gezien. De kans is dan ook ongelofelijk groot dat deze er op een bepaald moment ook voor de cryptomarkt zal komen. Dat regularisatie zal inhouden dat cryptocurrencies worden verboden lijkt nagenoeg onmogelijk. Sowieso zou het voor wethouders zeer moeilijk worden om het gebruik van crypto aan banden te leggen omwille van het decentrale karakter waar de blockchaintechnologie over beschikt.

Hoe kan regularisatie de cryptomarkt negatief beïnvloeden?

De regularisatie die op moment van schrijven gedeeltelijk werd doorgevoerd in landen zoals China en India heeft gezorgd voor een voornamelijk negatieve ondertoon. Dat is ook normaal. Deze regularisatie zorgde er onder meer voor dat bijvoorbeeld mining farms de deuren moesten sluiten of zich genoodzaakt zagen om te verhuizen. Daarnaast is het zo dat regularisatie er ook voor zal zorgen dat de KYC of zogenaamde ‘Know Your Customer’ procedure alleen maar nog meer zal worden aangescherpt. 

Het gevolg hiervan is uiteraard dat overheden een transparante inkijk zullen krijgen in jouw holdings evenals de rendementen die je daarmee behaalt. Het spreekt dan ook voor zich dat het nog eenvoudiger zal worden als tegenwoordig reeds het geval is om hier bepaalde belastingen op te gaan heffen. Het spreekt voor zich dat veel mensen hier niet bepaald voor staan te springen.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Conclusie; regularisatie zou zomaar een zege kunnen zijn voor de cryptomarkt

Bovenstaande heeft duidelijk gemaakt dat er zeker een aantal risico’s verbonden zijn aan het regulariseren van de cryptomarkt. Dit gezegd hebbende is de kans in de praktijk significant groter dat er daardoor net een meerwaarde voor de markt in haar totaliteit zal worden gerealiseerd. Dat zal niet in het minst het gevolg zijn van het feit dat er een duidelijk werkvlak zal bestaan voor alle ondernemingen die zich bezig willen gaan houden met blockchaintechnologie en / of cryptovaluta’s. Op moment van schrijven is er van een dergelijk, sluitend werkvlak in haast geen enkel land sprake.

Van zodra er sprake is van regularisatie opent dit in de praktijk eveneens de weg voor bijvoorbeeld overheden om met een eigen digitale valuta op de proppen te komen. Ook voor banken of andere financiële instellingen wordt dat mogelijk gemaakt. Dit gezegd hebbende, van zodra deze controlerende organen ervoor zullen kiezen om een eigen digitale valuta te lanceren spreekt het voor zich dat dit als gevolg zal hebben dat er van het gedecentraliseerde karakter nagenoeg geen sprake meer zal zijn. In ieder geval, regularisatie hoeft in de praktijk beslist geen (uitsluitend) negatieve impact te hebben op de cryptomarkt en de toekomst waarover ze beschikt.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Meer over....Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin