Koers GALA steeg in afgelopen week 200% door meer interesse

Gala games

Waar veel altcoins de negatieve koers van de Bitcoin volgden, bleven een aantal altcoins toch in waarde stijgen. Een opvallende stijging was vooral te vinden in de koers van cryptomunt GALA. Bitcoin wordt gezien als de koning van de cryptocurrency. Dat betekent dat als de waarde van die munt daalt, de meeste andere altcoins ook onderuitgaan. Sommige waardes zijn behoorlijk gezakt ten opzichte van het hoogste punt. Toch geldt dat niet voor cryptomunt GALA. Deze munt is de afgelopen week meer dan 200 procent in waarde gestegen. Dat is niet volledig zonder reden.

Meer interesse is games en NFT’s

De waarde van GALA neemt steeds meer toe. Daarmee staat de waarde op nu bijna 38 dollarcent per crypto. Dat terwijl aan het begin van de maand nog op 9 dollarcent per munt stond. Daarmee is de waarde van GALA verviervoudigd. Dat is opvallend, want de meeste andere altcoins gingen de Bitcoin achterna en daalden juist fors in waarde. Daarom kan het voor kenners interessant zijn om te weten waarom GALA dan wel zo hard stijgt.

Dat heeft te maken met verschillende factoren. Ten eerste is GALA een blockchain project dat vooral binnen de gamingsector erg populair is. Daarnaast heeft de blockchain de beschikking over niet-inwisselbare tokens, non-fungible tokens. Dit is wat we NFT’s noemen. Het platform is ontwikkeld door een medeoprichter van Zynga. Zynga kennen we als een bedrijf dat verschillende games ontwikkeld en momenteel een waarde van 8 miljard Amerikaanse dollar heeft.

bitvavo

€1000 Bonus!

Ontvang vandaag €1000 crypto welkomstbonus van Bitvavo. Mis het niet…

pijl

Zynga, de grote speler achter GALA

Het is dankzij de link met Zynga mogelijk om games te bouwen binnen de blockchain van GALA. Daardoor is het gebruik van GALA heel anders dan het geval is bij meeste andere blockchains. Daarnaast kunnen de gebruikers van het GALA platform ook games spelen. Daarbij zitten een aantal namen die zeer populair zijn: Spider Tanks, Mirandus en Fortified. Juist naar deze games en het gebruik van non-fungible tokens is de vraag aanzienlijk toegenomen. Dat komt ook de waarde van de munt ten goede.

Gamen met GALA

GALA is een native token. Dat betekent dat de token gebruikt wordt op een eigen netwerk. Dit netwerk noemen we de GALAChain. Op dit netwerk zijn meerdere games en NFT’s terug te vinden. NFT’s zijn in de cryptowereld bij alle altcoins zeer populair, maar bij GALA is een sterke toenemende vraag naar deze non-fungible tokens te zien. Dat komt vooral doordat deze tokens met regelmaat worden uitgebracht.

GALA speelt meestal in op de seizoenen van het jaar. Zo werd er eerder een modulaire NFT met Halloween-thema uitgebracht, waar meteen veel vraag naar was. Op die manier is er sprake van een gamificatie van non-fungible tokens. Ze zijn bovendien door het beperkte seizoen maar kort beschikbaar, waarna ze weer verdwijnen. Daardoor zijn er meer gebruikers van de cryptomunt die deze niet-inwisselbare tokens aanschaffen.

Gamen met Gala
Gamen met GALA

Trendsetter

De stijging van de koers van GALA heeft dus te maken met de toenemende interesse van investeerders. Steeds meer investeerders zien een toekomst in gedecentraliseerde games, zoals bijvoorbeeld de games op de GALAChain. Daarnaast zijn NFT’s in het algemeen razend populair. Doordat GALA de NFT’s maar kortstondig uitgeeft, ontstaat er een run op de tokens om te verzamelen. Daarnaast heeft Facebook onlangs de naam naar Meta veranderd. Daarmee wil het bedrijf aangeven dat het toekomst ziet in de metaverse. Deze kijk gaat GALA ook achterna, waardoor meer mensen die de metaverse als de toekomst zien in de munt hebben geïnvesteerd.

Juist door deze factoren is de munt een echte trendsetter geworden binnen de sector. Daardoor ontstaat er al een behoorlijke kapitalisatie. Dat is opvallend, want deze blockchainonderneming bestaat nog niet heel lang en is ook nog relatief klein qua userbase. Toch heeft de munt nu al een market cap van ongeveer 2,6 miljard Amerikaanse dollar.

Meer aandacht voor decentralisatie

Er komt onder liefhebbers van gaming ook steeds meer aandacht voor gedecentraliseerde games zoals je die op de GALAChain vindt. Ook cryptofanaten zien de ruimte en potentie van de munt en besluiten daarom in GALA te investeren. Door de grote interesse op korte termijn zijn er al stevige prijsstijgingen van de munt waar te nemen. Het is nog niet helemaal duidelijk of de koers zich ook op langere termijn terugverdient, maar het lijkt erop dat de investering in GALA een goede manier is om geld te verdienen. In ieder geval is duidelijk dat de koers vooral afhankelijk is van de interesse en ontwikkeling van gedecentraliseerde games en NFT’s.

Gala node
GALA node

GALA node opzetten

GALA wordt dus een steeds belangrijkere cryptomunt. Daarom zijn er ook meer mensen geïnteresseerd in het genereren van een passief inkomen uit deze munt. Dat kan door een eigen GALA node op te zetten. Momenteel zijn er al meer dan 20.000 nodes wereldwijd beschikbaar. Het GALA Netwerk draait op de hulp van gebruikers. Gebruikers kunnen een eigen node opzetten. Daarvoor is geen krachtige computer nodig. Voor het opzetten van een node is een licentie nodig. Daarmee is het mogelijk om beloningen te krijgen voor het bijdragen aan het netwerk. Het opzetten van een GALA node is betrekkelijk eenvoudig wanneer je dit vergelijkt met het opzetten van andere nodes. 

Beloningen

Deze beloningen krijg je in de vorm van GALA cryptomunten, beperkt aangeboden NFT’s en manieren om het ecosysteem te laten groeien. Voor het gebruiken van een NODE heb je een GALA-account nodig en bestel je de licentie. Daarna huur je een VPS en installeer je de bestanden die nodig zijn om de node te laten draaien. Daarvoor heb je geen Windows nodig; het gebruik van het Linux besturingssysteem is gangbaar. Wanneer je node is aangesloten, ontvang je een passief inkomen als dank voor het bijdragen aan het project. Je krijgt je beloning iedere dag om 3.15 uur ’s nachts.

Een korte berekening: de aanschaf van een node kost ongeveer 38.500 dollar. Je krijgt tussen de 980 tot 1100 GALA per dag, per node. Als je dat keer de waarde van GALA doet, ontvang je ongeveer 370 dollar per dag. Dat is dus bijna 135.050 dollar op jaarbasis. 

Lees verder over...

Snel investeren in cryptovaluta?

Bekijk het gemak van onze favoriete website

bitcoin