Elke maand investeren in crypto, hoe pak je het aan?

maandelijks inleggen in crypto
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Heel wat waardevolle tips die door de jaren heen zijn gegeven door gerenommeerde investeerders op de reguliere aandelenbeurs kunnen we vandaag de dag doortrekken naar de cryptomarkt. Dat geldt onder meer voor het feit dat het nooit een goed idee is om in één keer een significant deel van je vermogen in één bepaalde asset te investeren. Veel beter is het dan ook om die investeringen te spreiden over een langere periode. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je een bepaalde hedge kan creëren tegen het zogenaamde koersrisico. Voor het merendeel van de assets geldt dat ze over een volatiel koersverloop beschikken, iets waar je uiteraard aandacht aan zal willen besteden. Door maandelijks te investeren  door middel van bijvoorbeeld de dollar-cost-average methode creëer je in ieder geval een toegankelijke manier van investeren die zowel op de korte als op de lange termijn toch een behoorlijk aantal interessante voordelen met zich mee zal brengen.

Wat zijn de voordelen van maandelijks investeren in crypto?

Er zijn meerdere concrete voordelen verbonden aan maandelijks inleggen in crypto. In eerste instantie geldt voor veel mensen dat ze bijvoorbeeld van mening zijn dat ze de boot voor Bitcoin hebben gemist. Deze gedachte is begrijpelijk, maar dat maakt ze daarom nog niet correct. 

Het is namelijk zo dat er tijdens de levensduur van Bitcoin tal van verschillende correcties zijn opgetreden. Er is zelfs sprake geweest van verschillende stevige crashes die de waarde van Bitcoin tot verder onder haar actuele all-time high hebben geduwd. Echter heeft de koers zich tot dusver altijd hersteld waarna er weer nieuwe all-time highs werden gerealiseerd. De correcties en crashes zijn dus achteraf gezien zeer interessante instapmomenten gebleken. Helaas laten deze zich niet voorspellen.

Door elke maand opnieuw te investeren in crypto zorg je ervoor dat je niet alleen op een toegankelijke manier kan investeren, daarnaast zorg je voor een inperking van het koersrisico. Op deze manier investeren geeft veel investeerders een positief gevoel en een rustig gevoel in het hoofd waardoor men ook veel minder snel over zal gaan tot impulsverkopen wanneer het bloed door de straten loopt. Hoe dan ook zijn er aan maandelijks investeren dus heel wat voordelen verbonden.

Wat maakt de dollar-cost-average methode nu precies zo populair?

De dollar-cost-average methode is sinds jaar en dag een vaak beproefde methode voor traditionele beleggers die bijvoorbeeld willen investeren in aandelen of in ETF’s. Door consequent over een langere periode te investeren in crypto zal je al snel tot de conclusie komen dat je een aardige gemiddelde instapkoers kan realiseren. 

Je zal daarbij nooit over de hele lijn investeren op het laagste niveau van de markt, maar je voorkomt ook dat je volledig instapt op een piekmoment waardoor de koers vervolgens alleen maar een dalende trend laat optekenen. Niet voor niets is het dan ook zo dat ook binnen de cryptomarkt steeds vaker wordt gekeken in de richting van de DCA-methode.

Het mooie van deze methode is ook dat het eigenlijk kan worden toegepast door iedereen. Dit betekent dat zowel mensen met een groot als met een klein budget er eigenlijk zonder probleem voor kunnen kiezen om op deze manier te investeren in cryptocurrencies. Het enige wat is vereist is het nodige doorzettingsvermogen. Wanneer je daarover beschikt zal je kunnen vaststellen dat op deze manier investeren in crypto heel wat interessante voordelen met zich meebrengt.

Vermogen opbouwen in crypto met maandelijkse investeringen

Voor heel wat mensen geldt dat ze in crypto stappen terwijl ze eigenlijk nog helemaal geen vermogen hebben opgebouwd. Dat is ook geen enkel probleem. Je moet namelijk ergens beginnen. Door elke maand opnieuw een bepaald (vast) bedrag te investeren in de cryptomarkt zal je al snel tot de conclusie komen dat het opbouwen van dat kapitaal op een aanzienlijk vlottere manier kan gebeuren dan je mogelijks in eerste instantie zou vermoeden. 

Dat is het gevolg van het feit dat je bijvoorbeeld eenvoudig een bepaald percentage van je loon maandelijks opzij kan zetten om daar vervolgens mee te investeren in Bitcoin, Ethereum of één van de andere altcoins.

Wanneer je de maandelijkse investeringen in crypto voor een langere periode aan kan houden zal je al snel tot de conclusie komen dat je op een toegankelijke manier een aardige positie kan opbouwen. Bovendien is het zo dat je tussentijds bijvoorbeeld ook je holdings kan staken waardoor er een bepaald extra rendement mee kan worden gerealiseerd. 

Je zou op die manier eigenlijk zelf een bepaalde vorm van passief inkomen kunnen creëren. In ieder geval, ben jij ook vastbesloten om een mooie positie op te bouwen in bijvoorbeeld Bitcoin of een andere cryptovaluta? Dan kan het toepassen van deze methode daar zonder ook maar enige twijfel bij helpen.

Crypto kopen?

Bitvavo

🎁 Verhandel Eerste €10.000 Crypto Gratis

Finst

🎁 Meld je aan en ontvang €10!

Coinmerce

Verhandel 360+ Crypto & Staking Mogelijkheden

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin