MTGox start met uitbetalen, maar maakt een grove fout

MTgox maakt grove fout
Author picture

Frank Kruit is een toegewijde en gepassioneerde expert op het gebied van crypto.

🔥 Populaire actie: Nederlandse exchange geeft nieuwe klanten €10 gratis cash! 🔥

Gebruikers van de voormalige Bitcoin-beurs MTGox hebben na een langdurige juridische strijd eindelijk de eerste betalingen ontvangen. Dit nieuws werd bekendgemaakt door een bron van Cryptokoersgids.nl. Na bijna tien jaar in onzekerheid te hebben gezeten, is er nu een deel van de vastgelopen tegoeden uitgekeerd.

Achtergrond van de MTGox crisis

MTGox, dat ooit de grootste Bitcoin-handelsbeurs was, raakte in 2014 in opspraak toen het bekendmaakte dat er ongeveer 850.000 bitcoins waren verdwenen, mogelijk door hacks en slecht beveiligingsbeleid. Dit incident had grote invloed op de cryptomarkt en het vertrouwen van investeerders in digitale valuta’s.

De waarde van de uitbetalingen aan de crediteuren is gebaseerd op de Bitcoin koers van die tijd, rond de €450. Deze koers staat in schril contrast met de huidige marktwaarde van Bitcoin, wat aantoont hoe de markt in de loop der jaren is geëvolueerd.

Problemen bij de eerste betalingsronde

Echter, de saga is verre van afgesloten. MTGox heeft namelijk een grove fout gemaakt tijdens de eerste betalingsronde door sommige crediteuren dubbel uit te betalen. Crediteuren die door deze fout extra betalingen hebben ontvangen, worden nu verzocht om het onterecht ontvangen geld terug te storten. 

Met deze recente ontwikkelingen is het duidelijk dat het boek van MTGox nog lang niet gesloten is. Hoewel de eerste uitbetalingen een belangrijke stap voorwaarts zijn, blijft het afwikkelen van het MTGox-debacle een ingewikkeld proces dat nog vele hoofdstukken kan krijgen. Wordt vervolgd.

Lees verder over...Op de hoogte blijven?

Volg ons Op Sociale Media, zodat je niets hoeft te missen

bitcoin