Dé 10 laatste crypto trends die je echt niet mag missen

crypto trends
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto en online casino's.

De populariteit van alles wat met crypto te maken heeft is de afgelopen jaren waanzinnig gestegen. Het is alsof we een raket de hoogte in hebben zien gaan. De crypto reis duurt voort en we weten niet hoe het gaat eindigen. Steeds meer mensen van over de hele wereld tonen belangstelling voor digitaal geld. Internationale bedrijven zijn zich daar goed van bewust en proberen op allerlei manieren cryptocurrencies aan de man te brengen. Ze houden de laatste crypto trends nauwlettend in de gaten om op de markt in te spelen. Maar welke zijn dat? Dankzij ons hoef je daar niet lang naar te zoeken. Speciaal voor jou hebben wij dé 10 laatste crypto trends op een rijtje gezet die je echt niet mag missen.

Welke trends domineren momenteel de crypto markt?

De toenemende interesse in crypto heeft geleid tot de komst van allerlei nieuwe start-ups die gouden bergen beloven in de toekomst. Het aantal nieuwe crypto projecten en de bijbehorende beloftes is moeilijk bij te houden, maar wel heel intrigerend. Wie weet zit er tussen alle start-ups wel een nieuwe Ethereum of Bitcoin. Maar een nieuw project kan ook net zo goed faliekant mislukken en het is goed om je daar bewust van te zijn. Wil je weten hoe crypto er voor staat in 2022 en welke trends de markt gaan domineren? Lees dan snel verder!

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Laten we bij het begin beginnen: Wat zijn cryptocurrencies eigenlijk?

Laten we eens dieper duiken in de wereld van crypto. Ten eerste nemen we graag de betekenis van het fenomeen zelf onder de loep. Crypto is digitaal geld die je kunt versturen en ontvangen. Het heeft een schommelende waarde en je kunt het bewaren, versturen of ontvangen in een digitale portemonnee die we ook wel een ‘wallet’ noemen. Een groot voordeel van cryptocurrencies is dat je er vrij eenvoudig een betaling mee kunt doen naar iedereen over de hele wereld. 

Door de snelle en goedkope transactietijden en de veiligheid van het systeem trekt crypto de belangstelling van mensen die buiten de gebaande paden willen denken. Er is een steeds grotere groep die snelle, veilig een anonieme transacties willen zonder betrokkenheid van derde partijen. Bij een transactie met een cryptomunt is geen enkele bank, overheid of financiële instelling betrokken. Dit principe wordt ook wel ‘decentraal’ genoemd.

Meer vrijheid en privacy dan gedacht

Cryptocurrencies hebben de manier waarop mensen het reilen en zeilen in de financiële wereld zien voorgoed veranderd. We beseffen nu dat een betaling echt niet altijd gecontroleerd hoeft te worden door een bank of de overheid. Er is meer vrijheid en privacy mogelijk dan mensen ooit voor mogelijk hadden gehouden. Hoewel er risico’s aan het gebruik van cryptomunten verbonden zijn, zoals hackpogingen, gebruiken mensen deze relatief nieuwe technologie graag om anoniem betalingen te verrichten.  De identiteit van de verzender en ontvanger is namelijk niet zichtbaar en te achterhalen.

Lagere transactiekosten

Omdat er geen derde partij bij een transactie betrokken is, liggen de kosten van een (internationale) digitale transactie veel lager dan die bij een traditionele bank. Dit maakt crypto een interessante optie voor personen die zo goedkoop mogelijk willen betalen voor producten en diensten van over de hele wereld. 

Dit en het feit dat financiële instellingen op een zijspoor worden gezet heeft de populariteit van Bitcoin en andere cryptocurrencies tot grote hoogtes doen stijgen. Nu je weet wat crypto is en wat het voor de mensen en de markt betekent, is het tijd om ons te richten op de nieuwste crypto trends. Wedden dat ze je stuk voor stuk doen verbazen?

Trend 1: Crypto wordt steeds meer mainstream

De afgelopen jaren maakten cryptocurrencies een stormachtige ontwikkeling door. Steeds meer beroemde personen en influencers deden een investering en deelden hun financiële avonturen met een groot publiek. Op dit moment bevindt de belangstelling in crypto zich op een historisch hoogtepunt. Sterker nog: cryptomunten zoals Bitcoin zijn zoals men dat zo mooi zegt ‘the talk of the day’. We kunnen wel zeggen dat digitaal geld steeds meer mainstream wordt. 

Aan de andere kant is deze markt nog wel relatief jong. De oudste cryptomunt, Bitcoin, bestaat bijvoorbeeld nog maar sinds 2009. Crypto heeft nog een lange weg te gaan voordat het écht mainstream wordt. En we weten niet wat de toekomst in petto heeft. Maar de eerste belangrijke stappen zijn absoluut gezet en als het op populariteit aankomt is er zeker sprake van een momentum.

Trend 2: Web 3.0 wint terrein

De derde versie van het internet, oftewel Web 3.0, zal voor veel mensen in de hele wereld een revolutie in de web-ervaring teweegbrengen. Mensen die graag financiering willen vinden zonder afhankelijk te zijn van de steun van een grote instelling kunnen dat met Web 3.0. Veel kleine website hebben te maken met forse kosten voor servers om de website in de lucht te houden en te laten draaien. De komst van Web 3.0 brengt daar verandering in en dat is absoluut revolutionair te noemen.

Welke duurzame oplossing biedt Web 3.0?

Web 3.0 biedt voor veel mensen een duurzame oplossing. Hoe? Door nieuwe manieren te creëren om websites te financieren. Een van de belangrijkste kenmerken van web 3.0 is de uiterst goede infrastructuur. Als een website crasht, heeft dat geen invloed op lopende activiteiten en dat is natuurlijk een fijne gedachte. Een specifieke storing is vervelend, maar vormt geen probleem voor een website.  

De invoering van Web 3.0 zal de aanpasbaarheid van het internet aan cryptocurrencies verhogen. Sommige crypto’s, zoals Ethereum, Livepeer, Helium, die zich onder andere focussen op Internet of Things (IoT) en vele andere munten zullen de acceptatie van web 3.0 vergroten.

Web 3.0
Web 3.0 kan voor een revolutie zorgen

Trend 3: Er is steeds meer crypto wet- en regelgeving

Betekent crypto ‘vrijheid, blijheid’? Deels. Het decentrale aspect trekt absoluut veel mensen aan. Aan de andere kant kunnen we de potentiële risico’s van digitaal geld niet over het hoofd zien. Het is erg ingewikkeld en zo niet onmogelijk om precies te zien wat er tijdens een crypto transactie gebeurt.  

Omdat het buiten de wetten van de overheid of andere partijen valt, sturen mensen het geld naar wie ze maar willen zonder dat gegevens openbaar zijn. Dit principe klinkt veel mensen als muziek in de oren, maar heeft ook een duistere kant. Helaas worden sommige cryptocurrencies ook gebruikt  om criminele organisaties te financieren. Zulke dingen gebeuren gelukkig niet dagelijks, maar cryptomunten maken het wel gemakkelijker.

Hoe zit het met crypto wetgeving in Nederland?

Overheden van over de hele wereld steeds meer wetgeving in voor crypto. In Nederland moeten bedrijven die crypto diensten aanbieden zich bijvoorbeeld aanmelden bij de Nederlandsche Bank (DNB). Deze organisatie houdt de activiteiten van crypto brokers en exchanges nauwlettend in de gaten. Een van de bedrijven die geregistreerd staat bij DNB is Bitvavo.

Is meer wetgeving een goed of slecht teken?

Veel financieel deskundigen zien de toenemende crypto regelgeving als een goed teken om de crypto-industrie en haar gebruikers te beschermen. Elke aankondiging, positief of negatief heeft invloed op de prijs van digitale munten. Toch is het nodig om de informatiestroom in de cryptowereld, die dagelijks lijkt plaats te vinden zonder dat er iets bijgehouden wordt, te controleren. De vrijheid is altijd een groot goed én een van de risicofactoren voor crypto investeerder geweest. Nu er meer regelgeving tot stand komt zal de situatie voor crypto beleggers van over de hele wereld in bepaalde opzichten verbeteren.

Trend 4: De komst van de Bitcoin ETF

De zogeheten Bitcoin Exchanged Trade Fund (ETF) wint steeds meer aan populariteit. Daarbij beheert een fonds een speciale tracker die de Bitcoin koers volgt en bijhoudt. Het voordeel van een ETF is dat je er gespreid mee kunt beleggen. Naast crypto kun je bijvoorbeeld ook grondstoffen, aandelen en edelmetalen volgen. 

Aangezien je verschillende cryptomunten in één mandje stopt, is het een relatief veilige manier van beleggen. Er is sprake van een trend omdat steeds meer mensen de stap wagen en kiezen voor een ETF.

ProShares Bitcoin Strategy ETF

Op 19 oktober 2021 vond er een historische gebeurtenis op de crypto markt plaats. Die dag keurde de Securities and Exchange Commission (SEC) de allereerste Bitcoin ETF goed: ProShares Bitcoin Strategy ETF. De ETF van ProShares draagt de naam ‘BITO’. Niet iedere financieel deskundige is er echter over te spreken. Men ziet deze ETF vanwege de volatiliteit van de crypto markt als riskant voor crypto beleggers. Aan de ene kant valt daar wel iets voor te zeggen want de koersschommelingen van digitale munten zijn legendarisch. 

In 2021 wist Bitcoin een koerswaarde van meer dan 70.000 dollar te bereiken. Een bijzonder moment, maar dat gaf geen garanties want in 2022 daalde de waarde naar minder dan 30.000 dollar. Beleggers moeten dit jaar veel klappen incasseren, want veel cryptocurrencies zagen hun populariteit en prijs even sterk dalen.

Trend 5: Het gebruik van crypto als financieel hulpmiddel bij rampen

Actuele gebeurtenissen kunnen de cryptomarkt en haar toekomst aanzienlijk beïnvloeden, dat is inmiddels wel duidelijk. In 2022 zagen we de Russische invasie van Oekraïne. Deze gebeurtenis stond op de voorpagina van elke nieuwsbron, zowel fysiek als digitaal. Crypto speelde dan ook een belangrijke rol in het helpen van mensen in deze vreselijke tijden. Er werden tal van organisaties opgezet om de bevolking van Oekraïne van donaties te voorzien. En een aanzienlijk deel van deze donaties vond plaats in crypto. Sterker nog:

Coindesk meldde dat het land vor bijna 100 miljoen dollar aan crypto donaties ontving van over de hele wereld. Dat bedrag is waarschijnlijk al gestegen nu de oorlog voortduurt en het einde voorlopig nog niet in zicht is.

Crypto donaties
Crypto donaties

Crypto donaties in Oekraïne

Veel deskundigen voorspelden dat crypto een rol zou gaan spelen bij humanitaire hulp, en in 2022 gebeurde het daadwerkelijk. Deze nieuwe manier van financiering en hulp aan mensen werd werkelijkheid in Oekraïne. De introductie en het gebruik van cryptomunten bij deze vreselijke gebeurtenissen deed veel mensen hun standpunt over digitaal geld en wat het voor de wereld betekent heroverwegen. En dat is absoluut een interessante ontwikkeling. 

Hoewel crypto zeker schaduwkanten heeft, heeft de positieve kant kant zeker veel mensen geholpen die in deze moeilijke tijden geld nodig hadden. Het traditionele financiële systeem deed in deze tijden vrij weinig als je het vergelijkt met crypto donaties.

Reist de crypto raket verder het digitale universum in?

Recente wereldwijde gebeurtenissen, zoals de oorlog in Oekraïne, hebben zeker invloed op de cryptomarkt. De volatiliteit van de markt hangt samen met politieke gebeurtenissen, maar ook positief of negatief economisch nieuws. De uitbraak van Covid-19 is daar ook een goed voorbeeld van.  

Sommige financieel deskundigen menen dat de ondergang van crypto nabij is. Er is echter ook een grote groep mensen die een stuk optimistischer is. Zij geloven dat Bitcoin ooit de grens van 100.000 dollar zal overschrijden. Wie zal het zeggen? Niemand weet wat de werkelijke potentie is van Bitcoin, wij ook niet? Zal de crypto raket verder reizen of crashen? De tijd zal het leren!

Trend 6: Toenemende populariteit van NFT’s

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn ook in 2022 een echte trend. Het zijn digitale eigendomscertifcaten. Zo kun je geheel of gedeeltelijk eigenaar worden van een mooi kunstwerk. NFT’s zijn dan ook een fantastische uitkomst voor iedere kunstenaar die snakt naar succes. En omdat ze gedecentraliseerde financieringsmogelijkheden bieden, ontstaat er een hele nieuwe wereld voor creatievelingen. Kunstenaars hebben nu de mogelijkheid om NFT’s te creëren en hun  creaties met meer waarde verkopen. En ook niet onbelangrijk: een NFT is net zo goed beveiligd als een ‘gewone’ cryptomunt.

Wat heeft een NFT te bieden aan creatieve geesten?

Een NFT maakt volledig gebruik van de implementatie van blockchain technologie. Dus elke vorm van financiering die aan NFT verbonden is, is veilig en zeker voor de kunstenaar. Op het moment dat een kunstenaar zijn f haar kunst via NFT verkoopt, wordt de ontvanger eigenaar van digitale activa. 

Kunstenaars van over de hele wereld zijn blij met deze nieuwe technologie en crypto trend. Men heeft misschien niet altijd de middelen om iets  groots voor de mensen te creëren. Beginnende kleine creaties kunnen echter veel voordeel halen uit het toepassen van NFT in hun kunst. Met wat geluk en goede marketing kunnen ze in korte tijd een behoorlijk grote som geld verdienen.

Toegankelijk voor een breed publiek

De NFT markt was begin 2021 nog vrij klein. Een paar mensen hadden kennis van deze industrie en het aanbod ervan. Maar dit jaar is de markt daadwerkelijk ontploft. Zowel kleine als grote makers van inhoud zijn in deze business gestapt. Endorsement van de grote beroemdheden maakte de markt nóg toegankelijker voor het algemene publiek. Ook veel fans van beroemdheden betreden de NFT markt om hun favoriete makers te steunen.

Wat heeft de toekomst in petto voor NFT’s?

Niemand weet wat de toekomst in petto heeft voor NFT’s. Wederom zijn er zowel positieve als negatieve geluiden te horen. Feit is dat er sprake is van een trend en dat steeds meer mensen zich verdiepen in deze technologie. Sommige experts zijn van mening dat de NFT markt zich nog verder zal uitbreiden, omdat de gaming industrie steeds meer blockchain technologie en NFT implementeert in hun spellen.

Trend 7: Meer interesse in crypto vanuit het bedrijfsleven

Crypto is niet langer een ondergrondse scène; in 2020 zag het zijn populariteit wereldwijd tot ongekende hoogte stijgen. Veel bekende en gevestigde merken zoals Google, Disney, Microsoft, en Apple betraden de zogeheten ‘metaverse’. Door de intrede van topmerken in de metaverse wereld nam de de aantrekkingskracht van de al eerder genoemde NFT’s toe. Mensen begonnen verschillende crypto-activa en NFT te kopen voor digitale waarde en erkenning. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de invloed van blockchain.

Meer dynamiek op de bedrijfsvloer

Blockchain gebaseerde projecten staan op en zijn klaar om de wereld te veranderen. Veel projecten zijn gecreëerd om dynamische interactie in het bedrijfsleven tot stand te brengen. Microsoft gebruikt bijvoorbeeld blockchain voor de cloudservice Sharepoint. Je kunt het onder andere gebruiken om werknemers efficiënter met elkaar te late samenwerken.

Leven in de Metaverse
Leven in de Metaverse

Blockchain verhoogt efficiëntie

Het gebruik van Blockchain technologie loste veel problemen op die zich vroeger voordeden bij het uitwisselen van digitale valuta. Nu doen banken wereldwijd onderzoek naar blockchain financiën om transacties en gegevens te beheren, zodat het veiliger is voor gebruikers. Veel bedrijven kijken naar blockchain technologie om de efficiëntie van gegevensopslag in de cloud te verhogen en de financiële administratie beter te stroomlijnen.

Steeds meer bedrijven wagen de stap

Het veiligheidselement van de blockchain technologie heeft zijn populariteit op de markt zeker verhoogd. Nu veel bedrijven en banken nieuws proberen te vinden over de toepassing van deze technologie in het dagelijks gebruik. Naarmate meer mensen interesse krijgen in crypto en de adoptie dus toeneemt, durven meer bedrijven de stap te wagen om de technologie te implementeren. Het levert immers meer winst op.  

In de toekomst zullen we dus meer banken en bedrijven zien die blockchain technologieën in hun systeem implementeren om ze efficiënter en veiliger te maken. Bovendien biedt blockchain gebruikers alternatieve manieren te bieden om met valuta om te gaan zonder dat er derde partijen nodig zijn.

Trend 8: De komst van Ethereum 2.0

Het concept van Ethereum 2.0 werd gelanceerd in 2020, maar is nog niet tot wasdom gekomen. Dat maakt niet uit, want deze dienst heeft nog jaren om zijn volle potentieel op de markt te bereiken. Interessant is dat de achterliggende blockchain technologie in 2022 veranderen van ‘Proof of Work’ in ‘Proof of Stake’. Er wordt volop over dit onderwerp gepraat. Welke mogelijkheden brengt Ethereum 2.0 voor de cryptomarkt? Onder andere dit:

  • Overschakelen op ‘Proof of Stake’ kan de rekencapaciteit van de nodes maximaliseren, wat tot een lager stroom- of energieverbruik zal leiden. Een van de gebreken van crypto is zhet zeer hoge energieverbruik omdat het high-end machines nodig heeft om het dagelijkse proces te laten werken. Het vraagt veel van serieuze hardware. Door de rekencapaciteit van netwerkknooppunten te verhogen daalt het energieverbruik.
  • De overgang naar Proof of Stake zal van invloed zijn op het aanbod aan cryptomunten. op het aanbod. Een verlaging van het aanbod zal de schaarste op de markt verhogen, waardoor de waarde van de token waarschijnlijk zal stijgen.
  • Het verminderen van de blokgrootte zal de gemiddelde computergebruiker met gemiddelde hardware in staat stellen de code te valideren. Meer validators toevoegen zal resulteren in effectieve transactiesnelheid en lagere gebruikerskosten.

Welkomstbonus Bitvavo!

Eerste €10.000 crypto gratis verhandelen?

Laatst geclaimd:✅2 oktober

Trend 9: Een betere relatie met het milieu

Over de invloed van Crypto en zijn invloed op de natuur of het milieu zijn al heel wat milieu artikelen, blogs, en stukken geschreven. Iedereen die sceptisch is over crypto begint er over en sommige mensen menen dat het dé reden is om er mee te stoppen, aangezien het schade toebrengt aan de planeet. Bitcoin mining alleen al in de Verenigde Staten heeft voor gigantisch veel koolstofuitstoot gezorgd, zo menen critici. 

Maar er is ook goed nieuws. Nieuwe nieuwe blockchain netwerken zijn manieren begonnen om meer milieuvriendelijke consensusmechanismen te gebruiken. En er worden aan het crypto front voortdurend inspanningen geleverd om het gebruik van fossiele brandstoffen te beperken en stappen te zetten naar meer duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Een fijne gedachte!

Trend 10: Meer betalingsplatforms bieden crypto aan

Een van de belangrijke betalingsplatforms in de wereld is Paypal. In 2022 zagen we dat PayPal crypto aankopen via zijn netwerk vergemakkelijkte. Dit is een enorme stap voor alle crypto-industrieën, want PayPal is en van de grootste betaalplatforms ter wereld. 

Nu is het veel toegankelijker voor mensen om met crypto om te gaan zonder ingewikkelde stappen te doorlopen. Veel bedrijven kunnen nu PayPal gebruiken om cryptocurrencies in handen te krijgen.

Wereldwijde adoptie komt stapje voor stapje dichterbij

Dat Paypal crypto verwelkomt leidt ertoe dat veel kleine en grootschalige bedrijven crypto investering of betaling voor hun product overwegen. De steun van grote merken heeft veel kleine merken zeker geholpen om hun positie op de crypto-markt te heroverwegen. Dit leidt mogelijk tot meer adoptie.  

Het is belangrijk om in deze wereld vol concurrentie te blijven innoveren. Crypto en blockchain zijn zeker interessant. Steeds meer bedrijven willen deze nieuwe technologie gebruiken om hun zaken en klantenbestand te maximaliseren. Massale adoptie van crypto is niet langer een fantasie, het komt elke dag dichterbij.

Paypal en crypto

Wat staat crypto (en de wereld) te wachten?

Cryptocurrencies zijn werkelijk overal in de media. Soms zie je negatieve berichten over de crashende markt. Dat is nu eenmaal onderdeel van het spel. Er zijn echter ook positieve berichten over bedrijven die crypto accepteren, waardoor je steeds eenvoudiger met digitale valuta kunt betalen voor producten en diensten. 

Wij denken dat veel kenmerken van de crypto industrie, zoals decentralisatie, een definitieve plek krijgen in de financiële wereld. De veilige en uiterst efficiënte blockchain technologie drukt steeds meer zijn stempel op industrieën van over de hele wereld. En dat is de échte trend die nu gaande is.

Volg het laatste nieuws en crypto trends op de voet

Volatiliteit als gevolg van politieke en economische gebeurtenissen beïnvloeden de waarde van crypto zowel in positieve als negatieve zin. Stel dat je nog nooit in crypto geïnvesteerd hebt en ermee wilt beginnen zonder erdoor overweldigd te raken. Het is heel verstandig om je te verdiepen in het fenomeen en wat de risico’s ervan zijn. 

En wees niet bang om advies te vragen aan ervaren investeerders. En last, but not least, lees zoveel mogelijk over dit onderwerp als mogelijk is. Volg altijd de trends en het laatste nieuws. Wij hopen dat dit artikel jou een beetje op weg heeft geholpen!

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Investeer Nu €10.000 Gratis Crypto

Coinmerce

Verhandel 300+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Meer crypto nieuwtjesOp de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin