Indirect investeren in goud met crypto doe je zo!

indirect investeren in goud met crypto
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Sinds jaar en dag zweren ongelofelijk veel investeerders erbij om een gedeelte van hun vermogen te investeren in edelmetalen. In het bijzonder goud wordt door heel wat mensen sterk geprefereerd. Dat is in het bijzonder het gevolg van het feit dat dit waardevolle edelmetaal in het verleden het hoofd boven water heeft weten te houden tijdens elke donkere periode. Niet alleen tijdens economische, maar ook tijdens geopolitieke crisissen is gebleken dat in goud een veilige haven kan worden gevonden. Diezelfde zekerheid willen ook mensen die investeren in crypto, maar is dat wel mogelijk? Jazeker. Indirect investeren in goud door middel van crypto is zonder probleem mogelijk. Hoe je dat nu precies voor mekaar krijgt laten we je graag ontdekken op deze pagina.

Waarom zou je blootstelling willen hebben aan goud?

Voor ontzettend veel mensen die vertrouwen hebben in de cryptomarkt geldt dat ze maar weinig geloof meer hechten in een rooskleurige toekomst voor fiat-geld zoals onze eigen euro of de Amerikaanse dollar. Dat zorgt ervoor dat men vooral kijkt in de richting van alternatieve assets. 

Niet zelden wordt er in economisch onzekere tijden sterk gekeken in de richting van bijvoorbeeld zilver en goud. Zelfs tijdens de meest donkere bladzijden uit onze geschiedenis blijkt dat deze edelmetalen hun waarde altijd blijven behouden. Niet zelden worden ze zelfs in bijvoorbeeld tijden van oorlog ook echt gebruikt als betaalmiddel. Investeren in goud kan zowel fysiek als op papier. Zelfs binnen de cryptomarkt dienen er zich op dit vlak enkele mogelijkheden aan.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Hoe interessant zijn cryptomunten die gedekt zijn door goud?

Het spreekt voor zich dat we niet alle cryptomunten die zijn gedekt door goud over dezelfde kam kunnen scheren. Daarvoor zijn er wel degelijke bepaalde structurele verschillen aanwezig tussen deze verschillende assets. Voor heel wat mensen geldt dat ze zich toch een beetje de vraag stellen of het nu eigenlijk wel nodig is om crypto te bezitten die is gedekt door goud. Kan je er dan niet beter voor kiezen om bijvoorbeeld gewoon gouden munten of bars te kopen? Dat zou je natuurlijk kunnen doen, alleen dien je dan rekening te houden met:

  • Een stevig budget voor het kopen van het fysieke goud;
  • Het significante veiligheidsrisico voor verlies of diefstal;

Bovenstaande nadelen kunnen het hoofd worden geboden door ervoor te kiezen om een bepaald stukje van je vermogen te investeren in één van de verschillende cryptomunten op de markt die door goud worden gedekt. Op die manier hoef je geen super beveiligde opslaglocatie te voorzien die handenvol geld kost en dus knaagt aan je (potentiële) rendement. Je moet er uiteraard wel rekening mee houden dat je, je crypto onderbrengt bij een betrouwbare partij. Dat spreekt echter voor zich.

Digitale valuta’s gedekt door goud zijn niet nieuw

Het lijkt er in eerste instantie misschien naar uit te zien dat een digitale valuta die wordt gedekt door goud iets vrij nieuw is. Dat is echter helemaal niet zo. Veel mensen weten het niet, maar reeds in het jaar 1995 werd het zogenaamde E-Gold op de wereld losgelaten. 

Tot op moment van schrijven wordt deze munt omschreven als de eerste digitale munt die door goud werd gedekt. Op het hoogtepunt werd er door miljoenen mensen verspreid over de wereld van deze munt gebruik gemaakt. Op een zeker ogenblik werd er echter voor gekozen om de stekker uit het project te trekken. 

Toen Bitcoin en daarmee ook blockchain technologie werd geïntroduceerd werd er al snel terug gewerkt aan de lancering van een digitale valuta die (volledig) werd gedekt door goud. Zo geschiedde het ook.

Met welke cryptomunten kan je indirect investeren in goud?

Wil je graag investeren in één of meerdere cryptomunten die worden gedekt door goud? Dan is het mogelijk om een keuze te maken uit verschillende projecten die op de cryptomarkt zijn terug te vinden. Je kan hierbij concreet denken aan projecten als:

  • PAX Gold;
  • Tether Gold;

Bovenstaande zijn op moment van schrijven de twee populairste projecten voor mensen die via crypto willen investeren in goud. In het bijzonder deze eerste geniet een vrij stevige populariteit. De zogenaamde Paxos Trusted Company heeft diverse Paxos Standard Tokens op de markt gebracht. Eén van deze tokens luistert naar de naam PAX Gold. Belangrijk om te weten is dat deze token is gereguleerd. 

Dit betekent dat ze de goedkeuring heeft gekregen van het New York Department of Financial Services. Ook de SEC die bekend staat omwille van de oorlog die ze voert met onder meer Ripple heeft deze token haar goedkeuring gegeven. Dat betekent dat je als investeerder toch kan rekenen op een niet onaanzienlijke zekerheid. Voor iedereen die graag indirect in goud wil investeren of beleggen kan de Paxos Gold token dan ook zeker het overwegen waard zijn.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin