Hoe je inkomsten uit crypto staking maximaliseren?

crypto staking winsten maximaliseren
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Passief inkomen verdienen is ongelofelijk interessant. Sterker nog, verschillende van ’s werelds meest gerenommeerde financiële experten zijn het er met elkaar over eens dat een passief inkomen zomaar de weg naar rijkdom kan betekenen. Het mooie van passief inkomen is dat je er zoals de naam reeds laat vermoeden helemaal niets voor hoeft te doen… althans dat is niet helemaal waar. Je moet er één keer wat tijd of geld voor investeren waarna je vervolgens blijvend kan rekenen op een bepaald (extra) inkomen. Eén van de manieren om dit te doen is door het staken van cryptocurrencies. In de praktijk blijkt echter dat heel wat mensen dit niet helemaal goed aanpakken. Benieuwd hoe je jouw crypto staking inkomsten kan maximaliseren? Lees dan vooral snel verder!

Wat is crypto staking precies?

Laat ons eerst nog even kort toelichten wat crypto staking nu precies is. Op het moment dat je ervoor kiest om een zogenaamde Proof of Stake coin te kopen zal je kunnen vaststellen dat je met die coin staking rewards kan ontvangen. Deze rewards zijn eigenlijk vergelijkbaar met het dividend op aandelen. Je wordt dus eigenlijk beloond om de coins vast te houden. Hoe meer coins je in bezit hebt en dus gaat staken, des te hoger de opbrengsten zullen komen te liggen. Gaandeweg zou je dus kunnen stellen dat je passief inkomen alleen maar groter en groter zal worden.

Vandaag de dag is het zo dat je niet alleen maar bent aangewezen op Proof of Stake coins. Zo is het bijvoorbeeld tegenwoordig ook mogelijk om je Bitcoin holdings te staken. Hoezo? Dat kan toch helemaal niet? Toch wel. Niet alleen crypto exchanges, maar ook verschillende brokers maken het mogelijk om jouw hoeveelheid Bitcoin te staken en zo periodieke, passieve inkomsten te realiseren. Ook hiervoor geldt dat je simpelweg wordt beloond om houder te zijn van de token(s).

Crypto staken?

Bitvavo

💶 Stake 24 coins tot ≈ 15.00%
🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Coinmerce

💶 Stake 13 coins tot ≈ 5.00%
🎁 Verhandel 300+ munten + AI Bots

Vergelijk de opbrengsten bij verschillende partijen

Crypto staking is op moment van schrijven nog nooit eerder zo populair geweest. Zelfs steeds meer en meer grote partijen trachten op deze manier een betrouwbare, passieve inkomstenstroom te realiseren… niet zelden met succes. Voordat jij bij een bepaalde partij gaat staken is het echter van belang om je bewust te zijn van een aantal belangrijke aandachtspunten, namelijk:

  1. Het rendement dat je kan maken verschilt per aanbieder;
  2. De mogelijkheden om te staken zijn afhankelijk van de partij in kwestie;

Bovenstaande twee factoren zorgen er in de praktijk voor dat je er altijd rekening mee moet houden dat het de moeite waard is om verschillende potentiële partijen tegenover elkaar af te wegen. Daarbij is het mogelijks ook interessant om te overwegen om gebruik te maken van een zogenaamd DeFi-platform. In dat geval ga je als het ware jouw tokens uitlenen aan het platform in ruil voor een (vaak significante) opbrengst. Ook dit kan een te overwegen optie zijn voor veel mensen.

Bewaak de waarde van je initiële investering

In het merendeel van de gevallen komt de focus van mensen die aan crypto staking doen in de praktijk te liggen op de rendementen die ze daarmee kunnen behalen. Dat is natuurlijk niet meer dan logisch, maar toch moet je zeker ook even verder kijken dan dat. 

Neem nu bijvoorbeeld de partij waarbij je gaat staken. De partij die je de hoogste opbrengst aanbiedt hoeft zeker niet ook de meest betrouwbare te zijn, in tegendeel. Je bent niets met een hoge opbrengst wanneer je op een bepaalde dag wakker wordt om vast te moeten stellen dat al je tokens in rook zijn opgegaan. Bewaak dus altijd goed je initiële investering en kies voor een betrouwbare partij om bij te staken.

Vergeet ook de periodieke rendementen niet te bewaken

Natuurlijk moet je toezien op het schermen van je initiële investering. Dat is echter niet alles. Daarnaast spreekt het immers voor zich dat je ook graag je periodieke rendementen zal willen bewaken. Dit doe je op verschillende manieren, namelijk:

  • Stake coins met een zo hoog mogelijke opbrengst;
  • Kies voor tokens die een relatief stabiele waarde hebben;
  • Overweeg om je tokens langdurig vast te zetten;

In het bijzonder deze laatste kan een belangrijk punt zijn om te overwegen. Heel wat mensen houden bepaalde tokens jaren vast terwijl ze nooit echt kunnen rekenen op een optimaal rendement. Dit omdat ze bijvoorbeeld kiezen voor flexibele staking. 

Ondanks het feit dat dit als voordeel met zich meebrengt dat je altijd je tokens kan verkopen kan het in bepaalde situaties toch interessanter zijn om te kiezen voor fixed staking. Let wel, hou er rekening mee dat je gedurende deze periode de tokens die je staked uiteraard niet kan verkopen.

Crypto staken?

Bitvavo

💶 Stake 24 coins tot ≈ 15.00%
🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Coinmerce

💶 Stake 13 coins tot ≈ 5.00%
🎁 Verhandel 300+ munten + AI Bots

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin