Waarom investeren in een exchange coin zoals Binance Coin?

exchange coin
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Exchange coins zoals bijvoorbeeld Binance Coin (BNB) genieten tegenwoordig een niet onaanzienlijke populariteit. Dat is het gevolg van het feit dat ze heel wat interessante mogelijkheden en voordelen met zich meebrengen. Overweeg jij ook een investering in een exchange coin zoals bijvoorbeeld de BNB-token? Verdiep je dan zeker eerst even in de onderstaande informatie!

Welke exchange coins bestaan er allemaal?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar welke exchange coins er allemaal bestaan. In de titel en de inleiding van dit blogartikel hebben we het natuurlijk reeds uitgebreid gehad over Binance Coin. Dit is het gevolg van het feit dat deze door experten vaak wordt bestempeld als de meest interessante exchange token die er op moment van schrijven op de markt zijn terug te vinden. 

Waarom dat nu precies het geval is wordt later op deze pagina nog duidelijk gemaakt. Het is echter zo dat er buiten Binance Coin ook nog heel wat andere exchange tokens bestaan die het overwegen waard kunnen zijn. We kunnen wat dit betreft dan denken aan mogelijkheden zoals:

  • KuCoin Shares (KCS);
  • Huobi Tokens (HT);
  • Crypto.com token (CRO);
  • OKEx Token (OKB).

Extra financiële middelen

Bovenstaande voorbeelden zijn nog lang niet alles. Voor heel wat exchanges wordt het uitgeven van een eigen token aanzien als een interessante mogelijkheid om in één klap verschillende voordelen te kunnen realiseren. In eerste instantie kan men op deze manier namelijk extra financiële middelen aantrekken. Tegelijkertijd weet men echter ook dat op deze manier het platform (extra) in de kijker kan worden geplaatst. 

In principe zijn er dus heel wat interessante voordelen verbonden aan het lanceren van een eigen token als exchange. Ook voor jou als investeerder kan een dergelijke token behoorlijk wat interessante voordelen met zich meebrengen, al zijn er ook risico’s aan verbonden.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Wat maakt investeren in exchange tokens potentieel interessant?

Voor het merendeel van de mensen die ervoor kiezen om te gaan investeren in cryptocurrencies geldt uiteraard dat ze in eerste instantie vooral kijken in de richting van namen zoals Bitcoin en Ethereum. Gelet op de invloed van deze cryptocurencies is dat uiteraard helemaal niet zo verwonderlijk. 

Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er zich ook nog andere opportuniteiten aandienen binnen de cryptomarkt. Neem nu bijvoorbeeld Binance Coin (BNB). Als token van één van de grootste exchanges wereldwijd kan deze cryptovaluta rekenen op heel wat interesse. Dit niet alleen omwille van haar connectie met Binance, maar ook omwille van de vele voordelen die eraan verbonden zijn. Concreet kan je bij de BNB-token dan ook rekenen op deze voordelen:

  1. Het is mogelijk om BNB te staken voor het verkrijgen van een passief inkomen;
  2. Als houder van BNB-tokens kan je rekenen op lagere transactiekosten;
  3. De waarde van BNB fluctueert waardoor je op die manier (extra) rendement kan boeken;

Voor heel wat cryptomunten geldt dat je eigenlijk moet wachten tot het moment van verkoop is aangebroken voordat je er een bepaald rendement mee kan behalen. Dat geldt dus niet voor bijvoorbeeld de BNB-token. Zolang je houder bent van de munt kan je (periodiek) aanspraak maken op bepaalde voordelen. Dat is natuurlijk zeer mooi meegenomen.

Zijn er ook risico’s verbonden aan investeren in exchange tokens?

Het spreekt voor zich dat er zeker niet alleen maar voordelen zijn verbonden aan investeren in exchange tokens. Er zijn dan ook beslist een aantal risico’s waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie geldt voor een exchange token dat ze zoals de naam reeds aangeeft natuurlijk sterk is gelieerd aan de exchange die ze heeft uitgegeven. Dit betekent op zich niet dat je verplicht bent om de token aan te houden op de exchange zelf. 

Lees ook: risico’s BNB token

Je zou er bijvoorbeeld ook perfect voor kunnen kiezen om een gedeelte van je holdings bijvoorbeeld weg te zetten op een Ledger of een Trezor indien deze ondersteuning bieden voor de token in kwestie. Dit kan er echter wel voor zorgen dat je bepaalde voordelen aan je neus voorbij ziet gaan. De korting op de transactiekosten die je kan krijgen als houder van BNB ontvang je bijvoorbeeld alleen wanneer de tokens op het platform zelf staan. Dat geldt ook voor de stakingopbrengsten die je op deze manier kan ontvangen.

Binance is al eens slachtoffer geweest van een hack
Binance is al eens slachtoffer geweest van een hack

Problemen bij de exchange zelf

Een van de belangrijkste risico’s bij exchange tokens is dat de uitgevende exchange problemen kan ondervinden. Bijvoorbeeld als de exchange wordt gehackt of in financiële problemen raakt, kan dit leiden tot een aanzienlijke waardedaling van de tokens. Dit benadrukt het belang van aandacht voor dit punt bij het beleggen in exchange tokens. Een goed voorbeeld hiervan is de FTT Token van FTX, die aanzienlijk in waarde is gedaald door de problemen bij FTX. Door goed te diversificeren in diverse utility tokens, kun je mogelijke klappen opvangen. 

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking MogelijkhedenOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin