Hoe nu al investeren in de Metaverse? Zo doe je dat!

investeren in metaverse
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

Er is reeds behoorlijk wat gezegd en geschreven over de zogenaamde Metaverse. Zoals eigenlijk steeds het geval is wanneer er iets nieuws op de wereld wordt losgelaten kan er worden vastgesteld dat ook de Metaverse zowel voor- als tegenstanders heeft. Voor heel wat beleggers geldt echter dat zij er vooral nieuwe kansen in zien om een aantrekkelijk rendement te kunnen realiseren… en dat is niet meer dan terecht. Deze gloednieuwe, virtuele leefwereld heeft het potentieel om ongelofelijk groot te worden. Dit biedt dus zeker ook kansen voor investeerders. Wil jij nu reeds graag als één van de eerste partijen investeren in ondernemingen die gelinkt zijn aan de Metaverse? Dan is het zonder meer de moeite waard om je even in de informatie te verdiepen die je hieronder aantreft.

De Metaverse is niet zo nieuw als je denkt

Het lijkt er naar uit te zien dat de Metaverse een nieuw hersenspinsel is van Facebook-CEO Mark Zuckerberg. Sinds de bekendmaking dat het bedrijf achter de social media website haar naam veranderde in Meta is de interesse in de virtuele wereld in ieder geval sterk gegroeid. Toch is het helemaal niet zo dat de Metaverse iets gloednieuws is, in tegendeel. De kans is dan ook vrij groot dat je al eens hebt gehoord over ‘Roblox’. Het bedrijf lanceerde eerder reeds een indrukwekkende virtuele wereld waar reeds tal van exclusieve evenementen in hebben plaatsgevonden.

Het bekende modehuis Gucci koos er bijvoorbeeld voor om haar gloednieuwe tas exclusief te lanceren in de virtuele wereld van Roblox. Deze onderneming maakt dan ook duidelijk dat de Metaverse helemaal geen toekomstmuziek meer is, maar nu al bestaat. De inkomsten van Roblox komen voort uit de verkoop van virtuele valuta in haar videogames. Deze games kunnen dagelijks rekenen op zomaar even 43,2 miljoen actieve gebruikers. Bovendien raakte eerder bekend dat het bedrijf Roblox Guilded had aangekocht. Het gaat hierbij om een platform dat meerdere gaming communities met elkaar weet te verbinden. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Roblox nu reeds op moment van schrijven een absolute top speler is voor wat de Metaverse betreft.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Microsoft; is en blijft één van 's werelds beste tech aandelen

Wie technologie zegt denkt nagenoeg instant aan het Amerikaanse bedrijf Microsoft. Ook zij heeft dan ook beslist niet stilgezeten en heeft reeds verschillende acties ondernomen om in te kunnen spelen op de Metaverse. Een recent bedrijfsevenement maakte bijvoorbeeld duidelijk dat er een flink aantal nieuwe producten werden ontwikkeld door het bedrijf om te integreren in de veelgebruikte softwaretools voor bedrijven.

Denk hierbij niet alleen aan Teams, maar ook aan 365-softwaresuite. Gebruikers zullen straks over de mogelijkheid beschikken om met hun avatar deel te nemen aan niet alleen videovergaderingen, daarnaast zullen ze er ook mee samen kunnen werken in virtuele kantoorruimtes. Bovendien spreekt het voor zich dat Microsoft nog over een extra grote troef beschikt dankzij haar Xbox-spelconsole. Deze maakt het voor online gamers immers perfect mogelijk om elkaar te kunnen ontmoeten in de virtuele werelden.

Voor heel wat bedrijven die nog maar net beginnen kijken naar de Metaverse, waaronder dus ook Meta, geldt dat ze nog compleet van nul af aan moeten beginnen met bouwen. Dat geldt niet voor Microsoft. Zij kan immers gewoon verder bouwen op haar reeds bestaande tools. Dat zorgt ervoor dat ze logischerwijs over een enorme voorsprong beschikt op de concurrentie.

Meta en andere relevante Metaverse bedrijven

Uiteraard spreekt het voor zich dat we niet moeten onderschatten welke enorme impact het bedrijf Meta kan hebben op de vormgeving van de Metaverse. Facebook is en blijft ’s werelds grootste en populairste social media netwerk wat ervoor zorgt dat Meta reeds over een ongelofelijk “klantenbestand” beschikt evenals een schat aan waardevolle informatie die het kan inzetten in de strijd met de concurrentie. Het is en blijft echter vooral uitkijken naar de manier waarop Meta haar eigen Metaverse tot stand zal willen laten komen en welke mogelijkheden het allemaal zal bieden.

Het spreekt voor zich dat je op de crypto trend van de Metaverse tot slot ook nog kan inspelen door te gaan investeren in andere gerelateerde bedrijven. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld maar eens aan de bekende maker van grafische kaarten Nvidia. Haar halfgeleiders en chips zijn van essentieel belang voor servers en computers. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook 2D en 3D technologie een zeer belangrijke rol zal gaan vervullen. Zonder valt er namelijk niet zoveel te beleven in de Metaverse. 

Hierop inspelen is onder meer mogelijk door te kijken naar het bedrijf Autodesk. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, voor beleggers die nu reeds willen inspelen op de toekomstige groei van de Metaverse liggen er zeker en vast enkele potentieel interessante mogelijkheden voor het grijpen. En dan zouden we bijna vergeten te melden dat ook in cryptoland er volop mogelijkheden zijn om te investeren in zogenoemde Metaverse cryptomunten

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin